Sinu tee bikeriks...

Kasutaja avatar

Kardinal
Postitusi: 96
Liitunud: 18 Okt 2008, 22:05
Tsikkel: BMW, IZ 56

Re: Sinu tee bikeriks...

Lugemata postitus Postitas Kardinal »

:) Esimese võrrisõidu tegin umbes viieselt-kuueselt... vend pärandas võrri, läks ise tsiklite pääle üle. Ai see esimene suvi oli raske, sääreväristaja oli minujaoks hirmus suur. Pealeronimisega oli tõsiseid probleeme, käima ise lükata ei jaksnud, niisiis stardiks keegi tõukas hoo sisse ja 75% juhtudes lõpetasin kraavis (crash) sest ei tulnud teeristis ümberpööramisega toime... siis tuli koju jalutada ja abivägi kutsuda - püsti tõsta ei jaksanud :lol:
Edaspidi tuli lugematul hulgal aretusi võrridest ja moppidest. Mida kõike kokku ei saanud aretada... Mootorid lagunesid ja käigukastid koolesid. Mäletan rekordit - vist oli mopi v52 mootor, erinevatel põhjustel kiskusin mootori täiesti laiali 1 päeva jooksul kolm korda, ja iga kord panina ta kokku tagasi ja taas sõitma. Siis olin juba suur, miski 9- 10 aastane.
MIllegipoolest ei suutnud ma ühetgi 125-st ega 175-st kunagi normaalselt tööle saada! Ma ei suuda uskuda, et need mootorid üldse sõitmiseks on mõeldud. Vingetest pillidest sai omada IZ 56, mis vänta vahel nii kõvasti tagasi lõi, et vahel kaks päeva tuli longata. Ülikorralik oli Tuula 200, see oli vinge, elektri starter ja puha! Ainult sunnik oli 6 volti, saagisin siis autoaku pooleks ja läks... Vana Jawa 350 oli kah väga korralik asi... läks 140 välja ja kiiruskatse lõppes otse politseiradaris :wack: Pidurdades panin otse politsei jalge ees külje maha (crash) , ehmatas teine päris ära, kartis vist et sain viga aga paar kriimu vaid... politseionu ütles, et ma nii enam ei teeks ja käskis koju minema kaduda, ega ma ei lasknud kaks korda öelda! Vedas hullumoodi, sest paari nädala pärast oli tsikli eksam.
Endal 125st polnud ja õnnestus laenata yhelt kes minuga koos eksamit tegi. Ta küll ei tahtnud alguses laenata, sest tühikäiku sel ei olnud ja vändast ka käima ei saanud, sidur jukerdas. Mina oli selliste asjadega aga vägagi kodus :lol: Polnud iial tsikliga mingit platsisõitu katsetanud, aga ära tegin. Kahju oli ainult sellest, et poiss kes 125-st laenas kukkus ise sõidu läbi (crash)
Vahepeal köitsid huvi aga mootorpaadid... Kümme aastat hiljem lõpetasin alustatu - ostsin 500-se Suzu ja tegin täis A kati.

( D5,D6,D7,D8; Riga; Voshod; Minsk; Karpatõ; vana Jawa 350; IZ 56; IZ Jup 3; Jawa 350/638; Tuula 200; Pannonia; GS500 ) - kõik see nüüdseks ajalugu...

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Otsin / nägin inimest.”