Kardile mootor.

Kasutaja avatar

Teema algataja
Lovefear
Tsikkel: kardil minsk 125

Re: Kardile mootor.

Lugemata postitus Postitas Lovefear »

Küsimus tundub olevat natukene teemast mööda, aga samas, kui ma ei oska korralikult käike vahetada, siis ei saa ringrajal ka korralikult sõita.

Mul on 4 käiku. Käigu kang on toodud lenksu kõrvale. Esimene, teine käik lähevad sisse ilusti. Kolmas vahepeal ei taha sisse nimma. Neljas jamab tihti.

Asi ei pruugi olla käigukastis, vaid võib olla minus endas.
Viimasel ajal on asi juba edukam olnud aga tahaks ikka kindlalt süsteemi teada.

Seega. Kirjeldan natukene enda käikude vahetamist:
Esimene käik läheb sisse seistes - sidur alla, kang enda poole, sidur lahti. Pole probleeme.
Kohe järgneb teine käik - sidur alla kang ette, sidur lahti. pole ka probleeme.
Kolmas käik: sidur alla, kangi natukene enda poole, tagasi ette, sidur lahti. Vahepeal ei taha kohe sisse minna, on paar korda ka käigu välja löönud.(esimesest kolmandale jõudmiseks kulub 5 sekundit.)
Neljas käik: ei taha ka sisse väga minna, kuid on viimasel ajal üha tihedamini sisse läinud.(juu on mingi nõks juba vaikselt käpas :) ). Ei löö neutraali vaid jääb kolmas sisse.

Miks mul neljas käik sisse ei lähe?

Kas võib olla asi selles, et see väike jõnks tagasi ei ole veel selge.
Ka läheb ta paremini kolmandalt neljandale, kui siduri alla vajutan, korra kang tagasi, jälle ette ja siis kui siduri uuesti lahti lasen, hoian käega kangil survet veel peal.

Või on mul kang liiga ette regullitud.
Ta liigub ju põhimõtteliselt 360 kraadi, kui ei oleks ühendatud mootoriga. Kui maksimum enda poolne ringi ots võtta 0 kraadiks, siis esimene käik on sees seal kuskil 50 kraadil, vaba käik 95 kraadil ja edasi hakkavad käigud seal kuskil 150-160 kraadi juures.
Minu loogika ütleb, et teine, kolmas, ja neljas käik ei saa olla samas positsioonis vaid neljas on teisest käigust "kaugemal"
Siis võib olla, et kang on seal 180 kraadi juures ja lihtsalt ei liigu kaugemale.

Kas minu teooria on õige?

Tänan.

EDIT:

Juhtus jälle miskit huvitavat :)

Laupäeval sõitsin ringi, hoidsin maja lähedale, et kui mingi viga peaks olema, siis saab korda teha. Mingi aeg suri välja ja käima ei läinud. Süüde puudus ... puhastasin kontakte ja värke. Ikka ei. Siis proovisin teist küünalt ... säde olemas. Nüüd hoian tagavara küünalt alati lähedal.

Pühapäeva hommikul ka mingit probleemi ei olnud. Sõitsin ikka pikad sõidud maha ... nii, et lõpetades ise jumala läbi olin :)

Õhtul mõtlesin siis, et lähen majast kaugemale ... mingi kilomeeter eemal on hea sirge, sile tee. Seal sain neljanda käiguga oma senise maksimum kiiruse kätte. Kuid järsku suri hoo pealt välja. Probleem oli selles, et maja ees ( leidsin seal plekke), oli tagasivoolu voolik lahti tulnud ja pump pumpas kõik bensiini mulle osaliselt selga ja osaliselt teele. Sai 3 km karti koju lükatud. Lisaks hakkas siis ka vihma tulema. Edaspidi kannan ka 0,5 liitrit bena eraldi kaasas :D

äge.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kiirendus ja rinka”