küsimus:

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Teema algataja
AK5

küsimus:

Lugemata postitus Postitas AK5 »

on see normaalne, et minskil on iga käigu vahel vabakäik? olen kuulnud, et kui käigukastist -midagi- ära võtta, siis on selline tulemus.. mida arvate aga teie?

Teema algataja
bns

Lugemata postitus Postitas bns »

On küll. Vähemalt Jawadel on , ei usu, et Minskitel teist moodi oleks :!:

Teema algataja
AK5

nüüd ma sellega juba harjunud, ei lüli enam sõidu ajal vabakäiku sisse.

Teema algataja
AK5

parandus: -teise- ja -kolmanda- vahel ei ole vabakäiku..
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

bns kirjutas:
On küll. Vähemalt Jawadel on , ei usu, et Minskitel teist moodi oleks :!:
Tohohh, ühest sellisest vabakäikudega voshodist kuulsin. Räägiti, et vossul pididki käigud nii olema ja ma ei tahtnud uskuda. Äkki tead sellest värgist natuke rohkem seletada? Et mis puudu ja mis toimub kui puudu?
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

stretch
Tsikkel: 1965 Jawa 250/559
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas stretch »

No vanadel jawadel vähemalt on ainult esimese ja teise ning kolmanda ja neljanda vahel vabakäik. Kõikide käikude (ehk siis teise ja kolmanda) vahel küll ei ole. Vabakäigu tuli põleb ainult esimese ja teise vahel.

Sohne
Tsikkel: Iž 56k 60'

Lugemata postitus Postitas Sohne »

selle asjaga on jah umbes niimoodi et hästi õrnalt tõmmates saab vabakäigu. ma ei ole kindel kas see on ka igal rattal aga 56´el ja minskil olen mina iga käigu vahele vaba saanud.
aga ta võib vahepeal ise tagasi sisse minna sest seda kindlat soont ju pole kuhu ta taha kinni jääks.
ma loodan et väljendasin seda viimast lauset piisavalt selgelt :roll:

Siller
Tsikkel: Rattatu

Lugemata postitus Postitas Siller »

Oman ka Minski ja vabakäik on ainult 1 ja 2 vahel ja 3 ja 4 käigu vahel.Kui mul ka oli vana käigukast siis oli ka nii et iga käigu vahepeal oli vabakäik.Nüüd uus käigukast sees ja neid probleeme polegi. :D

ollo

Lugemata postitus Postitas ollo »

Andke mulle andeks minu lollus, pole ise ühtki tsiklikasti kunagi lammutanud ega nende hingeelu põhjalikult uurinud, aga põhimõtteliselt peaks ju igal kastil olema kõigi käikude vahel mingi vabakäigukoht. Teine variant oleks see, et 2 käiku on korraga lülitunud, aga see teatud mehaanilistel põhjustel minu arvates ei sobi (nu ei käi kastivõllid enam ringi, kui 2 erineva ülekandega ühendust nende vahel on).
Loogiline oleks see selgitus, et vabakäiguala on teisest käigust ülespoole väga lühike ja tavalisel vahetusel ei ole tajutav, lisaks käiguvahetushoovastik ei fikseeru vabakäiguasendis vaid vastupidi, üritab ühele või teisele poole hoida. Mõnel rattal on võibolla meelega jäetud vabakäiguvõimalus ka kõrgemate käikude vahele, aga mõnel on see võibolla kulumisest vms. tekkinud viga...

Sohne

Seda ma ei teadnudki, et mul käigukastid "katki" on.

Teema algataja
raido47

Lugemata postitus Postitas raido47 »

kui ma sain uue mootori siis oligi iga käigu vahel vaba :)

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

Tere. See vabakäik on tingitud kasti ehitusest. Nimelt fiksaatorid fikseerivad käigu ainult kindlas asendis (hammasrattad lõplikult hambunud). Kasti ehitus nimelt selline, et enne kui ühe käigu hammakad pole lahti ühendunu, ei hakka järgmise käigu hammakad hambumisse liikuma, mis on loogiline. Vastasel juhul on mingi teatud hetk kui on korraga ühenduses erinevate kiirustega käigud, mis lööks kasti laiali kohe. Neid vahe kohti ei saa aga nimetada vabakäiguks. Tuli ei saa ka nendes kohtades põleda, kuna lüliti töötab ainult ühe kindla asendi puhul. Võtke üks kast laiali ja uurige pisut tema hingeelu ja asi kohe selge.

Sohne

ei ma saan aru küll milline se asi seal on jah :)
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”