Esimene käivitamine kevadel!


Teema algataja
motohobi

Re: Esimene käivitamine kevadel!

Lugemata postitus Postitas motohobi »

Annaks siis väheke nõu: Enne käivitust laadige aku ära (Reeglina unustatakse need sügisel rollerile peale ning seetõttu on nad kindlasti tühjad). Aku laadimisel tuleks olla tähelepanelik ning neid mitte laadida vähem kui 5-ning mitte rohkem kui 10 tundi TASASEL VOOLUL (0,5A/h)
Kindlasti ei tohiks rolleri akusi laadida vanade vene akulaadijatega nagu " START M" jne. -Need keeravad Teia akud tuksi sest vanad akulaadijad ei võimalda nii väikse ampearaasiga lihtsalt laadida. Muidugi on ka teine võimalus: jalgkäiviti.
Aku laetud: puhastage aku klemmid -ning keerake seejärel need korralikult aku külge kinni.
Keera lahti õhupuhasti, ning puhastage õhufiltri element -vajadusel vahetage see välja (hind: 90-500.-).
NB! Ärge kasutage igapäeva sõitude tegemiseks koonus filtreid -Need pole mõeldud meie poriste teede ja tänavate jaoks. -Koonukate kasutamisel peate arvestama meie tingimustes suve kohta 1-2 x silku kpl. vahetusega (see viib teie taskust aga ~ 1300-3000 EEK korra kohta.
Vahetage välja kütusefilter Hind:~ 20-35.-
Kontrolli süüteküünla seisokorda, puhasta see ja keera see uuesti tagasi. (Soovitaksin selle ka iga kevad uue vastu välja vahetada. Hind: 45-75.-)
Kontrollige piduriklotside seisu. (vaadake ,et ka piduri ketas/ kettad ratta küljes ikka kindlalt kinni oleksid)
Õli pidurisüsteemis tuleks vahetada iga 2-he aasta tagant. Kui ise nii suur meister ei ole ,et seda teha soovitan lasta see töö teadjamatel meestel ära teha!
Tulede ja muude vilede (ka õlivahetuseks) tuleb siiski mootor käima panna: Enne käivitust kontrolli kuidas on õli seis -Vajadusel vala juurde.
Aku laetud, küünal vahetatud -filtrid puhtad siis Mootor peaks käivituma kergelt.

  • Lase mootoril käia tühikäigul kohapeal 5-15 min. Kels kasutas käivitamiseks jalgkäivitit siis võid lasta käia ka rohkem -nii saad ka oma rollri akut laadida.-Samal ajal saad kontrollida kõikide tulede korrasolekut näiteks. Rehvirõhk kontrolli samuti ära -paha ei teeks ka rehvi mustri kontrollimine.
    -kui su roller peale 30min kohapeal tiksumist ikka el. starteri abil ei käivitu -siis võib oletada ,et su sõiduki aku on lootusetult nässus ning pead poodi uue järgi lippama (hind olenevalt mudelist 400.- 850.- EEK).
    4 taktilise mootori korral soovitan vahetada ka mootoriõli mootoris ära. (10w 40 hind: 130.- 1L ), ning difri õli reduktoris (tuubis reduktoriõli maksab 130.-).
    4 Taktilistel tuleks ka klapid reguleerida. -Ka see töö tuleks jätta oskajale mehele teha.
    -Nüüd peaks su roller jälle sõiduvalmis olema

Muidugi võib halbu üllatusi veel ette tulla nagu:Tilkuv karpa, põhjuseks näiteks roostes kütusepaak, jne. kuid -needki tööd võiks siis siiski oskajale mehele teha jätta.

PS. Tuletan meelde ,et kõik mopeedid mille tippkiirus ületab 50km/h liigitatakse olenemata selle mootori töömahust MOOTORRATASTEKS ning nende juhtimiseks on vaja vastava kat. juhiluba (vähemalt A1 kat.). Sõidukid ise peavad omama ka registreerimis tunnistust ning kehtivat ülevaatus ning liikluskindlustus poliisi!

Marek
Motohobi

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Rollerid”