Esimene käivitamine kevadel!

Kasutaja avatar

Mix
Postitusi: 1246
Liitunud: 18 Mär 2004, 16:25
Tsikkel: tsiklit netu.
Asukoht: Tartu, Estonia

Re: Esimene käivitamine kevadel!

Lugemata postitus Postitas Mix »

Pahadeplaneet'ile
Seda ei peagi seletama. Isegi mu kunagisel vene mopil oli garanteeritud läbisõit esimese olulisema remondini 10 000 km. Ja selle läbisõiduni teda sai ka kasutatud. Seejärel said kahe hooaja vahel rõngad uueks vahetatud (kuigi nad polnud veel oma piirkulumist saavutanud) ja eadsi lastud. Mis sellest, et vene tehnika kohta käivad eelarvamused, statistiline keskmine ja tehase enese garantiilubadus oleks eeldanud kapitaalsemat remonti ja võimalik, et enne ettenähtud aegagi.
Nii on ka selle Sinu koonukaga rolleriga. "Harju keskmisest" on alati erandeid: on õnnestunumaid tehnilisi lahendusi, on õnnestunumaid firmasid ja õnnestunumaid (kompetentsemaid) valikutegemisi eri firmade toodete vahel. Konstruktsioonid, hinnad ja kvaliteedid on koonukatelgi erinevad - mis noortele, põhilistele rolleri"tuunijatele", kvaliteetkauba kasutamist just ei soosi. 6000 km läbisõittu on ju üsna uus roller veel. Sellest ainult 5000 km siis tolle "koonusfiltriga" - see on noore entusiastliku rollerihuvilise poisi ühe suve läibisõit. Kui kevad ja sügis otsa panna, saab suuremagi läbisõidu (mina, neljakümnendates mees, olen viiekümnekuubisega ühe hooaja jooksul suutnud 6000+ km läbi nühkida - aga mul oli vabal ajal põhitegevuseks ikkagi midagi muud, olulisematki, kui mopiga ringi tshillida). Kui asjaolud on soodsad, siis pole ju ka pobleemi - võib juhtuda, et Sinu koonukaga roller kestab ka kaks prognoositavat eluiga. See ei muuda veel üldist statistikat. Ehk on seejuures abiks ka Sinu keskmise teismelise rollerdajaga võrreldes tehniliselt arukam rolleri hooldus, remont ja häälestus ja kasutaminegi... asjaolusid on ju palju. Usun, et suudaksin huvikorral ka ise ignoreerida stamp-arusaamu koonuka kohta ja kasutaksin kah teda edukalt ja kaua, aga mingil juhul ei soovitaks ma hoolimata oma tõenäoliselt positiivsest kogemusest, seda sama oma noorele naabripoisile, kelle üldsegi mitte vana sõidukit ma paar nädalat tagasi hoovipeal elustada aitasin.
Mis puutub teemasse "naised saunas rääkisisd", siis minu jaoks pole vahet. Kui peaksin Sind kusagil koos Su 6000 km läbisõiduga rolleriga tsiteerima, siis oleksid ju Sina ise see "saunas rääkinud naine". Nii et vahet pole - võta või jäta. Aga ma ei tsiteeri..
Lisaks mu oma isiklikult läbielatud kogemustele, saan omale usutavat infot kirjandusest ja internetikeskonnast. Sealhulgas ka mitmetest samasugustest foorumitest, kus meie Sinuga praegu oleme. Igal pool on omad tehnikagurud - kel on kogemus, keda võib usaldada, järgida ja tsiteerida. Neile sekundeerivad tehnikahuvilised järgijad, kes siis oma mõistmisele vastavalt püüavad eeskujusid jäljendada ja nende saavutusi kopeerida. Kui õnnestus - kinnitatakse Õpetaja teooriat. Kui ei õnnestu - siis laidetakse ja tekkinud väitluses selgub ikkagi lõpuks tõde - enamasti on tegemist viletsa kopeerijaga. Tõde selgub nii-kui-nii ja usaldusväärsed allikad selekteeruvad ajajooksul iseenesest. Ja kindlasti pole need sel juhul minu jaoks rääkivad saunanaised.
Mingit konkreetset tehnikat müüva, hooldava ja remontiva firma kogemust ja statistikat ma pean usaldusväärseks küll. Kui kusagilt käib läbi sadu mingit liiki tehnilist aparaati, siis igal juhul on sinna kogunenud rohkem statistikat tüüpvigade ja nende põhjuste kohta, kui üksikisikul. Ma võin omada ja läbi pidada kasvõi kümme erinevat sõidukit, kuid ma teen seda kõike minule omase "kiiksuga", mis võib "harju keskmisest" erineda ja ma ei saa mitte kunagi sama tulemust, mida näeb remondifirma erinevate kasutajate ja "tuunijate" rollereid lappides.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Rollerid”