Yamaha XTZ 750 Super Tenere, Yamaha TDM 850
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
- Tänatud: 1 kord
Re: Yamaha XTZ 750 Super Tenere, Yamaha TDM 850
Proovi sooja mootoriga, anna korralikult lappi ja vaata kas mingi hetk tõuseb taho järsult kiiremini, häälest peaks ka kuulda olema kui kiirendamisel järsku pöörded tõusevad ja tunda peaks olema kui mingi hetk minek väheneb (ratas ei kiirenda enam) ja pöörded tõusevad. Kui kõik ok siis proovi sama ka külma mootoriga esialgu ära nii hirmsalt anna lappi. Eelmisel rattal sooja mootoriga libises sidur läbi üsna kõrgetel pööretel aga külma mootoriga üsna madalatelt juba viskas näiteks 5000 rpm pealt kiirendamisel 7500 peale.
Proovi nt. 3-4 käiguga kohalt minna, peaksid luulust aru saama.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 699 korda
- Tänatud: 460 korda
Ega Sa õli pole vahetanud?
Saad ka kohapeal proovida, 5 käik sisse, esipidur peale ja proovi. Samuti nagu GHOST kirjutas ,et järsul kiirendamisel jälgi pöördeid.
edu
Ei, õli pole värskelt vahetanud. Vist ikka on luulud
Tross tundus kuidagi imelik olema, peab vist omale ühe tagavaraks hankima.
ants01 kirjutas:Ega Sa õli pole vahetanud?
Saad ka kohapeal proovida, 5 käik sisse, esipidur peale ja proovi. Samuti nagu GHOST kirjutas ,et järsul kiirendamisel jälgi pöördeid.edu
-
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 14 korda
- Tänatud: 26 korda
TDM 850 1999a värvikoode oleks vaja, punase-musta kirjule.
Oskab keegi aidata?
terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
-
Krt kunagi sai jahutud selle MRA Vario klaasi üle:
http://www.mrashop.de/mrashop/mra/ebdet ... C20%2C0%29
Kas on keegi seda proovinud või on kuulnud miskit head selle lisa spoileri kohta, kas teeb vaiksemaks ka või mõtetu investeering ?
Ebay vist ainukene koht kust saab või MRA-ga otse kontakti võtta ja uurida kas ja mis raha eest saadavad.
-
On kellelgi selle MRA Varioga kokkupuudet või on saanud keegi proovida kuskil ?
-
- Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid
Mul oli Africa twinil MRA Vario. Väga hea klaas oli, ainult ,et offroadil kipus vahest teine püsti sõites samal ajal ratta seljas võimeldes ette jääma. Ja kuna klaas kaitseb nii hästi tuule eest, oli vahest linnas sõites kerge õhu puudus klaasi taga.
Ma ostin MRA klaasi UK eBayst ja tuli odavam, kui otse MRA käest osta. Nipp selles, esiteks on briti naela kurss all võrreldes euroga, teiseks tuleb klaas saata kohalikule UK aadressile, mitte otse Eestisse. Mul korraldas selle värgi ära kastaja pacaan, kes nagunii toob mingit suuremat nänni UKst ja paarisaja krooni eest võttis ta minu kasti kah lisaks peale. Tasub uurida ja arvutada, kuidas odavam on.
-
- Toetajaliige
Lihtsalt vario osa on siin http://shop.heroblobs.co.uk/products/aero-trim
edu
-
sang kirjutas:Ma ostin MRA klaasi UK eBayst ja tuli odavam, kui otse MRA käest osta. Nipp selles, esiteks on briti naela kurss all võrreldes euroga, teiseks tuleb klaas saata kohalikule UK aadressile, mitte otse Eestisse. Mul korraldas selle värgi ära kastaja pacaan, kes nagunii toob mingit suuremat nänni UKst ja paarisaja krooni eest võttis ta minu kasti kah lisaks peale. Tasub uurida ja arvutada, kuidas odavam on.
Hind hinnaks aga kuidas klaasi ise kommenteerid ?
No saksmannide ebayst tuleks see vario mu TDM-le kuskil 2300,- eek eest, www.motohoov.ee kaudu saaks 2000,-ga aga ainult läbipaistvat kuna seda kergelt toonitud "smoke grey" pole ja tarneaeg 4-5 nädalat.
-
Raigo kirjutas:Mul oli Africa twinil MRA Vario. Väga hea klaas oli, ainult ,et offroadil kipus vahest teine püsti sõites samal ajal ratta seljas võimeldes ette jääma. Ja kuna klaas kaitseb nii hästi tuule eest, oli vahest linnas sõites kerge õhu puudus klaasi taga.
Aga vahe oli siis eelmise klaasiga suur ? Kas juhib oluliselt rohkem üle pea ja kas see spoileri alt tulev õhk kuidagi teistmoodi lollakalt loperdama ei hakka ? Kui väga hästi hoiab tuult ära siis jah võib linnas palavaga õhku väheks jääda.
-
Ghost kirjutas:Raigo kirjutas:Mul oli Africa twinil MRA Vario. Väga hea klaas oli, ainult ,et offroadil kipus vahest teine püsti sõites samal ajal ratta seljas võimeldes ette jääma. Ja kuna klaas kaitseb nii hästi tuule eest, oli vahest linnas sõites kerge õhu puudus klaasi taga.
Aga vahe oli siis eelmise klaasiga suur ? Kas juhib oluliselt rohkem üle pea ja kas see spoileri alt tulev õhk kuidagi teistmoodi lollakalt loperdama ei hakka ? Kui väga hästi hoiab tuult ära siis jah võib linnas palavaga õhku väheks jääda.
Mul oli ostes juba Vario screen. Aga väga hea oli küll.
Yamu kohta ei oska midagi arvata, mul bemm:). Ja ise ei oska klaasi kohta midagi arvata, sest pole veel jõudnud sõitma .
Aga ümbermaailma-Margus rääkis, et pärast seda kui ta MRA klaasi ette pani, loobus ta kõrvatroppide kasutamisest. lihtsalt polnud enam tarvis.
-
- Tsikkel: Yamaha FZS1000
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 4 korda
Kui kellelgi on igatsus tehase raamatu järgi,siis minukäest saab.Ilma ühegi õlleta.
-
Oleks vaja 750 tenere CDI blokki, cdi-d ennast polekski vaja ,tähtis on ,et saaks terve korpuse.
Juhtus selline asi
Siin kolmandal lehel oli sellest juttu, et on oht minna spidol teisele ringile
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=1 ... m&start=40
Osuti õnnestub vast uuesti kinnitada, aga kas keegi on ka põhjusest jagu saanud ilma spidokat vahetamata?
Näiteks määrides?
-
- Toetajaliige
Vaatasingi, et kuidagi vaikseks on jäänud- ju tegeletakse rohkem sõitmisega.
Enda isendi oma ei ole lammutanud aga ammustest aegadest on meelde jäänud kooslus spiraalvedrust, metallkettast ja magnetist. Kui nende vahele miski sodi satub, tekib normaalse magnetajami asemel jäik ühendus ja saadki kohalt sada alla sekundi.
edu
Leidsin lõpuks 100% lahenduse sellele paljujahutud tuulemürale. Müüsin oma kallikese-TDM-i maha ja ostsin Kawa z750-ne. See ka selline poolgondlis ja madala klaasiga aga mida pole on kõrvulukustav tuulemüra. Vaikus, pagan võtaks. Isegi mu odav kiiver tundub nüüd täiesti ok.
-
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 14 korda
- Tänatud: 26 korda
TDM-ga võrreldes ei anna Kawa moodustis küll kuidagi gondli mõõtu välja .
Aga tegin ka ükspäev TDM-ga väikese tiiru ... ilma gondlita ... krt päris vaikne oli .
terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Ei viitsi ka enam selle tuulemüraga jantida... pikematel otstel lükkan tropid kõrvadesse ja naudin sõitu.
Muide, leidsime poest tõetruu TDM mudeli, olen ikka lettidele vaadanud, kunagi pole silma jäänud, ei oska siia kuidagi pilti kiiresti üles panna,näitaks .... jube ilus
-
Teema algataja - Postitusi: 333
- Tsikkel: Raske riisiader
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 11 korda
Kas keegi oskab anda infot, millise keermesammuga on ´93. a Yamaha TDM-i esimese ketihammasratta mutter, mis kinnitub käigukasti võllile. Mutril keere täiesti maas ja natuke on vist võlli keere ka kulumist saanud. Proovisin mõõta keermekammiga, kuid ei saa täpselt aru. Oleks nagu 1 mm samm ja nagu ei oleks või on hoopis tollmõõdustikus. Võlli keeret saab ilmselt värskendada ülelõikamisega aga mutri pean uue soetama. Sellega läheb natuke aega ja kui keerme sammu teaks, siis saaks enne mutri kohalejõudmist võlli proovida taastada.

nolev kirjutas:Kas keegi oskab anda infot, millise keermesammuga on ´93. a Yamaha TDM-i esimese ketihammasratta mutter, mis kinnitub käigukasti võllile. Mutril keere täiesti maas ja natuke on vist võlli keere ka kulumist saanud. Proovisin mõõta keermekammiga, kuid ei saa täpselt aru. Oleks nagu 1 mm samm ja nagu ei oleks või on hoopis tollmõõdustikus. Võlli keeret saab ilmselt värskendada ülelõikamisega aga mutri pean uue soetama. Sellega läheb natuke aega ja kui keerme sammu teaks, siis saaks enne mutri kohalejõudmist võlli proovida taastada.
Tegemist TDM-i n.ö. tüüpveaga. Ei mäleta enam keerme sammu. Ära originaalmutikat telli, vaid lase uus treida. Teemaks see, et mutril totter keermeta osa, mis vastu hammakat läeb ja keere algab suht võlli välisotsa lähedalt. Ehk siis jääb ainult väike keermestatud osa hoidma, mis kipub üle viskama. Uus mutikas lase siis teha lõpuni välja keermega. Lisaks oli originaalmutikaga vist see, et hammakal jäi kerge loks sisse. Uus ja kodukootud hoiab ilusti kinni. Segane jutt sai küll, kuid ehk saad aru. Pärast uue mutika paigaldust ei ole lahti tulemist olnud. Carpe-TDM -is on paljud ravinud seda viga hoopis sel teel, et kõige kõvema loctitega (vist oli 638) liimitakse nii hammaks kui ka mutikas kinni. Kempilukk aitab ka
Äkki kasutajal TDM on täpsemalt meeles kuidas ja mis seal oli.
-
Põhimõtteliselt saan aru, kuid keeruline on lasta uut mutikat teha, kui keermesammu täpselt ei tea. Aga ehk saan selle siiski teada. Originaalmutter on süvendiga, mis peaks endasse peitma hammasrattast väljaulatuva nuutide osa (ca 2-2,5 mm). Kas uus mutter peaks olema ilma süvendita ning stopperseibi ja hammasratta vahele tuleks asetada lisaseib, et hammakas mutriga korralikult kinni tõmmata? Või uus mutter lasta siiski süvendiga teha aga lihtsalt paksem, et keermestatud osa saaks laiem?

-
- Tsikkel: TDM 850
Oota veidi, lasin mingi aeg neid mutreid rohkem teha. Otsin pisut. Igatahes EI OLNUD tollmõõdus.
-
Tänud kõigile, kes püüdsid aidata Sain originaalmutri ja keermesammuks on 1 mm. Nüüd siis vaja otsustada, kas paigaldan originaali või lasen treialil tiba paksema mutri teha
Kuidagi pean saama veel võllil olevat keeret millegagi parandada ja siis teele näolihaseid pingutama

-
- Tsikkel: TDM 850 3VD, CRF250L, Gas280
Igal juhul lase treialil keerme osa laiemaks treida, proovisin originaali jagus vist hooajaks!
Originaali häda selles, et liiga vähe keeret ja sellestki osa läheb kaotsi võllil oleva keerme puudusega nuutide lähedal!
-
- Tsikkel: Aprilia Tuono
Kas ma peaksin muretsema selle võlli pärast?
Selles mõttes, et kas ma peaksin seda kontrollima ja ennetama seda probleemi eos juba või rahulikult edasi sõitma kui otseselt mingit nähtust sellega pole.
http://www.pohjatuultepojad.net
-
- Tsikkel: TDM900, CRF250L
- Tänanud: 23 korda
- Tänatud: 7 korda
Mul oli Africa twinil MRA Vario. Väga hea klaas oli, ainult ,et offroadil kipus vahest teine püsti sõites samal ajal ratta seljas võimeldes ette jääma. Ja kuna klaas kaitseb nii hästi tuule eest, oli vahest linnas sõites kerge õhu puudus klaasi taga.
Ghost kirjutas:Aga vahe oli siis eelmise klaasiga suur ? Kas juhib oluliselt rohkem üle pea ja kas see spoileri alt tulev õhk kuidagi teistmoodi lollakalt loperdama ei hakka ? Kui väga hästi hoiab tuult ära siis jah võib linnas palavaga õhku väheks jääda.
Kahju küll, aga vähemalt minu puhul (176cm) ei andnud MRA Vario tuuleklaas mingit effekti. Rändas peale paarikümmet km. samasse rohelisse plasttünni kus originaal ees ootamas. Mitte prügitünni :-P Ilma klaasita on ainult kerge tuulevihin ja ühtlane surve. Kui hiljem aega on, siis lähenen asjale sae, puuri ja pikemate kruvide-kummipuksidega. Ma soovitaks igatahes kõigil TDM omanikel MRA Vario ära unustada, ostke parem kütust :)
--
Vallo
-
Nüüd siis jällegi teedel kilomeetreid mõõtmas . Lasin treialil paar mm paksema mutri teha. Otsisin keermelõikajat 18x1, et võllil olevat keeret puhastada, kuid seda saab ainult tellida ja hind kõikus 100.- kroonist 300.- kroonini
. Ei oleks seda tellitud kauba saabumist jõudnud ära oodata. Tilgutasin võlli otsale õli ja hakkasin mutrit tasapisi peale meelitama. Ja nii ma tähiku kinni saingi. Ilmselt on võll tugevamast materjalist, kui mutter ja võlli keermele oli jäänud vana mutri keerme jäänused. Igatahes uue mutri pealekeeramine puhastas keerme. Siis võll ja mutter korralikult puhtaks ja keermeliimiga kindlalt oma kohale. Loodan, et peab mõne km ikka vastu. Üle jäi üks originaalmutter. Kui kellelgi tõsiselt kiirelt vaja, siis mõne
eest võib mutter omanikku vahetada
.

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.