Kuidas käivitad talvel seisnud tsikli?

Kasutaja avatar

Romka
Tsikkel: MT-09
Tänanud: 18 korda
Tänatud: 7 korda

Re: Kuidas käivitad talvel seisnud tsikli?

Lugemata postitus Postitas Romka »

Eelnevat teemat lugedes jääb mulje, et olete jube heade masinate otsa juhtunud, a la "seisku või terve talve, kevadel annan nuppu ja käib".
Minu kogemus on, et kaherattalised on käivitumise osas ikka vägagi kapriissed masinad. Näiteks üks masin ei saanud kätte, ei aidanud ka tooreklapi täiesti põhja tõmbamine, no lihtsalt ei luba ka mitte, ujutamisvõimalus ka puudub. Küünlad maha- sorts bensiini silindrisse, siis sai käima. Kui sai pidevalt kasutada käivitus ideaalselt. Nagu seisis paar nädalat või rohkem oli käivitamisega peavalu. Teisel jälle kui natukenegi vale gaasirutska asend või muu vale liigutus ja kohe tõmbas täis (kusjuures küünla maha saamiseks tuli enne paak ja sadul maha võtta!)
Just käivitasin ületalve seisnud Hiina 4T rollerit. Tambi ja tambi ja võid tampima jäädagi- mitte üks mats! Lõpuks sain käima kui olin õhupuhasi eemaldanud ja süstlast topkat andnud.
Unistan just et kust saaks sellise "blondiinikindla" mopeedi või rolleri mis käivitub nagu kaasaegne auto- vajutad nuppu ja käib. Igasugune kraani avamine ja tooreklapi õige asendi leidmine ja selle timmimine soojeneval mootoril on näiteks mu naise jaoks täiesti ületamatu ;)

K-175>Voshod>Pannonia>Jawa-350/360>IZ Planeta-5>Jawa-250>K-750>Dnerp-650>Ural-650>Honda CX500>Suzuki LS650>IZ Jupiter-1>Honda CN250> Honda CH250>Suzuki Burgman 400>Royal Enfielt-500>Suzuki VX800>Yamaha FZS-1000>Honda ANF-125>Honda Hornet-900>Yamaha MT09 gen2>Yamaha Mt-09 gen4

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”