Koolitused kuluosavaldkonnas

Kasutaja avatar

Teema algataja
StreetMoto
Kaupmees
Postitusi: 2454
Liitunud: 04 Okt 2004, 15:51
Asukoht: Tallinn, Hiiu/Pääsküla
Tänatud: 192 korda
Kontakt:

Re: Koolitused kuluosavaldkonnas

Lugemata postitus Postitas StreetMoto »

Ehkki ma ei oska arvata, miks tavalisel tsiklikasutajal neid markeeringuid jne peaks vaja minema

Nujahh, ma lihtsalt 8 aasta jooksul neid asju müües olen kogenud, et 80-90% inimestest ei saa suurt aru, mille vahel valida: mida tähendab mõõt 120/70ZR17 võrreldes 120/60ZR17-ga ja veel vähem, mis vahet on ketil 520 ja 525. Tavaloogika jõuab miskipärast tulemusele, et 525 on suurem number kui 520 ja järelikult vingem ja tugevam kett. Veel näide ketivaldkonnast - suvisel ajal vastan IGA PÄEV küsimusele: "kuidas ma saan aru, et mul kett on läbi". Vot just selliseid nüansse käsitlekski seal - ühesõnaga koondnimetus: üldise maailmapildi avardamine tsikli tehnilises valdkonnas. Mul on teeninduses tagumisi ketirattaid, mida puudutades on sõrmel vererida järgi või millel hambad on vaid aimatav lisaväärtus. Viimane oli peal TL1000 mudelil ja kodanik kurtis, et sidur libiseb. Tegelikult keerles kett tagumise hammasratta peal suht vabalt igal kõvemal gaasiliigutusel.

PS! Need, kes remondivad või veel enam väga paljud edasimüüjad (motopoed - jätan nimed mainimata) küsivad telefonis mult selliseid küsimusi, et vahest tekib tunne - mismoodi ja mille alusel nad kliendile midagi soovitada oskavad. Teadlikkus on kohati väga madal. Samas on ka väga asjalikke lõppkliente, kes mulle tihtipeale kõik selle ette vuristavad, mida neil täpselt vaja on ja miks üks asi sobib ja teine mitte.

Näide ühest suht kultuursest ja normaalse mainega motopoest-teenindusest: mul oli hoolduses üks ATV ja manual ei andnud tagasilla õli markeeringut. Kas kästakse panna GL4 või GL5 või veel miskit imelisemat. Helistasin siis sinna, kus neid päevast-päeva hooldatakse ja remonditakse ning küsisin, mis õli vaja panna. Vastuseks oli: "meil on siin mingi tünn, me paneme seda igale poole (nii mootorisse kui silda) aga ma ei tea, mis õli see on". No mis ma selle peale kosta oskan??? Mis see siis oli, kas mootoriõli, kas poolsünt, täissünt, mis viskoossusega jne seda ei õnnestunudki teada saada. Ka teised mehhaanikud ei osanud seal aimata, mida nad kliendi sõiduki mootorisse kallavad.

Ehk siis see, mis sulle on elementaarne ja iseenesestmõistetav on teisele kui kosmoseteadus. Sa ei tule mingit asja selgitades selle pealegi, et baas seal all on kuulajal "null" ja ta ei saa üldse aru, millest räägid. See on sama nagu rääkida voolust ja pingest ning teha peas elementaarne arvutus, et 12V juures tarbib 60W pirn 5A voolu ja seletada seda inimesele, kes ei tee vahet voolul ja pingel ning pole kuulnud oomi seadusest.

StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse

Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”