Jäigad pidurivoolikud
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
etv 1000 kirjutas:VW kirjutas:Ehk keegi oskab öelda, kust oleks võimalik armeeritud pidurivoolikute komplekti 1999a Honda 1100xx Blackbirdile, soetada?
Tänud, kuid kui vahetada, siis tasuks kõik voolikud korraga vahetada? Kas pidurdusmaa efektiivsus tõuseb märgatavalt?
www.helperformance.com pakkumine kogu kupatuse vahetamiseks (10voolikut) on 5500eeki koos postiga.
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
VW, miks Sa üritad nii meeleheitlikult ratast tuunida? Küll filter, küll pidurid? Kui siin taga on midagi visuaalset või isegi emotsionaalset, siis saan aru ja aktsepteerin. Aga reaalset käegakatsutavat vahet ära selliste vidinate lihtviisilisel lisamisel isegi mitte looda. Mõtlen, et Sa ei ole nii oskaja sõitja (enamus meist ei ole), et Sa suudaksid isegi oma olemasolevate pidurite (ja terve ratta-) võimed lõpuni ära kasutada. Loomulikult ON armeeritud voolikud paremad, aga abi nendest antud juhul...
Sama, kui ma istuks mingi tippklassi krossiratta selga. Küllap ma sõidaks sellega tiba paremini, kui mingi hiinakaga, aga külapoisid teeksid mulle ikkagi isegi Jawaga ära.
Parim, mis teha saad sõiduomaduste parandamiseks, on hoida oma ratas tehniliselt korras. Enamus hädasid ongi just seal ja sel juhul on igasugune "tuunimine" vaid kosmeetika.
Lihtsalt minu aus arvamus.
Keermestatud liitmikega pole pidurivoolikute valmistamine mingi probleem kui endal vähegi mõistust peas on. Olne voolikuid ise teinud oma rinkaautodele ja mingeid probleeme pole olnud. Rinkaauto pidurisüsteem tundub vähemalt mulle töötavat ekstreemsemates tingimustes kui bike oma kuna auto mass on märksa suurem ja pidurite koormus sellest tulenevalt karmim.
Vahel tundub, et isetehtud hästitehtud --- kas alati ? Mine tea. Tegelikult need samad vidinad mis meie ümber toimetavad iga päev ongi need samad. On nad teinud japsid või poolakad, mis vahet, aga tundub et on vahe. Ja kindel on see, ükskõik kas selle jubina teeb Peeter või Kolja, kunagi saab ta ikka otsa. Aga on selline ütelus, et "Tark võtab nõu kuulda, rumal läheb edasi saab nuhelda". Neid leiutisi on aastate jooksul palju tehtud, ja tehakse veel, ja kindlasti on neid häid mis kestavad. Mida aeg edasi seda kehvemaks on ka kvaliteet kaup läinud. Juhtub kõigil. Ja need piduri vollad samuti, ei me tea alati kas jutt mis pakendi peal peab paika, enne kui katsetame. Ja nii see läheb, 200 sees ja kus pidurid kadusid? Selles mõttes ongi need foorumid toredad asjad, lõpuks saab tõe jälile.
Olen ka igasugu tehnikaga paar tosinat aastat tegelnud ja mööda laskmisi on olnud, küll aga alati on sellest õpitud. Mida noorem seda rohkem riskitakse. "Julge hundi rind on haavleid täis".
Nii, et kas jäigad piduri voolikud või teeme ise ???
Mina isiklikult paneks need mis antud isendile ettenähtud.
Terv Virgo.
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
StreetMoto näiteks. Goldfreni tehas teeb tellimise peale joonise (otsikute nurgad ja vooliku pikkus vaja näidata) põhjal. Tarne 7-10 päeva. Edasine info juba e-posti või telefoni teel...
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
AndrusB kirjutas:Ja need pidurivoolikud , mis hüdraulikakomponente müüvas/valmistavas firmas saadaval on saad ju seal samas vana pidurisüsteemi järgi kokku lasta keerata.
Loomulikult lase pidurivoolikud selleks mitte pädevat materjali/koolitust omavas VollaHuiJulla OÜ-s kokku keerata... Nahhui.. aga nende volladega igastahes ära tänavale tule, vaid sõidagi justnimelt seal SiinOnMiskiAsfaltPandud OÜ teedel...
Selliste omavalmistatud pidurisüsteemiga liiklejatesse tuleks minu arvamust mööda suhtuda täpselt samamoodi kui mistahes liiklusnõuetele mittevastava sõiduvahendi juhti... ükski normaalne hüdrovolla valmistaja ei valmista sulle pidurisüsteemi vollisid, kui tal selleks vastav pädevus puudub...
jesus f**king crist, kui keerad voolikud kokku spetsiaalsest teflonist metallkestaga voolikust ning kasutad spetsiaalselt selleks otstarbeks ettenähtud liitmikke, siis milles pagana päralt seisneb probleem? Sama hästi võiks kommionu kisa tõsta originaal voolikute või piduriklotside "ise" vahetamise peale, sest see on samasugune bolt-on töö! Bensiini ikka võib ise veel tankida?
Sai siis eile staazika hüdromehega klaasi taga istutud ja maailma asju arutatud. Tuli meelde ka see diskussioon siin ja teades, et see konkreetne inimene on pidurivoolikuid teinud ja ka keeldunud nende tegemisest, küsisin asja üle. Välja tuli müüdimurdmine....
Keeldutakse eelkõige sellepärast, et pidurivoolikute otsad ei kipu levinud standarditega kokku käima. Seega, saab küll vana otsikut kasutada, aga hülss tuleb juba leiutada. Kui kogemusi napib, siis see hülsi leiutamine võib tõesti lõppeda variandiga, et voolik läheb lõpuks laiali.
Pidurivoolikud (originaalid, mitte tuuningjupid) ja nende komponendid ise aga ei ole hoopiski mitte mingid hüper-super udupeened ja jube kestvad ja väga vingetele tingimustele vastu pidavad. Tõestus pidi väga lihtne olema : a)võta üks pidurivoolik ja koori ta kihtideks lahti. b) võrdle mõne 400bar hüdrovooliku tüübiga mida aseaineks sel puhul pakutaks. c) tee ise oma sõltumatu järeldus
Kogu juttu lühikokkuvõte oli umbes selline, et voolikud, mida pakutakse, on tunduvalt paremad kui levinud pidurivoolikud.
Asja ei võeta tavaliselt ette sellepärast, et riiulist puuduvad vajalikud otsad ja tarvikud, nende tuletamine on paras peavalu ja keegi ei viitsi sellega tegeleda.
Mulle on sealtmajast ehitatud näiteks mootori toitesüsteemi torustikud koos liitevoolikutega, tingimustel, et torustik ja voolikud peavad suutma töötada surve all vähemalt 60minutit vähemalt 1000C tingimustes jne. Süsteemid on läbinud rahvusvahelise tehnilise auditi ja sertifitseeritud. Pidurisüsteem on aga madalal survel, suhteliselt madalatel temperatuuridel ja lihtsates tingimustes toimiv elementaarne käsipumbaga hüdrosüsteem. Raketiteadus saab tast siis kui hakata vajalikku tugevust ja jäikust säilitades kogu asja viimase kümnendikgrammini kergeks ja õblukeseks ajama jms
HALF BUSTED!
Minu soovitus on muidugi see, et ostke parem valmisvoolikuid. Tehalaskmine on pigem customimeeste rida ja seondub pigem ümberehituste jms teemadega.
Re: Jäigad pidurivoolikud
Kas keegi oskab soovitada kuskohast saaks kaitsekihiga kaetud armeeritud pidurivoolikuid. Üks variant on Veltmotocenter, kuid ehk on veel häid soovitusi.
Ette tänades
Ain
aingb kirjutas:Kas keegi oskab soovitada kuskohast saaks kaitsekihiga kaetud armeeritud pidurivoolikuid. Üks variant on Veltmotocenter, kuid ehk on veel häid soovitusi.
Ette tänades
Ain
Mul garaazis mingi 10karpi erinevaid vedeleb...
Kommionu kirjutas:aingb kirjutas:Kas keegi oskab soovitada kuskohast saaks kaitsekihiga kaetud armeeritud pidurivoolikuid. Üks variant on Veltmotocenter, kuid ehk on veel häid soovitusi.
Ette tänades
AinMul garaazis mingi 10karpi erinevaid vedeleb...
Näed siis, äkki saame üksteisele kasulikud olla. Kuidas ma teada saaksin, et sul minu rattale sobivad olemas on. Kas peaksin enda ratta vollade pikkused ära mõõtma?
PS! Vaevalt, et sul naksti mudeli järgi võtta on - Suzuki TL1000R 2002.a.
On kellegil äkki veel soovitusi, kust armeeritud ja kaitsekihiga pidurivoolikuid võimalik saada?
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
Eks neid on ju võimalik ka nii mõnesti tavalisest tsiklipoest saada (ei ole väga raketiteadus).
Minu teada kindlalt Streetmoto, Ramo (reservatsioonidega) ja AllRight.
aingb kirjutas:On kellegil äkki veel soovitusi, kust armeeritud ja kaitsekihiga pidurivoolikuid võimalik saada?
Ebays meeletutes kogustes müügil
-
- Tsikkel: Honda Transalp
Tellisin Streetmotost armeeritud pidurivoolikud 2008a augustis ja olen u.5x helistanud-siiani neid ei ole?????
Vabandan, kui kellelegi liiga teen, aga 7-10 päeva see tähtaeg ei ole(ehk pigem kuud?). Pole veel lootust kaotanud ja üritan edasi.
Võtsin Veldist ära. Neil kohe olemas erinevad mõõdud, tip-top teenindus.
Vaevalt neil myydavatel mota armeeritud volladel temperatuuritaluvus 220kraadiC-d ja rõhutaluvus 240bar on! Mina proovin isetehtud varjandi kevadel rinkal ära, kas saan surma või ei saa tehke pakkumised! Kui ei saa, ei taha ka mingit ininat enam kuulata!!!

Ja torman liiklusesse, kui tuulispask!!

-
- s1000rr Guru
- Tsikkel: roller
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 14 korda
- Kontakt:
Kui süveneda reeglitesse ...siis sellised ''isetehtud voolikud'' on keelatud. Selle isetehtud pidurivoolikuga sa ei riski mitte ainult oma tagumikuga aga teise sõitjate tervisega. Pole ju kallis asi....mida võiks osta ? Streetmotos mudeli põhiliselt saab osta goldfren pidurivoolikuid .
Varsti hakkavad rinkale ronima ''isetehtud ketti lukkudega'' tegelased ka
Maurus kirjutas:Vaevalt neil myydavatel mota armeeritud volladel temperatuuritaluvus 220kraadiC-d ja rõhutaluvus 240bar on! Mina proovin isetehtud varjandi kevadel rinkal ära, kas saan surma või ei saa tehke pakkumised! Kui ei saa, ei taha ka mingit ininat enam kuulata!!!
Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.
Asi lihtsalt põhimõttes ja jonnis! Võib ka kuskil stendis proovida õli keema lasta ja paugutada 100bar-i sisse, missest, et käega pumbast vaid u 10bar-i surud!
Rattal olid armeeritud sertifikaadiga vollad kyljes kaks korda kuuma õliga pidurdades lökendasid nagu kuradid! Tekib kysimus kas need sertifikaadiga vollad on tõesti nii head, mina kahtlen! Öelge nüüd kaa mulle midagi tarka, jään huviga ootama!

-
- s1000rr Guru
- Tsikkel: roller
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 14 korda
- Kontakt:
Nojah....ega jonni pärast ei ole need reeglid sisse viidud
Isegi tramm ''kodutuunija'' kasutab korraliku tootja pidurivoolikuid aga mitte ise tehtud.
Maurus kirjutas:Asi lihtsalt põhimõttes ja jonnis! Võib ka kuskil stendis proovida õli keema lasta ja paugutada 100bar-i sisse, missest, et käega pumbast vaid u 10bar-i surud!
Rattal olid armeeritud sertifikaadiga vollad kyljes kaks korda kuuma õliga pidurdades lökendasid nagu kuradid! Tekib kysimus kas need sertifikaadiga vollad on tõesti nii head, mina kahtlen! Öelge nüüd kaa mulle midagi tarka, jään huviga ootama!
Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.
aingb kirjutas:On kellegil äkki veel soovitusi, kust armeeritud ja kaitsekihiga pidurivoolikuid võimalik saada?
Helsinkist Stormist saab tellida täpselt sellise nagu tahad. Ilmselt eeldatakse küll, et ühendusotsad on standardsed. Viisin käsitsi kribatud eskiisi koos mõõtudega ja valmis tehti! Kui õigesti mäletan, siis maksis miski 70 Euri. Kummivoolikuga võrreldes läks heebel palju jäigemaks. Motobox vist müüb Stormi asju, äkki saavad aidata..?
Tere,
Meie käest saad.
ott@parnumoto.ee
Mootorratta kaubad, kuluosad, mootorrattad, atv-d 5665 9044
Mäevarustus Tootjalt K2 (LAUAD/SUUSAD/SIDEMED/SAAPAD)
Jalgrattad ja jalgratta varustus /Müük/ Hooldus/ Remont
THULE Sõiduauto haagised
Sõiduauto akud
Nu sel juhul soovix vähemalt 58cm pikkasid ja tuts 10-ne! TL1000R-ile! Ja pilti ning hindasid soovix kah aitähh!!

Maurus kirjutas:Mina proovin isetehtud varjandi kevadel rinkal ära,
See rinkaala proovi kusagilt kolhoosipõllult leida...
-
- Tsikkel: Aprilia RST Futura/HD Electra
- Tänatud: 3 korda
Ilmselt sõitis üksi rinkal,trennipäevadel ja võistlustel selleks teh. komisjon kes peaks pidurisüsteemi kontrollima
Mis sa Maurus jamad, näed asjata vaeva ja raiskad aega, pealegi ajad mehed kurjaks. Mul terve pundar tilguti vollasid,
neid hea lihtne ühendada.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.