Eesti tsiklihooaja avamine Pärnus 1. mai 2009
Moderaator: Moded
Re: Eesti tsiklihooaja avamine Pärnus 1. mai 2009
Marsruut oli OK ja liiikluskorraldus oli ka hästi organiseeritud. Tänud korraldajatele ja tänud ka Andrusele Tallinn-Pärnu-Tallinn orgunni eest!
Hea rahulik paraad, tõmblejaid ise ei näinud aga jah sellest endurokost kuulsin teiste käest ja Pärnu minnes üks 50PL üritas ka tsiklite vahel kolonnis slaalomit sõita.
Korraldajatele kiidusõnad tõesti, hästi oli organiseeritud parklast liikuma hakkamine, kuid linnas läks lõpuotsaga ikka kaootiliseks andmiseks. Aga eks see ole ikka saba teema, mis lõõtsaks alati kisub. Kahjuks olid mõningad nö "vanaraua" mehed seal väärikalt tagasõkkumas ja nägin kuidas nad oma ustavatest ratsudest rohkem kilovatte väljapigistasid kui tehas seda üldse ettenägi. Sõbrast Dnepri mehel kooleski üks pütt lõpus ära aga vabaga veeres kohale.
Tulles tagasi Maksi parklast minekule siis kuigi see oli mul esimene kord ja ehk pole väga passlik kollanokal sõnavõtta kuid siiski. Olen oma ameti tõttu osalenud ning juhtinud veoautode kolonnisõittu, seda julgelt ca 20 korda ning kolonni pikkus ca 5-7km. Tõsi, meil kehtib reegel, et kiirus võrdub vahekauguses meetritega, mida tsikkliga pole mõtet järgida. Kuid point kuhu tahan jõuda on kolonni sujuvus. Esimesed peavad sujuvalt kiirust tõstma ning selle ka säilitama. Sõltuvalt kolonni pikkusest tuleb isegi vahel esimestel tõsta kiirusi 10km/h per kilomeeter alates 70km/h. Siis saab saba sõitta ühtlase kiirusega ning kolonni ülskiirus on ikka sama. Praegu oli aga täiega lõõtsa efekt, kus viimased andsid kohati 140-150 minna. No see ka pole probleem, kuid see on probleem, et oli momente kus trassil oli ka 70, 90alas. See näitabki lõõtsa, sujuvust peaks tulevikus arvestama. Need kes tahavad hirmasti kimada ja mendile pappi maksta (vist oli ka nüüd neid ünnetuid) siis "tuld".
Sorry kui kedagi solvasin, avaldasin arvamust vaid.
pikk aplaus ja sügav kummardus korraldajatele
see oli võimas!
-
- Tsikkel: Aprilia Tuono RSV 1000r
Paraad oli parim mis siinmail nähtud. Kogu see orgunn jne. Tänud korraldajatele!
Peaks ära märkima ka asjaolu mida kohtasin läti avamise paraadil, et alati kui suuremal kiirusel tekkis mingi ummik, või veidi järsem pidurdamine kolonnis, anti sellest ka käega märku et tagumised saaks ka sivem pidama. Kuidagi ohutum nagu. Tänasel paraadil vaatasin samuti et kui tekkis miski pidurdus kiirema hoopealt anti kenasti sellest käega märku. Mõtlesin et ohoo, ka meiemaal toimib w. Rõõm oli siiski üürike, hiljem avastasin et need vennad olidki läti numbritega:)
Esimest korda sellisel üritusel, ütleks et jäi väga võimas mulje. Polegi nii palju tsikleid korraga näinud. Teinegi kord olen tulija
Super! Ülikõva! Ühesõnaga ülivõimas paraad ja kogu korraldus. Tuleb ikka korraldus anda asjatundjate kätte ja asi sujub. Pole enne nii hästi sujuval paraadil osalenud, kui täna. Ja parkimise korraldus sadamaparklas oli parem, kui kunagi varem! Tänud korraldajatele ja orgunnijatele.
Vaatamata ebameeldivale kokkupuutele politseiga Tallinn-Pärnu maanteel, mis pere eelarvesse suure põntsu pani, võib siiski tänase päeva lugeda kordaläinudks. Aga vähemalt toetasime riigi kassat ja see tekitab tunde, et oleme oma kodumaa hüvanguks väikese panuse andnud...
Seoses plaanide muutusega jäävad minu poolt kaks kuursaali pääset vabaks motomeestele! Kel huvi, siis siin teada anda. Kellaaeg pigem hiline, kuid mine sa tea:)
http://www.velonaut.ee
http://www.greenbikerent.ee
You've bought yourself a new bike. Keep the rubber side down!
Häbelik kirjutas:Super! Ülikõva! Ühesõnaga ülivõimas paraad ja kogu korraldus. Tuleb ikka korraldus anda asjatundjate kätte ja asi sujub. Pole enne nii hästi sujuval paraadil osalenud, kui täna. Ja parkimise korraldus sadamaparklas oli parem, kui kunagi varem! Tänud korraldajatele ja orgunnijatele.
![]()
Vaatamata ebameeldivale kokkupuutele politseiga Tallinn-Pärnu maanteel, mis pere eelarvesse suure põntsu pani, võib siiski tänase päeva lugeda kordaläinudks. Aga vähemalt toetasime riigi kassat ja see tekitab tunde, et oleme oma kodumaa hüvanguks väikese panuse andnud...
Äkki räägid lähemalt kokkupuutest politseiga ?
ma loodan et see kokkupuude ei olnud selle eravärvides hjundaiga märjamaal ca 5km pärnu poole ..
tänud ühele ratturile kes mulle sellest aegsasti märku andis Ise üritasin sama teha kahele vastutulevale ratturile aga tundus et jäin hiljaks
Ei oska ka mina muud öelda, kui et superorgunn. Tänud EMCA-le. Olles osalenud vähemalt paarikümnel paraadil, siis see tänane jättis parima mulje..sihukest hulka egomaniakke ohjata on ikka saavutus..RESPECT mehed!
Aga siiski, natuke on meil veel õppida küll, nimelt kolonnisõidus tuleb oma kohta hoida , mitte üritada autost möödumisel ikka eesolijast mööda litsuda. See puudutas lõiku Märjamaa-Pärnu.
lisavarustuseks GSR600
Ikka räägin, kui huvi on... Tln-Pärnu mnt umbes 48 km-l seisis bussipeatuses üks BMW, mille pagasnikuluuk lahti oli... Nagu hiljem selgus, siis need olidki need mendid , kes kiirust mõõtsid ja filmisid. Paar kilomeetrit hiljem (ca 16 km enne Märjamaad) olid juba onud ja tädid politseinikud meid ilusasti tee ääres (ja ka keset teed) ootamas. Nii nad seal siis neid mootorrattureid rida-rodupidi maha noppisid ja paljude ratturite kukrut kergendasid.
Vahel tekib küsimus kas politseinik ikka on inimene . Aga kui saladus pole siis palju trahvi väänati ja mis kiiruste eest ?
Politseinik on ametnik, kes teeb ka oma tööd. Nende hulgas on palju mõistlikke inimesi ja ka palju mitte nii mõistlikke... Üks rattur, kel oli 35 km üle, sai mõistliku politsei käest 3000, teine, kel oli 29 üle (ja enne seda täiesti puhas ajalugu), sai 3600. Niiet, tegelikult, on kõik ikka kinni onus, või siis ka tädis politseinikus ja tema suhtumises mootorratturitesse. Tglt, pole midagi öelda - see on nende töö ja kihutamine - see on meie risk.
Lisan enda tehtud pildid.Pole küll suurem asi,aga ehk midagigi.Pärnus,kui klõpsimise lõpetasin,siis alles see õige rattaste kogunemine algas.Ei viitsinud aparaati uuesti kotist välja kiskuda.Märjamaal jäi kukkumine ka pildile,et siis tegelik põhjus oli ette vajumine.Korraldus oli kõva,hea tunne on kohe sees.
http://nagi.ee/photos/dimi/sets/196975/927420/
Tervist, mis siin ikka kiita ,kõik eelnevalt juba ära öeldud SUPER .
Eks minagi olin eile riigikassa täitja aga mis siin ikka halada.
Loll pea on ikka käte, jalgade ning seekord ka rahakoti nuhtlus.
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900RS’22, GasGas 250
- Tänanud: 2 korda
- Kontakt:
Väga mõnus kogemus!
Minu jaoks teine rongkäik,millel osalesin.Esimene oli eelmise aasta hooaja lõpetamise rongkäik,mis ei kannatanud mingit kriitikat aga elne oli Super!
Ilm oli hää ja sõit oli hää!
Ehkki...netist leitud info kohaselt saime aru,et sisenetakse Pärnu linna ja liigutakse mööda Riia mnt-d randa,mis tähendanuks seda,et silda oleks rongkäik ületanud kaks korda(minnes ja tulles) ja sellest infost lähtuvalt jäi mu elukaaslane sillale ootama aga ei miskit....rattaid ei tulnud...
Kas on ka miskit infot,kui palju rattaid umbes-täpselt koos oli?Kas tuli 1000 täis?
Kellelgi ka miskit pildimaterjali veel?
-
- Tsikkel: Raske riisiader
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 11 korda
Kirusin siin mõned postid eespool sügisese lõpusõidu korraldust ja tundub, et õigustatult, sest oli ka teisi rahulolematuid rattureid. Aga selle aasta avasõit oli väga hästi korraldatud. Kohati tekkis tõmblemist kolonnis sees aga see tsiklimeeste enda süü ja sellise massi juures juhtub seda ikka.
Korraldustoimkonnale suurimad tänud läbimõeldud korraldusega ürituse eest ning jõudu ja pealehakkamist järgnevate ürituste korraldamisel!

http://nagi.ee/photos/photo_sizes.php?i ... 883&size=o
Umbes veerand tundi enne paraadi algust
-
- Mode
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
täname parkimistiimi nimel kõiki osalejaid! Olime valmis, et kokku tuhatkond ratast tuleb, kuid et seekord tõesti ka nii läheb, jõudis pähe kohale umbes kell neli. Visuaalselt oli plats juba rattureid täis ja neid gruppidena järjest lisandus. Eeltoodud pildil on kaiserv veel tühi, kuid hiljem läks seegi täis. Igatahes pole Eestis nii paljude osavõtjatega paraadi vist olnudki. Trassimuutus tuli kindlasti ebameeldiva uudisena linnarahvale, kes paraadi vaatama oli tulnud, kuid see korraldus tuli pool tundi enne algust politseilt ja põhjendati ratturite suure hulga ja ohutusega. Igatahes oli äge üritus ja nagu siin keegi ennustavalt kirjutas jätkus raju pidu Kuursaalis hommikuni. Kohtume maanteel!
-
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
mina tänan ka kõiki Maru tore oli.
Kui kellelgi on tervest paraadist video olemas, anna palun teada. Saaks ehk motors24-ja ka üles visata ja laiemale rahvahulgale näidata.
väinz
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
-
- Tsikkel: Mõni Ducati
- Tänatud: 94 korda
- Kontakt:
Mul on olemas keskmise kvalikteediga film kahest kohast otsast lõpuni.
mustkuu kirjutas:
tnx mustkuu, ma kah kenasti pildil
http://public.fotki.com/mustkuu/motohoo ... 14638.html

-
- Tsikkel: Honda CRF300L
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 79 korda
- Kontakt:
Hullult VÕIMAS oli! Rispekt korraldajatele, osalejatele, kaasaelajatele
Mul õdenes olla kah kaameraga paraadi algusest lõpuni üles võtnud. Homme saan ehk salvestisele küüned taha. Täna ei taha end eriti liigutada
--DogFood-- kirjutas:Mul on olemas keskmise kvalikteediga film kahest kohast otsast lõpuni.
A kust äkki oleks seda võimalik nääda siis??
-
- Tsikkel: Suzuki GSX1250 FA
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 8 korda
vaatasin piltidelt et keegi pani märjamaa stati juures külje maha. Tundus, et midagi hullu ei juhtunud õnneks. A äkki kukkuja ütleks paari lausega miks ja kuidas juhtus, kui palju küsitud ei ole
-
- Tsikkel: t*** seda teab,aga liigub!
- Tänatud: 2 korda
Äge oli
See on nüüd õige koht tervitada hälvik-bikereid kes oleks lapse surnuks sõitnud,hea et lapsel oli mõistust ja ei tormanud üle sebra.
sõitsime pärnuse sisse ja nägin et laps tahab üle minna piduradasin ja pliks jõudis ületada esimese rea,kui minu kõrvald värdjad bikerid täis pasaga mööda kütsid.
DEBIILIKUD OLETE MEHED
Sul võib olla ju tsikkel mis võtab 300 välja aga noh
www.facebook.com/realbikerid
-
- Tsikkel: HD FLHRCI
Paistab, et korraldajatel läheb üha raskemaks. Ratturite arv ju suureneb ja ürituse tasemelatt on väga kõrgele viidud .
Kiitus eestvedajatele ja korraldajatele.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.