Hälvik- Mootorratturid
Moderaator: Moded
Re: Hälvik- Mootorratturid
Nõus Raikiga
PS! Mulle väga meeldib kellegi allkiri (sorry ei mäleta): Aeglaselt saab kauem sõita
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
Nimegakasutaja kirjutas:sang kirjutas:"Seda laste teemat" ei kavatsegi ma ära lõpetada. Lapsevanemana on mul eelkõige mure oma lapse pärast, sest tema ei suuda end kaitsta niivõrd kui täiskasvanu
...
Lapsega juhtunud raske õnnetus ei ole lapsevanemale "juhtub, kõigiga juhtub" värk, see on ikka midagi hoopis koledamat...Väike soovitus võibolla oleks siis viimane aeg sul lastele selgeks teha, et sõidu teel ei mängita. Selleks on mänguväljakud ja liivakastid ja kui teed ületavad siis vaadaku ikka vasakule ja paremale.
Tead, ma olin 8-aastane, kui bussi tagant auto ette jooksin. Loomulikult oli mulle oksendamiseni räägitud, kuidas liikluses käituda. Aga ikka juhtus.
Oli vaja kambaga peatusest linnaliinibussi peale minna, enamus juba peal kui märkasin, et kinnas puudu. Esimene mõte - jäi teisele poole teed, kui putkast piletit ostsin. Mul olid loetud sekundid, et kinnas ära tuua. Vanemate jutt kui peast pühitud. Kaaslastest maha jääda ju ei taha. Paningi hooga bussi tagant välja ja otse kaubaauto ette. Õnneks juht oli kogenud mees, teadis, kuhu vaadata ja nägi, et bussi tagant keegi jookseb (jalgade liikumine oli näha bussi alt), alustas pidurdamist juba enne, kui ma bussi tagant välja sain, ja sai oma TA-juraka pidama... väga täpselt. Ainult tühi taara läks kongis ümber. Tänu talle veelkord! Muidu ma siin ei kirjutaks praegu. Sain paar sinikat, bussist jäin maha, kinda korjasid sõbrad bussist üles.
Praegu räägin oma 4-aastasele, kuidas sõiduteel käituda. Aga lapsed on lapsed paraku. Neid ei saa vati sees hoida, kui tahad, et neist iseseisvad inimesed kasvaksid.
Lullaby kirjutas:PS! Mulle väga meeldib kellegi allkiri (sorry ei mäleta): Aeglaselt saab kauem sõita
Motokal on see
-
- Tsikkel: Suzuki BK1300
Sang kogu su jutt kisub juba lihtsalt jorinaks ja huupi lahmimiseks. Nii erudeeritud ja aurka inimese kõrval nagu sina, võib tõesti mu lugemisoskus kasinaks jääda. Et lugeda võid sa ju osata aga mõtle järgi kas sa ise said aru mis minu jutu point on olnud. Ei viitsi enam seda teemat risustada. Loodan tõesti südamest, et need näpuga vibutajad ja härrad eeskujuliku ise kunagi siis veergudele ei satu. Sest mis ühe jaoks normaalne see teise jaoks mitte. Ja liiklusseadus määrab väga täpselt kust jookseb see moraali ja kõlbluse piir. Ja need kes arvavad, et nemad 20-30-40km/h kiirust ületades nii väga ju siin nn. hälviku mõõtu välja ei anna, siis mõelge uuesti. Rikkumine on rikkumine vahet ei ole kas löön ühe inimese maha või kaks, mõrtsukas olen ju ikka. Siia lõppu sobiks üks ütelus, teise silmas näed pind aga enda silmas ei näe palkigi. Jõudu lahmimisel!
-
- Tsikkel: 50cc MILD SEVEN, K 650, XV920
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 19 korda
"Lahmin" siis ka veel korra - kui keegi ütleb et "rikkumine on rikkumine" ja paneb ühte lahtrisse inimesed kes üldises liiklusvoolus ületavad 10kmh kiirust ja need kes 290ga mendi eest ära lasevad ja tegelased kes lubadeta, mitmendat korda autoroolis joobes, lapse kõnniteel surnuks sõidavad... no sellisele tegelasele pole mul küll muud õelda et ole vait kui midagi tarka õelda pole. Ära plädise
-
- Tsikkel: Valkyrie
- Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
Isegi politsei silmis on vahe. Üldist + 10 liiklusvoolu ei hakata iialgi nopetega lammutama. Samas üks-kaks pöörast üldisest massist tõmmatakse kõrvale. Vaadake näiteks kui Talnas on mõni suurüritus lõppenud ja kilomeetrite pikkune kolonn ca 120 kiltsa tunnis Tartu poole liigub. Politsei lihtsalt jälgib olukorda.
Ma arvaks kogu selle teema peale, et mingi hetk on väga valus kui sa reeglitest palju eemale kaldud. Tuleb sõita ja mitte möliseda.
lisavarustuseks GSR600
-
Vapsik kirjutas:"Lahmin" siis ka veel korra - kui keegi ütleb et "rikkumine on rikkumine" ja paneb ühte lahtrisse inimesed kes üldises liiklusvoolus ületavad 10kmh kiirust ja need kes 290ga mendi eest ära lasevad ja tegelased kes lubadeta, mitmendat korda autoroolis joobes, lapse kõnniteel surnuks sõidavad... no sellisele tegelasele pole mul küll muud õelda et ole vait kui midagi tarka õelda pole. Ära plädise
Viisakas keele kasutus palju õnne. Mõtle selle üle pisut miks ei võeta kuni 10km/h kiirust ületanud juhti rajalt maha ja siis hakka targutama.
-
- Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
- Kontakt:
Nimegakasutaja kirjutas:Mõtle selle üle pisut miks ei võeta kuni 10km/h kiirust ületanud juhti rajalt maha ja siis hakka targutama.
Aga lase tulla ja seleta siis kõigile lahti see, miks ei võeta kuni 10km/h kiirust ületanud juhti rajalt maha aga tee seda põhjalikult ja ilma demagoogiata.
Mõtle miks on erinevate rikkumiste eest erinevad karistusmäärad Ehk täiesti vabalt diferentseeritakse rikkumisi. Kahjuks seda ei ole tõesti kuskil õigusaktis kirjas, millisest rikkumisest alates keegi hälvik on ...
-
- Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
- Kontakt:
ElCato kirjutas:Mõtle miks on erinevate rikkumiste eest erinevad karistusmäärad
Jälle sunnid mind mõtlema, ma ei viitsi ega ei taha mõelda, ma tahan, et mulle seletatakse lahti ja nii ma saan suureks ja targaks
-
- Kontakt:
Politsei aparaadi mõõtemääramatus + spidomeetri mõõtemääramatus kokku jäävadki kuskil 10 km/h kanti. VIST.
Eks tegelikult see 10km/h mõjutab ka ikka päris oluliselt pidurdusteekonda, ikkagi kineetiline energia kiirus ruudus jne. Vaatame graafikuid, millal on pidurdusefektiivsus suurim jne.
Kerged faktid.
-
Tegelikult on juba see +10 teema kuskil siin lahtiseletatud olnud. Aga põhjus lihtne, see kui arvad, et sõidad 110km/h 100km/h asemel. Siis esmalt tuleb arvestada sõiduki spidomeetri valetamisega. Ja see valetab ikkagi miinusesse ning kiiruse kasvades spidomeetri valetamine ka suureneb. Reegline jääb see kuskil -5km/h piiridesse. Ja lisaks veel kui su kiirust mõõdetakse on ka politsei radaritel oma mõõtetäpsus mis on siis +/-3km/h aga seda arvestatakse samuti miinusena nii et lõpuks jääb sul fikseeritavaks liikumiskiiruseks 102km/h ning oledki ilusti viks ja viisakas liikleja.
Õnnekas kirjutas:ElCato kirjutas:Mõtle miks on erinevate rikkumiste eest erinevad karistusmäärad
Jälle sunnid mind mõtlema, ma ei viitsi ega ei taha mõelda, ma tahan, et mulle seletatakse lahti ja nii ma saan suureks ja targaks
Ega ei sunnigi, jõudsid oma kommentaari lihtsalt vahele poetada...see oli eelmisele tegelasele, kes väidab et rikkumine on rikkumine.
-
ElCato kirjutas:Õnnekas kirjutas:ElCato kirjutas:Mõtle miks on erinevate rikkumiste eest erinevad karistusmäärad
Ega ei sunnigi, jõudsid oma kommentaari lihtsalt vahele poetada...see oli eelmisele tegelasele, kes väidab et rikkumine on rikkumine.
Karistus määrad karistusmääradeks. Kui oled 0,5 promilliga roolis või 1,5-ga oled nii või naa rooljoodik. Või kui ületad kiirust 20 või 40 km/h oled ikka kiiruse ületaja. Neid olemasolevaid karistusmäärasid väänatakse ka nii nagu sobilik kellelegi ja kui palju kellegi tuttava käsi mängus on. Kuigi jah nüüd hoitakse juba usinamalt näppu pulsil. On nii mõnigi roolijoodik määsenud 3000 eeguse karistusega. Ja mõni kihutaja kes on ületanud 30km/h kiirust on saanud 6000 eeku.
-
- Tsikkel: 50cc MILD SEVEN, K 650, XV920
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 19 korda
Nimegakasutaja kirjutas:...Ja liiklusseadus määrab väga täpselt kust jookseb see moraali ja kõlbluse piir... Rikkumine on rikkumine...
just, just. Seadus ütleb ja nii on kirjas... Olen varem ka oma arvamust avaldanud sellise peamiselt vist Eestis leviva haiguse suhtes - "LE-s on nii kirjas" tõbi. See avaldub näiteks kehvasti reguleeritud liiklusega kohtades. Mingi mees kellel on LE kõrvalistmel õige koha pealt lahti (et pärast laipadele näidata), kasutab kehva reguleeringut ära ja pärast laksu kilkab "näe, mul oli eesõigus".
Nimegakasutaja, tee üks lihtne joonis - tõmba horisontaalne sirge. Märgi ühte serva 0 ja teise 300. Siis tee täpid sinna kus peaks asuma sellel skaalal 90, 100 ja 290. 90 peale võid kohe vertikaalse punase joone tõmmata. See on siis nendele "aga nii on kirjas" meestele hästi näha. Vaata siis rahulikult seda joonist ja ütle valjusti "rikkumine on rikkumine". Kuidas kõlas?
Või äkki sa mõistad asju paremini läbi huumoriprisma vaadatuna - huupi oletades et sa oled valge nahavärvusega meesterahvas...
Lähed oma naisele peale sünnitust haiglasse lilli viima. Naine (valgenahaline) hoiab süles ilusat neegribeebit. Nähes sinu pikka nägu, teeb kurja näo ja ütleb "kuule, LAPS ON LAPS ".
Ehk mõtled enne natuke kui järgmine kord igasuguseid demagoogilisi väljendeid välja paiskad. Eriti kontekstis kus on juttu olnud jeepkilleritest ja muudest tegelastest.
Vapsik kirjutas:..... Mingi mees kellel on LE kõrvalistmel õige koha pealt lahti (et pärast laipadele näidata), .......
Kui tõekspidamisi need teemad ei murra, siis pärlütlusi saab siit kuhjaga
Kõrvalistmel on tavaliselt naine või ämm, muide...
-
Vapsik kirjutas:Nimegakasutaja kirjutas:...Ja liiklusseadus määrab väga täpselt kust jookseb see moraali ja kõlbluse piir... Rikkumine on rikkumine...
just, just. Seadus ütleb ja nii on kirjas... Olen varem ka oma arvamust avaldanud sellise peamiselt vist Eestis leviva haiguse suhtes - "LE-s on nii kirjas" tõbi. See avaldub näiteks kehvasti reguleeritud liiklusega kohtades. Mingi mees kellel on LE kõrvalistmel õige koha pealt lahti (et pärast laipadele näidata), kasutab kehva reguleeringut ära ja pärast laksu kilkab "näe, mul oli eesõigus".
Nimegakasutaja, tee üks lihtne joonis - tõmba horisontaalne sirge. Märgi ühte serva 0 ja teise 300. Siis tee täpid sinna kus peaks asuma sellel skaalal 90, 100 ja 290. 90 peale võid kohe vertikaalse punase joone tõmmata. See on siis nendele "aga nii on kirjas" meestele hästi näha. Vaata siis rahulikult seda joonist ja ütle valjusti "rikkumine on rikkumine". Kuidas kõlas?Või äkki sa mõistad asju paremini läbi huumoriprisma vaadatuna - huupi oletades et sa oled valge nahavärvusega meesterahvas...
Lähed oma naisele peale sünnitust haiglasse lilli viima. Naine (valgenahaline) hoiab süles ilusat neegribeebit. Nähes sinu pikka nägu, teeb kurja näo ja ütleb "kuule, LAPS ON LAPS ".
Ehk mõtled enne natuke kui järgmine kord igasuguseid demagoogilisi väljendeid välja paiskad. Eriti kontekstis kus on juttu olnud jeepkilleritest ja muudest tegelastest.
Aga ehk siis mõistad sina ka huumorit - Lähed koju ja ütled naisele, et näe ma panin kõrvalt ühte naist. Aga ära muretse see ei ole veel nii hull naabrimees pani korraga kolme.
-
Et mingil põhjusel on minu vastu koondunud mingi rinne. Kallid vaidlejad ja dikuteerijad. Ma ei püüagi siin õigustada rikkujaid ja niisama liiklushuligaane. Ideaalne oleks muidugi kui kõik toimuks liikluseeskirjade kohaselt. Minu jutu mõte oli see, et nii mõnigi tegelane on ise samasugune rikkuja ainult et pole vahele jäänud. Situatsioon on pada sõimab katelt. Kui ise oled puhas leht siis õpeta teisi ja targuta aga kui ise oled samasugune siis ei ole vaja ka näpuga näidata.
Kusjuures, mis mind selle 290km/h pisut imestama pani on see kiirus. Mingi aeg tagasi oli vist maksimum kiirus 230km/h mida oli võimalik fikseerida. Tingitud siis mõõteriista täpsusest. Et kas see kiirus mida ajakirjandus ikka suurelt ja punaselt rahvale esitas on ikka see tegelik kiirus või on tegemist jälle ajakirjanike trikiga suurte numbrite pealt teenida.
Mis te nüüd jäätegi filosofeerima siia või? Tehke fleimi alla uus teema, ntx. "Kas LE on seadus või soovituslik"
+358458693818
Selle soovitusliku LE osaga tuleb mul meelde sellekevadine huumorikilluke.
Esimene ilusam kevadine ilm ning sõitsin Laagrist läbi, mööda kena suurt maanteed, suund Pärnu poole. 110 alas läks kiirus 130 peale. Aga natukene eemal viipas politsei mind teeserva ning küsis, et kas 110 märki ei näinud teeservas? Ütlesin selle peale rõõmsalt, et nägin küll, aga tänase ilusa ilmaga on see kindlasti ju soovitusliku iseloomuga
Siis kiigati ka juhiluba üle, kategooria vastas ja soovitati kiirus ikka 110 piires hoida.
Loo moraal - politsei on täitsa mõistlik ja arvestab siiski ka asjaolusid karistuse määramisel.
Ja selle nimega kodaniku meelest olen ka nüüd suuremat sorti rikkuja, kuna suristasin oma rattal laial tühjal maanteel 110 alas 130ga.
vilosius kirjutas:Mis te nüüd jäätegi filosofeerima siia või? Tehke fleimi alla uus teema, ntx. "Kas LE on seadus või soovituslik"
Tundub, et see teema ja selline teemaarendus pigem soodustab mentaliteeti, mis meie liikluses niikuinii väga levinud.
Kui liikluses miskit viltu on siis pigem mitte eeskirjad, halb korraldus ning halvad teed, vaid liiklejate suhtumine/hoiak.
See suhtumine, mida ma nimetan "ärapanemiseks", nagu näete tuleb ka siia foorumisse kaasa.
Arvan, et kõik kes siin "ärapanemist" harrastavad on potentsiaalsed avariisse sattujad oma hoiaku pärast ka liikluses.
Kes lõuna-euroopas(keegi ei pea ennast kunniks) käinud või aasias(olematud teed, märgistused ja eeskirjad) ja seal kaherattalisega liikluses osalenud, teavad, et kõik sujub ja just tänu hoiakule kaasliiklejate suhtes.
Looduse loomaaed on kirju ja jääb selliseks aegadest aegadesse
Üks vana tarkus ütleb, et oma maailma(loe:elukvaliteeti) saab parandada ainult ennast edendades.
Rumalat ei õpeta ka sada õpetlast, aga tark suudab õppida ka kivilt.
Vähem ärapanemist, rohkem üksteisega arvestamist...see on tervislikum vaimule kui ihule(loe:vähem südameatakke, vaimuhaigusi ja sante/laipu liikluses)!
täiskohaga rumaluse tagajärgede likvidaator
Mina olen Brevaga täitsa nõus.
Eestis on selline liikluskultuur, et kui keegi ette keerab, siis väänatakse gaasi peale, sest "MINUL ON JU EESÕIGUS". Seda siis autode puhul.
Tuleb meelde üks linnu teel juhtunud õnnetus. Kus ühel poolt sõideti kollase alt läbi(no mis siis ikka, juhtub), ei jõudnud punasekski minna, kui juba sisse sõideti talle. Teine juht ütles, "Mul oli eesõigus, roheline oli, tema tuli punasega". No mis siis, tulgu või sinisega, sina ju näed, et tuleb, ei ole vaja küljepealt sisse sõita
-
- Tsikkel: jah
- Tänanud: 45 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
olen kahe eelkõnelejaga täitsa nõus
olen mitu korda pikemalt viibinud sellistes idamaade riikides kus liiklus eeskirjast ega juhilubadest pole keegi kuulnudki, kus Erika sugusele tänavale tekitatakse 6 liiklusrida ja keset teed koperdavad eeslid ja papid kärudega, isegi seal olen näinud palju vähem liiklusõnnetusi kui meil siin teedel.. asi on ikka suhtumises ja selles ärapanemises. suur osa on ka nõrgas seaduses mis ei kutsu laipsoo suguseid tegelasi korrale ja ei pane mõtlema tagajärgedele.. (kui see ilma operatsioonita võimalik on neil muidugi)
olen seda teemat viimased paar lehekülge jälginud ja tõesti kisub mõttetuks mölaks juba kus igaüks üritab oma seisukohta kehtestada siin.
nagu mainitud siis issanda loomaaed on suur ja igaühel oma arvamus.
et mitte teemat veel rohkem risustada ei hakka ka oma arvamust hälvikutest seekord avaldama
püsime ikka teemas
julgen pakkuda, et eelkõnelenud inimene ei oma õrna aimugi sellest , milline on tegelik liiklusõnnetuste ja -ohvrite arv mainitud idamaa riikides.
Õhtust kõigile . ehmatasin ja vihastasin ka mina täna .18.00 ajal suur sõjamäe tänaval liikudes rahulikultlinnast välja suunal sõitsin autoga.nägin enda tagasiklit tulemas ja kuna liikusime ja kaks rida oli täis siis läksin rahulikult edasi äkki keerati pöörded peale minu kõrval ehmatab küll pressis kahe rea vahelt välja ja tõmbas tagarattasse ok sellest veel vähe oli vaja hoog maha lasta etminagi pidin pidurdama jalgupidi sadulale ja uuesti tagarattasse autode vahel muidugi.
ratta number oli 82 HS jõudu sulle edaspidiseks.
Remsu kirjutas:Õhtust kõigile . ehmatasin ja vihastasin ka mina täna .18.00 ajal suur sõjamäe tänaval liikudes rahulikultlinnast välja suunal sõitsin autoga.nägin enda tagasiklit tulemas ja kuna liikusime ja kaks rida oli täis siis läksin rahulikult edasi äkki keerati pöörded peale minu kõrval ehmatab küll pressis kahe rea vahelt välja ja tõmbas tagarattasse ok sellest veel vähe oli vaja hoog maha lasta etminagi pidin pidurdama jalgupidi sadulale ja uuesti tagarattasse autode vahel muidugi.
ratta number oli 82 HS jõudu sulle edaspidiseks.
Sebi nüüd suhkruvett ja kirjavahemärke omale
+358458693818
-
- Tsikkel: vfr
lahe, tahaks ka siukst trikki näha, peab rohkem suur sõjamäe teel sõitma vist
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.