Ringrajasõiduga alustamine
Re: Ringrajasõiduga alustamine
Teema alustajal ma arvan, et pole tõesti mõtet 2 taktilisega sõita, aga neile kes tahavad midagi suuremat saavutada on see ülimalt vajalik.
See on nagu kardisõit enne vormelisse vms võidusõidu autosse astumist - kõik kes on enne kardiga tõsiselt võidu sõitnud suudavad üllatada alati neid kes on koguaeg ainult auto\vormeliga sõitnud. 600se kogemus on mul küll suhteliselt vähene, aga mõned ringid sellega olen siiski rajal teinud - kahjuks küll kardirajal.
Kui võrrelda 250st ja 600st siis 600sega kurvist välja kiirendamine on imelihtne... seda just tänu sellele et ta veab väga madalalt ja jõud ei tõuse väga järsult.
250sega sõites on alla 9000 pöörde tsiklil umbes 20hj- ilma väljalaske klapita tsiklitel võib see tihti olla alla 10hj. Ja alates sellest hetkest kui see 9000 pööret on ületatud tuleb sisuliselt kogu jõud järsku taha- umbes 500 pöörde jooksul suureneb tsikli võimsus KORDADES. See teeb sellega sõitmise väga raskeks neile kes sellega harjunud pole.
Kui võidu sõita tänava 250sega siis pole see hooldusepool teab mis hull, lasta see enne võidusõitu hooldada kusagil "korralikus kohas". Ja kui ise vahepeal midagi eriti ei näpi siis seal midagi eriti katki ka ei lähe. Olgem ausad, ega vaevalt eestis 250ste klassis midagi kellegil tsikli seadete pärast saavutamata jääb.
Kui aega saan, siis ehk teen ise ka oma RS250ga mõne etapi kaasa.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.