Hälvik-autojuhid

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

baltroon
Tsikkel: Sõber
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Re: Hälvik-autojuhid

Lugemata postitus Postitas baltroon »

scryth kirjutas:

See kehtib juhul, kui mõlemad sõidukid soovivad ümber reastuda, teine teise ritta.
Muidu kehtib nõue, et reastuval sõidukil tuleb lasta manööver segamatult sooritada.

Just! Aga kui vaidluseks läheb :!: on avariigupi üks esimesi märkusi suuna kohta :idea:
Tasub teada.

8)

ÄRGE HAKAKE JÄLLE HALAMA!
Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

et paremalt võib nagu sisse lajatada, aga vasakult ei või?

kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema
Kasutaja avatar

Õnnekas
Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Õnnekas »

a501322914 kirjutas:

Reastumisel kehtib parema käe reegel ???
Ma ei tea järsku olen mina loll aga see reegel kehtib ristmike puhul ainult ju. Muidu läheb ju asi absurdseks ja reastumine võimatuks ühelt poolt ning pealgi läheb selline asi vastuollu liikluseeskirjaga mis ütleb et ümberreastuda soovival autol peab laskma oma manööver teha.
Nii et miski on mäda :o

Aegajalt jääb mulje, et LE-d ei ole paljud meie seast mitte kunagi lugenud :shock:

§ 96. Kui sõidukite liikumisteed lõikuvad ja sõidujärjekord ei ole käesolevas määruses mujal määratud, peab juht andma teed paremalt lähenevale või paremal asuvale sõidukijuhile.

See tähendab, et kui teisiti ei saa, siis paremakäe reegliga ikka saab :D

Teema algataja
Ago

Lugemata postitus Postitas Ago »

Parema käe reegel kehtib igal pool liikluses ja kõigile teel liiklejatele, kui puuduvad muud liikluskorraldusvahendid.

Kasutaja avatar

creativ
Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
Tänanud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas creativ »

Eesti liikluses ei ole alati mõistlik pikalt ootama jääda, et sulle teed antaks kuigi selleks on täielik õigus. Ehk siis reastumisel õigeaegselt suunda näidates tuleks ka hakata vastavas suunas kergelt liikuma ja sellega väljendada oma konkreetset soovi manöövriks. Olen tipptunnil tagasõites näinud juhte kes suuna sisse panevad kas liiga hilja (omastarust piisavalt vara) või ei anna oma sõidustiiliga märku, et soovivad konkreetselt manöövrit sooritada. Ja siis nad passivad ja passivad seal omas reas vaiksemalt liikudes ning lõpuks on ristmikule nii lähedal et jäävad omas reas lausa seisma ja takistavad siis seal seistes liiklust. Alati ei piisa ainult tule lülitamisest vaid on vaja oma tegevusega (liikumisega) plaane ja soove konkretiseerida. Tegelikult on nii et kui varakult lülitad sisse suunatule ja hakkad vaikselt kõrvalreale "vajuma" siis see koht ikka tekitakse kuhu vahele mahtuda. On vaja julgust ja natuke rohkem pealehakkamist või heas mõttes nahhaalsust.
Ja kui sellisel moel siiski ei taheta seda auku sinna ritta tagasõitjate poolt tekitada, siis olen teinud rooliga ennetava ja kontrollitud äkkliigutuse....ja oh seda pidurite kriginat siis seal kõrvalreal minust tagapool. Ja siis nad seal pristivad tatti ja sõimavad. Samas on mul suunatuli vilkunud juba 30 sekundit ja mitte keegi ei soovinud aeglustada ja mind vahele lasta. Kui minu auto on kõrvalrea sõitjast vähemalt ühe autopikkuse eespool ja ma olen mimete sekundite jooskul suunatuld põletanud, siis on mul õigus reastumsiseks ja lõpuks lihtsalt pressin ennast vahele.

Ja veel! reastumisel on tark ja viisakas anda gaasi....et siis kõrvalrea vahelelubajat mitte sundida pidurdama.
Päris tihti ei soovita vahele lasta mingit aeglast ukerdajat kes oma sõidustiiliga tundub aeglane ja äpu. Sellepärast ongi nii et kes "ei küsi" vahele laskmist see ka ei saa seda.

:bsmile:

Ära usu hülge möla! Anna aeruga!

LC8 Adventure, LC4 620, 640, 660, Suzuki DR350
Kasutaja avatar

Tihver
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas Tihver »

Creativ´i jutt on 100% õige ja ma väga loodan, et seda õpetatakse ka autokoolis, mitte ei pea iga vastne lubade omanik omal käel Tallinnas sõitma õppima.

Stark Varg EX
Kasutaja avatar

Õnnekas
Kontakt:

creativ kirjutas:

Eesti liikluses ..... :bsmile:

Sinu jutt on kui puhas kuld kuigi nii mõnigi kord põhjustab konflikte liikluses selline jõuline reastumine. Samas tänase liiklustiheduse juures teisiti ei saa. Eriti meeldib mulle see osa sinu jutust, mis puudutab kiirust reastumisel, kui sõita aeglasemalt, siis sunnid sellega terves tänavas liikluse aeglasemaks (nii enda taga, kui ka naaberreal kuhu kavatsed reastuda). Samas kui liigud hetkeks kiiremini kui sõiduk sellel rajal kuhu kavatsed suunduda, siis ta ei saagi takistada sinu reastumist (ei ole kasutatav tiheda liiklustiheduse korral).

uips

Lugemata postitus Postitas uips »

Tihver kirjutas:

Creativ´i jutt on 100% õige ja ma väga loodan, et seda õpetatakse ka autokoolis, mitte ei pea iga vastne lubade omanik omal käel Tallinnas sõitma õppima.

Sul on õnneks õigus. Eelmine aasta autokoolis sõidutunnis tahtsin paremasse ritta reastuda, aga mingi tropp sõitis meelega nii perses kinni, et ei hakanud igaks juhuks riskima. Sõiduõpetaja võttis roolist kinni ja liigutas äkiliselt edasi tagasi ja oi kui kiiresti see auk tehti :mrgreen:
Pärast rääkis veel mulle, et nüüd see kutt vaatab, et ma olen debiilik algaja, kas oleks peaaegu talle sisse sõitnud, aga sõiduõpetaja päästis olukorra (lol)

Kasutaja avatar

creativ

uips kirjutas:

Sul on õnneks õigus. Eelmine aasta autokoolis sõidutunnis tahtsin paremasse ritta reastuda, aga mingi tropp sõitis meelega nii perses kinni, et ei hakanud igaks juhuks riskima. Sõiduõpetaja võttis roolist kinni ja liigutas äkiliselt edasi tagasi ja oi kui kiiresti see auk tehti :mrgreen:
Pärast rääkis veel mulle, et nüüd see kutt vaatab, et ma olen debiilik algaja, kas oleks peaaegu talle sisse sõitnud, aga sõiduõpetaja päästis olukorra (lol)

Selline õpetajapoolne käitumine ei ole just kõige eeskujulikum ning parim õppemetoodika. Kindlasti peab sellise teo juurde käima korralik ja põhjandatud selgitusjutt. Muidu võib arvata et kõik koolilõpetajad hakkavadki sel moel endale teed tegema.
Paraku ei saa autokoolist peale lõpueksameid lubadega kaasa sõidukogemusi. Selleks läheb aastaid enne kui hakkad liiklusest aru saama ja ette nägema kuidas asjad nüanssides toimivad. Iga situatsioon on unikaalne!
Ka selleks kulub aastaid et mõista kas kõrvalrajal sõitja nöögib sind meelega, teeb seda oskamatusest või hoopiski sellest et ei märganud sinu tegemisi. Seega ei saa võtta kõiki situatsioone ühe mütsiga lüües.

Edu! :bsmile:

uips

Lugemata postitus Postitas uips »

creativ kirjutas:

Ka selleks kulub aastaid et mõista kas kõrvalrajal sõitja nöögib sind meelega, teeb seda oskamatusest või hoopiski sellest et ei märganud sinu tegemisi. Seega ei saa võtta kõiki situatsioone ühe mütsiga lüües.

No kui mul suunatuli oli oma 5 sek sees, siis vist on raske mitte märgata. Ega ma ei ütlegi, et nii käituma peab, aga õnneks Tartus olukord veits parem ka ja ei lähe vaja mitut aastat, et liiklusest aru saada.

Kasutaja avatar

Möku

Lugemata postitus Postitas Möku »

uips kirjutas:

No kui mul suunatuli oli oma 5 sek sees, siis vist on raske mitte märgata.

proovi sama trikki tsikliga ja ütle pärast haiglas, et sul oli ju õigus, sest suunatuli oli 5 seki sees...

Olge nüüd ikka mõistlikud oma õiguste tagaajamisega. Esiteks on autod erineva kehaehitusega. Kui ma istun kõrgel jeebitroonil, siis ma ei näe mis poole meetri kaugusel, aga pool meetrit minust allpool toimub. Või kui ma istun elukaaslase kartautos, millel on väikesed aknad ja jämedad piilarid, siis jääb ka päevasel ajal suunatuli tihti märkamatuks. Ning mitu korda on juhtunud et olen nii mõtetes, et ei näegi kui kõrvalt auto mulle peale vajuma hakkab. Ja mis ma peaksin mõtlema inimesest, kes nii mulle peale trügib, et enne pole kindlaks teinud et mina ka tema kavatsustest aru saan.

Liikluses on oluline suhtlemine. Araabiamaades vennad kogu aeg kontrollivad kas teine liikleja on teda märganud ja tema kavatsustest aru saanud. Meil aetakse LE punkti taga et "ümberreastujale peab teed andma" ja "kui on suunatuli 5 seki sees" justkui see teeks liikluse paremaks kui oma piskut poolkaheldavat "õigust" taga ajada. Intelligentse inimese tunneb selle järgi ära, et ta mõtleb sele üle, kuidas ta mõtleb. Maksaks ehk proovida väää :wack:

Usinus-Kasinus-Cosinus
Kasutaja avatar

creativ

Möku kirjutas:

Olge nüüd ikka mõistlikud oma õiguste tagaajamisega. Esiteks on autod erineva kehaehitusega. Kui ma istun kõrgel jeebitroonil, siis ma ei näe mis poole meetri kaugusel, aga pool meetrit minust allpool toimub. Või kui ma istun elukaaslase kartautos, millel on väikesed aknad ja jämedad piilarid, siis jääb ka päevasel ajal suunatuli tihti märkamatuks. Ning mitu korda on juhtunud et olen nii mõtetes, et ei näegi kui kõrvalt auto mulle peale vajuma hakkab. Ja mis ma peaksin mõtlema inimesest, kes nii mulle peale trügib, et enne pole kindlaks teinud et mina ka tema kavatsustest aru saan.

:

jutt õige!
loodan, et sa ei mõelnud päris seda, et rekka-,jeebimees või kombainijuht saaks õigustada oma suuruse ja kehva väljavaate tõttu teistest ülesõitmist. Või et juht kes roolis niivõrd mõtetesse süvenenud, et ei tea maast ega ilmast mis kiirusega mis linnas ja kuhu sõidab... :wink:

Kasutaja avatar

Möku

Lugemata postitus Postitas Möku »

tegelikult peab arvestama et liikluses pole mitte ainult 20-50 aastased sportlikud isikud, nagu meie siin bikeri foorumis enamikus oleme, aga on ka 80-aastaseid eakaid inimesi, kelle taju ja reaktsioon on eakohaselt erinev.

Sestap ongi tarvilik rakendada igas olukorras "asjakohasuse printsiipi" nagu sa Creativ juba kirjutasid siin. Ja eelduse annab see, et sa oled loonud silmsideme kaasliiklejaga ning ei aja pimesi oma õigust taga.

Usinus-Kasinus-Cosinus

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

Jah, möku on minuarust asja poindile hästi pihta saanud - peab arvestama teistega ja veenduma, kas teine sai sinu kavatsusest aru ja märkas sinu tahtmist!
A sa möku võiks oma kasutajanime ära vahetada, sest jutujärgi sa küll möku pole :lol: :bsmile:

Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
Kasutaja avatar

aprill
Tsikkel: Aprilia Pegaso 650

Lugemata postitus Postitas aprill »

Soovituslik pikivahe linnas 3 ja maanteel 5 sekki. Kui järgida seda põhimõtet siis ei ole ka ümber reastumisega probleeme, kui just ummikus esimese käiguga ei tiksu. Kuna sellist nõuet LE-s ei ole, siis ei ole teiste pees sõitjatega ka muud teha, kui neist eemale hoida, mine tea kuna külge hakkavad (crash)
Sõida ise ja lase ka teistel sõita :bsmile:

Kärbseid teile hammastevahele.Forte
Kasutaja avatar

baltroon
Kontakt:

:bsmile: Keegi on teadlikkust tõstmas käinud! Pole hullu, küll see sekundiseadus kah varsti LE-sse sisse kirjutatakse

8)

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 708 korda
Tänatud: 464 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

baltroon kirjutas:

:bsmile: Keegi on teadlikkust tõstmas käinud! Pole hullu, küll see sekundiseadus kah varsti LE-sse sisse kirjutatakse

8)

Saksas saad trahvi selle eest, et pikivahe väike on!
Nende rusikareegel: kiirus jagada 2'ga ehk siis 90kmh/2=45m pikivahet!

Edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

baltroon
Kontakt:

Ants-poiss kah tubli :bsmile:

Ainuke mure siiski, et liikuvast masinast raske vahemaid hinnata! Selleks ka see sekundireegel. Töötab hästi!

8)

Teema algataja
reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

baltroon kirjutas:

Ainuke mure siiski, et liikuvast masinast raske vahemaid hinnata! Selleks ka see sekundireegel. Töötab hästi!

Mis mõttes sekundireegel? Mul on vahemaade hindamine silma järgi palju rohkem käpas. On mingi tabel, kus on kirjas, palju ma sekundis läbin mingi teatud kiirusega, sest ausõna, ma peast ei suuda arvutada, palju ma sekundis läbin kiirusel 75 km/h :|
Ja kui ongi tabeli alusel see "sekundireegel",siis taandub kõik ikkagi ju vahemaale eesliiklejaga?

Millest ma nüüd valesti aru saanud olen?

Kasutaja avatar

aprill
Tsikkel: Aprilia Pegaso 650

Lugemata postitus Postitas aprill »

reimps kirjutas:

Mis mõttes sekundireegel? Mul on vahemaade hindamine silma järgi palju rohkem käpas. On mingi tabel, kus on kirjas, palju ma sekundis läbin mingi teatud kiirusega, sest ausõna, ma peast ei suuda arvutada, palju ma sekundis läbin kiirusel 75 km/h :|
Ja kui ongi tabeli alusel see "sekundireegel",siis taandub kõik ikkagi ju vahemaale eesliiklejaga?

Selleks need sekundid ongi, kui ei suuda silmaga vahemaad hinnata. Võtad teeäärest mingi posti, hääletaja või vahet pole mille ja loed sekundeid kuniks valitud esemeni jõuad.

Kärbseid teile hammastevahele.Forte
Kasutaja avatar

creativ

meetrid...sekundid.... Need LE teoreetilised punktid on pigem algajale ja sellele kes omapeaga liikluses väga palju ei suuda veel mõelda (loe ka politsei). Reeglid on selleks et panna asjadele raamid ja selleks kui läheb jamaks (avarii).
Selge mõistus ja asjadest arusaamine ütleb, et varakult enda tahtmistest-soovidest arusaadavalt märku andmine on vajalik, et ise saaks liikuda ja võimaldada seda teha ka teistel. Seega on vaja mõista kas kaasliiklejad saavad minu suunavilgutamisest või manöörvritest aru ja ma saan tema tegutsemisest aru et ta seda ka arvestab. Ja thats it!
Mida aeg edasi seda rohkem kostab läbi et vot LE-s on nii ja naa ja et MUL ON ÕIGUS!!! rusikaga vastu rindu tagudes.
Kui soov on normaalselt elada normaalses ühiskonnas siis ei ole vaja ja ei ole mõtet rindkere peksta...Normaalsed inimesed saavad teineteisest ilma selleta ka aru. :)

triplekix
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas triplekix »

t*** Te ajate neid sekundeid ja meetreid taga???
Suunda näita sel ajal nagu sa tahad, et teine auto sulle näitaks ja asi korras.
pole vaja ajada näpuga järge ja üritada joki kohta välja mõelda ja siis rusikaga rinda taguda ja öelda, et mul oli õigus.
Sõitke nii, et oleks mõistlik ja arusaadav ja ärge mölisege.

edit: Hehh, Creative võttis mõtte mõne sekundi enne suust :D

Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.

Õigusabi.

Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Kasutaja avatar

Parameedik

Lugemata postitus Postitas Parameedik »

Moraal lihtne:
sõida ise ja lase teistel sõita

müün või vahetan autot, berlingo või partneri vastu: http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html
Главное в экстремальном спорте, знать где заканчиваться экстрим и начинаться пизд*ц!
Kasutaja avatar

baltroon
Kontakt:

reimps kirjutas:
baltroon kirjutas:

Rahu-rahu :)
Kõike ei pea alati isiklikult võtma ju!?

Kui Sa arvad, et suudad vahemaid palja silmaga hinnata objektiivselt, siis sellest ei ole ju midagi halba! Vai mes? Lihtsate näidete varal olen 12 liikmelisi inimgruppe päevade ja nädalate kaupa suutnud veenda, et ega ei ole ikka lihtne küll, aga... alati leidub ka professionaale ja see ei ole ju üldse halb.

Lihtsalt, paljudel ei ole asi käpas ja sellega seoses on nende elu lihtsustamiseks hakatud propageerima ka seda kõnealust sekundireeglit. Kiirusel 50 km/h läbib sõiduk u. 14m/sek. Kui palju on vaja Antsu poolt propageeritud poolsõidukiirusest sellisel juhul sekundeid? 50km/h : 2= 25m eks! Palju siis sekundeid vaja on, et hoida 25m pikivahet? 2sx14m= 28m. Ehk siis 2 sekundit (ärme palun selle 3m pärast tähte närima hakka). Lisame ohutuse tagamiseks veel ühe sekundi ja saamegi Aprill`i poolt räägitud 3 sekundit.
Kuidas hinnata e. mõõta!? Jälgid ees sõitvat sõidukit. Tema möödumisel mingist statsionaarsest esemest teeservas (post, prügikast, puu jne), hakkad mõttes lugema 21-22-23! Kui jõuad viimase numbri ajal sama esemeni, mille mõõtmiseks võtsid, on sinu pikivahe paras. SIMPEL. Tegelikult.
Kui liikled asulavälisel teel, on soovitatav kiiruse kasvamisel üle 70km/h hakata hoidma 5sek pikivahet. Lihtsalt kiiruse kasvades sõiduki kineetiline energia tõuseb ja hoo maha pidurdamiseks vajatakse veelgi rohkem ruumi.

Pange tähele kõik Creativ sõnu!

creativ kirjutas:

Need LE teoreetilised punktid on pigem algajale ja sellele kes omapeaga liikluses väga palju ei suuda veel mõelda (loe ka politsei). Reeglid on selleks et panna asjadele raamid ja selleks kui läheb jamaks (avarii).

Nii ongi!

Ja alati on ju silmaringi harimiseks kasulik ka endal üht teist teada ja mäletada.

Ntx juhtus Rocca parklas külgkokkupõrge vasakult läheneva sõidukiga. Sõidukis kaks

a501322914 kirjutas:

Reastumisel kehtib parema käe reegel ???
Ma ei tea järsku olen mina loll aga see reegel kehtib ristmike puhul ainult ju. Muidu läheb ju asi absurdseks...

meest! Raiuvad ja raiuvad, et nemad tulid otse ja neile oleks tulnud teed anda (no teate küll Rocca parklat, üks lai tee läheb keskelt läbi ja kahelt poolt on mitu-mitu parkimiskohtadele sõitu. Pidid lausa kallale tulema. Tuli politsei (teadlikum LE-st, kui Creativ poolt kirjeldatud mendid) ja määras süüdlase esimese lausega. M.O.T.T.

Seega! Tuletage ikka aegajalt eeskirju meelde. Ja seda mitte ainult liikluses.
:bsmile:

Kasutaja avatar

Õnnekas
Kontakt:

Pilt
Pilt
Illustreerimaks Baltrooni juttu :bsmile:

Kasutaja avatar

tonytonn
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas tonytonn »

Ühesõnaga Briti saartel ja mujal vasakpoolse liiklusega peab hoidma 2 sekundit pikvaheks, mandri Euroopas võiks olla mõni lisasekund varuks.
Eks need seal Albionil sõida rohkem õlleuimas kah.
:D

don`t worry, drive happy!
Pilt

scally

Lugemata postitus Postitas scally »

Ei ole ainult kaks, kaks sekundit, at least on :D

Kasutaja avatar

Vapsik
Tsikkel: 50cc MILD SEVEN, K 650, XV920
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas Vapsik »

baltroon kirjutas:

...Ntx juhtus Rocca parklas külgkokkupõrge vasakult läheneva sõidukiga...
...Tuletage ikka aegajalt eeskirju meelde...

Oi see on mu lemmik parkla :D
Ja need on mu lemmik tegelased kes seal oma õigust taga ajavad.
Ainult selle pärast et Rocca keskus on seal liiklust puudulikult reguleerinud (Eestis peab ju kõik peeensusteni reguleeritud olema), tuleb kohe välja mõni "õige eesti mees" ja keerab sellele laiale keskteele julmalt välja.
Olen (ilmselt erinevalt paljudest teistest selle parkla kasutajatest) selle fenomeniga kursis ja alati kui seal sõidan, käib pilk vilks ja vilks paremale, nii et parempoolsed silmalihased on punnis. Et ega mõnda "mul on õigus sulle paremalt sisse sõita" meest sealt ei tule. On tulnud küll. Oi kui asjalikud tegelased. (lol)

PS. Baltroon, ei käinud sinu pihta, kuna sa ei täpsustanud kellega see juhtus. Aga kui sina olid see paremalt välja sõitja... :roll: võid võtta isiklikult küll8)

gs

Lugemata postitus Postitas gs »

Kas seal Rocca keskuse parklas parema käe reegel ei kehti? :roll: :?:

Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Rocca parkla puhul on küsimus selles, et kas see moodustis mis parklat läbib on tee või samuti parkla.

liikluseeskiri kirjutas:

§92. Juht peab andma teed järgmiselt:
1) parklast, puhkekohast, teega külgnevalt alalt, õuealalt või nende juurdesõiduteelt või pinnasteelt teele sõites – igale teel liiklejale;

Suzuki GSX 750 Inazuma
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”