Hälvik- Mootorratturid
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Honda 900 CBF
- Tänatud: 4 korda
Re: Hälvik- Mootorratturid
Siis ju tsiklis6it looduses lausa soovitatav-p6hjustab uute uute kultuuride vohamist ja liigirikkust.
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
jäme kobra kirjutas:Siis ju tsiklis6it looduses lausa soovitatav-p6hjustab uute uute kultuuride vohamist ja liigirikkust.
igal halval asjal siin maamuna peal on teine ehk parem pool
- Tsikkel: Honda 900 CBF
- Tänatud: 4 korda
ST krossitsiklid polegi kurja juur asi on suhtumises?
Reeglid on selged: "Igaüheõigus ei anna luba liikuda väljaspool avalikke teid mootorsõidukitega, välja arvatud talvel lumesaaniga." Sellega on kõik öeldud. Kui teed ei ole, siis ei sõida. Kui just maa omanik pole seda lubanud.
Sihtidest niipalju, et "Avalikku teed, sealhulgas riigimetsa rajatud sihti võib kasutada igaüks. Jälgida tuleb liiklusmärke ja täita liikluseeskirju." Ehk riigimetsa siht on võrdusustatud avaliku teega. See aga tähendab muide, et krossikaga seal sõita ei või. Kui need loodukaitseametnikud just teevad vahed krossikal ja tänavalegaalsel enduurokal, aga see ei ole mu arust antud hetkel vabandus.
Kõik eelnevad viited ja rohkem teksti: http://www.envir.ee/410761
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 89 korda
Mul on pohhui kus keegi sõidab,peaasi,et ei möliseta ja naeratatakse rohkem
-
- Tsikkel: on vajaka
- Kontakt:
jäme kobra kirjutas:Siis ju tsiklis6it looduses lausa soovitatav-p6hjustab uute uute kultuuride vohamist ja liigirikkust.
Heitgaasidega reostad ikka ju loodust.

valgehiinlane kirjutas:jäme kobra kirjutas:Siis ju tsiklis6it looduses lausa soovitatav-p6hjustab uute uute kultuuride vohamist ja liigirikkust.
Samas taimed vajavad CO-d teatud protsessideks ..
Panthera kirjutas:valgehiinlane kirjutas:jäme kobra kirjutas:Siis ju tsiklis6it looduses lausa soovitatav-p6hjustab uute uute kultuuride vohamist ja liigirikkust.
Samas taimed vajavad CO-d teatud protsessideks ..
Mitte teatud protsessideks, vaid üheks väga kindlaks protsessiks - fotosünteesiks. Kui ei oleks CO2-e, ei oleks Maal ka elu (vähemalt sellisena, nagu meie teda tunneme). Inimene vajab hingamiseks ning elutegevuseks hapnikku, taim CO2-e.
http://www.velonaut.ee
http://www.greenbikerent.ee
You've bought yourself a new bike. Keep the rubber side down!
sang kirjutas:Reeglid on selged: "Igaüheõigus ei anna luba liikuda väljaspool avalikke teid mootorsõidukitega, välja arvatud talvel lumesaaniga." Sellega on kõik öeldud. Kui teed ei ole, siis ei sõida. Kui just maa omanik pole seda lubanud.
Kas isegi mitte liikluseeskirjades ei ole sees teema, et mootorsõidukiga ei tohi väljaspool teid sõita, v.a. kui on omaniku luba või midagi?
-
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
jäme kobra kirjutas:ST krossitsiklid polegi kurja juur asi on suhtumises?
Jup nii ta on, kui meeldib vagusid vedada, siis maa saab segamini ka labidaga keerata
http://www.krracing.ee/
Hmm,endal kogemus negatiivse suhtumisega maastikul s6itmisesse.Kodukandi metsades s6ites sai läbitud märjal ajal korra metsalagendikku.Tegemist ei olnud looduskaitsealaga.V6ttis yhendust antud lagendikuga yhtiva maa omanik,kellel mureks 1 jäljerida.Sai viisakalt vabandatud,sest seal pidi kasvama hein loomade jaoks.Rohkem pole ykski tsikkel seda maad puutunud.Nyyd katab seda lagendikku rinnak6rgune v6sa,kas t6esti see 1 tsiklis6it p6hjustas maa metsastumise?
Naljaks on arvata, et kui üks mees sõidab kuskilt metsast läbi, siis keegi teine sinna ei roni oma tsikliga. kui antud juhul pole sinna lagendikule keegi läinud, siis see ju aint hea. Kurb on aga see, et tavaliselt need kohad, kus keegi korra tsikliga käinud, sinna ronitakse ikka ja jälle. Nagu näha ja kuulda, siis metsaomanikke on siin selles foorumis võrdlemisi vähe. Aga mõelge nyyd ka veidi, et kas te ise tahaksite, et keegi käiks teie metsa all põristamas ja sammalt yles kündmas - mina kül ei tahaks.
Ma saan aru küll, et metsas ja rannas on ilgelt lahe sõita, aga lihtsalt on kohti kuhu ei ole vaja sõita tsikliga.
Mina olen ka üks nendest idioodistunud "padurohelistest", kes teile mendi või keskkonnainspektsiooni kaela saadavad, kui tsikli, atv või 4x4 mees vales kohas näevad.
Sooja kevadet kõigile!
-
- Tsikkel: suzuki Bandit
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 8 korda
Äge lugemine.Mehed kas tõesti RMK mehed loobivad prügi metsa.Tõenäoliseld viskas keegi ka prügi metsa öeldes:
seni kui lubatakse mootoraaturidel ja atv meestel metsas sõita,loopin mina prügi metsa.
RMKl ei ole inimesi ega vahenteid selle laga koristamiseks nii et karistame neid selle eest ja küüname
kõik looduskaitsealad segi.
1veebruarist kuni 30 juuni on alam-Pedja looduskaitsealal ka jalksi liikumine keelatud.
Tegu on rabaga kus ei ole taimedel just sügavaid juuri.Seetõtu ei ole vahet kas maa on kulmund või ei.
Rabas võtab iga jälie päranemine aastaid.
Ei ole paduroheline,kohalik kele onu töötas aastaid metsamajandis.
-
- Tsikkel: HusaBerg
- Kontakt:
Võin vist lugeda ennast natuke tsiklimeheks ja natuke metsaomanikuks. Ja ausalt öelda kipub see vindi ülekeeramine natsa närvidele käima. Kõrtsis töötamise aastad on õpetanud, et konflikt on alati kahepoolne ehk et üks loll küsib, teine loll annab. Nii kipub ka looduses sõitmisega olema, kus ühed juhmid paarutavad igaltpoolt otse(läbi metsanoorendiku, üle raba, -orase, lõigatakse katki karjaaiad jne jne.). Teiseltpoolt seltskond keda võib nimetada kisarohelisteks ja eritimaaomanikeks.
Olen muidugi vana, loll ja kole ka aga ma ei ole küll suutnud taibata millist kahju teeb loodusele või maaomanikule tsikkel, mis sõidab mööda metsasihti, kraavikallast, põllupeenart või väljaveo rööpaid(jätame siinkohal seaduses näpuga järjeajamise kõrvale)?
Looduskaitse alad on muidugi veel omaette teema, on ju olemas salapärased tedrekepi ja kuratteabmislinnu veel alad kus ei tohi peeretada ka aga samas pole kuidagi võimalik tuvastada et sa just sellisel alal viibid. LK alal ei tohi ühegi mootorsõidukiga tee pealt kõrvale pöörata, tore aga samas leiad puisniitudelt(mis on tekkinud inimese majandustegevuse tulemusena) põlvesügavused traktorirööpad mille on tekitanud nendesamade roheliste mehikeste poolt tellitud niiduk.
See kõik on muidugi ikka ja jälle korduv jutt ja ilmselt lõpeb asi ikkagi lõpuks nii nagu "ideaalses arenenud euroopas" aga kurat vait ka ei suuda olla
-
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Naah, mõistusega inimene ei tee ka jossiga uhades metsateedel märkimisväärset kahju. Loll lugu on selles, et normaalsetele sõitjatele lisaks ilmub ju kohe kohale ka kari kääbikuid, kes ei kõhkle parkmetsasid või omaniku noorendikku pasaks sõitmast. Nii jääbki valikuks kas IQ alusel sõidulubasid jagada või keelata igasugune sõit.
-
- Tsikkel: on vajaka
- Kontakt:
Rääkides siis veel RMK-st, mainin siis juba ära, et ka RMK-mehed või siis nende perekonnad sõidavad ise ka metsas ja rannas ATV-de ja krossikatega. Nimesid ma mainima ei hakka.
See on see suund, kuhu meie maailma inimesed ja nende mõistused rihivad.
Olen näinud ka lolle, kes käivad rannas millegi baigi-klassikalise tsikli seguga sõitmas.
On palju kogemusi, kuna elan maakohas ja siin reeglitest just eriti kinni ei peeta. Ise näiteks pole kunagi mootorsõidukiga sõitnud ei rannas ega metsas, ainult teedel ja muru peal.
Ja mina olen küll enda arust kuulnud, et krossikaga võib sõita metsateedel ja jalgradadel, mis näiteks viivad randa.
Peace

-
- Mode
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 5 korda
valgehiinlane kirjutas:R
Ja mina olen küll enda arust kuulnud, et krossikaga võib sõita metsateedel ja jalgradadel, mis näiteks viivad randa.
Peace
Sa peaksid küll korra trahvi saama tsikliga vales kohas sõitmise eest, siis ei kuulaks seda jama, mis naised saunas räägivad
-
- Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 6 korda
Sa ei tohi kuskil mere rannale lähemale sõita kui 200 meetrit mootor sõidukiga!
Loomulikult on nagu alati seadustes ka erendeid aga laias laastus jahh 200.meetrit on see piir.
Cado kirjutas:Sa ei tohi kuskil mere rannale lähemale sõita kui 200 meetrit mootor sõidukiga!
Loomulikult on nagu alati seadustes ka erendeid aga laias laastus jahh 200.meetrit on see piir.
Piritale siis mitte Pirita teed mööda, aga üle Lasnaka ja Muuga, kallid sõbrad, muidu satud lähemale, kui 200m
Piritale siis mitte Pirita teed mööda, aga üle Lasnaka ja Muuga, kallid sõbrad, muidu satud lähemale, kui 200m
nii lolli kommentaarde suudab teha küll aint 5 klassi laps
jup kirjutas:nii lolli kommentaarde suudab teha küll aint 5 klassi laps
Jumala normaalne ja naljakas kommentaar ju?
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
Väike vihje - kui ametlik tee jookseb ranna ja kaldakaitsevööndis, siis seda mööda võib sõita. Kui see tee lõpeb veekogus, siis võid sõita kuni veekoguni ja kui tegu on laevatatava veekoguga, siis võid minu mäletamist mööda isegi jääle/veele sõita.
-
Cado kirjutas:Sa ei tohi kuskil mere rannale lähemale sõita kui 200 meetrit mootor sõidukiga!
tallinna lähiümbruses ja üleüldse on eestis päris palju selliseid teejuppe mis lähevad randa ja siis seal puude vahel justkui hajub ühtlaseks tallutud metsaaluseks. iga puu külge märki pole pandud. kuidas sel juhul aru saada kas oled veel teel või juba sellelt väljas ja kas seadust on juba raskelt rikutud (200m mere piirist..)
kui parkmiskohad on määratlemata, kui tee on rohtu kasvand ja raske kindlaks teha kas oled tee peal või mitte, mida siis tegema peaks? ja kuhu peaks sel juhul tsikli parkima? kas aimatava/nähtamatu tee serva või pigem telgi kõrvale rohu, mätaste, sambla, mulla peale? heinamaale? mil moel siis motomatkamisega tegeleda saaks?
mina arvan küll, et küsimus pole üldse selles,et mööda teed ei tohiks mere äärde sõita, kui teel pole vastavat keelumärki. pigem on küsimus selles, et krossikate ja atv-dega sõidetakse mööda luiteid, randa ja metsaaluseid. Siin foorumis oli ka juttu sellest kunagi, et kas võib sõita mööda kuivanud merepõhja, kui vesi on taandunud. ka see vast pole kõige teravam probleem. Pigem on jama siis selles, et tehakse "kiiremaid ringe hapral samblikul", mis liivasel pinnal kiduralt kasvab. Olen korra ka ise sattunud rannale liiva sisse sõitma paldiski kandis ja seda täiesti kogemata - tee lihtsalt läks metsavahel rannale lähemale ja ühel hetkel katkes umbes 100m-ks ja siis hiljem jätkus taas (või olid tormid lihtsalt osa pinnasteest ära uhtunud ja järele oli jäänud liiv). Pigem on jama see kui inimene läheb ujuma ja sõidab mööda metsarada avalikule rannale vms. Ma ei taha öelda mitte seda, et paneme käed raudu igal tsiklistil, kes asfaldilt maha keerab, vaid seda, et iga inimene võiks üritada looduses liikuda nii, et sellest ei jääks maha ühtegi jälge!
Puutumata loodus on ilus!
http://www.granade.ee/rajad/
legaalseid kohti ju maa ja ilm kus end välja elada.
-
jup kirjutas:mina arvan küll, et küsimus pole üldse selles,et mööda teed ei tohiks mere äärde sõita, kui teel pole vastavat keelumärki. pigem on küsimus selles, et krossikate ja atv-dega sõidetakse mööda luiteid, randa ja metsaaluseid. Siin foorumis oli ka juttu sellest kunagi, et kas võib sõita mööda kuivanud merepõhja, kui vesi on taandunud. ka see vast pole kõige teravam probleem. Pigem on jama siis selles, et tehakse "kiiremaid ringe hapral samblikul", mis liivasel pinnal kiduralt kasvab. Olen korra ka ise sattunud rannale liiva sisse sõitma paldiski kandis ja seda täiesti kogemata - tee lihtsalt läks metsavahel rannale lähemale ja ühel hetkel katkes umbes 100m-ks ja siis hiljem jätkus taas (või olid tormid lihtsalt osa pinnasteest ära uhtunud ja järele oli jäänud liiv). Pigem on jama see kui inimene läheb ujuma ja sõidab mööda metsarada avalikule rannale vms. Ma ei taha öelda mitte seda, et paneme käed raudu igal tsiklistil, kes asfaldilt maha keerab, vaid seda, et iga inimene võiks üritada looduses liikuda nii, et sellest ei jääks maha ühtegi jälge!
Puutumata loodus on ilus!
eks see jääbki igaühe südametunnistusele kui suure suutäie ta loodusest oma elu jooksul võtta on suutnud. mõnele kodanikule on ehk tähtis et temast jääks järgi "oma jälg ka järeltulevatele põlvedel". See juba ego teema.
- Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 6 korda
creativ kirjutas:Cado kirjutas:Sa ei tohi kuskil mere rannale lähemale sõita kui 200 meetrit mootor sõidukiga!
Loomulikult on nagu alati seadustes ka erendeid aga laias laastus jahh 200.meetrit on see piir.tallinna lähiümbruses ja üleüldse on eestis päris palju selliseid teejuppe mis lähevad randa ja siis seal puude vahel justkui hajub ühtlaseks tallutud metsaaluseks. iga puu külge märki pole pandud. kuidas sel juhul aru saada kas oled veel teel või juba sellelt väljas ja kas seadust on juba raskelt rikutud (200m mere piirist..)
kui parkmiskohad on määratlemata, kui tee on rohtu kasvand ja raske kindlaks teha kas oled tee peal või mitte, mida siis tegema peaks? ja kuhu peaks sel juhul tsikli parkima? kas aimatava/nähtamatu tee serva või pigem telgi kõrvale rohu, mätaste, sambla, mulla peale? heinamaale? mil moel siis motomatkamisega tegeleda saaks?
Keskonna inspektorid ütlesid ,et arvestavad avalike kaarte näiteks regio kui seal on avalik tee siis on.
Oli nendega väike vestlus sell teemal.
Kuidas juriidiliselt korrektne on pole uurinud kuna hetkel pole vajadust olnud..
-
- Tsikkel: t*** seda teab,aga liigub!
- Tänatud: 2 korda
Tunnistan üles olen HÄLVIK MOOTORRATTURSõitsin ilma kindlustuseta
www.facebook.com/realbikerid
-
- Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
- Tänanud: 23 korda
- Tänatud: 45 korda
- Kontakt:
pahadeplaneet kirjutas:Tunnistan üles olen HÄLVIK MOOTORRATTURSõitsin ilma kindlustuseta
olude sunnil ma ka, aga ehk päris hälvikuks veel ei tembeldata
pigem võiks hälbeks lugeda seda et lükkasin masina tallinnas lattu seisma ja ise maale nädalavahetuseks
kontakt nr. +372 52 58 244
-
- Tsikkel: t*** seda teab,aga liigub!
- Tänatud: 2 korda
indumen kirjutas:pahadeplaneet kirjutas:Tunnistan üles olen HÄLVIK MOOTORRATTURSõitsin ilma kindlustuseta
olude sunnil ma ka, aga ehk päris hälvikuks veel ei tembeldata
![]()
pigem võiks hälbeks lugeda seda et lükkasin masina tallinnas lattu seisma ja ise maale nädalavahetuseks
Tere hälvik
Suzuki vennad ongi ju sellised
www.facebook.com/realbikerid
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.