Ringrajasõiduga alustamine

Kasutaja avatar

pacaan
Postitusi: 976
Liitunud: 25 Veebr 2005, 12:15
Tsikkel: ZX12R turbo
Asukoht: Tallinn / Eesti
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Re: Ringrajasõiduga alustamine

Lugemata postitus Postitas pacaan »

mul ka juba mitu aastat PLAAN ringrada harjutama/oskuste tekkimisel võistlema hakata :) aga alati on midagi vahele tulnud mis pole asjaga konkreetseks minna siiani lasknud (dragrace, aeg, raha, töö- ja pereelu jne) ning olen piirdunud harvade (aga see-eest adrenaliinirikaste) pisikeste radade külastamisega (Rapla, Aravate). seevastu ringrajaks ettevalmistatud rattaid on minu käest päris palju läbi käinud ja krt - korralikult tehtud rinkarattaga on ikka hea kiiresti sõita võrreldes kasvõi uuema keskmise tavapärase tänavarattaga.

Aga siit nüüd teemasse - teema-algatajale soovitaksin samuti pigem rookie 600/1000 poole kohe piiluda ning 125/250 jätaks noortele (ja juba vanadele)... Ja alustuseks saaks ratta vast mõnelt kiiremasse klassi siirduvalt ja uue ratta soetanud kohalikult sõitjalt mõistliku hinnaga.
Ise tooks võistlusratta laiema motospordi kandepinnaga riikidest (näiteks Inglismaa) kust võib väga hea ratta suht normaalse hinna eest saada (kasvõi kunagi MM-võitlustel osalenud ratta (muide Chris Vermeuleni vana World Superbike ratas on müügis ;)) või siis Inglismaa meistrikatel sõitnud rattad. Alguseks sobib muidugi ka tagasihoidlikum (ja odavam) harrastaja trenniratas või aeglasema klassi (superstock) vähem "näpitud" ja pikema mootoriressursiga rattad.

Ah mis ma siin targutan, ostke mu kiirendusratas ära siis hakkan kah rinkat harjutama 8) senikaua tuleb vist veerandmiili edasi nühkida...



8,64 @ 1/4 - Kawasaki ZX12R turbo
9,09 @ 1/4 - Suzuki Hayabusa turbo
9,8x @ 1/4 - Kawasaki ZX6R

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kiirendus ja rinka”