Hälvik- Mootorratturid

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

baltroon
Tsikkel: Sõber
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas baltroon »

Tulge mind peksma!!! :mrgreen:

Olin kah ükspäev hälvik :(

Sõitsin Sõpakat pidi Mustaka poole ja soovisin sooritada vasakpöörde Tammsaarde. Keskpäevane aeg. Rattaks sõbra Super-Tenerè.
Mõlemas vasakpöörde reas seisid pikad järjekorrad, parempoolses suur fuura koos haagisega, otsesõidurada täitsa tühi. Kiire arvestus regas lahti, et oma endurtsiga olen ma rekkast igaljuhul kiirem ja otsustasin otsesõidureast rekkast mööda saada. Viimasel hetkel otsustas aga otsesõiduritta üks punane Mazda jõuda, sulgedes minu edasise tegevuskava. Otsustasin, et olen jonnakas! Ubisin ennast siiski rekka ja Mazda vahele, hoolega jälgides, et ma kedagi ei riivaks. Saingi ennast paika ja juba süttiski roheline vasakpööre. Deeem! Just siis suutis rekkajuht minust sekundimurdosa võrra kiirem olla ja juba liikuma saada. Olin juba sidurit päästmas kui tundsin vastu vasakut õlga sõbralikku tõuget. Kerge parem poogen ja vasakule minema. Loomulikult ei suutnud rekkamees mind oma uksealuses paremas nurgas kuidagi näha, ma vana loll!

Aga hästi läks ja natuke aega ole/in jälle vähem jonnakas (crash)

8)

ÄRGE HAKAKE JÄLLE HALAMA!
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

http://www.epl.ee/artikkel/440684

No see on nüüd küll selge sigadus!

Jääb küll lõpuks ikkagi arusaamatuks, et mis sõidukitega pahategu siis korda ikkagi saadeti.

Suzuki GSX 750 Inazuma

wake

Lugemata postitus Postitas wake »

spinna kirjutas:

Jääb küll lõpuks ikkagi arusaamatuks, et mis sõidukitega pahategu siis korda ikkagi saadeti.

Ikka atv. http://www.postimees.ee/?id=31219

Kasutaja avatar

spinna

Ma millegipärast arvan, et paljud sellised tegelased ei saa üleüldse arugi et nad midagi halvasti on teinud. A'la murdsime paar vitsakest, so what? Mõtlemata, et tegu on kellegi aastate pikkuse töö ja vaevaga, kellegi rahaga ja samas moraalsete väärtustega. Lõppude lõpuks oli metsaomaniku elamus võrreldav sellega, et ATV omanik laekuks hommikul oma masina juurde ja keegi on selle öösel kuvaldaga seibideks peksnud ja tule otsa pannud....

Suzuki GSX 750 Inazuma

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

Tänu sellistele ajukääbukutele jõutakse varsti niikaugele, et mujal, kui ainult selleks puhuks tähistatud rajal, nendega enam sõita ei tohigi. Kuskilt on nagu kõrvu jäänud, et rootsis (vist) mootorsaanidega niimoodi, et kärusse ja rajale, kusagil suvalises kohas sõita ei lubatavat.

spinna kirjutas:

Ma millegipärast arvan, et paljud sellised tegelased ei saa üleüldse arugi et nad midagi halvasti on teinud. A'la murdsime paar vitsakest, so what? Mõtlemata, et tegu on kellegi aastate pikkuse töö ja vaevaga, kellegi rahaga ja samas moraalsete väärtustega. Lõppude lõpuks oli metsaomaniku elamus võrreldav sellega, et ATV omanik laekuks hommikul oma masina juurde ja keegi on selle öösel kuvaldaga seibideks peksnud ja tule otsa pannud....

Vot, panid naelapea pihta :bsmile: Raha eest abitraktori vaegmõistuslikule saab, mõistust pole sinna juurde kusagilt osta :mrgreen:

Viimati muutis piloot, 05 Sept 2008, 12:00, muudetud 1 kord kokku.
Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!
Kasutaja avatar

creativ
Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
Tänanud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas creativ »

spinna kirjutas:

sigadus ruudus!
kas need "tegijad" siis oma peaga üldse ei mõtle!?!? :evil:
kahtlustan et ei! ajud puuduvad. selle asemel on kulunud kolb ja klapid ka ei pea midagi kinni....kõik mis sissse see kiirelt ka välja. kasutegur on null.
elus edasi suudavadki liikuda ainult atv-ga. hälvikud! invaliidid!
küsige riigilt invaliidsus toetust ja põetaja kes siis ütleb kuidas elus toimida.
päris kahju nendest imbetsillidest. olen nõus debiilide fondi kopika poetama. selle raha eest peaks neile oma kinnise ruumi ehitama!

Ära usu hülge möla! Anna aeruga!

LC8 Adventure, LC4 620, 640, 660, Suzuki DR350

piloot

creativ kirjutas:

küsige riigilt invaliidsus toetust ja põetaja kes siis ütleb kuidas elus toimida.
!

Kui põetaja ka miskit pähe ei suuda taguda, läheb ikka ostab invaliidsustoetuse eest atv :mrgreen:

Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!

intz
Tsikkel: V POWAA
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas intz »

Ah, mis te padjaklubilased hädaldate, kõvad mehed teavad, et ega ATV pole ju mingi punktist A punkti B liikumise vahend, asfaldil 50kmh või krossirajal sõita on ju igav, ikka funni ja kaifi peab saama ju :)

Aga okastraati tasuks neil küll investeerida.

Viimati muutis intz, 05 Sept 2008, 12:06, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

baltroon
Kontakt:

Tekib mõte, et tuleks lisaks ka juhilubadele veel üks luba maastikul sõitjatele tasku libistada. Nimetus võiks olla VASTUTUSTUNDE MÄÄRAMISE TUNNISTUS. Olen ka ise tihtipeale ATV-ga mööda metsi ja põlde ringi sõitnud ja sõidan edaspidigi. Üsna sagedad ja järjest tihedamad on juhused, kus nii mõnegi talu õuest astub ligi mureliku või tihtipeale isegi vihase näoga peremees. Ei ole veel siiani pidanud neist ühegiga käsitsi kokku minema, ehkki alustus on tavaliselt küllaltki järsk: MIS TEED MU MAAPEAL. LÕHUD SIIN JÄLLE!? Rahulik vestlus ja tihe vastutustundetute juhtide pahategude arutlus on seni andnud positiivseid tulemusi. Kõige negatiivsem on seni olnud, see kord kui külamees pühas vihas lihtsalt ei tahtnudki mind kuulata vaid saatis tuldud teed tagasi. Sain ka temast aru.

Pikemas perspektiivis, eriti sääraseid uudiseid lugedes, tekib aga paratamatult kerge skiso: Millal mõni mees Sind pühas vihas enne haavliga maha niidab, kui küsimusi esitama tuleb. Sest tuleb tõele au anda, sõidaks mõni oinas minu kuusenoorendikust ATV-ga läbi, paigutaksin järgmistele lollidele sinna noorendikku maamiinid :evil:

8)

Kasutaja avatar

spinna

Ei ma mõtlen tõsiselt, et selliste juhtumite taga võib vabalt olla inimesi kes ei ole sugugi halvad ega vast ka mitte lollid. Linnas sündinud, linnas kasvanud... Nad tõepoolest ja täiesti siiralt ei taipa mis psa nad kokku keerasid. Mingi nipiga peab rohkem ja rohkem selgitustööd tegema. Muidugi on ka yuppie mõtlemisega inimesi, kes headel aegadel kokku aetud turvatundega muu maailma peale mõnuga sttuda soovivad ja sellest rahuldust saavad, aga neid on väga vähe. Enamus inimesi on ikkagi normaalse mõistusega ja normaalsed arusaajad inimesed. Tihti lihtsalt "valgustamata".

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

baltroon
Kontakt:

Kuidas neid siis valgustada?

8)

Kasutaja avatar

Soss-Sepp
Tsikkel: VFR 800, 2002->2009

Lugemata postitus Postitas Soss-Sepp »

baltroon kirjutas:

Sest tuleb tõele au anda, sõidaks mõni oinas minu kuusenoorendikust ATV-ga läbi, paigutaksin järgmistele lollidele sinna noorendikku maamiinid :evil:

8)

eelmise posti lõpus just ise mõtlesin, et kõvasti investeerida okastraati ja Maamiinidesse. Paistab, et ma ainus pole :)

-Vägivald ei ole lahendus, aga see aitab-
Kasutaja avatar

spinna

baltroon kirjutas:

Kuidas neid siis valgustada?

8)

See ei olegi lihtne. eelkõige sellepärast, et lihtsalt ütlemisest "nii ei tohi" ei piisa. Inimene peab aru saama miks nii ei tohi ja ise järelduseni jõudma, et ta nii ei tee. Eks ta lõppude-lõpuks taandub pidevale ja järjekindlale selgitustööle. Meedias, poes ja kohe kindlasti ka oma seltskonnas ehk siis "traktoristilt" "traktoristile". Esimeses ja viimases minu teada seda selgitustööd ka tehakse. Ehk peaks veelgi tõhusamalt.

Suzuki GSX 750 Inazuma

piloot

Ma arvan, et pigem sellised tegelased, kes muu maailma peale sittuda soovivad. Linnas ju keegi mingit parki maatasa ei sõida ja mingit muru üles ei künna. Tegevus toimub valdavalt ikka seal, kus kedagi nägemas pole, järelikult miskit ikka teadvustavad omale. Samas, kui selline jõuk iga nädal erinevas eesti kohas "seiklusi otsib" ei ole miskit imestada, kui ATV meestel maaomanikud igal pool kaigastega vastas on. Jääb ju kogu aeg järjest vähemaks neid, kellel selle sõiduriistaga seoses positiivseid kogemusi on.

Pilt
citius,altius,coitus!
Kasutaja avatar

creativ
Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
Tänanud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas creativ »

spinna kirjutas:

Ei ma mõtlen tõsiselt, et selliste juhtumite taga võib vabalt olla inimesi kes ei ole sugugi halvad ega vast ka mitte lollid. Linnas sündinud, linnas kasvanud... Nad tõepoolest ja täiesti siiralt ei taipa mis psa nad kokku keerasid. Mingi nipiga peab rohkem ja rohkem selgitustööd tegema. Muidugi on ka yuppie mõtlemisega inimesi, kes headel aegadel kokku aetud turvatundega muu maailma peale mõnuga sttuda soovivad ja sellest rahuldust saavad, aga neid on väga vähe. Enamus inimesi on ikkagi normaalse mõistusega ja normaalsed arusaajad inimesed. Tihti lihtsalt "valgustamata".

millegi pärast need inimesed oma hoovis ei künna muru atv-ga ülesse! daipohh keegi tema maja ette kogemata auto pargib!
selliste meeste diagnoos on üldiselt "mina ja minu maailm"
muidugi on maasturite atv-de seltskonnas enamuses mõtlevad inimesed , aga kahjuks meeldivad samad relvad ka ajuinvaliididele.
kogu see teema on tegelikult laiem. igaüks saab ju mõelda mida ta oma käitumise olemisega kaasa toob. kas temast jäävad kõikjale maha jäljed aastateks (kümneteks) või taastub see rehvijälg seal päevadega. kehtib ka enduromeestele (ise samas seltskonnas)
metsaalune samblik ei kasva sinna ühe hooajaga tagasi. liivaluited teatud kohtades taastuvad paari tuulise päevaga. mõnes teises kohas ka mitte aastatega.
noori puid pikali sõites ei pea just teadlane olema et aru saada kui kaua see puu kasvama peab et selliseks sirguda.
oma enda kodu (kodumaad) keerame pahupidi! see ju oma kodu! oli arusaadav kui nõuka sõjavägi meil siin kõik tagurpidi keeras, aga kui me ise seda p...ka siin tekitame siis on häda meis endis ja saame süüdistada ainult iseennast.

käitugem mõistlikult! :bsmile:

Ära usu hülge möla! Anna aeruga!

LC8 Adventure, LC4 620, 640, 660, Suzuki DR350
Kasutaja avatar

baltroon
Kontakt:

Ma pigem nõustun Spinna eelneva seisukohaga, et pahatahtlikke tiblasid leidub Eestlaste seas vähe. Rohkem ikka sellised süütud sinisilmad: "Ah, kas ma siis ei tohtinudki üle su kuuse sõita väää?"

:wack:

spinna kirjutas:

Võimalik, et toimiks maaomanike ühine tegutsemine müüjate suunal, kus kasvõi antasse müügiga koos lisaks kasutus manuaalile kaasa ka hoiatus manuaal. Stiilis, kui sõidad ATV-ga eraomaniku maapeal, siis võid väär kohtlemise korral peesse mõne lisa pasaaugu läbi maaomaniku käe saada. Vms.

Igal juhul olen selle poolt, et just see on teema mille üle halada, et jõuaks kasvõi ÜHELE oinkule midagi pärale!

8)

a501322914

Lugemata postitus Postitas a501322914 »

Ise ATVga ei sõida ega kellegi maad ei songi kuid vahest matkamas käies on ikka pead murtud et kas see nüüd kellegi maa.
Minu arusaamiste kohaselt jõudsid endale maa osta siis märgista see ära ka. Päris nahaalid käivad ainult teiste maa peal, muidu on ikka asi selles et pole märgistust. Kujutan ette et kui ma ATVga sõidaks siis oleks vist eestis sõites iga teine sekund kõhklus sees et äkki olen kellegi maal juba.
Nii palju on neid eramaid ja kõik puha märgistamatta. Vedagu kasvõi mingi lint ümber siis :evil:
Pealegi nii palju kui mina neid eramaid näinud olen siis muffigi ei tehta sellega, seisab niisama.
Aga seisku kui on ära märgistatud ja seda igalt poolt ja üheselt mõistetavalt.

Kasutaja avatar

baltroon
Kontakt:

a501322914 kirjutas:

Nii palju on neid eramaid ja kõik puha märgistamatta. Vedagu kasvõi mingi lint ümber siis :evil:
Pealegi nii palju kui mina neid eramaid näinud olen siis muffigi ei tehta sellega, seisab niisama.

Mis see muudab??? Siis ära sõidagi! Eramaal on oma kasutusreeglid ja kord. Lindi ümber vedamine on idiootsus. Tõmba siis juba iseendale lint ümber!

Ja matkajatel, olgu ATV, krossika, jalgratta, hobuse või oma ketsiga, peab mõistus peas olema, kuhu võib astuda ja kuhu mitte. Selge see, et kui tegemist on söötis karjamaaga, siis on omanikul suht pohh, kui sa sealt rahulikult üle sõidad, tatsad või roomad. Teda huvitab, et sa pikaajalisi ja jäädavaid kahjustusi sinna ei tekitaks. Kui Inimene aga on maa nt. põllukultuuride kasvatamiseks kasutusele võtnud, siis on selge, et sinna peale ei ronita.

Paljudele linnavurledele paraku tundub mets kah kohati kui söötis karjamaa ja kuusenoorendikku ei osata eristada pajuvõsast. Üks puu puha, peaasi et mu aiatraktor sellest vägevasti läbi roniks. Ja kui kinni jääb, on veel ägedam! :twisted: :twisted: :twisted:

8)

Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

a501322914 kirjutas:

Ise ATVga ei sõida ega kellegi maad ei songi kuid vahest matkamas käies on ikka pead murtud et kas see nüüd kellegi maa.
Minu arusaamiste kohaselt jõudsid endale maa osta siis märgista see ära ka. Päris nahaalid käivad ainult teiste maa peal, muidu on ikka asi selles et pole märgistust. Kujutan ette et kui ma ATVga sõidaks siis oleks vist eestis sõites iga teine sekund kõhklus sees et äkki olen kellegi maal juba.

Sa nagu arvad, et kui kellelgi on maa, siis järelikult on tegemist rikkuriga? Think again!
Ja mis jutt see on, et kui pole eramaa, siis pole kellegi oma? Riigi oma on – suhtu sama respektiga.

kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema

kõrtsmikumolu
Tsikkel: HusaBerg
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kõrtsmikumolu »

Need on need samad vennad, kes kaubanduskeskuse parklas oma Q-d ja X-d invakohale pargivad. Olen veel tähele pannud,et maal kus poe ees pole parkimiskohti märgitud, pargivad nad risti ukse ette. "Invaliidide" värk.

a501322914

Lugemata postitus Postitas a501322914 »

Sry kuid eramaa peab olema märgistatud. Riik märgistab küll, väga paljudes kohtades on igal pool sildid et tegemist on maastikukaitsealaga. Aga seda et lähen metsa, kõnnin (sõidan) seal ja järsku olen plaks kellegi maa peal ei tohiks olla. Tähendab keegi on jätnud oma maa piirid tähistamata. Loomulikult kui on põld ja seal kasvab midagi siis ma ju ei lähe sinna lõket tegema ega krossi sõitma aga kui mets läheb edasi nagu ennemuiste siis sry aga ma ei ole selgeltnägija et ahaa nüüd on kellegi eramaa siin.
Ei ma ei poolda puudest üle sõitmist aga sama hästi võin ma mööda metsa sõites ju mingist rohuplatsist üle panna ja kellegi lambakarja sisse sõita näiteks.
Seal vahel peaks ikka midagi olema mis mulle teda annab et nüüd sisenen kellegi maa peale.

Kasutaja avatar

-PitBull-

Lugemata postitus Postitas -PitBull- »

kõrtsmikumolu kirjutas:

Need on need samad vennad, kes kaubanduskeskuse parklas oma Q-d ja X-d invakohale pargivad. Olen veel tähele pannud,et maal kus poe ees pole parkimiskohti märgitud, pargivad nad risti ukse ette. "Invaliidide" värk.

Kui pole parkimiskohti märgitud, pargin kasvõi ukse ette :mrgreen: Ja vahet pole mis autoga olen, ikka pargin.

Pilt

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004
Kasutaja avatar

Bladyhell
Tsikkel: K1200S

Lugemata postitus Postitas Bladyhell »

a501322914 kirjutas:

Sry kuid eramaa peab olema märgistatud. Riik märgistab küll, väga paljudes kohtades on igal pool sildid et tegemist on maastikukaitsealaga. Aga seda et lähen metsa, kõnnin (sõidan) seal ja järsku olen plaks kellegi maa peal ei tohiks olla. Tähendab keegi on jätnud oma maa piirid tähistamata. Loomulikult kui on põld ja seal kasvab midagi siis ma ju ei lähe sinna lõket tegema ega krossi sõitma aga kui mets läheb edasi nagu ennemuiste siis sry aga ma ei ole selgeltnägija et ahaa nüüd on kellegi eramaa siin.
Ei ma ei poolda puudest üle sõitmist aga sama hästi võin ma mööda metsa sõites ju mingist rohuplatsist üle panna ja kellegi lambakarja sisse sõita näiteks.
Seal vahel peaks ikka midagi olema mis mulle teda annab et nüüd sisenen kellegi maa peale.

Mis mõttes? Võiks juba ära harjuda, et maareform on Eestis toimunud ja põllud-metsad ei ole ühiseks lagastamiseks mõeldud. Liikluseeskiri - "§17. Mootorsõidukid, välja arvatud eritalituse sõidukid, ei või sõita, peatuda ega parkida väljaspool teed kohtades, mis ei ole ette nähtud mootorsõidukite liikluseks. Nendes kohtades võib liigelda ainult maaomaniku loal." Lisaks igameheõiguse kohaselt võid sa mööda põlde kõndida palju hing ihkab päikesetõusust kuni loojanguni ja keegi ei kobise kui maatükil just aeda ümber ei ole.

K1200S

kõrtsmikumolu
Kontakt:

-PitBull- kirjutas:
kõrtsmikumolu kirjutas:

Kui pole parkimiskohti märgitud, pargin kasvõi ukse ette :mrgreen: Ja vahet pole mis autoga olen, ikka pargin.

Ja mina ronin oma õllekotiga üle kapoti, vahet pole mis saapad parasjagu jalas on, ikka ronin :mrgreen:

Kasutaja avatar

-PitBull-

kõrtsmikumolu kirjutas:
-PitBull- kirjutas:
kõrtsmikumolu kirjutas:

Ja mina ronin oma õllekotiga üle kapoti, vahet pole mis saapad parasjagu jalas on, ikka ronin :mrgreen:

Seljuhul oled sa "invaliidistunud" hälvikust jalakäia. Miks peaksid üle ronima, kui võiks kõrvalt minna :wack:

Pilt

Kasutaja avatar

tramm66
Tsikkel: gixxer
Tänanud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tramm66 »

sõbrad vestlushoos :mrgreen:

Kasutaja avatar

-PitBull-

tramm66 kirjutas:

sõbrad vestlushoos :mrgreen:

:mrgreen:

Pilt

kõrtsmikumolu
Kontakt:

Seljuhul oled sa "invaliidistunud" hälvikust jalakäia. Miks peaksid üle ronima, kui võiks kõrvalt minna

Nõus :mrgreen:
PS. Aga kurat, oma õigust peab ikka taga ajama. :)

Kasutaja avatar

Sebar
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Sebar »

a501322914 kirjutas:

Kui lint ümber, siis keegi arvab, et tegu ATV rajaga. :wack: Maareformist ja selle sisust pole sul küll aimu.
Lamba jutt, :wack: eramaad ei ole kasutuses. Enamus kaubanduskeskuseid on eramaadel, pea kõik haritud maalapid on eramaad.

Hundiralli
Kasutaja avatar

Sebar
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Sebar »

Kas krossimootorratas, mis pole loomulikult registrisse kantud, on ikka LE ja LS mõistes mootorsõiduk?

Hundiralli
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”