probleem laadimisega.

matti

Re: probleem laadimisega.

Lugemata postitus Postitas matti »

hotsepp kirjutas:

Neeme, iseenesest tunduks küll kõik OK aga kui mul tava tarbimine on ees 20+55+20W (kolm tuld), taga on 5W. Seega stabiilselt 100W mis on 12V puhul ca 8,3A. Siia lisandub veel lähitulede relee püsihoidest tulev 0,2A (mõõdetud) ning mingisugune süüteks vajamine vool mida mõõta ei saanud ja arvan, et see ei tohiks väga kosmaarne ka olla. Seega kui panna nüüd ca 8,5A vs 7A mis ma max RR-st kätte sain siis tõmbab mingi aja peale aku tühjaks, olen ka selle juba ära kogenud (õnneks akul süüte jaoks voolu jagus ning tõugates läks käima küll :D ). Kui nüüd veel kaugtuledega proovida siis sain kontrollimisel 13A, õnneks ma ei ole eriti öö peale jäänud.
Selle lisajuhtme RR-i laadimisjuhtmele katsetasin ka ära kuid see ei andnud tulemust. Tundub nagu minu genekas oleks võimeline vaid 7A välja andma, kas see on ka reaalne. Selle järgi peaks olema mul 84W generaator kuid arvan, et minimaalselt peaks ikka olema 150W või enamgi veel. Mis moodi need tuled siis originaalis ära kompenseeritakse, pasunad ja muud viled? Muidugi vaatasin, et mul on 12Ah aku 18Ah asemel, eks see vist ka nati mõjutab. Lisaks infi, et kui kunagi staatorit vaatasin siis oli näha imelikke musti traate, otseselt kõrbemist nagu polnud aga erilised olid nad küll. Äkki on juhtunud selline asi, et osad keerud on ikkagi lühises, sellega toimub mingi laadimine aga õiget mahvi välja ei kannata. Kas on loogiline. 75V tuli muidu mõõtmisel igalt otsalt. Ning lisaks mõtlesin, et äkki hakkab püsimagnet väsima, kas see ka võib olla?
Kokkuvõttes hakkas sokk jalas värisema ning kunapikem reis on ees siis tegin tuled ümber nii, et tavaolukorras on klassikaline 55/60W ning kui vaja siis 2x40W lisaks. Seega peaks saama genekas rohkem akut laadida, eks paistab, teen ndl ühe pikema otsa, mõõdan enne reisu tihedused ära ning pärast ka ja siis analüüsin.

Piisab imelikust mustast traadist, et laadimine normaalselt enam ei toimiks, uuesti mähkimine pole ju iseenesest kallis.
Kui traat niidipaksune pole kannatab ka ise teha korda, ise mähkisin 2 mähist uuesti, 140 krooni läks 70m vasktraadi peale(0,7mm), 4 tundi näpuvahel kerimist ja vandumist aga valmis sai ja päris hea kohe, turundusliku välimusega isegi. Toimib edukalt juba pikemat aega. :bsmile:

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”