Supermoto?!
Re: Supermoto?!
Teema algatajale.
Olles ise ka sama "tee" peal - tuleb tunnistada, et natuke valest otsast sai seda Supermoto asja alustatud. Vat ei kuulanud tookord "elu-rohkem-näinud" meeste juttu ja nüüd on asjad nii nagu nad parasjagu on.
Proovin asja kuidagi moodi seletada. Kui juba huvi tekkinud Supermoto vastu - siis (minuarust) unusta kohe igasugused valmis-poes-olevad-hirmkallid Supermotod ära. Osta algatuseks (vähekasutadud) MX ratas, võib vabalt ka 250 4taktine olla (niikuinii ei suuda sa seda pilli lõpuni lahti keerata) Mida ma sellega mõtlen - Alusta MX trennidega - tehnilist offroad sõitu ja hüppeid harjutades. Jäärajasõit piikidega jne. Seda saab ka Supermoto "offseasonil" teha.
Mis on sellise käigu plussid.
- Ratas on oluliselt soodsam - mitte küll tänavalegaalne, aga 50 tuhat hoiad sa nagu naksti kokku.
- Arendad sõidutehnikat, mida on sul raudselt ka trikitamisel vaja.
- Parandad oma füüsilist vormi.
- Kukkumine on tunduvalt pehmem ja odavam.
Oletame, et talvekese veedad eelolevat tegevust tehes.
Raudselt peab tekkima mingi tunne - kas pakub veel huvi või mitte.
Kui ei, müüd sügisel ostetud motika maha ja hävid maksimaalselt 10 tuhat krooni (kooliraha).
Kui aga tekib huvi edasi minna - ostad krossikale Supermoto velje-rehvi-piduri jooksu. 20 tuhandega peaks vajaliku kraami kokku saama. Ja kuna huvi on tekkinud juba suurem, siis usu mind, tänaval trikitamine pole enam huvipakkuv - pigem on põnevam tegevus rajal oma võimeid proovides.
Kogu investeering tehnikasse 70-80 tuhat ja saad "dual-purpose" ratta, millega on aasta otsa midagi "asjalikku" teha - välja arvatud linna vahel beidedele esineda.
Ja ühte veel - usu mind, et meie Supermoto seltskonnas pole ma veel täheldanud, et ratta võimsus mingit olulist rolli mängib - loeb ainult MEES seal peal. Ja reaalselt tähendab see seda, et mina kes olen tulnud Supermotosse "baigi" poole pealt on ikka füüsiliselt ja sõidutehniliselt väga raske konkureerida seltsimeestega, kes on enne paar hooaega sõitnud MX harrastajate klassis.
Aprilia.SXV/RXV.550.07
Race Me APRILIA
------------------------
Aprilia.Tuono.1000.R.06
Cagiva.Raptor.1000
Honda.CBR.1100.XX
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.