Abi vaja hiina rolleri kõpitsemisel.

Kõik mis on seotud rolleritega

Moderaator: Moded

Teema algataja
203

Abi vaja hiina rolleri kõpitsemisel.

Lugemata postitus Postitas 203 »

Tere!
Ostsin endale Quingy Rhoni (müüakse Tondi motopoes). Mootoriks on tal tüüpiline 4 taktiline "hiinlane" (139QMB?). Müüja sõnul on siduri rullikud läbi (kui mootor külm siis ei kogu pöördeid kõrgeks, vaid hakkab madalatel pööretel liikuma ja seega "poob" mootori hääle jämedaks, sooja mootoriga probleemi pole). Küsin siis milliseid ja mis mõõtude ja raskusega rullikuid kasutama peaks ja mis poest neid osta (soovitavalt interneti teel kuna minu elukohas motopoodi ei ole)? Veel tahaksin teada millist õli kasutada mootoris?

Viimati muutis 203, 22 Mär 2009, 21:04, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Re: Ab vaja hiina rolleri kõpitsemisel.

Lugemata postitus Postitas Kirs »

Kui variaatorirullid läbi, siis tavaliselt kuluvad nad palju õhemaks ja seega kergemaks. Sel jul peaks effekt olema just vastupidine, et peab palju rohkem rutskat keerama, enne, kui liikuma hakkab. Võibolla sul külmal tühikäigupöörded liiga peale reguleeritud, et variaator hakkab juba tööle? Kas kasutus-hooldusjuhendit ei saanud ostes kaasa. Seal ju õlimark kirjas. 10w-40 mineraalõli sobib.
See müüja jutt on kahtlane, kui ta sellist juttu rääkis. Siduris ei ole mingeid rullikuid.

SERTÃO

Teema algataja
203

Re: Ab vaja hiina rolleri kõpitsemisel.

Probleem siis selline, et külma mootoriga kohalt minema ei saa, soojaga variaatoris midagi krigiseb aga minema saab edukalt. Võimalik, et ajan ise sassi siduri ja variaatori rullikud :roll: . Oleks mõtet vahetada neid rullikuid?

karlerik110
Tsikkel: Openklassi sääru

Re: Abi vaja hiina rolleri kõpitsemisel.

Lugemata postitus Postitas karlerik110 »

Kas variaatoris olevad rullikud ei kulu mitte kandiliseks? Et kindlasti kuluvad need ka õhemaks/kergemaks, aga neile ei jää enam ümar/rulli kuju.

raitonrait2

Lugemata postitus Postitas raitonrait2 »

kergemaks need eriti kindlasti ei muutu , kuna h2vib siiski plastik ja p6hikaalu omav raud seal sees s2ilib, kyll aga nende kandiline kuju muudab kiirendust halvemaks, kuna need ei veere, ja vib kaotada ka tippi, kui l6ssiskoht tippkiirusel j22b nn " kahe variaatori osa vahele" (rullide kausi ja veoplaadi vahele), mist6ttu j22b vario t2iesti lahti lykamata

KOndimootor

Teema algataja
TripleT

Lugemata postitus Postitas TripleT »

eks koogi see osa lahti (midagi laiali nii väga ei lenda kui kaan ära võtta:D) ja vaata kui rullikud käivad korralikult ringi siis need olgu alles. Mul endal oli ka üks sarnane hiinlane ja alguses oli sama jama. Viga oli ka siin enne mainitud karbussis. Muidugi on üks viga veel mis võib olla aga kui sul soojamootoriga lippab siis pole see viga nimelt on varios õli liiga palju .

Kasutaja avatar

Kirs

TripleT kirjutas:

Muidugi on üks viga veel mis võib olla aga kui sul soojamootoriga lippab siis pole see viga nimelt on varios õli liiga palju .

Variaatoris ei tohi mitte ühtegi tilka õli olla!

SERTÃO

Teema algataja
TripleT

Lugemata postitus Postitas TripleT »

Vabandust. Mõtlesin millestki muust nimelt õli peab olema neil kahetaktilistel hiinkatel taga ratta juures. Seal tuleb üks polt lahti kruvida ja sealt saab/peab panema õli kuid vähe. Ise alguses lisasin isuga:D siis hakkasin alles kirjandust lugema mis kaasa oli antud. Kõik masinad on erinevad:D

Kasutaja avatar

Kirs

TripleT kirjutas:

Vabandust. Mõtlesin millestki muust nimelt õli peab olema neil kahetaktilistel hiinkatel taga ratta juures. Seal tuleb üks polt lahti kruvida ja sealt saab/peab panema õli kuid vähe. Ise alguses lisasin isuga:D siis hakkasin alles kirjandust lugema mis kaasa oli antud. Kõik masinad on erinevad:D

Reduktoriõli on samamoodi ka neljataktilistel rolleritel olemas. Üldjuhul on kogus 100-110ml.

SERTÃO

Teema algataja
203

Oleks mul siis mõtet rullikuid vahetama hakata? Mis mõõduga käivad? Mis juhutuks kui ma need kergemad paneksin kui need, mis seal praegu on?

Kasutaja avatar

Kirs

Kui rullidel ei ole kante või muid vigastusi, siis mina küll ei näe mõtet vahetada. Rulli mõõdud 13x16 ja originaalkaal 6,5g. Kergemate rullidega läheb mootor kiiremini pöördesse, seega algkiirendus paraneb. Liigkergeid ei maksa ka panna. 5g piisab igati.

SERTÃO

Teema algataja
ramex000

Lugemata postitus Postitas ramex000 »

oota kuni mootor soe ega sa ei peagi küla mootoriga sõitma

Teema algataja
203

Niih, täna siis juba uus probleem. Nimelt ei lähe gaas maha. Olin sunnitud niimoodi veidike sõitma. Kui pihta sain, et selline jama siis esimene asi, mis tegin oli süüde välja ja masin tee äärde, tegin sadula lahti ja keerasin selle väikse kaanekese lahti mille all on karburaator. Lootsin, et väike viga ja saan kohe parandatud, aga võta näpust. Karburaatoril oli korralik kiht muda peal (porilapats ratta juurest puudu ilmselt), liigutasin trossi natuke, kasu ei midagi. Gaasi andes jäi gaas uuesti peale. Ehk homme või nädala sees vaatab, mis viga. Tundub nagu vedru mis trossi tagasi peaks tõmbama seda ei suuda teha, trossil ilmselt siis kiud lahti või mõni muu takistus trossi ja kõri vahel? Ilmselt oleks mõistlik ka trossi õlitada?

Kasutaja avatar

RaidoR
Tsikkel: z750 2007
Tänanud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas RaidoR »

Mul oli tavaliselt sama jama varakevadel sõitmisega. Ilmselt on trossil vesi vahel, mis sõites ära külmub.

Kasutaja avatar

Tuhkur

Lugemata postitus Postitas Tuhkur »

Sellepärast peakski enne talve trosse õlitama, ning ka siis kui alustad hooaega.

Teema algataja
andrus73

Lugemata postitus Postitas andrus73 »

Kui selline asi on et gaas peale jääb (mu Keeway'l oli sama jama) siis on ilmselt viga pöörete regullimise kruvis - sealt alt on vedru puudu. Pikemalt sõites kruvib end ise sisse ja nii jääbki gaas peale.

kontrolli üle :)

Kasutaja avatar

VincentX

Lugemata postitus Postitas VincentX »

no mul kah 139QMB mootor, ning külmaga ei taha tunda ega teada midagi, aga kui soe siis sõida nagu alati.

Krigin su varikas tuleneb libisevast sidurist, mul kiunub nagu siga aia vahel. Vaata ega siduri kell pole värvust jõudnud muuta vms. Mul endal suurest libisemisest lillaks ära läinud. Kiirendus seega null aint kui vedama saab siis on ka lõpp kiirus siuke nigel nagu 35 km/h. Praegu on saadetud klapid puhastusse ja lõikamisse et parem kompresioon oleks. Üks tegelinski arvas et mul kompressioon halb, kuna ei läinud paugust tööle aparaat.

Holma ega sa oska öelda mitu mm on siduri need klotsid seal ? minu omad praegu olid miskit 39 mm ... aga loks sees on suur ning siduri kell seest sile.

Siduri haakumisest pole veel aru saanud kuidas see asi toimib, ehk keegi raatsib seletada...

Kasutaja avatar

Kirs

VincentX kirjutas:

Holma ega sa oska öelda mitu mm on siduri need klotsid seal ? minu omad praegu olid miskit 39 mm ... aga loks sees on suur ning siduri kell seest sile.

Siduri haakumisest pole veel aru saanud kuidas see asi toimib, ehk keegi raatsib seletada...

Kustkohast mõõtes see 39mm on? Klotsi laius? Siduritrummel peabki seest sile olema. Trummel vahetada, kui sisediameeter alla 107.5mm. Sidur vahetada, kui klotsikatte paksus alla 2mm. Survevedru vahetada, kui vedru vaba pikkus alla 92,8mm
Kõik need andmed remondijuhendist, mis siin foorumis Mootorite skeemid ilusti olemas.
Sidur haakub tsentrifugaaljõul. Pöörete tõustes inertsi tõttu sidurikäpad liiguvad eemale vastu siduritrumlit, mida rohkem pöördeid seda tugevamalt. Pöördeid vähendades liiguvad jälle algasendisse tagasi. Haakumist reguleeritakse sidurivedrudega. Parandage, kui väga puuse panin, aga nii olen mina asjast aru saanud.

SERTÃO

susla
Tsikkel: Back to Honda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas susla »

rollerite probleemid ja küsimused. . .
minge Salome Auto servisest läbi ja saate kõik probleemid lahendatud ja küsimustele adekvaatsed vastused!

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Rollerid”