R1 06 probleem

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Kasutaja avatar

Teema algataja
mardixas
Tsikkel: JAWA/URAL /Yamu/Honda/KTM/Kawa

R1 06 probleem

Lugemata postitus Postitas mardixas »

murelapseks on Yamaha R1 aastast 2006..probleem annab tunda kuidas kunagi...sotti sellest ei ole saanud..seletasin ka yamukeskuses..et nii ja naa sümptomid...aga ..nad ei avastanud midagi..et olen lihtsalt piriseja tüüp :D
ühesõnaga..probleem on ilmend siis kui loksun mööda koledaid linna auklike tänavaid(mitte alati..pigem oleks tegu nagu väikse lapsega kes kord aastas jonnib).....ja kui olemine läheb lämbeks.temp 90kraadi..masin hakkab puterdama ja pöörded kukuvad alla 1000 rpm´i ja hakkab välja surema ..alguses arvasin et paaki tekkib vaakum...tegin korgi lahti ..tiba hingas ja läks edasi..kuigi on ju olemas paagi tuulutus..(lasin suruõhuga läbi)
aga tänase seisuga..ei andnud ka see erilist abi..mõtlesin vahepeal et mingi keiss küünaldega..(sai möödund hooaeg uued pandu sõitnud hetkel al´a 4000km) ..võimalik et süütepoolis...või tont teab...aga EXU tuli ei hakka ka põlema..järelikult on midagi kahtlast ...või lihtsalt päevad... :D
kui kellegil on mingeid soovitusi kuulan pthüi loen hoolsalt.

mart211

Re: äkki keegi suudab mingi lahenduse välja pakkuda

Lugemata postitus Postitas mart211 »

Asi on kindlasti peeglis. Nimelt vasakpoolses. Mul on kasutatud variant pakkuda, mis peaks töökorras olema.

Kasutaja avatar

allan777
Tsikkel: BMW S1000 RR
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas allan777 »

väga segane.

BMW S1000RR by alphaRacing; 192 hp from rear wheel.
Kasutaja avatar

korke
s1000rr Guru
Tsikkel: roller
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 14 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas korke »

Ma tahtsin pakkuda parempoolset aga nuh kuna sul on sama viga olnud siis vist ikka on vasakpoolne. :?

mart211 kirjutas:

Asi on kindlasti peeglis. Nimelt vasakpoolses. Mul on kasutatud variant pakkuda, mis peaks töökorras olema.

Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood
http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.

hotsepp
Tsikkel: Suzu DL1000

Lugemata postitus Postitas hotsepp »

Sorry mehed, ärge näkku lööge aga see kahemõtteline soovitus ei kanna vilja. Pigem näitab soovi tögamiseks, mis on ka mõneti õigustatud, sest teks on tõesti lohisev. Aga osa inimesi seletabki jube keeruliselt. Minge istuge naljaviluks mõne teeninduse ootesaalis ja siis tuleb sealt nihukesi veamääratlusi, et oi oi. Teemaalgatajale siis alguseks soovitus. Kuna see viga võib avalduda paljudest asjadest ning nende nimetamine katse eksitusmeetodil siin hetkel ei ole mõtekas siis algatuseks soovitaksin sul ise natuke vaevanäha, otsida antud masina manuaal, nii kasutaja kui remont-manuaal (käsiraamat, tehniline eeskiri, kuidas keegi tahab nimetada) ning seal on tihti olemas tüüpvigade kirjeldused ning lahendused mida sel puhul teha. Kui sealt abi ei saa siis tuleb hakata ühekaupa asju testima ning süvenema probleemi.

Kasutaja avatar

korke
s1000rr Guru
Kontakt:

Keegi ei töga siin kedagi. Raske on inimest aidata kuida ei suuda oma probleemi korralikult kirjeldada. Ma näiteks ei suuda välja lugeda normaalselt ,et mis tal ikkagist viga on. Oskan aimata miskit aga ei hakka ma valesti saadud seletusest valet nõu andma. Pärast tuleb foorumisse ja sõimab veel näo täis ,et näe idikas rsk andsid sitta nõu :wack:

hotsepp kirjutas:

Sorry mehed, ärge näkku lööge aga see kahemõtteline soovitus ei kanna vilja. Pigem näitab soovi tögamiseks, mis on ka mõneti õigustatud, sest teks on tõesti lohisev. Aga osa inimesi seletabki jube keeruliselt. Minge istuge naljaviluks mõne teeninduse ootesaalis ja siis tuleb sealt nihukesi veamääratlusi, et oi oi. Teemaalgatajale siis alguseks soovitus. Kuna see viga võib avalduda paljudest asjadest ning nende nimetamine katse eksitusmeetodil siin hetkel ei ole mõtekas siis algatuseks soovitaksin sul ise natuke vaevanäha, otsida antud masina manuaal, nii kasutaja kui remont-manuaal (käsiraamat, tehniline eeskiri, kuidas keegi tahab nimetada) ning seal on tihti olemas tüüpvigade kirjeldused ning lahendused mida sel puhul teha. Kui sealt abi ei saa siis tuleb hakata ühekaupa asju testima ning süvenema probleemi.

E-pood

Kasutaja avatar

ishijupp
Tsikkel: BMW R1150R , K-650
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ishijupp »

mardixas kirjutas:

murelapseks on Yamaha R1 aastast 2006, kui temp tõuseb 90 kraadini, hakkab masin puterdama, pöörded kukuvad alla 1000 rpm´i ja hakkab välja surema. Paagi õhutus on korras. Kahtlustan küünlaid (sai möödund hooaeg uued pandud, sõitnud 4000km) või süütepooli. EXU tuli ei hakka ka põlema. Kui kellegil on mingeid soovitusi kuulan pthüi loen hoolsalt.

Ega nii räme keeruline ei olegi sümptomi kirjeldusest aru saada, kui ainult viitsida pisut enne kõrri kargamist lugeda :roll:

hotsepp

Kuna teemaalgataja ei ole veel midagi kostnud selle peale siis teen algust ja annan omapoolse arvamuse. Eks ta ole, õunte pealt on ju raske ennustada :roll:
Ei tunne seda masinat aga eeldan, et on olemas temperatuuriandur mis annab pritsungile mootori temperatuuri kohta infi. Kahtlustan, et see hakkab õhtale minema või on juhe katki/korrodeerunud. Kui soojast peast saab põrutada siis vale kütusesegu, reeglina tehakse masinad nii, et kui mingi andur tuksi läheb siis heal juhul suudab kone edasi joosta nö avarii andmetega, mis on reeglina rikkab kütusesegu jne. Mootorratta mootor aga ei talu eriti kuumast peast rikast segu, hakkab puterdama ning kui küttesegu vale siis mis siin ikka tahta. Seega esimene asi oleks minul andur maha ja testiks kuuma veega ära, kas temp/takistus on nõuetekohased.

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

kui aju avariireziimi läheb, peaks see ka mingil moel armatuuris näha olema.

Kasutaja avatar

allan777

04-06 R1 on üldse üks parajalt õnnetu ratas... aga jah. päris raske on aru saada sellisest veakirjeldusest. üldjuhul peaks suurem osa erroreid ka displeilt märku andma.

Kasutaja avatar

Teema algataja
mardixas

vabandust et ma nii raskeks teema ajasin..mulle koledal kombel meeldib ümber nurga tulla...
mul on manual olemas ..aga see 2007 aasta masina oma..tiba väiksed erinevused on..nii pealiskautselt silmitsedes...
ühesõnaga ..sõidad rahulikult..ja üks hetk kui võtad vabakäigule..lased kaasi maha..ja hakkab nõkerdama..saab uuesti pöördesse..aga katkendlikult..ja kakkub...teed väikse pausi..töötab jälle hästi..aga suht häiriv..eriti kui oled valgus voori all..ja palju sa ikka pausitad
nädalavahetusel tegin väikse 500km ringi eesti peal...polnud sellist jama..viimati oli korra mai kuus ..ja enne seda kaks korda eelmine hooaeg..selline paras müstika...
yamukeskuses pakuti et tühikäigu positsiooni andur..ehk..aga toll hetkel masin töötas korralikult ja mees ei osanud midagi sorkida..
kui miskit ei taha ühendust anda või lihtsalt juba nii untsus...peaks viskama kohe ECU (engine control unit) tulukese põlema ja vea koodi ette...aga ei..mõtlesime tuttavaga ..ehk on ikka asi küünaldes..tuli ideeks ka kütus..tavaliselt üritan tankida ühest tankla kettist .Statoil.aga ega seegi päästa.viimase sahmaka võtsin mustvee statoilist...

hotsepp

Iseenesest temperatuuri andur ei anna kriitilist viga, mootorrataste kohta ei oska öelda kuna rohkem olen autodega mestis. Autodel temp anduri vale signaal ei anna veateadet autojhile, külla aga arvutiga saab veateate.
Need Yamu mehed väga valet asja ei pruukingi pakkuda, leidsin samuti ühest kohast jutu, ehk on see kuidagi seotud.
http://www.fixya.com/motorcycles/t16687 ... 00_3000rpm
Loe solution 1-e, tühikäigu on sel küll natuke liialdatud aga mõte jääb samaks. Seal küll on tegemist lihtsalt tühikäiguga, kuid pritsungitel on tavaliselt mikrolüliti mis manuaalselt liigutatakse nö sõiduasendisse ning kui rutska lahti lased siis peaks mikrolüliti lülituma ning masin läheb tühikäigureziimi. Kui on elektrilise gaasijuhtimisega siis on küll teine teema aga ma ei tea ju missugune sel masinal on. Juhul kui on nö analoog juhtimisega siis võib olla äkki juhus, kus mikrolüliti kruvid on mingil põhjusel nati järgi andnud ning lahtise rutskaga ei pruugi mootor minna tühikäigu reziimile vaid jääb sõidureziimi, siis on ilmselgelt mootorile liiga vale küttesegu ette antud ja seda viga ka ei näita tavaline veaindikaator. Et siis jälle üks variantidest, kui liiga eemale kisub teemast siis anna teada 8)

Kasutaja avatar

allan777

nii hakkab looma juba.

ja üks hetk kui võtad vabakäigule..lased kaasi maha..ja hakkab nõkerdama..saab uuesti pöördesse..aga katkendlikult..ja kakkub...teed väikse pausi..töötab jälle hästi..aga suht häiriv..eriti kui oled valgus voori all..ja palju sa ikka pausitad
nädalavahetusel tegin väikse 500km ringi eesti peal...polnud sellist jama..viimati oli korra mai kuus ..ja enne seda kaks korda eelmine hooaeg..selline paras müstika...

las ma pakun- kas see kakkumine tekib sul pööretel kuskil seal 5-6000? kui on nii siis see selle põlvkonna yamu tüüpjama...selle vastu aitab natuke väljalaske vahetus(või tee originaal leegikas nö "puhtaks" - st see krdi liblikas sealt seest nahhui ja kat vahelt välja jne) powercommander ja veel parem, racing ecu ja korralik dynoseadistus. rajal üldiselt nii madalale pöörded ei tule aga kui satub käiguviga, siis selle põlvkonna yamuga ongi selline kakkumine kuni uuesti pöörded üles saab...
üldiselt minu ratast on ehitanud Oliver Veldi hooldusest kui muud üle ei jää, mine konsulteeri- minu rattaga on nad seni alati hakkama saanud.

ja üks asi veel- 2006 ja 2007 rattad on iseloomult suht erinevad aparaadid. minu teada ka mootori poolest- st see nõkeramise mure on alates 2007 kadunud.

Kasutaja avatar

korke
s1000rr Guru
Kontakt:

Ma ise pakkus välja millegi pärast ,et tal on TPS andur persses.
See on andur mis jälgib gaasi rutska olekut.

Ega sul ei ole power commanderit peal ?

E-pood

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 381 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

nii uuel yamul peaks olema diagnostika mode, kust saab TPS anduri numbreid lugeda. vaja ainult service manuali. samas ma ei usu, et seda yamus ei testitud

hotsepp

http://www.r1messagenet.com/forums/pdf/02r1TPS.pdf
2002 aasta TPS kontroll ja häälestamine, aastates on küll vahe aga ei usu, et väärtused oleks väga erinevad. Mingi pildi vast saab. Muide kas mootorratastle on ka midagi analoogset nagu AUTODATA on kõik andmed kokku pannud?

Kasutaja avatar

Teema algataja
mardixas

põhimõtteliselt jah need errori koodid klapivad..kui eelmine kord seda pulli tegi käisin need läbi aga silma ei hakkand midagi...
kas selline varjant on ka võimalik et ..ma sõidan suht madalatel pööretel..pole nagu eriti hull rinka kutt..aga vähe vallatusi teen ikka..et nagu küünlad ei suuda ise puhastuda..mingi temperatuuri ja segu põlemise teema...et tahaks rohkem pöördeid..kas nagu tahmab täis..või olen suht kaugel lainel

hotsepp

Lugesin vähe seda 2007 aasta remontmanuaali, väga põhjalik, hea lugeda ja vajadusel asju teha. Palju on seal neid sensoreid, sest manuaal kirjeldab mingit ülikiiresti reageerivat süsteemi, mis on erinev autodega. Kindlasti on ka hilises kellaajas süü, et väga ei viitsi süveneda aga nii palju võib öelda, et kui mingi rike peaks olema (nende sõnul isegi kehv juhtme ühendus) siis veatuluke peaks hakkama kohe signaali andma, seega seda tasub usualdada. Tõenäoliselt pole sul vast mingit suurt muret, seda enam, et räägid harva esinemisest. Lõpus, kus kirjeldab vigu, seal ei tooda TPS vigu üldse välja, ei kaabli ega siibri oma, seega selle võib vist vaikselt kõrvale jätta. Küll aga mainitakse ära klapivahed, karpa sünk jne. Millal neid nagu sul viimati tehti? Ja ega see sinu arvamus ei pruugi ka võimatu olla. Eks need julmad masinad valu tahavad.

Kasutaja avatar

allan777

selle põlvkonna R1 hakkab normaalselt tööle alles alates seal kuskil 8000 rpm.... enne seda nõkerabki. eriti kui kogu ratas on stock. minu teada on siin foorumis sellest kah kõvasti juttu olnud, otsi natuke. nii et tõenäoliselt ei ole su pillil midagi häda. ma ostsin oma pilli tutikana kunagi ja oli kah see nõkeramine madalatel pööretel. mõningaste tuunimistega on vähe paremaks läinud aga see ongi selle pilli iseloom.
mine näita Oliverile ette, ta on minu aparaadiga sõitnud, las proovib ära. kui on mingi anomaalia, külla ta oskab aidata.

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Errorkoodid, errorkoodid.... mu Fordil on kah errorkoodid, masinat korda ei saa, muudkui remondivad ja kasseerivad.
Rattal pole mingeid errorkoode, vaid vana raud. Sõidab. Rikki läheb, saab sotti ilma mingi errorkoodita. Ja ega ei lähe rikki. Elu kui hernes.

Sry kõrvalise mula eest, no ei suutnud end vaos hoida. Elektroonika ON saatanast.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

hotsepp

Re: R1 06 probleem

Ega sellest postist eriti palju abi ei ole küll aga saame aru, et viha peab välja tulema, muidu teed veel endale nööriga kurja :mrgreen:
Kui viitsid alla tirida 2007 aasta R1 rem manuaali siis näed tõesti, et seal ongi ainult üks elekter. Seal kahjuks ei ole eriti muud kui tuleb veakoode usaldada. Kuigi tõenäoliselt ongi nii, et see viga ei ole viga vaid on masina eripära. Sport on sport.
Mis puudutab Fordi siis pane PS veakirjeldus ja saadan sulle mõned võimalusel testimiseks erinevad andmed ja ise tutkid, mis sa sinna meestele sellest viisid? Mootorrattaga said ju hakkama. Asi see Fordki on :mrgreen: :bsmile:

Kasutaja avatar

Junzu
Tsikkel: 890R, TE300 TBI ja FE350
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Junzu »

Nii, minu rattal ka sama häda vist küljes. Samad sümptomid. Lugesin, et Yamaha on teinud recall-i seoses TPS sensoriga. Kust ma saaks teada, kas minu rattal on see vahetatud või mitte (siis teaks viga edasi otsida).

SM570R 04' ->Z750 05'->Z1000 03'->R1 04'->R1 04'->GSX1300R 00'->Z750 04' & CB600f 01'->Z1000 03'->Z1000 03'->Buell XB9R->ZX10R 05'-> KTM SM950 04' & R6 07'->KTM 950SM 07'->KTM 990SD 07' ->Z1000 2011'->TE300i 19 ->EXC300 22''->890 Adventure R 23' & FE350 20' & TE300 24'
Kasutaja avatar

borx
Tsikkel: Midnight Star 1900A
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas borx »

Junzu kirjutas:

Nii, minu rattal ka sama häda vist küljes. Samad sümptomid. Lugesin, et Yamaha on teinud recall-i seoses TPS sensoriga. Kust ma saaks teada, kas minu rattal on see vahetatud või mitte (siis teaks viga edasi otsida).

ei tea kogu ratast aga äkki saate abi- http://www.yamahakeskus.ee/index.php?la ... pages&id=4

tüüpasjadega Ivaril pea lõikab hästi...

Alar

K-125 1951; IŽ-350 1949; IŽ-350 1950; IŽ-56 1957; IŽ-56K 1957; IŽ-56 1958; IŽ-56 1959
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 381 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Ametlikult YZF-R1, R6, FJR1300, MT01, XT660, XV1700, FZ6 and TDM900 aastates 2002 - 2005 kuulusid selle TPS recall nimekirja. Et nendel kas on TPS pekkis või on minemas.
Esindustel peaks need bulletinid olemas olema, kui su ratas on äkki 2005a, siis on lootust, uuri järgi.

Kasutaja avatar

Junzu
Tsikkel: 890R, TE300 TBI ja FE350
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Junzu »

Saatsin maili Yamakeskusesse. Eks paistab, mis nad vastavad. Ei tea, kas neil on vahe ka, kas ratast on Eestist ostetud või mujalt? Põhimõtteliselt ei tohiks olla ju? Mul endal ratast 04' aasta oma isegi.
Närvi ajab, kui ratas pole korras, ei taha sõitma minnagi, kui mootor puperdama hakkab. :nono:

SM570R 04' ->Z750 05'->Z1000 03'->R1 04'->R1 04'->GSX1300R 00'->Z750 04' & CB600f 01'->Z1000 03'->Z1000 03'->Buell XB9R->ZX10R 05'-> KTM SM950 04' & R6 07'->KTM 950SM 07'->KTM 990SD 07' ->Z1000 2011'->TE300i 19 ->EXC300 22''->890 Adventure R 23' & FE350 20' & TE300 24'
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”