NB! Maksa kaardiga.
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 763
- Tsikkel: Kawasaki KZ1000P, Iž
NB! Maksa kaardiga.
Konkreetne juhus juhtus eile 15.11.2008.a. Viljandis Tallinna tn. Neste automaattanklas. Kaardiga tankinmisel esimene kord ei õnnestunud ja "tark" aparaat teatas, et on koodi viga ja proovi uuesti. Teistkordsel proovimisel ei õnnestunud samuti. Tekkis kahtlus, et kas kaardil on miskit viga või siis aparaadil. Sai mindud Tsentrumi kõrval olevasse Uno-X ja seal teatas automaat, et limiit on ületatud. Nii jäigi tankimine kaardiga katki ja et mitte tänaval toppama jääda, sai midagi tangitud sularaha eest. Järgmine käik oli pangaautomaadi juurde ja see teatas uhkelt, et 5 000.- EEK on broneeritud, kuna tegu oli üliõpilase kaardiga, siis oli päevalimiit tõesti saavutatud. Järgmine käik oli veel lahti olevasse panka, seal selgus, et automaat oli esimene kord võtnud 3 000.-EEK ning teisel katsel 2 000.-EEK, õnneks õnnestus seal selgeks teha, et mõne minuti jooksul ei ole võimalik 5 000.-EEK eest tankida ja lubati asi korda ajada. Kahtlustan, et see ei ole mitte esimene kord automaadi poolt klienti tüssata, kui selline asi juhtub veel võõras kohas. sellisel kellaajal, et kõik asutused on kinni või siis näiteks piiri taga ja sularaha pole kuskilt võtta, siis on küll mõistus otsas.
Re: NB! Maksa kaardiga.
üldiselt on nii, et õnnestunud tankimisprotseduuri korral Neste broneerib summad arvel 1500.- ulatuses ning peale tankimise lõpemist tagastab ülejäägi ca 15-30 min jooksul. ebaõnnestunud tankimiste puhul (mida juhtub reeglina UnoX ja teiste väiksemate vellede tankimisjaamades, vähem Nestes ja Statoilis) tagastatakse summad automaatselt hiljemalt 3 tööpäeva jooksul. ebaõnnestunud tankimisi, kus raha broneeritakse juhtuvad reeglina siis kui tankla maksemasin ei saa tagasiühendust maksekeskusega (mis asub kusagil keskuses) mingi mõistliku aja jooksul (ühenduse katkemine, s**t laivõrguala tollel hetkel jms).
täiesti mõstusekohane ning normaalne tegevus. ja pank ei saa suurt midagi muud teha kui võtta ühendus kütusemüüjaga ning see ise tegutseb juba eedasi. pank ei saa raha tagasi kanda või midagi muud teha.
-
- Tsikkel: VN 1500 MS
- Tänatud: 2 korda
Lood elust enesest: http://www.tarbija24.ee/180908/esileht/ ... 341952.php
Sull on kunn, kuid ka siis tean mitmeid olukordi, kus automaat on raha vastu võtnud, kuid kütust ei anna. Ise kasutan Neste krediitkaarti ja ka selle kohta mõned tankurid ütlevad, et kaart on vigane. Võtad välja, paned uuesti ja kõlbab küll, õnneks sellelt kaardilt bronni ei tee enne kui tangid. Kui vaja kaardiga maksta, olen statis käinud, kindel, et bensu kätte saan, eks siis hiljem selgub, kuidas makstud saab
IZ->...->VX 800..->VN 1500 MS
Ai kus praegu Ameerikamaal saaks kahjutasu nõuda...
Ma ei ole kursis, kuidas on lood Euroopa riikide seadusandluses selliste juhtumitega, aga mu ühel sõbral oli just hiljuti USAs Miamis selline juhtum, et ostis omale Apple-i poest iPod Touch-i, makstes krediitkaardiga. Pärast kodus vaatas, et kasseeritud oli kaks korda sama summa, sama selgitusarvega. Seega pood pani lihtsalt topelt sama arve müüki.
Helistas Tallinnast Miamisse, luges ette juhtunu ning talle tuli vastuseks, et tema pank peaks tegema Apple Inc. finantskontorile Londonisse järelpärimise ja tasunõude... Ning kõik saab korda. Ja sellele lisaks öeldi kohe, et tekitatud kahju sündmuse tõttu kompenseeritakse kuni 25 000 taalaga! Ja müüja telefoni otsas ütles ise veel, et tuleb nüüd hea avaldus kirjutada, kuidas kontojääki nähes said krambid ja lennult jäid maha, sest raha oli otsas jne...
Ära sõida kiiremini, kui mõtelda suudad!
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
Credo kirjutas:üldiselt on nii, et õnnestunud tankimisprotseduuri korral Neste broneerib summad arvel 1500.- ulatuses ning peale tankimise lõpemist tagastab ülejäägi ca 15-30 min jooksul. ebaõnnestunud tankimiste puhul (mida juhtub reeglina UnoX ja teiste väiksemate vellede tankimisjaamades, vähem Nestes ja Statoilis) tagastatakse summad automaatselt hiljemalt 3 tööpäeva jooksul. ebaõnnestunud tankimisi, kus raha broneeritakse juhtuvad reeglina siis kui tankla maksemasin ei saa tagasiühendust maksekeskusega (mis asub kusagil keskuses) mingi mõistliku aja jooksul (ühenduse katkemine, s*** laivõrguala tollel hetkel jms).
täiesti mõstusekohane ning normaalne tegevus. ja pank ei saa suurt midagi muud teha kui võtta ühendus kütusemüüjaga ning see ise tegutseb juba eedasi. pank ei saa raha tagasi kanda või midagi muud teha.
mis on selle raha bronnimise mõte, aru ma ei saa!? ma saan tankida ju siis ka kui mul arvel ainult 50.-! ja annab mulle kütust siis täpselt selle raha eest. mida see raha siia sinna liigutamine annab? et võtavad justkui krediiti loetud sekunditeks, minutiteks, tundideks...? miskit automaattanklate nipp ja omapära?
Eile õhtul oli Uno X-s selline lugu, mida pole varem kogenud. Kaardiga toimingud ära tehes ja tankima hakates ei tulnud torust tilkagi. Ehmatasin ka ära ,samal ajal kõrval tankis auto suuremat kogust. Võtsin kohe kviitungi, aga see näitas õnneks nulli ainult. Kaart uuesti sisse ja siis läks käima. Praegu selle jutu peale siin kontrollisin kohe oma kontojäki... õnneks kõik korras.
-
- Mode
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 5 korda
creativ kirjutas:mis on selle raha bronnimise mõte, aru ma ei saa!? ma saan tankida ju siis ka kui mul arvel ainult 50.-! ja annab mulle kütust siis täpselt selle raha eest. mida see raha siia sinna liigutamine annab? et võtavad justkui krediiti loetud sekunditeks, minutiteks, tundideks...? miskit automaattanklate nipp ja omapära?
http://www.tarbija24.ee/180908/esileht/ ... 341952.php
Neste Eesti ASi kliendisuhete juht Kristi Pari selgitas Tarbija24.ee’le, et kontrollbroneeringuid teeb tankimisautomaat selleks, et teada saada, kas kliendi arvel on raha.
Pank nimelt selle kohta infot ei anna ja seetõttu on pankadega kokku lepitud kindel summa, mida automaat küsib ja mille pank tankimise ajaks broneerib, rääkis ta.
«Näiteks Ühispanga puhul on see 1500.-. Kui arvel on alla 1500 krooni, broneeritakse see summa,» märkis Pari.
Üleliigselt broneeritud summa vabastatakse tema sõnul enamasti vahetult pärast tankimist. Broneeringu vabastamist võib aga häirida vääramatu jõud nagu sideliinide rike või elektrikatkestus.
-
- Tsikkel: VN 1500 MS
- Tänatud: 2 korda
creativ kirjutas:mis on selle raha bronnimise mõte, aru ma ei saa!? ma saan tankida ju siis ka kui mul arvel ainult 50.-! ja annab mulle kütust siis täpselt selle raha eest. mida see raha siia sinna liigutamine annab? et võtavad justkui krediiti loetud sekunditeks, minutiteks, tundideks...? miskit automaattanklate nipp ja omapära?
Bronni mõte on, et Sa ei saaks tankida rohkema raha eest, kui Su kontoseis võimaldab. Bronnitakse teatud limiit või kui niipalju arvel ei ole, siis kogu arvel olev summa. Peale tankimist kaarti uuesti sisestades arvestatakse bronnitud summast tangitud kütuse maksumuse jagu maha ning kui miskit veel järgi jäi, saad selle tagasi. Kui peale tankimist kaarti uuesti ei sisesta, siis on järgmisel tankijal mingi võimalus sinu arvel oma paaki täita Sellest ei saa ma ainult sotti, kuidas need tõrked tekivad alati nii, et minu arvelt raha broneeriti, kuid kütust ma ei saa.
IZ->...->VX 800..->VN 1500 MS
Karupoiss kirjutas:Ja sellele lisaks öeldi kohe, et tekitatud kahju sündmuse tõttu kompenseeritakse kuni 25 000 taalaga! Ja müüja telefoni otsas ütles ise veel, et tuleb nüüd hea avaldus kirjutada, kuidas kontojääki nähes said krambid ja lennult jäid maha, sest raha oli otsas jne...
![]()
Üldiselt on kõiksugu lennukitest mahajäämised ning muud sundseisu lisakulutused faktiliselt kontrollitavad. Päris unenägusid kuhugi kahjunõudesse kirjutada ei saa. Toimib mõistlikkuse põhimõte. Arvad, et ameerikamaal ja londonilinnas on ettevõtjad oma raha peale vihased kuidagi?
Benelli TNT 1130
Ise elate oma elu keeruliseks.Ma haaraks kinni teema pealkirjast, maksa kaardiga jah, -Neste eraisiku krediitkaardiga! Ma olen ise seda juba üle 5a kasutanud, ei ole mingit kabetamist pangakaardi või aparaadile mitte meeldiva sularahaga. Järgmine kuu tuleb arve mis läheb otsekorraldusega maksmisele ja kogu moos. Olen oma kaardiga tankinud veel lisaks Eestile ka Soomes, Lätis, Leedus ja Poolaski (Varssavis), samalihtne nagu kodus tankimine, ainult et mujal tangitud kütusel ei ole arvel märgitud käibemaksu.
Kui tangite Nestes, mitte "burgeribensiinijaamas", tehke oma elu lihtsaks http://www.neste.ee/artikkeli.asp?path= ... ;2097;2098
-
CB500 kirjutas:Ise elate oma elu keeruliseks.Ma haaraks kinni teema pealkirjast, maksa kaardiga jah, -Neste eraisiku krediitkaardiga! Ma olen ise seda juba üle 5a kasutanud, ei ole mingit kabetamist pangakaardi või aparaadile mitte meeldiva sularahaga. Järgmine kuu tuleb arve mis läheb otsekorraldusega maksmisele ja kogu moos. Olen oma kaardiga tankinud veel lisaks Eestile ka Soomes, Lätis, Leedus ja Poolaski (Varssavis), samalihtne nagu kodus tankimine, ainult et mujal tangitud kütusel ei ole arvel märgitud käibemaksu.
Kui tangite Nestes, mitte "burgeribensiinijaamas", tehke oma elu lihtsaks
http://www.neste.ee/artikkeli.asp?path= ... ;2097;2098
kas see oli nüüd Neste promojutt vä? sedamoodi tundub küll
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
Sularaha mingu p*rse ja mäkktoonaldsis ma ka ei viitsi tankimas käia kus ühes kassas on 30 tola kabanossi järtsus, kõrvalkassa on kinni ja teine teenindaja nokib nina ning ei tee midagi...
Primo kirjutas:Sularaha mingu p*rse ja mäkktoonaldsis ma ka ei viitsi tankimas käia kus ühes kassas on 30 tola kabanossi järtsus, kõrvalkassa on kinni ja teine teenindaja nokib nina ning ei tee midagi...
Statonalds..
+358458693818
-
- Tsikkel: Ducati Multistrada 1200S
CB500 kirjutas:...-Neste eraisiku krediitkaardiga!...
Neste "kiituseks" peab mainima äärmiselt "tihedat" tanklatevõrku.
Sama seis on ka paljudel teistel tanklaketikestel.
Ida-Virumaa – lähemal kui tundub, lahedam kui arvad!
Ducati Multistrada 1200S
Honda NC 750X DCT (müüdud, teenis mind truult täpselt 3 aastat ja 21000km)
Honda XRV 750 MooramaaPaar (müüdud, teenis mind truult 10 aastat ja 68000km)
Iga tsikli jaoks on oma tee!
-
vilosius kirjutas:Primo kirjutas:Sularaha mingu p*rse ja mäkktoonaldsis ma ka ei viitsi tankimas käia kus ühes kassas on 30 tola kabanossi järtsus, kõrvalkassa on kinni ja teine teenindaja nokib nina ning ei tee midagi...
Statonalds..
saan aru kaasbikerlaste murest hot-dogide, järjekordade ja muu säärase pärast aga ma küll ei näe probleemi, et üks tankla pakub peale kütuse veel päris palju lisateenuseid mida Nestest ei saa ka teemant- või plaatina- või misiganes kaardiga!
No kus ma oma auto või tsiklikumme peaks regulaarselt pumpama? käsipumbaga Neste jaamas? Või kui ma sõidan hilissügisel tallinnast tartusse ja poolel teel peaks tankima ja näpud on hoolimata rutskasoojendusest sinised, et siis lasen kiirelt Nestes paagi täies , käin võsas kusel ja panen oma siniste näppudega edasi? Õnneks on mäoristis Statonald kus on soe ruum, võtan väikse sooja piruka koos kuuma joogiga. Käin soojas ja valges peldikus, pesen külmasiniseid näppe sooja veega, võtan salfakaid ja teen visiiri plekkidest puhtaks. Selle ajaga on mõnus soe tunne kehasse juba tagasi tulnud ja võiks edasi kimada. Ja päris tihti saab Statonaldsist kiirelt läbi hüpata ja 4pack külma õlli koju kaasa haarata!
Või kui südasuvel motomatkal näiteks Ukrainas, õues +35 ja ni kui seisma jääd higi lausa pritsib. Krdi hea on astuda sisse jahedasse konditsioneeritud ruumi ja võtta külmikust jahe vesi. Nu mitte ei saa aru sellises kohas nendest automaatjaamade eelistest...
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
creativ kirjutas:vilosius kirjutas:Primo kirjutas:Sularaha mingu p*rse ja mäkktoonaldsis ma ka ei viitsi tankimas käia kus ühes kassas on 30 tola kabanossi järtsus, kõrvalkassa on kinni ja teine teenindaja nokib nina ning ei tee midagi...
Statonalds..
saan aru kaasbikerlaste murest hot-dogide, järjekordade ja muu säärase pärast aga ma küll ei näe probleemi, et üks tankla pakub peale kütuse veel päris palju lisateenuseid mida Nestest ei saa ka teemant- või plaatina- või misiganes kaardiga!
No kus ma oma auto või tsiklikumme peaks regulaarselt pumpama? käsipumbaga Neste jaamas? Või kui ma sõidan hilissügisel tallinnast tartusse ja poolel teel peaks tankima ja näpud on hoolimata rutskasoojendusest sinised, et siis lasen kiirelt Nestes paagi täies , käin võsas kusel ja panen oma siniste näppudega edasi? Õnneks on mäoristis Statonald kus on soe ruum, võtan väikse sooja piruka koos kuuma joogiga. Käin soojas ja valges peldikus, pesen külmasiniseid näppe sooja veega, võtan salfakaid ja teen visiiri plekkidest puhtaks. Selle ajaga on mõnus soe tunne kehasse juba tagasi tulnud ja võiks edasi kimada.Ja päris tihti saab Satatonaldsist kiirelt läbi hüpata ja 4pack külma õlli koju kaasa haarata!
![]()
Või kui südasuvel motomatkal näiteks Ukrainas, õues +35 ja ni kui seisma jääd higi lausa pritsib. Krdi hea on astuda sisse jahedasse konditsioneeritud ruumi ja võtta külmikust jahe vesi. Nu mitte ei saa aru sellises kohas nendest automaatjaamade eelistest...
Jah, teenindusjaamad on tõesti mugavad ja on abiks, kuid:
Esiteks võiks sellisel juhul olla ka eraldi kassa, kus saab AINULT kütuse eest maksta (okei, nüüd ripuvad ka kaardiautomaadid teenindusjaamades kuid siiski saab seal maksta ainult Statoili kaardiga).On olnud küll juhuseid, kus inimesed on peale 40 minutit järjekorras ootamist lihtsalt kütuse eest maksmata minema sõitnud, sest puhtjuhuslikult enne neid sisenes tanklasse bussitäis inimesi, kelle ainukeseks eesmärgiks oli saada kuuma koera.
Teiseks, mis puutub rehvipumpamisse Statoilis, siis ma ilmselt olen nõus oma rehvid ise naaskli või revolvriga sõelapõhjaks laskma.Nõnda ma vähemalt teadlikult hävitan oma rehvid.Kord pumpasin nende manomeetri järgi 2.2 igasse rehvi autol ja tundsin, et midagi on valesti.Sõitsin siis rehvitöökotta, kutid panid korraliku manomeetri külge ja kae perra - igas rehvis oli 3.0...Väga tore ju.
-
Primo kirjutas:Jah, teenindusjaamad on tõesti mugavad ja on abiks, kuid:
Esiteks võiks sellisel juhul olla ka eraldi kassa, kus saab AINULT kütuse eest maksta (okei, nüüd ripuvad ka kaardiautomaadid teenindusjaamades kuid siiski saab seal maksta ainult Statoili kaardiga).On olnud küll juhuseid, kus inimesed on peale 40 minutit järjekorras ootamist lihtsalt kütuse eest maksmata minema sõitnud, sest puhtjuhuslikult enne neid sisenes tanklasse bussitäis inimesi, kelle ainukeseks eesmärgiks oli saada kuuma koera.
Teiseks, mis puutub rehvipumpamisse Statoilis, siis ma ilmselt olen nõus oma rehvid ise naaskli või revolvriga sõelapõhjaks laskma.Nõnda ma vähemalt teadlikult hävitan oma rehvid.Kord pumpasin nende manomeetri järgi 2.2 igasse rehvi autol ja tundsin, et midagi on valesti.Sõitsin siis rehvitöökotta, kutid panid korraliku manomeetri külge ja kae perra - igas rehvis oli 3.0...Väga tore ju.
seega! on jube lahe et mõlemad versioonid eksisteerivad. vastavalt vajadusele on võimalik valida. ilgelt nõme kui peol oleks alati ainult üks naine kelle sabas kõik see mees jookseks
Aitaks seegi, kui järjekorra tekkimisel teine kassiir tagaruumist välja loivaks. Üks müüks burkse ja teine kütust. Ja eraldi kassa või isegi lett võiks toidu jaoks olla. Rehvipumpamisest niipalju, et mingisse bensukasse (minu arust Statikasse) oli üles pandud isegi selline kompressor, kus määrad ise soovitud rehvirõhu ja pump hoolitseb ise kõige ülejäänu eest. Ja asi oli töötanud millimeetrise/-grammise/-baarise täpsusega. Kusjuures see, et tavabensukates manomeetrid kõik pekkis on, tuleb süüdistada meie kaaskodanikke, kes ei viitsi peale rehvirõhkamise lõpetamist seda seadeldist sinna kuuti tagasi viia, vaid lasevad selle lihtsalt käest lahti..
+358458693818
-
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
automaattanklatega ka ju nii, et alati, kui aeg jalaga istmikku taob, vaja veel tankida siis on alati keegi ees, kes makseautomaadi näol uut maailma avastab , sellega hakkama saanud on vist oma neli minutit aega (tehingu katkestamiseni) tankurini jalutada, võtmed otsida, et korgi maha saaks, siis veel suur ülesanne - valida kolme püstoli vahel. Kui maailmaavastaja on selle jubeda kadalipu lõpuks läbińud, annab automaat võimaluse järgmisele, annaks jumal, et mitte samasugusele
Ja veel kaartidega seoses veel üks fenomen. Ma ei ole Statika pesulas veel kohanud minu ees olevat naisautojuhti, kes oleks ilma kõrvalise (loe:minu) abita, suutnud pesulakaarti õigetpidi sisestada
+358458693818
-
vilosius kirjutas:Ja veel kaartidega seoses veel üks fenomen. Ma ei ole Statika pesulas veel kohanud minu ees olevat naisautojuhti, kes oleks ilma kõrvalise (loe:minu) abita, suutnud pesulakaarti õigetpidi sisestada
ai pagan! need naised on ikka kavalad! nii lihtsalt siis mehi ümber sõrme keerataksegi!?
point taken, Nestes ma küll ei tööta. Tasuta reklaam on tingitud sellest, et ma ei loe esimest korda sellest kuidas neste automaat jälle kellegile liiga tegi.
Minu Nestenegatiivne kogemus oli kunagi talvel külmaga, kui püstol keeldus kinni minemast, paak oli täis ja oma 3-4liitrit bensiini voolast vastu maad kah enne kui püstoli kinni sain. Helistasin kohe Neste infonumbril, küsiti palju mul kütust maha voolas ja järgmine kuu oli see arvelt maha arvestatud.
Ka mul juhtus Nestes kaartiga makstes ükskord selline jama, et peale pin koodi sisestamist ning mõningat aega ootamist tuli mingi selline tekst, et tehing ebeõnnestus or sth, nii siis kohe tipa-tapa kõrvale ülemiste rahaautomaadi juurte ning üllatus missugune, viimane kui üks sent mu arvel oli ära bronnitud, niimoodi, et mina polnud tilkagi kütust saanud.
Järgmiseks kohe kõne Neste klienditeenindusesse, rääkisin täpselt ära mis juhtus, andsin enda ning pangakaarti andmed ning broneering lubati maha võtta. Reedel juhtus see äpardus ning esmaspäeva lõunaks oli raha juba kasutamiseks vaba jälle.
Aga jah, kui poleks ikka olnud sularaha kohe võtta, oleks täitsa jamaks asi kiskunud.
Mh, ma Statoili püsiklient ja burksimehed, keda tavaliselt ikka on, ei ole veel minu tegemisi takistanud. Tuleb lihtsalt naglalt peale lennata ning neist mööda astuda, viisakalt küsida võib ka alati. Olen märganud, et teenindajadki leiavad, et see on õige käitumisviis, olgugi, et nad valdavalt ei suuda oma suud lahti teha ja öelda, et kütsuega võib julgelt ligi astuda.
Vaidlemiseks on ka läinud, aga kui kodanikult küsida ilusti, kas tema tahaks oodata, kui ta tangib, siis leiate, et hämmastavalt arusaajad on need eestlased ja koduvenelased meil tegelikult
Aga eks see ole igaühes kinni, kui palju keegi ennast ja oma aega hindab. Mina hindan piisavalt, et et oma (kirjutamata) õigusi taga ajada.
-
- Tsikkel: BMW R 1200 GS, Sherco 300
Kohalikes tanklates pole probleeme tekkinud aga Soome minnes arvestage et automaattanklad (va. Neste meil väljastatud kaardiga) ei tunnista mingeid meie pankade kaarte. Ei deebet ega kreedit, kolme erinevat sai pakutud ja lõpuks pidi ikka sula söötma et benssu kätte saaks.
Seda muidugi, teada värk. Lihtsalt ma olin üllatunud, et see Apple müügimees üldsegi nii rõõmsalt teatas, et saab palju kahjuraha nõuda. Mul see sõber kirjutas lihtsa avalduse pangas, et tuli topelt ja ehmatus oli, aga muud midagi. Ei hakka sealt sellist "pätiraha" jahtima. Eks näha ole, kas midagi peale ka kingitakse.
tok-tok kirjutas:Karupoiss kirjutas:Ja sellele lisaks öeldi kohe, et tekitatud kahju sündmuse tõttu kompenseeritakse kuni 25 000 taalaga! Ja müüja telefoni otsas ütles ise veel, et tuleb nüüd hea avaldus kirjutada, kuidas kontojääki nähes said krambid ja lennult jäid maha, sest raha oli otsas jne...
![]()
Üldiselt on kõiksugu lennukitest mahajäämised ning muud sundseisu lisakulutused faktiliselt kontrollitavad. Päris unenägusid kuhugi kahjunõudesse kirjutada ei saa. Toimib mõistlikkuse põhimõte. Arvad, et ameerikamaal ja londonilinnas on ettevõtjad oma raha peale vihased kuidagi?
Ära sõida kiiremini, kui mõtelda suudad!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.