Supermoto?!
-
- Tsikkel: 890R, TE300 TBI ja FE350
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 11 korda
Re: Supermoto?!
Mul oli esimeseks rattaks Husqvarna SM570R. Tagantjärgi mõeldes ikka suht karm valik algajale . See ratas siis põhimõtteliselt võistluspill, millel tuled külge pandud. Rohkem midagi üleliigset rattal polnd (ei starterit. isegi süütelukku polnd, niiet igaüks oleks võinud rattaga minema sõita poe eest). Hooldusvälp oli ka suht lühike, ma vahetasin iga 10h tagant, kuna täisgaasi väga tihti ei kasutanud
. Alguses tegi kõigerohkem peavalu starteripuudumine, sai vahepeal ikka päris pikalt vänta taotud, enne kui käima läks (higimull oli otsaees). Lõpuks oli asi selge ja läks käima 1-2 vända löögist. Teine asi, mis peavalu (õigem oleks öelda "pain in the ass") kõva sadul, st pikka maad oli ikka veidi piin sõita. Käisin korra Tartust Otepääle ja tagasi, rohkem ei viitsi (kuigi usas teevad mitmepäevaseid trippe oma SM (sadomaso?) ratastega, ilmselt mul kann on liiga pehme). Samas linnas oli jube hea sõita, kui keegi töllakas ette jäi või fooritaga mööda ei mahtund, siis sai nõks korra kõnniteelt ruumi juurde võetud
. Saab ka offroadil hakkama (mitte nii, nagu enduurokad, aga paremini kui biked
) . Kukkumine oli ka hea odav (rattale). Kukkusin ikka mitu korda uljusest
ja ainult ühekorra läks tagaporikas katki (600 kr) Ja endal läks põlv pahupidi
.
Muidu on supermoto tipptopp ratas, kui linnas sõita. Trikitamiseni mina ei jõudnud, enne müüsin maha. Kunagi kui raha peaks ülejääma siis kindlalt võtan ühe supermoto endale garaazi. Bikedega on funfactori tekkimiseks liiga suurt kiirust vaja ja see tekitab (surma)hirmu.
Konkreetsetest mudelitest rääkides, siis eelista ikka midagi kergemat. LC4, SM610 on minuarust suht rasked. Husaberg on päris karm ratas ja SXV ka (vaikselt piilun neid) Samas KTMi SM450/510 ja Husqvarna SMR450/510 on ka väga head rattad. Varuosadega on KTM-il veidi paremad lood, aga Husqvarnal on ka tarnijad olemas ja ise ebayst tellides tulevad ka jupid päris kiiresti.
Remondiosas on supermoto rattad suht lihtsad(ära arva, et sa sellest pääsed). Ma sain ka paarkorda mootorit lahti võtta (kaotasin ühe mutri sisse ära ). Kuigi tegin seda esimest korda elus, töötas ratas pärast kokkupanekut edasi.
PS! Kui trikitama hakkad, osta kaitsmed endale korralikud. Siis on peale kukkumist kergem olla.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.