Kiiruseületamise karistused karmistuvad.

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 699 korda
Tänatud: 460 korda

Re: Kiiruseületamise karistused karmistuvad.

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Kommionu kirjutas:
Vidget kirjutas:

Kiiruskaamerad seatakse üles tuleva aasta teises pooles.
REFEREERITUD "Postimees OL"

Tänud vastamsast....

Aga... siis KIIRUSKAAMERA tunda sai mis teeb üks jahipüss (loe piiramatus tsiiviilkäibes LUBATUD raketipüstol)... :roll:

Ei ole vaja nii karmiks minna, tavaline juukselakk on ka abiks :D

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

Kommionu

Lugemata postitus Postitas Kommionu »

ants01 kirjutas:

Sinu jaoks on uued trahvid KOMMIRAHA :D

ehh.. paar korda aastas saan ikka lg 2 ja maximumi...

Kommidele kulub aga OLULISELT rohkem... Nohh ja veel HAMMMMBAARSTILE.... :cry:

Sõida... ja ära MÖLISE!!!
Kasutaja avatar

korke
s1000rr Guru
Tsikkel: roller
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 14 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas korke »

Kui eestis karmistuvad siis ma lähen läti elama. Täna 141 kmh 90 kmh alas radarisse ja 60 lati trahvi kõigest :shock:

Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood
http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 699 korda
Tänatud: 460 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

korke kirjutas:

Kui eestis karmistuvad siis ma lähen läti elama. Täna 141 kmh 90 kmh alas radarisse ja 60 lati trahvi kõigest :shock:

Ka tevi sauc?
Mani sauc korkeS :bsmile:

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

hatman
Tsikkel: neegrikaksik

Lugemata postitus Postitas hatman »

omal hiljuti poolas üle väga paljude aastate ka liiklustrahv siis.
asulas 119 :oops:
meie rahas 1600 ja ei mingit pistise tahtmist ega näägutamist.

raske lapsepõlv, rauast mänguasjad, alates K750M...
Kasutaja avatar

Antik
Tsikkel: rat-ta-ta

Lugemata postitus Postitas Antik »

kõrtsmikumolu kirjutas:

Mitte et ma sulle halba sooviks aga sul võiks vargad korra külas käia, küll sa siis aru saad, et politsei võiks mujal ka tööd teha kui tee ääres. Mind lihtsalt koledalt häirib, et me mujalt riigipoolset kaitset ei leia kui liiklusohutuses(ehk eelarve täitmiseks).

No siin on näha tõepoolest sinu isiklikku viha politsei suutmatuse osas, kuid ära aja segamini liiklusjärlevalvet kriminaal tööga.. need siiski erinevad sektorid ja usun, et tööd tehakse siiski mõlemas, ühes suurema meedia käraga, teises väiksema...

Eks neid pätipoisse sadakse ikka kätte ka ja vaevalt kobamdes pimedas kogemata otsa satuvad... (liikluses jookseb rikkuja ju politseile otse sülle, aga pätt ei jää politsei sabumist ootama) on ka siiski inimesi, kellel on olnud politsei tööst abi. Kahju kuulda, et sinul isiklikult nõnna kehvasti läinud..

Ehk suunatakse trahvidega kogutud raha ka osaliselt kriminaal osakonda, et neid arendada :)

Püsigem siiski teemas, kohati tundub et kisub mölaks ära juba :) :bsmile:

Yamaha YZF1000R Thunderace '96 (Hooajad 2007;2008) --> Kawasaki ZX9R Ninja '94 (Hooaeg 2009) --> Kawasaki ZX10R Ninja '05 (Hooajad 2010; 2011; 2012) --> Yamaha YZF-R1 '04 (Hooaeg 2013)

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

"noh, meil eestis on märkidel siiski teatav loogika olemas...
ohtliku kurvi või 70 või allapoole märgi taga sellise koha puhul on ikkagi midagi oodata..."

Minu meelest, eriti järgnevat arvestades (Poolas 40 märk tähendavat täisnurkset kurvi), ongi probleem pigem selles, et kui meil on 70 märk üleval, tähendab see sisuliselt, et võid ka 100-ga läbi sõita ja mingit erilist ohtu pole. Eks siis sõidetaksegi. Meie ühiskondlikku kokkuleppesse on valetamine sisse kirjutatud. Ja kuni mõlemad pooled seda lepet täidavad, on kõik korras. Märk 70 tähendab, et 90 on sobiv kiirus. Ja politsei arvestabki, et 90 on sobiv kiirus.
Nüüd skandaal aga selles, et märkidega valetamine käib edasi, politsei aga liiklejate reaktsiooni sellele enam ei tolereeri.

Poola näide aga kehtib mu meelest kõikjal mujalgi, välja arvatud meil ja mõnes naaberriigis.
Aastaid põhjamaades liigelnuna, ei teki minul kordagi kiusatust kusagil Norras ignoreerida nt 60-märki. Või lasta üle lubatud maksimaalkiiruse. Seal lubatud kiirusel liikumine tähendab alatihti kummivilinat autost väljaspool ja naisterahva vilistamist seespool. Teeremondi 50 aga... 30 oli liig auto tervisele. See kõik küll põhja pool polaarjoont.
Ehk siis rezümee - märkide paigaldajad lõpetagu ka valetamine ja ärgu paigaldagu mõttetuid piiranguid. Algul tuleb küll mingi avariide laine, aga seejärel kaovad igasugused arusaamatused. Seal hulgas politseiga. Kusjuures sel juhul tabab reeglite eirajaid juba ka ühiskonna jäägitu hukkamõist, erinevalt tänasest - ja see on ka meie riiklikule tervisele aina kasulik. Paadunud demokraadina pooldan toimivaid ühiskondlikke kokkuleppeid (koos poolte tingimusteta kohustusega kokkuleppeid ka täita) ja vastustan ühepoolset meelevaldset kehtestamist. Seekordne trahvide karmistamine jääb minu meelest sellele kehtestamise poolele. (kasvõi see, et trahvimäär ei tõusnud 40+ ületamistele - see ju eriti ohtlik, aga rahakogumise eesmärki arvestades ongi kasulikum kergitada alumist otsa - seega ärgu rääkigu siinkohal rahva tervise säästmisest)
Muuseas, ma ei sõida kunagi piirangutsoonis kiiremini kui +15. Mitte et ma kardaks. Lihtsalt ma pean seda lubamatuks teiste suhtes.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

a501322914

Lugemata postitus Postitas a501322914 »

Täeiesti nõme, öelge mis tahate. Juba siis kui jalgrattad sõiduteele kamandati vaatasin et see seadus on küll mingil rahaaukude lappimisotstarbel tehtud. Nüüd siis see. Kui tahta mitte trahvi saada ja rämedalt kohe siis peab sõitma 30 alas 25 km/h nii igaks juhuks et vältida mente kes sulle meelega keerata nüüd tahavad.
Mõni mees siin õigustab veel ka selliseid seadusi, ma küsiks et palju sulle plekitakse selle eest ???
Kuigi jah, mujal on ka seadused segaseks läinud siis no ei pea ju järgi ahvima seda.
Loogiline et mina ei saa midagi muuta ja võin ainult arvamust avaldada aga sõna otses mõttes on midagi kapitaalselt korrast ära kui pead spidomeetri näitu nii piinliku täpsusega jälgima hakkama. Ei propageeri absoluutselt kimamist aga see KUNI 20 km/h kiiruseületamise on selline asi millega saaks terve Tallinna autojuhid rahast tühjaks imeda. Ja ärge tulge palun mulle seda mendijuttu rääkima et ise tuleb jälgida ja bla bla bla. See pügal on AINULT rahasaamise otstarbel ja kõik.

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Üks kiiruskaamera tuleb Mäo kanti Kükitale, tundub, et otse Kükita Grilli vastu (liitumise hange on üleval). Kui, rõhutan KUI nende paigaldamisel lähtutakse samast ideoloogiast, siis võtan jagu kurje sõnu tagasi. Ohtlikus kohas on kiiruskaamera igati õigustatud.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

Burn7

Lugemata postitus Postitas Burn7 »

Mul ei ole politsei vastu otseselt midagi, aga nende m'nnipeade vastu kül kes seadusi mõtlevad ja trahve suurendavad. Meie Eesti on üks perse kukkunud riik. Alati muudetakse seda, mida pole vaja muuta. Kõik mis on sitasti, jääb sitasti ja kui ei jää siis saab veel hullemaks tehtud. :evil:

Viimati muutis Burn7, 05 Jaan 2009, 16:08, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Pihlakas
Tsikkel: Honda VF750F

Lugemata postitus Postitas Pihlakas »

Mine siis mujale elama kui ei meeldi. Kõikjal mujal maailmas on ju pidu.

Piduriketaste valmistamine.
Kasutaja avatar

Burn7

Lugemata postitus Postitas Burn7 »

Lihtne öelda, raske teostada. Muidu selline eesmärk on tulevikku seatud kül.

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 381 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Ma korra olen seda siin juba kommenteerinud kuid ma arvan et lõplik arvamus tuleb sellest alles aasta pärast. Tahaks teada kas sellel asjal mingit tulemust ka on. Lihtsalt raha saamise eesmärgil on see suhteliselt nõme. Eks siis statistikast näeb.
Ja krt, nüüd peab vaikselt ümber harjutanud seda aastatega sissekulunud +20 reeglit :P Ei viitsi niisama ka raha ära anda ju.

Ühes ligi 20 aastat vanas Simpsoni multikas küsiti Barti käest, et kui puu üksi metsas kukub, kas ta siis häält ka teeb. Sellepeale läks Bart mingisse transsi :D
Nüüd ongi küsimus, kui tsiklimees üksinda narva maanteel 20 km/h kiirust ületab, siis kas ta tegelikult ikka ületab, kui keegi seda kiirust mõõtmas pole?

Minu viimase trahvi puhul oli roolis politseinik ja kõrvalistmel abipolitseinik. Mul oli +21 üle. Abipolitseinik ütles et "einoh... teha võib ikka aga vahele ei või jääda" :D Sellepeale juhitooli peal onu natuke niheles aga oli ka umbes sama meelt.

Kõige rohkem tegelt mind huvitabki, et kas nüüd hakatakse rohkem kannima neid "kuni +20" mehi või mitte.

Kasutaja avatar

speedvana
Tsikkel: FZR
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas speedvana »

pole keelatud kiirendada kuni lubatud kiiruseni, võtke sealt adret. :bsmile:

gs

Lugemata postitus Postitas gs »

Ja kiirendage aeglaselt, jätkub adrenaliini kauemaks :idea:

Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Minul tekkis uue seaduse lugedes hoopis selline mõte et nüüd võib umbelt kihutama hakata ... eriti kiiruskaamerte vaateväljas. Kui sealt kasvõi 200-ga läbi sõidad on maksimumtrahviks ikka 3000.- mis ei ole sellise kiiruse kohta ju üldse palju :wack: .
Oli vist juba eelmise aasta alguses, kui suured politseionud lubasid kuni +20-ga sõitjate suhtes nulltolerantsi kasutusele võtta. No ja siis? Suurtel trassidel oli teatavat keskmise kiiruse langust tunda küll, kuid ei ole kuulnud et oleks massiliselt kuni +20-ga sõitjaid rajalt maha võtud. Tõsi, siin-seal on mõned kodanikud ka selle üle kurtnud. Aga niikaua kui on piisavalt ka +40-ga sõitjaid, on nendega hulka "efektiivsem" tegeleda. Kui nüüd tõesti peaks +40-e meestel raha otsa saama ja nad kõik üks klass alapoole kolivad, peab ka politsei oma ressursid ümber koondama ja prügikala püüdma hakkama ...

terv
Kris.
XVZ-13 TF -Big Blue Light

Kasutaja avatar

Hurt

Lugemata postitus Postitas Hurt »

Pärast kahte trahvi ja kuuks jalamehena olemist olen täheldand enda juures aina süvenevat kergejalgsust. Mitte et ma varem jube kihutaja olin aga näe juhtus nii et kaks trahvi ühel hooajal millest üks oli üpris korralik. Ise olen arvamusel et liigne "kihutamine" ei anna peale p*****s närvide, suure kütusekulu ja potensiaalsete trahvide midagi. Võimled küll roolis nii mis hirmus jõuad 10 min. kiiremini Tallinnast Tartusse ja mis siis? Mis sa selle lisa 10-20 min peale hakkad? Kargad õhtul kauem naist või teed kontoris rohkem tööd? Eeem ei usu.

Ja head uut kõigile :bsmile:

Riga - Paus - XJ600S - XJ600S - Honda CBR600FS - GSXR 750 M
Kasutaja avatar

desmorado
Tsikkel: M900 & LC8 Adventure
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas desmorado »

Piipz kirjutas:

Nüüd ongi küsimus, kui tsiklimees üksinda narva maanteel 20 km/h kiirust ületab, siis kas ta tegelikult ikka ületab, kui keegi seda kiirust mõõtmas pole?

Minu meelest ütleb kvantmehaanika selle kohta, et ei ületanud....... ja samas ka, et tegelikult ületas rohkem kui 20 km/h.

Kasutaja avatar

Teema algataja
spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Ammu teada fakt, et see +10 ei anna mitte midagi. Kihutamise kaifi ei saa, kiiremini kah tegelikult kuskile ei jõua. Tallinnast Saarde sõitjad peaks enamuses juba teadma, et kui hiljaks kipud jääma ja talda tuleb anda, siis 100..110 ei päästa mitte midagi.
Ma arvan, et see seadusemuudatus ongi üldise nivoo tagasi raamidesse surumiseks tehtud. Kui rahajutt kõrvale jätta.

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

veikemees
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas veikemees »

Head uut kõigile! EESTI riigi eelarvesse on sisse arvatud trahvisummad, mis tuleb täita, kui see summa jagada EESTI elanike arvuga, siis peaks iga inimene maksma umbes 2000 EEK-i. Vanad ja imikud kaasa arvatud. Keskmine EESTI pere, 2-3 last+ema isa maksaks 8-10 tuhat krooni aastamaksu, et Sul on lubatud EESTIS elada ja oled oma maksu maksnud. peale maksmist annab pank tseki MAKSTUD, siis võivad ema, isa ja lapsed sõita ja hullata kuidas süda lustib

Kawasaki zx 10
Kasutaja avatar

necromany
Tsikkel: Honda vfr 800 vtec

Lugemata postitus Postitas necromany »

veikemees kirjutas:

Head uut kõigile! EESTI riigi eelarvesse on sisse arvatud trahvisummad, mis tuleb täita, kui see summa jagada EESTI elanike arvuga, siis peaks iga inimene maksma umbes 2000 EEK-i. Vanad ja imikud kaasa arvatud. Keskmine EESTI pere, 2-3 last+ema isa maksaks 8-10 tuhat krooni aastamaksu, et Sul on lubatud EESTIS elada ja oled oma maksu maksnud. peale maksmist annab pank tseki MAKSTUD, siis võivad ema, isa ja lapsed sõita ja hullata kuidas süda lustib

Vaata oma tehted üle kuna trahvidest peaks selle aasta riigieelarvesse laekuma 800milj kr. Eestis elab ca 1340000 inimest ehk 800000000/1340000= 597kr ühe inimese pealt umbes.

Kasutaja avatar

veikemees
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas veikemees »

See oli ligikaudne mata, elanike arvasin 1 500 000 umbes, aga mida vähem perel maksta seda rõõmsam maal meil kõigil!

Kawasaki zx 10
Kasutaja avatar

esil

Lugemata postitus Postitas esil »

mnja, kogume riigi kassat, vaadake tänast päevalehte seal artikkel "pärast liiklusseaduse muudatuse
jõustumist 27. dets. määras politsei esimese nädalaga trahvi 1245 inimesele kogusummas
1092780......`need oli kiirmenetlusega veel tehtud põhi laks on veel tulemas :lol: . eesti
oskab ainult sita koguda enda mütsi alla heade asjade kogumine ei tule kuidagi välja. Totruse alla
paneks selle juba et riik (euroopa liidu nõue oli vist) peab mingiks aastaks teede surma saama 110
inimese piirile, jne. nende totruste kohta võiks lausa raamatu kirjutada.

parima uut aastat kõigile

Elu ilma bike`ita, elu nagu ilma naiseta
Elu ilma krossikata, elu nagu ilma ämmata
Kasutaja avatar

creativ
Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
Tänanud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas creativ »

esil kirjutas:

mnja, kogume riigi kassat, vaadake tänast päevalehte seal artikkel "pärast liiklusseaduse muudatuse
jõustumist 27. dets. määras politsei esimese nädalaga trahvi 1245 inimesele kogusummas
1092780......`need oli kiirmenetlusega veel tehtud põhi laks on veel tulemas :lol: . eesti
oskab ainult sita koguda enda mütsi alla heade asjade kogumine ei tule kuidagi välja. Totruse alla
paneks selle juba et riik (euroopa liidu nõue oli vist) peab mingiks aastaks teede surma saama 110

nädalaga mill= aastaga 52 milli. kust see ülejäänud tuleb??
ma ei saa aru mille alusel seda eelarvet tasakaalu viiakse? et vaatavad lambi pealt ja siis panevad midagi kirja. kust krdi kohast see 800 mill kokku tuleb?? see on ju ometi sisse kirjutatud juba. seega on 2009 aasta eelarve täitumine juba praegu ebareaalne.... Vot on riik!! :wack:

Ära usu hülge möla! Anna aeruga!

LC8 Adventure, LC4 620, 640, 660, Suzuki DR350
Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

Mul ei ole politsei vastu otseselt midagi, aga nende m'nnipeade vastu kül kes seadusi mõtlevad ja trahve suurendavad. Meie Eesti on üks perse kukkunud riik.

Juhin tähelepanu, et need m'nnipead valisid sa ise viimastel riigikogu valimistel. Ah ei käinud valimistel? Oma viga, saidki sellised, keda sa ei taha. Järgmine kord loodetavasti lähed siis valima, seniks aga shut the fuck up.

Loll demagoogia. Keegi ei sunni mitte üht imikut, penskarit ega täismeest trahvi maksma. Seda tuleb teha ikka karistuseks rikkumise eest ja keegi ei sunni sind ühtki rikkumist tegema. Kihutamine teedel on rangelt vabatahtlik otsus EESTIs.

Mulle igatahes sobib, et juba mill on kokku kogutud. See tähendab, et loodetavasti muid, kõigile kohustuslikke makse ei tõsteta, sest idioote, kellelt raha ära võtta, on nii piisavalt. Ja mis on halba selles, et riik soovib oluliselt vähendada liiklussurmade arvu? Oled hunniku sita mütsi alla kogunud või lihtsalt laksu all?

Kasutaja avatar

creativ
Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
Tänanud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas creativ »

sang, mis parteist sa oled??

Ära usu hülge möla! Anna aeruga!

LC8 Adventure, LC4 620, 640, 660, Suzuki DR350
Kasutaja avatar

necromany
Tsikkel: Honda vfr 800 vtec

Lugemata postitus Postitas necromany »

creativ kirjutas:
esil kirjutas:

nädalaga mill= aastaga 52 milli. kust see ülejäänud tuleb??
ma ei saa aru mille alusel seda eelarvet tasakaalu viiakse? et vaatavad lambi pealt ja siis panevad midagi kirja. kust krdi kohast see 800 mill kokku tuleb?? see on ju ometi sisse kirjutatud juba. seega on 2009 aasta eelarve täitumine juba praegu ebareaalne.... Vot on riik!! :wack:

Eelarve ei tule nagunii kokku, juba praegu arvatakse juu, et 4 miljardit või rohkemgi jääb puudu, kui eelarvet kokku ei tõmmata.

sang kirjutas:

Mul ei ole politsei vastu otseselt midagi, aga nende m'nnipeade vastu kül kes seadusi mõtlevad ja trahve suurendavad. Meie Eesti on üks perse kukkunud riik.

Juhin tähelepanu, et need m'nnipead valisid sa ise viimastel riigikogu valimistel. Ah ei käinud valimistel? Oma viga, saidki sellised, keda sa ei taha. Järgmine kord loodetavasti lähed siis valima, seniks aga shut the fuck up.

Sa tahad öelda, et Savipäts oleks asja paremini teinud või keegi teine? Mis tehtud see tehtud, ma küll ei usu, et teised oleksid ka selliseid asju ette näinud ja 2008a eelarve paremini teinud. Shit happens ja loodame, et elame ikka kuidagi selle 2009 a enam vähem üle.

Kasutaja avatar

esil

Lugemata postitus Postitas esil »

to sang
mulle tundub et ise oled laksu all, kuna sa ei loe tekstist välja seda mida ma öelda tahtsin, asi ei olnud
surmade arvu vähendamises vaid milleks seda tehakse :wack: , samas oleks riigil täiesti ükskõik kas sa oled
surnud või elus, kui poleks selliseid punkte. kuna riigil on vaja täita oma norme mis on talle ette antud,
JA loomulikult need inimesed kes toovad riigikassase raha ning ma ei räägi ainult liiklus trahvidest.
ma loodan et said mu mõttest aru.

Elu ilma bike`ita, elu nagu ilma naiseta
Elu ilma krossikata, elu nagu ilma ämmata
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

sang kirjutas:

Huvitav kes nüüd suurem demagoog on :-). Sang, Sa tunned ilmselt piisavalt hästi Eesti valimissüteemi et teada, kuipalju on reaalselt võimalik kedagi "valida" ... aga see on juba teine teema.

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light

1 mats
Tsikkel: vn 750

Lugemata postitus Postitas 1 mats »

mõnele kiirele p*** tahaks ise kuuliga tagant kiirendust anda...pol ajab õiget asja. kui peaks ka ise trahvi saama, siis puhtalt oma viga, aga üldkasutatavad maanteed olgu turvalised kõigile.

head uut aastat!

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”