Kawa vulcani radiaatori vent

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Kasutaja avatar

Teema algataja
goal
Tsikkel: Kawa VN 1500 Mean Streak

Kawa vulcani radiaatori vent

Lugemata postitus Postitas goal »

Mul pisike probleem ja foorumis seda teemalahendust ei leidnud!
Vulcan 750-l läheb linnasõidul (valgusfoorid ja muu jama) vesi keema! Radika vent ei rakendu, lülitasin otse aku pealt, vent ise töötab küll! Andur vasakul radikas ühe juhtmega! Oskab keegi nõu anda, kas probla pigem anduris või relees? Relee asukohta manualist teada ei saanud! Samuti ei ütle manual kus kaitsmed asuvad! Äkki kaitse läbi põlenud?
Igasugu abi ja info eest võtan mütsi maha!
Tänud ette!
Viljar :wack:

Jawa, Voshod, Kawa VN 750, Kawa Mean Streak
Kasutaja avatar

markku
Tsikkel: VFR 700F fighter

Re: Kawa vulcani radiaatori vent

Lugemata postitus Postitas markku »

Kui andur on ühe juhtmega siis peaks see töötama nii et radika korpuse kaudu saab vent läbi anduri -(miinuse) peale. kõige lihtsam on kontrollida seda kui sul on tester, kontrolli kas radikasse miinus tuleb kui ei siis puhasta radika ja raami vaheline ühendus ära!! Aga see ei pruugi olla muidugi õige viga lihtsalt pakun et selline varjant!! igaljuhul jõudu!!!

Kasutaja avatar

uljasvaluvelg
Tsikkel: Honda Transalp

Lugemata postitus Postitas uljasvaluvelg »

Otsi kaitsmed üles! Mul läks Jõgevatreffi paraadil tsikkel keema, ise imestasin miks vent enam ei tööta ja loomulikult oli kaitse läbi. Vigu tasub ikka lihtsamatest asjadest otsida. Minu tsiklil oli ventika kaitse 10A.

Honda Transalp
Kasutaja avatar

Teema algataja
goal

uljasvaluvelg kirjutas:

Otsi kaitsmed üles! Mul läks Jõgevatreffi paraadil tsikkel keema, ise imestasin miks vent enam ei tööta ja loomulikult oli kaitse läbi. Vigu tasub ikka lihtsamatest asjadest otsida. Minu tsiklil oli ventika kaitse 10A.

Skeem näitab, et tal on 30A kaitse aga ma ei leia neid ülesse, algosadeks ei tahaks ka kohe lammutama hakata?

Kasutaja avatar

uljasvaluvelg
Tsikkel: Honda Transalp

Lugemata postitus Postitas uljasvaluvelg »

Oskan Öelda vaid, et Transalpil olid need süüteluku all olevas karbis. Äkki on loogiline ka teiste tsiklite puhul u. samast kohast otsida.

Honda Transalp
Kasutaja avatar

Teema algataja
goal

Heade inimeste abiga leidsin kaitsmed ülesse ja kahjuks on kõik terved!(tänud Markole) Viga ikke kuskil mujal! Muideks vulcani meestele siis teadmiseks, et kaitsmed asuvad vasakul küljel nikkelkarbi all mustas plastkarbis, kusjuures täna päeval isegi vaatasin sinna alla ja aru ei saanud, et seal plastjullas võiksid kaitsmed olla! :wack:

Kasutaja avatar

markku

Siis on viga ikkagi anduris!! Ja teadmiseks, et tavaliselt kui kaitse läbi läheb siis on selleks ikka mingi põhjus!! Viga iseenesest ei tohiks suur olla ! Kontrollida saad veel nii et võta andrist see juhe lahti ja kontrolli kas sinna tuleb vool peale, peaks läbi mootori seal voolu näitama!

Kasutaja avatar

Teema algataja
goal

markku kirjutas:

Siis on viga ikkagi anduris!! Ja teadmiseks, et tavaliselt kui kaitse läbi läheb siis on selleks ikka mingi põhjus!! Viga iseenesest ei tohiks suur olla ! Kontrollida saad veel nii et võta andrist see juhe lahti ja kontrolli kas sinna tuleb vool peale, peaks läbi mootori seal voolu näitama!

Pean enne kuskilt korraliku testri hankima,mõõtsin enne radika ja aku +klemmi ja tulemuseks oli 8 volti 12 asemel, seal nati suur takistus jh aga ma pole testri töös eriti kindel, teeb siuksi imelikke asju (miski odav hiina värk)
Aga mõõtsin ja vool seal 6 volti selle testri järgi! Siit järeldades võivad ikka mõlemad õhtul olla!(andur ja relee)

Kasutaja avatar

markku

Ma ei tea kas Vulcanil on relee minu hondal see puudub vool on kogu aeg peal ja siis kui raidkas vedelik kuumaks läheb annab anduri kaudu miinuse peale. Seal peab lihtsalt natukene asja uurima. Vanemal motikal ei tohiks neid releesid eriti palju olla!! võta anduri küljest juhe ära ja pane otse massi siis kui mootor tööle ei lähe on kuskil mingi muu viga !!

Viimati muutis markku, 31 Aug 2008, 23:38, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar

IvarSiim

Lugemata postitus Postitas IvarSiim »

Minu Suzuki Madural ka viga anduris! Vötsin juhtme lahti anduri juurest ja panin massi ja vendikas läks tööle.
Söites kuumaks ei lähe aga just paraadsöitude ajal.....
Lahendus:

1. Osta uus andur vöi
  2. Panna täiendav lüliti, et kui kuumaks hakkab minema, siis lülitada vendikas tööle.
    /Andureid ka erinevaid, et vastavalt temperatuurile lülitab ventika tööle, kuid tuleb keeret vaadata et öige keere oleks uuel anduril/ Tänud Türil tsiklimehele, kes seda rääkis :)

IvarS

Kasutaja avatar

Teema algataja
goal

Tervitus!

Tänud kõigile abilistele! Viga ikka selles "anduris", mis iseloomult rohkem anduri näoga lüliti! Pean siis jh sinna lüliti vahele aretama! Vulcanil ikka relee ka seal kaitsmekarbis kaitsmete all!
Selle teema võib nüüd lukku panna!

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”