Hälvik- Mootorratturid
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
- Tänanud: 23 korda
- Tänatud: 45 korda
- Kontakt:
Re: Hälvik- Mootorratturid
pahadeplaneet kirjutas:indumen kirjutas:pahadeplaneet kirjutas:Tunnistan üles olen HÄLVIK MOOTORRATTURSõitsin ilma kindlustuseta
olude sunnil ma ka, aga ehk päris hälvikuks veel ei tembeldata
![]()
pigem võiks hälbeks lugeda seda et lükkasin masina tallinnas lattu seisma ja ise maale nädalavahetuseksTere hälvik
![]()
Suzuki vennad ongi ju sellised
eks ma üritan ikka margitasemel püsida , aga ok OT lõpp
kontakt nr. +372 52 58 244
pahadeplaneet kirjutas:Suzuki vennad ongi ju sellised
Ma võin teid kividega loopida ! Mul on aastaringne kindlustus. Suzukil.
-
- Tsikkel: t*** seda teab,aga liigub!
- Tänatud: 2 korda
spinna kirjutas:pahadeplaneet kirjutas:Suzuki vennad ongi ju sellised
Ma võin teid kividega loopida ! Mul on aastaringne kindlustus. Suzukil.
Suzukimehed on nii kõverasilmaga et need ei saa 2m pealt ka pihta
www.facebook.com/realbikerid
-
- Tsikkel: külka M; Kawasaki
- Tänanud: 2 korda
vabandan punase motikaga sõitnud tütarlapse ees, kellest ma võibolla liiga uljalt Tallinn-Tartu mnt peal Würthi juures nina eest mööda sõitsin, et maanteelt ära keerata. Kuna sõitid paremal tee ääras mõõduka kiirusega, siis pidasin sind alguses mopeedisõitjaks, kes 45km/h kulgeb ja arvasin, et aega küll. Loodetavasti ei pidanud sa minu pärast äkilisi liigutusi tegema.
Esiteks tere siinsele rahvale. Olen seda foorumit juba juba mõnda aega vaikselt jälginud, kuid tänu sõbrale on see hooaeg tsikli teemal minu jaoks pisut tõsiemaks muutunud (positiivses mõttes). Ei tahaks küll oma postituste kontot selles teemas avada, aga siiski ei saa vaiki olla tänahommikuse vaatepildi kohapealt Sakus.
Kui eile jäin lugema siinset teemat http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=13&t=12108, kus "pahadest" rollerijuhtidest loodetakse korralikke tsikliste kasvatada, siis täna oli olukord vastupidine. Lendas nimelt madallennul Saku vahel rattur (7_NY) ja sooritas hälvikule kohaseid manöövreid. Kiirust oli alevivahel kohati 100 lähedale kindlasti, sest minu mõõdukast +X km/h oli see veel oluliselt kiirem. Rääkmata muudest "missiisetvastutulebauto" möödasõitudest ei pidanud ta paljuks ka instituudi tõusul möödasõitu teha. Jõudis siis lõpuks minu vaatevälja kõrvuti kahe rolleri ekipaaziga. Viimased jätsid erinevalt suureks kasvanud tsiklistist igati korraliku mulje. Lõpuks selgus ka see, miks hälvikul nii kiire oli - Tammemäe tanklasse oli vaja tankima minna tehes veel viimasel sirgel 1 "korraliku" möödasõidu
Kokkuvõteks soovitaks sellel ratturil vähemalt särgi oma lotendavatesse dressipükstesse toppida, sest niimoodi võid veel mõne koleda haiguse saada.Ka poolapljas mehe pe_se ei ole just kõige ilusam vaatepilt kõigi jaoks.
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 89 korda
siil_udus kirjutas:Esiteks tere siinsele rahvale. Olen seda foorumit juba juba mõnda aega vaikselt jälginud, kuid tänu sõbrale on see hooaeg tsikli teemal minu jaoks pisut tõsiemaks muutunud (positiivses mõttes). Ei tahaks küll oma postituste kontot selles teemas avada, aga siiski ei saa vaiki olla tänahommikuse vaatepildi kohapealt Sakus.
Kui eile jäin lugema siinset teemat http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=13&t=12108, kus "pahadest" rollerijuhtidest loodetakse korralikke tsikliste kasvatada, siis täna oli olukord vastupidine. Lendas nimelt madallennul Saku vahel rattur (7_NY) ja sooritas hälvikule kohaseid manöövreid. Kiirust oli alevivahel kohati 100 lähedale kindlasti, sest minu mõõdukast +X km/h oli see veel oluliselt kiirem. Rääkmata muudest "missiisetvastutulebauto" möödasõitudest ei pidanud ta paljuks ka instituudi tõusul möödasõitu teha. Jõudis siis lõpuks minu vaatevälja kõrvuti kahe rolleri ekipaaziga. Viimased jätsid erinevalt suureks kasvanud tsiklistist igati korraliku mulje. Lõpuks selgus ka see, miks hälvikul nii kiire oli - Tammemäe tanklasse oli vaja tankima minna tehes veel viimasel sirgel 1 "korraliku" möödasõidu
Kokkuvõteks soovitaks sellel ratturil vähemalt särgi oma lotendavatesse dressipükstesse toppida, sest niimoodi võid veel mõne koleda haiguse saada.Ka poolapljas mehe pe_se ei ole just kõige ilusam vaatepilt kõigi jaoks.
esimene postitus ja kohe kaebama ja vinguma...
hakkas nyyd parem enesetunne? nonahhui milleks vaja hädaldada koguaeg. kas peale selle postituse tegemist hakkab see rattur sõitma 50ga ? vaevalt.
padjaklubi ruudus!
Äkki seletad selle hädaldamise eesmärgi ära,mida Sa loodad sellega saavutada
-
- Tsikkel: Suzuki BK1300
siil_udus kirjutas:Esiteks tere siinsele rahvale. Olen seda foorumit juba juba mõnda aega vaikselt jälginud, kuid tänu sõbrale on see hooaeg tsikli teemal minu jaoks pisut tõsiemaks muutunud (positiivses mõttes). Ei tahaks küll oma postituste kontot selles teemas avada, aga siiski ei saa vaiki olla tänahommikuse vaatepildi kohapealt Sakus.
Sulle soovitaks küll liikluspolitseiga liituda üsna snaiper tundud olevat, et silmaga nii täpselt kiirust hindad kes 100-ga ja kes 60-ga sõidab. Eitede hala on nii lahe kuulata. Ise oled raudselt üks nendest kes turvalise liiklemise huvides sõidad -10 lubadust. Ja arvad, et pälvid "ohutu liikleja nr.1" tiitli. Mõtle uuesti ehk oled vale foorumiga liitunud. Usun, et kuskil peaks ka eksisteerima nutu ja hala foorum.
sepp kirjutas:esimene postitus ja kohe kaebama ja vinguma...
hakkas nyyd parem enesetunne? nonahhui milleks vaja hädaldada koguaeg. kas peale selle postituse tegemist hakkab see rattur sõitma 50ga ? vaevalt.
padjaklubi ruudus!
Ei vingu absoluutselt ja padjaklubist on asi kaugel. Neid hälvikuid on palju, kelle kohta siia halame ei tule. Praegune näide puudutas aga otseselt minu kodukanti. Kui lugeda kasvõi minu viidatud rollerimeeste korrale kutsumise teemat, siis kajab läbi see, et "näe ta kihutas juba ammu, a mis teie (kihutamise tunnistajad) ette võtsite, et koledat õnnetust ära hoida?". Mina ei tea kahjuks ei teda ennast ega tema vanemaid ega tema sõpru. Kui teaks läheks räägiks nendega, sest reeglina vestlus sellise hälviku endaga (olen ka korduvalt tulemusteta proovinud) midagi peale "mine vi__u!" ei anna. Kui selline postitus tuleks siia minu kohta, siis oleks mul ennekõike omna sõprade ees häbi. Saan aru, et väga paljud inimesed ei tea selle sõna tähendustki, aga mis parata - olen kord juba sellise naiivse iseloomuga. Milleks üldse need hälvikute teemad siin? Ilmselt selleks, et hälvik vähemalt oma sõpruskonna ees häbiposti panna ja ehk mõtleb vähemalt hetkekski tehtu üle järele.
Nimegakasutaja kirjutas:Sulle soovitaks küll liikluspolitseiga liituda üsna snaiper tundud olevat, et silmaga nii täpselt kiirust hindad kes 100-ga ja kes 60-ga sõidab. Eitede hala on nii lahe kuulata. Ise oled raudselt üks nendest kes turvalise liiklemise huvides sõidad -10 lubadust. Ja arvad, et pälvid "ohutu liikleja nr.1" tiitli. Mõtle uuesti ehk oled vale foorumiga liitunud. Usun, et kuskil peaks ka eksisteerima nutu ja hala foorum.
Nagu kirjutasin siis oli juba minu kiirus lubatust suurem ja kui minust kusemise post tehakse, siis on sada veel tagasihoidlikult pakutud. Ei jälgi ma ka ise näpuga rida ajades liikluseeskirja ja pole mingi pühak, aga kuskilt jookseb mõistlikkuse piir. Ajal mil teed on lasteaeda suunduvaid lapsi täis (nii autodes kui jala) oli selle ratturi käitumine hälviklik ja loodan, et see rattur ei tule siis siia halama, kui tema pisipõnnist keegi kaherattaline sarnase käitumise pärast üle sõidab. Ei pea ennast ka mingiks tsiklivihkajaks, sest loodan peagi ka ise sellise liiklusvahendi endale soetada ja praegu autoga liigeldes arvestan igati kaherattalise eelistega ning mõistan nende pisut kiiremat tempot. Nagu ütlesin, siis kuskilt jookseb piir.
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
lahe lugemine
-
- Tsikkel: 50cc MILD SEVEN, K 650, XV920
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 19 korda
Kui teema on olemas, las inimene räägib ära. Või kaevake modedele et siin on üks teema mis on nii rõve aga ma pean seda lugema kogu aeg
Teine variant on et siil_udus ei saagi südamelt ära ja hakkab lihtsalt idikaid, kes otseselt ta heaolu häirivad, kaikaga rahustama.
Mõelge nüüd ise kumb variant rohkem sobib.
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 89 korda
siil_udus kirjutas:Ei vingu absoluutselt ja padjaklubist on asi kaugel. Neid hälvikuid on palju, kelle kohta siia halame ei tule. Praegune näide puudutas aga otseselt minu kodukanti. Kui lugeda kasvõi minu viidatud rollerimeeste korrale kutsumise teemat, siis kajab läbi see, et "näe ta kihutas juba ammu, a mis teie (kihutamise tunnistajad) ette võtsite, et koledat õnnetust ära hoida?". Mina ei tea kahjuks ei teda ennast ega tema vanemaid ega tema sõpru. Kui teaks läheks räägiks nendega, sest reeglina vestlus sellise hälviku endaga (olen ka korduvalt tulemusteta proovinud) midagi peale "mine vi__u!" ei anna. Kui selline postitus tuleks siia minu kohta, siis oleks mul ennekõike omna sõprade ees häbi. Saan aru, et väga paljud inimesed ei tea selle sõna tähendustki, aga mis parata - olen kord juba sellise naiivse iseloomuga. Milleks üldse need hälvikute teemad siin? Ilmselt selleks, et hälvik vähemalt oma sõpruskonna ees häbiposti panna ja ehk mõtleb vähemalt hetkekski tehtu üle järele.
No kindlasti ei muutu yxki nn hälvik paremaks peale seda kui foorumis keegi sellest räägib.
nii naiivne ei tasu olla ometigi.
Kirjuta siia et suitetamine tapab ja loobuge suitsust. Mis Sa arvad mitu inimest teeb seda Sinu postituse peale?
See on lihtsalt vastu tuult kusemine. mõttetu tegevus.
sepp kirjutas:Kirjuta siia et suitetamine tapab ja loobuge suitsust. Mis Sa arvad mitu inimest teeb seda Sinu postituse peale?
See on lihtsalt vastu tuult kusemine. mõttetu tegevus.
Kui sa kirjutad et siin halamine midagi ei aita, aga ometi on teemal juba 42lk, siis Sul on omad püksid juba päris märjad? Loodan et saime kumbki siin pisut auru välja lasta ja õhtul peale tööd ratta selga istudes on meil mõlemal tuju parem. Häbiposti pandud hälvik, aga paugutab nüüdsest mujal, kus see teisi ei häiri - siiani ta lihtsalt ei taibanud, et Saku vahel tipptunnil kihutamine kedagi häirib.
esimene postitus ja kohe kaebama ja vinguma...
padjaklubi ruudus!
Loe teema pealkirja. Äkki võiks arvata, et see ongi just see ÕIGE koht, kus hädaldada ja juhtida teiste liiklejate tähelepanu sellele, mis ebanormaalne tundub.
Arusaamatuks jääb see, et miks inimese loevad üldse seda teemat, kui nad vingumist kuulata ei taha?
-
- Tsikkel: VN 1500 / tl1000R
- Kontakt:
Vapsikuga 100% päri.
Aga nüüd valab tibake õli ka tulle Sepp ae, sa oled miski ajukääbikute kaitseingel vä
Liigvähe on veel jobusid hiigelegoga tillipikendajaid liikluses, et sellist teguviisi vaja õigustada ja teisi padjaklubilasteks tembeldada ? Isikule, kellel puberteet pole ikka üle läinud, ei tohiks tsikklit kätte anda. Ja kui nüüd tähelepanelikult ilmaelukest vaatlete, siis näete, et mõnel pole isegi 45-selt puberteet veel üle läinud
Ja pole nõus ka sellega, et sellisest teemast rääkidas ei läe ükski hälvik paremaks ? Seni, kuni sa sellistele hälvikutele tunnustavalt õlale patsutad, ei läe tõesti miski paremaks. Asi muutub siis, kui on üleüldine hukkamõist nii mootorratturite kui ka ülejäänud ühiskonna poolt. Ja avalik häbistamine on väga mõjus abivahend
Ajaloost on teada, et Tallinna (ja vist ka kogu Eesti) esimese surma põhjustanud autoavarii süüdlane olla mõistetud karistuseks pühapäeviti kirikus kantsli kõrval näoga rahva poole istuma.
Juba vanaisad teadsid avaliku häbistamise jõudu.
sepp kirjutas:See on lihtsalt vastu tuult kusemine. mõttetu tegevus.
Ei ole mõttetu ju, häda saab aetud, kuigi tulemus pole kiita.
Asjakohast ka siis. Maailma parandamist tuleks alustada iseendast. Kui arvad, et oled piisavalt parandatud, siis võta teised ette. Nii sünnivad kloostrid, templid ja muud organisatsioonid. Väga kahtlen kas tsiklimehi saab nõnda ümber kasvatada. Kuigi foorum on kindlasti ennetanud hälvikluse levikut aga kui keegi korra juba hälvik on, siis foorumi jutt teda enam ümber ei muuda, selleks on vaja suuremat pauku.
Kui keegi pahasti sõidab ja sind see häirib, siis loomulik, et midagi tuleb ette võtta, kuid tuleb hoolikas olla, ei tasu samale tasemele langeda. Pärast oled ise ka süüdi. Kui niivõrd häirib see, et keegi tagarattapeal sõidab, või sõelub või t*** teab mida veel teeb, siis ära ise tee. Ei saa ju kõiki siin maailmas kamadada.
Näide elust: Minu naabrimutt sai iga asja peale pahaseks, kui keegi rohkem gaasi andis, rallitas, sussitas jne, siis kutsus mendi. Alguses käisid, tulutult ja enam ei tulnud. Nüüdseks on memm kolinud ilusast jõeäärsest majakesest kesklinna, ütles, et seal on rahulikum. Ehk parandas oma olukorda, mitte teisi.
Keegi mainis ka tillipikendamist ratta abil. Siiamaani olen näinud, et kes selleks endale ratta ostnud, ei oska kurvigi kallutada rääkimata mõnest muust imenipist. Ja mida nii hullu saab siis rolleriga teha, häält, kaapsu/kriipsu, kihutada 60km/h? Äkki siil_udus veidi valgustab?
Eks ma siis valgustan. Hommikusel tipptunnil on Sakus osades kohtades pisikesed ummikud tänu ühe nime poolest sepa kurikuulsatele ringidele. Võimalust ka rolleriga seal autode vahel nahhaali mängida on küll. Täna hommikul nähtud rollerijuhid aga erinesid kihutavast, tõmblevast ja eessõitjale tagumisse stangesse rippuma jäänud tsiklistist oma rahuliku ja kannatliku meele poolest liikuda koos liiklusvooluga ja hoida mõistlikku pikivahet.
Ehk siis enne olid kade, et keegi kiiremini jõuab või muretsesid nende tervise pärast?
Pole kade kellegi peale (kui välja arvata mõni ratas millist omalegi tahaks). Nahh ei saa aru, miks paljud tsiklimehed arvavad, et kui mõne ratturi debiilsele käitumisele tähelepanu juhitakse siis kohe kadedus kiiremini edasi saamise vastu mängus on? Mul pole probleemi foori taga ratturile teed anda, kui selleks ruumi on. Pole probleemi maanteel paremale tõmmata kui rattur taga möödasõitu ootab (teen seda märksa rohkem ratturite puhul kui autot märgates). Lennaku kuitahes kiirelt, kuni see ei ohusta teisi liiklejaid. Lihtsalt debiilset ja teisi ohustavat käitumist ei salli. Kas siis oleks õige aeg "halada" teemas "õnnetused mootorratastega" kui see ahv oleks ülekäigurajal inimese alla ajanud?
-
- Tsikkel: Suzuki BK1300
Hälvikuteks tembeldada ja häbiposti kedagi panna on ju imelihtne. Aga kes on see moraali junger ütlema, et kust algab hälviklus. Näide elust, sõidan igal homikul mööda Viljandi mnt. autoga tööle. Minuga samal ajal satub vahel liiklema üks VW Golfiga vanem härra, kes arvab et nii tore on olla ohutu liikleja ja sõita nii umbes 10-15 km aeglasemalt lubatust. Noh tühja kah saab mignil hetkel ju mööda ja polegi väga hull aga kui peaks juhtuma, et sajab vihma või lund siis taat arvab, et eriti ohutu oleks koguni 20-30km aeglasemalt sõita ja siis tekib juba mööda sõiduga probleeme. Ja kui lõpuks peaks auk vastutulevate autode rivisse sattuma ja mööda sõitu alustan siis annab ta mulle selle peale signaali ja vibutab rusikat. Kas ma siis liigitun ka hälviku alla ve, et soovin sõita lubatud suurima kiirusega? Ise arvan et ta oleks minust kindlasti juba kirjutanud et vot kus jõmm kihutab. Ja samas ku rattaga liiklen ja linnas ummikud siis sry autojuhid ei pea vajalikuks ummikus passida sõidan vaikselt kahe sõidurea vahelt ilma teisi takistamata. Ja kindlasti on jälle inimesi kes arvab et see on liiklushuligaansus. Et kogu see hala siin tundub tõesti külamuttide poetaguse nutu moodi "kui halb on eestis olla".
Nimegakasutaja kirjutas:aga kui peaks juhtuma, et sajab vihma või lund siis taat arvab, et eriti ohutu oleks koguni 20-30km aeglasemalt sõita ja siis tekib juba mööda sõiduga probleeme. Ja kui lõpuks peaks auk vastutulevate autode rivisse sattuma ja mööda sõitu alustan siis annab ta mulle selle peale signaali ja vibutab rusikat. Kas ma siis liigitun ka hälviku alla ve, et soovin sõita lubatud suurima kiirusega? ".
Tema silmis kindlasti. Selles asi ongi. Kes kuidas näeb
Siil_udus, õiges teemas oled, ära muretse Lihtsalt küsisin, kuidas nad kedagi ohtu seavad, kuidas see hälviklus välja näeb. Kuna oled põhjuseks toonud väikese pikivahe ja autode vahelt sõitmise, siis jääb tõesti mulje kadedusest. Mis on see debiilne ja nahhalne käitumine, millest räägid. Kui sul selle vastu midagi ei ole, et tsiklistidele teed anda, paremale tõmmata, siis mis on see, mida need rollurid teevad? Paugutavad isa jahipüssi, liiga väikese pikivahega? Ülekäigu rajal on ennegi inimesi alla aetud, siiamaani ei tea mina ühtegi juhtust, kui seda oleks tehtud rolleri või tsikliga(see ei tähenda, et seda juhtunud ei ole).
mart211 kirjutas:...siis mis on see, mida need rollurid teevad?
Kui Sa sellest aru ei ole veel saanud, siis antud juhul olid olid need rollurid igati eeskujuks tsiklimehele, mitte vastupidi (tavaliselt kirutakse ikka rollumehi ja tuuakse lubadega tsikliste eeskujuks) . Hälvik oli dresslane 78NY sadulas.
siil_udus kirjutas:mart211 kirjutas:...siis mis on see, mida need rollurid teevad?
Kui Sa sellest aru ei ole veel saanud, siis antud juhul olid olid need rollurid igati eeskujuks tsiklimehele, mitte vastupidi (tavaliselt kirutakse ikka rollumehi ja tuuakse lubadega tsikliste eeskujuks) . Hälvik oli dresslane 78NY sadulas.
Selge selge, emakeel on alati keeruline
Aga mida see tsiklist siis konkreetselt tegi?
mart211 kirjutas:siil_udus kirjutas:mart211 kirjutas:...siis mis on see, mida need rollurid teevad?
Selge selge, emakeel on alati keeruline
![]()
Aga mida see tsiklist siis konkreetselt tegi?
Niipalju kui mina aru sain sellest jutust, ja pisut ka Saku teid tundes, siis probleem selles, et kihutati piirkonnas, kus toimub laste kooli ja lasteaeda minek/tulek... ja nimetatud lasteasutuste juurde jõudmiseks on vajalik ka sõidutee ületus ning antud teelõigul on mitu kohta, kus lapsed võivad teed ületada. Seega, rohkem kui mõõdukas kiiruseületamine on seal kohas küll "pisut" hälviklik.
Ma olen siil_udus poolt. Sellistele vendadele, kes linna vahel kõvatavad tuleb väikese näpuga (väike ats) viibutada, täpselt nagu siin videos: , siis nad nutavad kui keegi nende ego ründab. Võikski olla avalik häbipost, kui keegi kohtab selle numbrimärgiga tegelast, siis vibutab väikest atsi.
Metsa vahel, maanteel, kus inimesi pole andke tuld nii, et tolmab, siis keegi ei vehi väikese näpuga ka.
Kihutamine ja kõvatamine on püha, siil_udus poolt kirjeldatud hälvikud tulevad veel "märka mootorratturit" paraadile ka ja lasevad sealgi tagarattasse.
Üldiselt on tore, et kordades rohkem on enam-vähem korralikke mootorrattureid kui neid täielikke hälvikuid. Mõni on ka minu kodukandis juhtunud võrdlemisi suure kooli esisel alal 150 km/h kätte saanud.
Muide, ma ise kihutan ka vahel.
Selge pilt. nüüd sain mina rumaluke ka aru, millest jutt
Nõustun Siil_Udus'ga, et lapsi ei tohiks alla ajada.
Kuulge, aga miks te kogu aeg ikka neid lapsi teemadele kilbiks seate? Mul oleks hing siis ka täis, kui keegi näiteks mu naabrimehele rehvijälje põiki üle näo sõidaks.
Hälviku piiriks pakun omalt poolt näiteks mr.Bean'i : no umbes nagu see kuivade pükstega laudkonna ees eputamine jah, ise imetleb ennast ja arvab et on oma fööniga kuivatatud pükstes tegija doktor, aga ülejäänud seltskond on tiba teisel arvamusel
Ei oska arvata, kas udusiili kirjeldus dressipükstest ja tuules lopendavatest karvastest kannikatest ka tõsi oli, aga eks ta sinna beanismi poole kisub küll.
Kindlasti leidub tegelasi, kellele karvased kannikad võib olla hoopis meeldivat elamust pakkusid...
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.