Õnnetused mootorratastega

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Mul on ka igati korralikud kvaliteet-tootja rehvid. Aga Sepp, Su ringrada ei ole ju ka Tallinna ümbruse kulunud asfaldiga kahesuunalistel lõikudel. Probleem rööpasse kulunud asfaldis, seal vihmaga pillub isegi pinnatud tee. Täienduseks veel ka, et Viljandi-Tartu mnt Tartu ligidasel osal on ka vana ja PINNATUD asfalt, kus ka kerge rööbas. Ja läheb ka vihmas masin rahutuks. Uus ja katteta sile asfalt värskelt renoveeritud lõigul pole kohe üldse probleem. Rööpad on probleem. Harjunud sõitja laseb sabal laperdada, ega ta tegelikult kusagile lähe, kui just julma gaasi ei keera. Tuleb ennast lihtsalt lõdvaks lasta, sest mõistusega seda paremale-vasakule kandumist niikuinii õigeks ajada ei suuda - vastupidi, siis muutud jäigaks, pea väsib ära ja asi läheb hoopis hullemaks.
Mul klassikaline ratas, aga kuidas seal mingi pika kahvliga cruiser käitub, ei kujuta ette. Minu kogemuse järgi kroomid külglibisemist ja sellist lappamist eriti ei kannata (a no sõitjad kommenteerivad), näinud küll pealt, kuidas kerge saba ära kandmise peale üle nurga lennatakse, klassikalise rattaga poleks halligi juhtunud. Mina kardan neid "jalad ees" masinaid. Hõõ.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

Mine “Vaba teema”