Sõit "seljakotina/-ga"

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

minul ka enamasti head kogemused seljakottidega, eks asi selles ka et teen enne sõitu selgeks, et käed ümber minu ja baagile ja kui midagi vaja on siis patsuta õlale, mitte peksa vastu mu kiivri visiiri vms.
On olnud ka kaks erilist seljakotti, üks selline kes arvas, et püsib niisamagi peal, kes ikka omast soost isikust ümbert kinni hoiab. See mõte sai tal kähku maha maetud, ning siis otsustas võtta kinni õlgadest, no johhaidii, kudas ma siis lenkupoissi väänan ja käiguleondiks oli mulle kolksud pikki kiivrit:D Kuid õnneks sõit ei olnud pikk:D
Teine eriline kogemus oli vist harju kõige tugevama käehaaranguga mehejurriga. Hoidis taga mingist rauast kinni, see mis vist selleks kuidagi ebapraktiliselt mõeldud ka on, ja mitte üks kolks käiguvahetusel minu kiivri pihta, kurvis stabiilne, no ei saanud arugi et keegi kaasas oli. Vot too oli ideaalne seljakott.

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Kibu, 1985 aasta bike ei ole kaasaegne bike. Kawa 550 GPz oli üks esimesi üldse Sport-Touringu klassis. Tema paak on selline, kust jalgadega kinni hoida pole võimalik (üles ahenev ja sile ja madal, nagu Jawa paak) ning kuhu toetuda ei saa - kasutan paagikotti mugavuslisana. Samas emand lamab sul ju seljas, kui pidurdad. Selle masina peal ei ole lihtsalt füüsiliselt tagaistujal võimalik paagile toetuda, ta ei ulata selleni ja see pakuks ka nii vähe tuge, et sinna toetumine oleks eluohtlik. Üksi sõites probleemi pole, saab kenasti lõdvestunult sõita. Pagan, selle pärast saatsin emanda ju lausa mootorratta lubegi tegema, et ta mul tagaistmel ei tolkneks! :wink:

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

Kipsi
Tsikkel: cbr600RR
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kipsi »

Kui omasoost isik ymbert ei hoia, saadan pikalt ja käsen jala liikuda.Ei ole mul vaja lisapeatusi teha ja ta uuesti peale võtta.Üldiselt siiski vean pigem naissoost inimesi.Nad on kergemad, ja on mugavam.

harimal
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas harimal »

Julge kirjutas:

Mis aga puutub sellesse ainult jalgadega ja käed taskus kinni hoidmisesse, siis soovin edu... Arvan, et see on ainult aja küsimus, millal su seljakott mõne ootamatu järsema manöövri tagajärjel ära kaob... Ma tean ainult üht naissoost seljakotti, kes niimoodi turvaliselt taga oleks - see on see tibi, kes mingis James Bondi filmis oma ohvreid voodis reite vahel ära kustutas... ;-) Kui ei usu, võime kihla vedada - võtan su tahaistmele, seome su käed taskutesse kinni ja minutiga oled läinud sealt.

Olen 100% nõus selle osas, et käed taskus mõte on halb.
Samuti on halb olle seljakotiks inimesele, kes ei suuda tegevust tagajärgedega kokku viia. Poosetajad, kiirendajad, kõvatajad, kes ei mõtle füüsikaseadustele ega hooli oma tagaistuja tervisest või elust.

Seljakott pudeneb maha kindlal põhjusel milleks on tsiklist ja tolle juhist erinev liikumise kiirus ja suund.

Selle saab saavutada kas järsu kiirenduse abil või blokeeritud piduritega külge ette tõmmates. Jällegi, ükski terve mõistusega inimene, sellist tegevust harrastama ei hakka, kui tal kaasreisija taga istub.

Minu jutt käed taskus sõitmise kohta oli tglt sissejuhatuseks mõttele, et seljakotiga sõitvad juhid võiksid kaassõitjat oma halbadest kavatsustest kas ette hoiatada või siis sõita rahulikult.

Ennast korrates ;) ..

Kui juht seljakotist hoolib, siis sõidab sujuvalt ning ei tekita ohtu, et seljakott selga lendab või istmelt minema lendab.

Üks väike link siia..

Mina seda juhina ilma ettehoiatamata kunagi ei teeks. Ette hoiatades ning kui kaassõitja hoiab kraest kinni, pole probleemi, mõlema jaoks lõbus ja adrenaliinirikas.

Kui sellest ei piisanud, siis tulemus on siin:
http://www.kontraband.com/show/show.asp?ID=1594[/quote]

Kasutaja avatar

numan
Tsikkel: Drag Star
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas numan »

Õnneks minu seljakott on sissibariga kaitstud selliste lendude eest. Samas kunagi lapsepõlves pidin kord ise sõidu ajal maha hüppama seljakottina sõites. See oli mu elu eelviimane kord kui ma lasin teisel oma sikkeliga sõita ilma et oleksin kindel tema oskustes. Amatöör ehmatas korviga sõites ja vajutas kramplikult gaasi ja otse pambusse.

Tsiklimees on tsiklimehele sõber
Kasutaja avatar

ulmo
Tsikkel: Suzuki V-Strom 650
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas ulmo »

Üldiselt on mootorratas ikkagi üksinda sõitmiseks. Nii on lihtsalt kõige mugavam. Seljakotist on minu kogemuse järgi kasu kruusal, muudab olemise palju stabiilsemaks ja mõnusamaks.

Tsikkelröövel

"lapsena ma ei saanudki kolmerattalist... anti kohe kaherattaline"

ja

"Samas kunagi lapsepõlves .... lasin teisel oma sikkeliga sõita .... ehmatas korviga sõites ja vajutas... "

Mmm. Teolt tabatud. Ikkagi anti sulle lapsepõlves kolmerattaline!!! :mrgreen:

Kasutaja avatar

ishijupp
Tsikkel: BMW R1150R , K-650
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ishijupp »

Kui juba lapsepõlve meenutustele jutt läks... Kas keegi on proovinud istuda kaassõitjana tagurpidi sadulas? Korra istusin, enam ei kunagi. Isegi suhteliselt aeglase hooga ja tõmblemata sõiduga võttis enamikel härga täis mehepoegadel laulu lahti :D

Kasutaja avatar

Mix
Tsikkel: tsiklit netu.

Lugemata postitus Postitas Mix »

Näiteks jalgrattavõistlustel võib näha, et osad teleoperaatorid istuvad oma kaameratega tsiklitel tagurpiidi. Aaga eks need rattad ole spetsiaalselt selleks kohendatud kah...

Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

Mingil 125-ste üritusel Korke istus tagurpidi ja filmis (ei-ei, ta ei juhtinud samal ajal :) ). Sellest isegi fotod olemas.
Kui ma ei eksi, siis alpi mägirattavõistlusi pidi samal meetodil filmitama, et kaameramees istub endurol sabapeal. Ise pole näinud, seega kindlalt ei väida.

kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema
Kasutaja avatar

417
Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc

Lugemata postitus Postitas 417 »

SEX SEX SEX

sõit paarilisega on täpselt nagu sex .

usaldus , sõnatu üksteise mõistmine, kehakeeles rääkimine
kui need tingimused on täidetud siis on palju funni ja mõnusaid kallutamisi.

kui midagi neist on viltu siis on avarii ( tüli ) paremal juhul funni puudumine garanteeritud

Hälvik mootorratturhiir Zamundast
[17:51] <R417> ma pole pretendeerinudki aasta mootoratturi aunimetusele
Kasutaja avatar

simp
Tsikkel: sv1000n
Tänanud: 122 korda
Tänatud: 195 korda

Lugemata postitus Postitas simp »

ise utlen tavaliselt et sangadest kinnihoidmist ei tohiks olla ja kui kaasa ei julge kallutada siis hoidku sirge...

Viimati muutis simp, 26 Mär 2009, 17:30, muudetud 1 kord kokku.

Julge
Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Julge »

417 kirjutas:

SEX SEX SEX

sõit paarilisega on täpselt nagu sex .

Et mast püsti kogu aeg ja sõidulõpus paned täiega hunnikusse...? :twisted:
Ja et statistikale põhinedes kestab keskmine kahekesi sõit mitte üle 10 minuti...? :twisted: :twisted: :twisted: :bsmile:

Loodan, et reede õhtu puhul on väike OT lubatud...

Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

ishijupp kirjutas:

Kui juba lapsepõlve meenutustele jutt läks... Kas keegi on proovinud istuda kaassõitjana tagurpidi sadulas? Korra istusin, enam ei kunagi. Isegi suhteliselt aeglase hooga ja tõmblemata sõiduga võttis enamikel härga täis mehepoegadel laulu lahti :D

See oli kunagi ammustel aegadel üsna popp tegevus. Asendas edukalt ameerika mägesid jms vigureid :twisted: .

Aga seljakotiga sõit sõltub täpselt sellest, kas ratas on mõeldud kahekesi või üksinda sõitmiseks. Minu seljakott (krt see nimetus on täiesti eksitav ... ma ei tohiks siin teemas sõna võtta - mul on tagaistuja jaoks pigem tugitooli laadne asi :twisted: ) ikka irvitab alati nende "koerakirpude" üle kes ennast sportrataste juhi külge meeleheitlikult kinni klammerdavad. Ilmselt klammerduks ise ka ... kuigi ma ei kujutaks ette mis vägi mind sinna istuma sunniks ...

terv
kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light

paha

Re:

Lugemata postitus Postitas paha »

ishijupp kirjutas:

Olen proovinud.Jõgevatreffil.Ja vist isegi varem ka.Suhteliselt ergutav üritus aga ei harrastaks tihti seda.pole lihtsalt seal taga istumine nii loodud.

Kasutaja avatar

Junzu
Tsikkel: 890R, TE300 TBI ja FE350
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 11 korda

Re: Sõit "seljakotina/-ga"

Lugemata postitus Postitas Junzu »

Siin videos alguses, kui ta silla peal sõidab (u 30 seki paiku), siis seljakott on tagurpidi. Ise ei julgeks niisamagi õigetpidi nii seljakotina sõita vist.

http://www.youtube.com/watch?v=7Cn-YQDkWYY

SM570R 04' ->Z750 05'->Z1000 03'->R1 04'->R1 04'->GSX1300R 00'->Z750 04' & CB600f 01'->Z1000 03'->Z1000 03'->Buell XB9R->ZX10R 05'-> KTM SM950 04' & R6 07'->KTM 950SM 07'->KTM 990SD 07' ->Z1000 2011'->TE300i 19 ->EXC300 22''->890 Adventure R 23' & FE350 20' & TE300 24'

paha

Lugemata postitus Postitas paha »

Junzu kirjutas:

Siin videos alguses, kui ta silla peal sõidab (u 30 seki paiku), siis seljakott on tagurpidi. Ise ei julgeks niisamagi õigetpidi nii seljakotina sõita vist.

http://www.youtube.com/watch?v=7Cn-YQDkWYY

nojaa aga ma arvan et usaldus juhi ja oma kätejõusse :D ja ongi olemas julgus seda teha ;) ise päris sellist asja pole veel proovida saanud.muidu oleb veel püsti olnud taga(selg ees ja õiget pidi)ja istunud paagi peal nägu juhi poole

kana

Lugemata postitus Postitas kana »

Küsimus (vabandust, kui väga rumal): kas seljakoti selja taha võtmisel on mingi vanusepiirang või pigem "seljakoti" füüsiline võimekus juhti mitte segada ja ennast stabiilsena ratta peal hoida?

EDIT: aitäh, Kaspar, Ivoonu :)

Viimati muutis kana, 22 Mär 2009, 21:05, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Kaszpar

Lugemata postitus Postitas Kaszpar »

yanksel kirjutas:

Küsimus (vabandust, kui väga rumal): kas seljakoti selja taha võtmisel on mingi vanusepiirang või pigem "seljakoti" füüsiline võimekus juhti mitte segada ja ennast stabiilsena ratta peal hoida?

Minu mäletamist mööda oli seljakoti vanuse piir alates 12. eluaastast? Pead ei anna :D

Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

yanksel kirjutas:

Alla 12 keelatud.

Kasutaja avatar

Burn7

Lugemata postitus Postitas Burn7 »

Olen kah kunagi seljakotina rattal tagurpidi istunud. isegi vist 2 korda. Ütleks, et ikka väga jube :D Õnneks maha ei ole kukkunud. Tegelikult tahaks veel proovida, kena adrenaliinisüsti saab :wink:

Kasutaja avatar

argoa
Tsikkel: V-Strom
Tänanud: 22 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas argoa »

Paaril korral olen foto/video tegelasi vedanud üritustel, tagasisidet on olnud erinevat... olen selle tarvis ka "topkeisi" peale jätnud, et saaks toetuda ja pakiraamil on ka koht, kuhu jalad sättida. Olla väga norm, aga 160 km/h olla omaette elamus olnud :) (Fotograaf tahtis kiiresti finišisse saada... saigi :) )

Riga 12, Minsk 125, CŽ 250, Planeta 5, Yamaha XJ900F, Suzuki DL650 V-Strom
Kasutaja avatar

rix
Tsikkel: HD Street Bob
Tänanud: 2 korda

Re:

Lugemata postitus Postitas rix »

Motopaks kirjutas:

tere,

huvitaval kombel ei ole minul ühtegi negatiivset kogemust olnud. Isegi täiesti motovõõrad inimesed on selja taga ennast hästi üleval pidanud. "Hästi" all pean silmas seda, et tema tegevus ei sega juhtimist.
Ise oman ka ühte seljataga sõitmise kogemust ja võin kätt südamele pannes öelda, et see jääb ka viimaseks. :twisted:

Sama siin,tagaistmele ei lähe vabatahtlikult. 8)

madjs
Tsikkel: VX 800
Kontakt:

Re:

Lugemata postitus Postitas madjs »

ishijupp kirjutas:

Ise kah paar korda tagurpidi seljakotti vedanud, esimene kord oli muidugi kõige vahvam, olin siis veel JAWA mees, sõbraga koos läksime pittu aga tollel oli lõõtspill kaasas, leiutasime siis sellise varjandi, et lõõtsa rihmad said pikaks lastud, nii, et minu õlgadest kah üle ulataksid. Tüüp siis tagurpidi ratta peale pill süles, rimad üle minu õlgade, et tagunine tüüp ära ei kaosj ja tuld :D KRT rahvas pidi end puruks naerma kui ma paraja paaruga mööda kimasin ja vend taga lugu tõmbas. Hiljem on kah naljaviluks paari tüüpi külavahel vaikselt veetud, seda küll ilma lõõtspillita. Ise enamasti ikka lenksus, mitte, et seljakotina reisimine mulle vastukarva oleks, eks aegade jooksul seda tegelt piisavalt ette tulnud, isegi enda rattaga kui lõhnad küljes olnud.

Kõik mis ei tapa teeb tugevamaks, või siis sitaks haiget. Ps.Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
http://www.krracing.ee/

Tsikkelröövel

Jalgrattaga sai end tatina tihti lastud tagurpidi pakiraamil vedada. Mulle meeldis ja harjumus tuli väga ruttu. Arvan, et see asi pole väga hull ja kui lenksus on rahulik kaasamõtlev härg, kes kohe väänama ei kuku, siis pole probleemi.

Parim seljakott on nagu jahukott. Ei tee midagi. Kallutab rattaga koos. Ei ela seljas. Pidurdamisel hoiab end ise kinni. Ja jälgib ise liiklust, st võtab sinust kinni juba enne, kui kiirendamist alustad. Mu oma seljakott on selline, et ei tunnegi teda seal taga. Ise olen kilu mees ja ratas ka sportlikku tüüpi.

Kasutaja avatar

nelesk
Tsikkel: tseebeeerr 600f

Lugemata postitus Postitas nelesk »

Härrad ja daamid,

siin nii mõnigi postitus vahepeal sellest, kuidas meesterahvas meesterahvast erinevatel põhjustel vedanud on ning, pardon, väinzu ja sys'i situatsioonis piltide järgi vaadates oli üks ikka tublisti...kogukam :D :bsmile: kui teine.

Kuidas käib teil see endast suuremate isendite vedamine? Ma kohe alguses arvasin, et pean mõtte kedagi sõidutada suht kiiresti maha panema, muidu (crash) :wack:

Olen väike, aga jõud on suur!
Kasutaja avatar

kraut
Tsikkel: XT660Z
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kraut »

nelesk kirjutas:

Kuidas käib teil see endast suuremate isendite vedamine? Ma kohe alguses arvasin, et pean mõtte kedagi sõidutada suht kiiresti maha panema, muidu (crash) :wack:

Eelmisel suvel tegi mu teinepool Raplas lubasid. Ja meil oli mingi nädalajagu sellist intensiivtreeningut, et iga õhtu peale tööd mina lenksu ja tema seljakotiks, sedasi Hagerisse. Hagerist kuni Aluni (hõreda liiklusega tee) oli tema lenksus ja mina kotiks. Siis tunnike Rapla kartulimaa-taolisel õppeplatsil vigurite joonistamist ja koju tagasi.
Mina kaalun 96, tema 66. Paigaltvõtul võttis vahel vähe vänderdama ja ma pidin jalgadega kaasa aitama, muidu oli elu igati lill.

Pilt
Kasutaja avatar

nelesk
Tsikkel: tseebeeerr 600f

Lugemata postitus Postitas nelesk »

kraut kirjutas:

Mina kaalun 96, tema 66. Paigaltvõtul võttis vahel vähe vänderdama ja ma pidin jalgadega kaasa aitama, muidu oli elu igati lill.

Kas neiul muidu ulatuvad jalad kenasti maani? Sõber tegi kunagi nalja, et ma peaks mõne pikakoivalise omale seljataha võtma, et kui seismajäämiseks läheb, paneb tema jalad maha :D

Kas keegi soovib vabatahtlikult minuga harjutama tulla? :twisted:

Olen väike, aga jõud on suur!
Kasutaja avatar

kraut
Tsikkel: XT660Z
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kraut »

nelesk kirjutas:

Kas neiul muidu ulatuvad jalad kenasti maani?

Neiu jalad on jah piisavalt pikad ;)
Oli sedasi, et iseseisva sõidu isu läks järjest suuremaks, aga harjutada ei olnud millegagi, sest minu XL'il ulatavad mul endalgi vaid varbaotsad maha. Siis ostis neiu esmalt endale jalgade pikkusega sobiva tsikli, seejärel proovis esimest korda elus, kuidas see rutskade ja heeblitega majandamine üldse sujub. Sujus, läks lube tegema.

Pilt

janis
Tsikkel: Kawasaki GTR1000
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas janis »

nelesk kirjutas:
kraut kirjutas:

Kas neiul muidu ulatuvad jalad kenasti maani? Sõber tegi kunagi nalja, et ma peaks mõne pikakoivalise omale seljataha võtma, et kui seismajäämiseks läheb, paneb tema jalad maha :D

Kas keegi soovib vabatahtlikult minuga harjutama tulla? :twisted:

Kusjuures ma olen lasknud oma rattaga sõita lühemat kasvu tüdrukul kellel jalad maha ei ulatunud, ise istusin taga ja juhendasin, kui seisma oli vaja jääda siis panin jalad maha, väga edukalt sai nii.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”