Märjaga käib ratas ringi???

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Teema algataja
srad

Märjaga käib ratas ringi???

Lugemata postitus Postitas srad »

Tere küsimus siis kõigile,kes viitsivad natukene mõtteid vahetada. Mul RF 900 ja vihmaga õldse tagaratas ei pea,kohe kui gaasi keerad,kohe viskab pöörded lakke ja hakkab ketrama.Pärid ohtlik,peab kogu aeg valvel olema.Tahtsingi küsida,kas teistel on ka selline jama? mõtlesin,et olen oma ratta täielikult ümber ehitanud ja tagarattal eriti kaalu ei olegi,äkki selle pärast.Ennem oli mul gixxer,sellega küll sellist jama ei olnud,ainul kui siis esimese käiguga ja kulunud kummiga. Ootama jäädes srad.

ollo

Lugemata postitus Postitas ollo »

Pmtl rehvi pidamine sõltub rehvi ja teepinna haardetegurist ja jõust, mis rehvi maha surub, ehk kaalust. Haardetegurit annab parandada parema rehvi installeerimisega (mis rehv ja mis aastast sul seal all on?), kaalu annab lisada staatiliselt (sangpomm tagakohvrisse) või dünaamiliselt (kiirenda pisut).
Kannatab muidugi ka tagaamordi olukorda kontrollida, võibolla oleks ka pehmem vedru/amort abiks, kui tagarattal kaalu oluliselt vähem kui standardis.

FJil (130 obest@260kg) saab märjaga tagaratta ringi küll, aga selleks on vaja ikka tiba järsemalt keerata, kui ma normaalselt seda teen. Normaalsuse mõiste on muidugi mul ja R1-tagarattal-esirattal-meestel ka erinev.

Teema algataja
srad

Lugemata postitus Postitas srad »

Mul igati korralikud Metzeleri rehvid,sõitnud mingi 1000 km. Ega mul õle 3000 vastu ei peagi ükski rehv,ei tea miks,lihtsalt kulub ära.Oma arust ma küll mingi hull painutaja ei ole.Mõtlesin ka,et valaks perse gondli [Motobot: õige on "gondli"] betooni täis,saaks raskust taha juurde,samas ei tahaks kiirenduses kuivaga kaotada. Ma nagu ei peagi eriti keerama,ainult natukene ja juba ongi külg ees,jube ohtlik ja kummi läheb ka nagu leiba.Vahel lihtsalt mängin natuke gaasiga tunnetuse piiril ja mingi hetk vaatan peeglisse et kumm suitseb. FJ-til on vist taga ratta peal seda kaalu ikka olulisemalt rohkem.Mul tehase järgi peaks olema 218kg, praegu 187kg,kahjuk ei oska õelda kui suur protsent langeb tagarattale. Kuidas käituvad näiteks R1,R6,zxr-id,cbr-id,gsxr-id?
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Srad, kui oled nii palju oma ratast kergemaks teinud, siis ma arvan et oled oma ratta kaalujaotuse paigast ära ajanud. Tänapäeva ratastel on see vist kuskil 50/50; 51/49;49/51% kandis, las ma arvan lõviosa kaaluvõitu oled saanud tagaotsa arvelt? ;) See on üks põhjus miks tagakets ringi käib ja teine põhjus tuleb koos mootoriga.. 8)

Isegi märjaga teise käiguga üllatuslikult tagaratta ringi saanud.. :o
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.

Teema algataja
cl

Lugemata postitus Postitas cl »

hmm, hea kuulda, et ka teistel RF900 omanikel samad probleemid on :) mul enda rattal on bridge BT020 rehvid all, mustrit nii, et tapab ja vihmaga ma põhimõtteliselt ei taha sõita, korduvalt olen saanud tagaratta vihmamärjal asfaldil ringi 5-nda käiguga kiirustel 100-120km/h ja seda isegi koos tagasõitjaga, st kaalust see asi küll kinni pole, oletan et pigem lai tagarehv on see mis mäkra mängib, jube palju loeb ka pinnas, krobeline pinnatud asfalt ppolegi väga libe, kõige hullemad on pigitatud ja kumerad käänulised metsavaheteed, olen sellistel uisutanud küll ja veel, vihmaga enam üle 80 km/h ei kipu neil teedel kihutama.

cl
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

ma nüüd kohe peast ei tea mis rehv mul taga all on (alates treffist :wink: ) aga laiust on tal 190 ja märjal pidamisega probleeme pole. korraliku seenevihmaga sõitsime sõbraga (cbr900rr) harkust väänasse ja päris mitu korda hakkasime nullist kiirendama. ta jäi minust maha väidetavalt just selle pärast, et võttis tagumise ketsi all ringi (ok, tal oli keskelt rehv päris kulunud kah) aga minul oli esimese kahe käiguga esiratas 20cm maast lahti.

ootan huviga teema lahendust.
Kasutaja avatar

toim

Lugemata postitus Postitas toim »

mina oletan, et tegu on kaalujaotuse erinevusega erinevatel ratastel ja ratta eripärast tingitud kaalujaotuse muutumise erinevusega kiirendamisel, s.t. kui palju ratta massist kiirendamisel tagarattale ümber jaotub.

endal rehv bt020 (limitsil vist ka sama), ratas vfr ja vihmaga peab asfaldil ilusasti (k.a. esiotsa maast lahti saamine)

(kui limitsil oli esiratas maast lahti ja ratta mass + limitsi mass oli kõik tagarattal, siis ei saanudki see ju tühjalt ringi käima hakata) :twisted:
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

srad kirjutas:
Ega mul õle 3000 vastu ei peagi ükski rehv,ei tea miks,lihtsalt kulub ära.
Vot see on küll müstika ... et kohe üldse ei tea miks nii ruttu ära kulub ... mega irw.
Hea et ise oma küsimusele ka vastuse andsid.

terv
Kris@15k tagarehviga ... aga ainult 100 obest kah
XVZ-13 TF - Big Blue Light

PS. Võrdlus polnud muidugi asjakohane aga 3000km läbisõit räägib enese eest ...
Riding with a King!

Karks
Tsikkel: Saag & Tuk-Tuk
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Karks »

Limits`l on taga Dunlop Sportmax D208 - hea kumm. Tekalt mitte aint vähese pidamisega Metzeler vaid ka mees sadulas oli põhjuseks miks CBR954RR gixxerist tookord maha jäi. :evil:
Kasutaja avatar

Equ
Tsikkel: KTM 790 Adventure
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Equ »

Tre,

Ega jah vihmaga tasub ettevaatlik olla. Ise tulin täna vihmaga Depoost ja esimest korda juhtus mul ka nii, et foori alt kiirendades 2. käiguga hakkas külge ette kiskuma. Rehviks BT020. Rattal raskus ka põhiliselt ees. Aga võibolla on siin asjaga seotud uued klapid ja suurem rõhk silindris :P

Equ

Live long and prosper!
MINI 50 '8x->Jawa 250 '61->Honda MBX125F '84->Honda CM400T '83->Yamaha XJ600 '90->Kawasaki ZX10 '88->Honda CBR1000F '91->BMW R1200GS '05->KTM 790 Adventure '20

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”