liikluskindlustus...

Pezzi
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 3 korda

Re: liikluskindlustus...

Lugemata postitus Postitas Pezzi »

Tahtsin jagada muljeid, kuidas Salvas liikluskindlustuse riskikoefitsenti arvutatakse. :?
Et kõik ausalt ära rääkida, pean alustama sellest, et eelmise aasta varakevadel oli mul üks motikas. Paneme talle nimeks Number Üks. Tal oli ka mingi riskikoefitsendiga liikluskindlustus, aga siis ma sellele erilist tähelepanu ei pööranud. Eelmise aasta mais ostsin teise motika, Number Kahe. Kust see Kaks omale esmase riskikoefitsendi sai, ei ole ma päris kindel. Igatahes 0,96 kehtivusega üks aasta.
Varsti pärast Number Kahe ostu müüsin Number Ühe maha. Umbes samal ajal oli ka Number Ühe liikluskindlustuse koefitsendi kehtvusaeg täis saanud ja kuna meil (minul koos temaga :wink: ) mingeid pattusid ei olnud, langes koefitsent 0,77 peale. Mingi aeg edasi ostsin Number Kolme, kusjuures Kaks jäi alles. Kõigil neil olen olnud omanik mina ise (mitte liising) ja muid kasutajaid pole olnud. Kolm sai endale päranduseks Number Ühe koefitsendi kehtivusajaga üks aasta. Üllatus tabas mind nüüd, kui soovisin Kahele ja Kolmele uut poliisi osta. Kolmel on koefitsent 0,77 ja kahel 0,96; mis siis, et Kolm on hiljem soetatud ja tal ka 6kW rohkem võimu on. Nimelt on riskikoefitsent sõidukikohane ja kui olemasolevale sõidukile lisaks uue ostate, hakkate jälle algusest peale. Samale omanikule kuuluvate erinevate sõidukite riskantsuse vahel mingit seost ei ole, olgu see omanik siis liising või ainuke kasutaja. Siit moraal: kui teil on madal riskikoefitsent ja soovite sõiduki järgmise vastu välja vahetada, müüge enne vana maha kui uue ostate. Siis on võimalik, et uus vanast vabaks jäänud lepingu tingimused üle võtab ja hea koefitsent säilib. Muidu algab kõik jälle 1,2-st ja mis sellest kunagi olnud heast koefitsendist saab, seda ma ei tea.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”