Milline kiiver?
Moderaator: Moded
Re: Milline kiiver?
andrest kirjutas:Kes endale araid hakkab vaatama siis peale Eesti poodides kolamist juhtusin ebays neid samu kiivreid vaatama, hind tuleb kõvasti soodsam koosi tolli ja transaga.
Siin aint pisike oht selles, et need kiivrid sealt ei ole nn E märgistusega ehk mitte Euro turule mõeldud. JUPOkad kui väga tahavad, võivad norima hakata. Aga kes nendest tähtedest eriti ei hooli, siis Welcome to the club! Ise samamoodi e-bayst omale kiivri muretsenud ja no ikka oluliselt tuleb odavam tõesti
MareS kirjutas:Ma lihtsalt tõin välja, et Rossi kannab seda, ei tasu nii tühise asja pärast keema minna
Kannab mida ? Vaadates selle aasta fotosid Moto GP lehelt.. kannab ta endiselt AGV-d
http://resources.motogp.com/files/image ... ew_big.jpg
http://resources.motogp.com/files/image ... ew_big.jpg
Et siis pead vist enda kiivri poodi tagasi viima
Arai?.. no thanks man!
No olgu siis nii, kas saaks nüüd selle tobeda vaidluse lõpetatud ja tagasi teemasse mindud.
Võtan Rossi nime maha
Hoogsalt olin segaduses ja unustasin, et ta kannab dainese stuffi ja mitte arai kiivrit palavus mõjub.
Aga ikka jään arvamusele, et arai on parem
Täna tekkis mõte osta endale lahtine suurema visiiriga kiiver ntx HJC.
Kas oskate öelda, kas suuremal kiirusel 120 km+ võib tekkida efekt, et tuul hakkab altpoolt kiivrit üles tõmbama või siis tuuleiilides üles-alla nõksutama. Pole siiani lahtise kiivriga maanteesõidu kogemust
tänud ette
tarmo
-
- Kontakt:
Lahtistest kiivritest ainuke mida ma kunagi kasvõi kaaluks maantee sõiduks on schuberth-i J1
Sellel on vähemalt lõual raud ees.
Millist kiivrit valida, Arai RX7, Arai Viper GT, Shoei X11 või hoopis midagi muud?
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 694 korda
- Tänatud: 455 korda
Osadel HJC kiivritel on visiiri lukk, et vältida just seda "tuule alla võtmist".
Ise sõidan ka HJC kiivriga(küll kinnisega) ja rahul.
PS Lõpetage see jama ära, et Rossi sõidab sellega ja Stoner tollega jne. Kui V-Can istub peas paremini kui miski ARAI, siis võta V-Can- mis endast ikka piinata!
Ja kui Rossile sponsorleping V-Can'iga teha, sõidab ta sellega!
Edu
Endale soetatud 4500 eek maksva HJC kiivri kohta oskan ainult halba öelda seda,et silmad läksid sõites märjaks.Sulgesin avasid ja tegin igasuguseid vigureid aga abi ei olnud.Peale kukkumist selle margi juurde tagasi ma ei pöördunud ostsin uue AGV ja praegu pole midagi halba öelda.
andrest kirjutas:Millist kiivrit valida, Arai RX7, Arai Viper GT, Shoei X11 või hoopis midagi muud?
Minu valik on Shoei, kasutan seda ise ja väga rahul! Teisi pole proovinud, aga konkreetselt see Shoei istub minu pea otsas hästi ja seetõttu ma edasi enam ei otsigi..
Araid istusid peas täitsa hästi ja alati saab neid vajadusel lisapatjadega kohandada, et see ei ole antud juhul määrav.
sooviks samuti omale kiivrit osta, kuid ei tea kas eestist v ebayst v hoopis kusagilt mujalt?
pole kunagi välismaistelt oksjoni saitidelt ostnud midagi, saksakeelega ja inglise keelega probleeme pole, pigem aga usaldusega, kuna loed siin igalt poolt kuidas keegi jälle kusagilt petta saab.
küsimus siis ongi lihtne, et kuidas/kelle käest seal ostma peaks, nii et ikka mingi hinnavõit tuleks? sooviks osta nimelt arai kiivrit, olen siin neid eesti proovinud ning väga mugavad ja head tunduvad, suurust tean ka enam-vähem(sukaga läheb M, ilma sukata surun ka S'i pähe, kumma peaks vötma?)
Et nagu sukk muudab su pea suurust kohe numbri jagu või? Suusamütsi kasutad suka asemel????
Soultrain kirjutas:Et nagu sukk muudab su pea suurust kohe numbri jagu või? Suusamütsi kasutad suka asemel????
tuleb nii välja
M - 57/58 cm pea ümbermõõt
S - 55/56 cm pea ümbermõõt
Mõtle nüüd veel korra, kas sukk ikka mõjutab nii palju
küsin igaks juhuks ka juurde et millises eesti poes on suurim valik erinevaid brände? kus saaks proovimas käia ka möningaid teisi marke? poodides kus mina käinud olen on ainult 2-3 erinevat firmat esindatud.
Sellist poodi polegi, kellel oleks olemas kõik head brändid.
Depoost leiad ehk kõige laiema valiku.
Aga:
Bike world - suurim valik Araid ja AGV´d ilmselt ehkki ise pole ammu sinna sattunud
Kui muud kiivrid huvitavad siis Schuberthi kogu valiku leiad Motomarketist
Ramost leiad Marushinit ja Belli
All Rightsist Shoei
jne jne. üldiselt kõigil kodukatel kirjas mida nad müüvad
kõige tähtsam kiivrit ostes on udu mittetekitav -topelt visiir ja
võimalikult kirev ilus värv-
näed ise ja oled teistele nähtav-iga ilmaga,
kõik muu on blää blää blää

kuna olen suht algaja motonduses, siis küsiks ka sellise küsimuse, et kas kiivrite hinnad langevad ka talvel/sügisel? kui hooaeg mööda hakkab saama?
entusiast kirjutas:kuna olen suht algaja motonduses, siis küsiks ka sellise küsimuse, et kas kiivrite hinnad langevad ka talvel/sügisel? kui hooaeg mööda hakkab saama?
Langevad küll. Mina sain 4000kr maksva kiivri 3100kr eest.
Väljamaiselt saidilt ostes uuri kõigepealt postitamise hinda Eestini. Ma ükskord leidsin kah ebaist kiivri, mis maksis vaid kolmandiku täpselt sama kiivri hinnast Eestis. Aga siis küsisin igaks juhuks kohaletoimetamise maksumust ja hinnavahe kahanes 50 kroonini. Kui tellid väljastpoolt ELi, siis tuleb lisaks juurde tollimaks pluss käibemaks. Pealegi, kõvematel brändidel (Arai, Shoei) on erinevatel turgudel erineva peakuju jaoks mõeldud kiivrid. On tehtud uuringud, mis on antud piirkonna tavalisemad peakujud ja nii ongi euro kiivrid teise kujuga kui USA kiivrid, Jaapani mudelitest rääkimata.
Hoia silmad lahti ja oota ära sügisesed aled Motodepoos, Motomarketis ja Allright'is. Kui aga soov on korraga rohkem varustust otsida, siis pigem osta üheks kenaks sügiseseks nädalavahetuseks Easyjeti piletid Berliini, sealsetes poodides on valik ja ale veel suuremad.
-
- Tsikkel: 50cc MILD SEVEN, K 650, XV920
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 19 korda
cool200 kirjutas:kõige tähtsam kiivrit ostes on udu mittetekitav -topelt visiir ja
võimalikult kirev ilus värv-
näed ise ja oled teistele nähtav-iga ilmaga,
kõik muu on blää blää blää
Esimese väitega 100% nõus. Omal heledamal klaasil topelt visiir paigaldatud ja ei mingit probleemi. Tumedama oma oskasin vist ära kaotada ja seda kasutades ikka kohe näha et asja vaja. Foori taga hinga ainult korra kinnise visiiriga ja...
Kirev värv - no ma ei tea.. see sind küll ei päästa. Kui see just üleni neoon ei ole.. Aga mingi säbruline sind küll "nähtavaks" ei muuda.
-
- Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
- Tänatud: 1 kord
Vapsik kirjutas:Foori taga hinga ainult korra kinnise visiiriga ja...
...ja kui sul on "pin lock visiir" siis ei juhtu mitte midagi isegi mitte vihmase / niiske ilmaga, ainult klaasi alumine serv kuhu pin lock ei ulatu läheb uduseks aga pilt selge.
-
- Tsikkel: Ducati SFV4S
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 11 korda
Mul ka mõned suuremad suurused kiivrid üle jäänud.
http://www.minupildid.ee/main.php/users/puna/sale/
entusiast kirjutas:sooviks samuti omale kiivrit osta, kuid ei tea kas eestist v ebayst v hoopis kusagilt mujalt?
pole kunagi välismaistelt oksjoni saitidelt ostnud midagi, saksakeelega ja inglise keelega probleeme pole, pigem aga usaldusega, kuna loed siin igalt poolt kuidas keegi jälle kusagilt petta saab.
küsimus siis ongi lihtne, et kuidas/kelle käest seal ostma peaks, nii et ikka mingi hinnavõit tuleks? sooviks osta nimelt arai kiivrit, olen siin neid eesti proovinud ning väga mugavad ja head tunduvad, suurust tean ka enam-vähem(sukaga läheb M, ilma sukata surun ka S'i pähe, kumma peaks vötma?)
Tee nii- vaata oma finants üle ja otsusta palju kulutada saad (soovitan mitte kokku hoida)
Mine proovi poes erinevaid brände ja otsusta milline sobib.
Vaata mis suurus on õige ja telli sobiva välimusega kiiver netist. Mina kasutasin http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf
5 päevaga oli kohal ja maksin alles siis kui kiiver Eestis, nii et petta pole peaaegu võimalik saada. Kindlasti teevad ka kohalikud poed alesid, eriti hooaja lõpu poole. Ma otsustasin AGV TI techi kasuks, aga Bike Worldis oli värvivalik kesine ja lisaks hind ikka mõned tuhanded soolasem.
Edu valimisel
olen siin nädala jooksul käinud veel möned poed läbi ja proovinud nii tuntuimaid firmasid, kui (minu jaoks) vähem tuntud firmasid eks iga kaupmees "kiidab" enda kaupa, ning ei vaidlegi vastu et ei tohi seda teha. samas näiteks vvörreldes odavamat ja kallimat kaupa, siis möne puhul oli peas istuvus just odavama puhul mugavam?
-
- Tsikkel: Honda Transalp
Mnjahh! Kauplustes võiks kiivri proovimiseks ka tuuletunnel olla!
kas on ka mingeid marke millest peaks kindlasti kaarega mööda käima?
kas kusagil poes müüakse ka firma shark kiivreid?
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
entusiast kirjutas:kas on ka mingeid marke millest peaks kindlasti kaarega mööda käima?
Hiina kiivritest käi kaarega mööda. Kui juba pähe provides liimi hais tapab ja kvaliteet s**t näib, siis tekitab ka kahtlust reaalne kaitsevõime.
mida sul kiivri juures vaja on?
seda et ta võimalikult kerge oleks? - võta marushini
seda et ta võimalikult vaikne oleks? - võta schuberth
Seda et ta võimalikult heade kiire sõidu omadustega oleks? - võta Arai või Shoei
Üldiselt, kui ise ei suuda otsusele jõuda, siis need mehed on siin tükk tööd ära teinud et ostjale mingit aimu pakkuda mida erinevad kiivrid endast kujutavad: http://www.webbikeworld.com/motorcycle- ... elmets.htm
-
- Kontakt:
entusiast kirjutas:kas on ka mingeid marke millest peaks kindlasti kaarega mööda käima?
Sharki Eestis ei müüda,küll on seda võimalik Louise-st tellida või siis talvel Soome MP-Messult soetada.
Sharki kui kaubamärki julgen soovitada küll.Naisel kaks hooaega olnud,ja isegi korra proovinud sellega sõita.S800 seeria mudel.Oma hinna kohta üks parimaid mid olen pähe proovinud.Naise kiiver sai küll soomest läbi tuttavate tellitud,aga "ale"-de ajal ja hind tuli ca 2500 kohalikku.Sisu korralikust materjalist.Pehme ja mõnus.Tuulutus avad käivad hea süsteemiga,mugav käsitleda.Ja mis sellise hinnaklassi kiivri kohta veel huvitav oli siis värvitud on suht heade värvidega.Kasutatud suure teraga pärla hõbedat,mis samas ka helkurina toimib ja tavalise valge asemel pärla.Isegi must värv oli pärla teraga kui ma ei eksi.
Ühesõnaga kvaliteetne.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.