liisitud mootorratas ja liikluskindlustus
Re: liisitud mootorratas ja liikluskindlustus
Tere,
minu naine on selle ala spets ehk siis vormistab liiklus- ja kaskokindlustusi.Siin mõned tema tarkuseterad...
Minu ratas on ka liisitud, aga asi väga lihtne: Sügisel, kui tean, et enam liikluskindlustust pikendada ei taha, siis 15 päeva enne kehtiva poliisi lõppemist teeb ta teeb sellise lükke "Muuda leping viimase kehtiva poliisi lõpust maksevabaks" ehk, et ei pane selts uut poliisi ootele/kehtima. Kevadel, kui ca 6 kuud pausi on täis, saadab liising kirja, kus nad teatavad, et maksevaba periood saab läbi ja ma olen kohustatud sõlmima 14 päeva jooksul liikluse või teevad seda ise ja esitavad mulle arve. See aasta oli selleks kuupäevaks näiteks 14.04. Panime uue poliisi kehtima 26.04.st kuna enne reaalselt sõita ei plaaninud ja saatsime liisingule vastuse, et poliis kehtib alates 26.04, kuna enne reaalselt sõiduk liikluses ei osale. Ja nii iga aasta.
Kindlasti ei pea paika väide, et liising teeb sunniviisiliselt 1a. poliisi. Enne peab ikka rentnik/liisinguvõtja andma ju allkirja, et ta on nõus, et liising vormistab talle liikluskindlustuse 1aastaks. Ääremärkusena mainin, et ei soovita liisingu kaudu ei liiklus-ega kaskokindlustust. Reeglina on nende hinnad(vahendustasud) oluliselt kallimad ja poliisi katkestada raskem. Küll, aga kui juba on see lüke tehtud siis on soovitus sügisel hooaja lõppedes saata liisingusse avaldus Lepingu Maksevabaks Muutmise kohta põhjendusega: sõiduk ei osale liikluses.
Ja HeitiKenderile: Kui sõiduk ARK-s arvele võeti, siis oli ta siiski tänavasõidukõlbulik tsikkel ja sai ju arvele võetud ka kui nendele normidele vastav sõiduk. Sellest tuleneb ka kohustus sõlmida liikluskindlustus ehk KOHUSTUSLIK KINDLUSTUS!Aga jällegi: kuna sa talvel ei sõida, tee liisingusse avaldus. Või kui sul pole liiklus võetud liisingust, muuda see maakleri juures maksevabaks.
LC4 640
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.