Õnnetused mootorratastega

MEL666
Tänanud: 10 korda

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas MEL666 »

nii,ma lootsin,et ma ei pea siia teemasse kunagi oma kogemustest kirjutama,kuid läks vähe teisiti. :cry: situatsioon oli siis selline,mina liikusin otsejoones sirgel teel,kui jõudsin järgi rekkale,võtsin juba hoogu maha ja valmistusin mööduma (kohe ei saanud,kuna 1 auto tuli vastu) ja siis hakkas toimuma.rekka keeras suht äkki paremale ja pani praktiliselt täiega pidureid,kuna mina asusin sel hetkel põhimõtteliselt pea-aegu telgjoonel,oleks olnud ka võimalus ühe jutiga mööda minna,kuid rekka ees oli 1 traktor,kes hakkas sooritama just vasakpööret.kuna ma ei soovinud mitte ühegi sõidukiga füüsilisse kontakti asuda,siis pidurdasin suht järsult. nüüd juhtus midagi,mida ma eriti ei oodanud,nimelt libises esimene ratas alt ära.mul oli ka reisija peal ja siis saime koos liugu lasta asfaltil.meie jäime suht kiiresti(ise arvan et mõnekümne meetriga)seisma,tsikkel lohises oma 100 või isegi natsa rohkem meetrit.minul oli täis varustus seljas ja tulemus ainult parema kannika osaline lihvimine ja nipet-näpet ja kergelt valusad liikmed,reisijal olid kiiver,kindad ja sellised vähe tugevamast materjalist vee ja ilmastiku kindlad riided,kuid mitte tsikli varustus ja tal tulemus mõlemad põlved ja 1 küünarnukk lihvitud ja põrutused.lisaks oli tal seljakott seljas,mis osaliselt löögi enda kanda võttis,lisaks algul kui lohisesime,jäi ta mulle selga,et siis lohises mu peal ja kui rullima hakkasime,siis sai oma vigastused.tsikli vigastused jäävad kõik vasakule poolele,et siis tagumine suunatule klaas,gondli [Motobot: õige on "gondli"] külje plastid,esitule nurk natsa,lenks ja kukkumispunn(mis riiviti kolmandiku võrra lühemaks,kuid tõonäoliselt hoidis paljust hullemast),nipet-näpet siis kriimude näol muidugi veel lisaks. mina olin püsti veel ennem kui päris seisma olin jäänud,kuna mure teise inimese pärast oli ainuke mõte,kohe tema juurde asja uurima. aitasin ta teeäärde pikutama ja korjasin teelt koti ka ära. siis jõudsid esimesed möödasõitjad ka juba aitama/uudistama.
siinkohal tänaks nooremapoolset naisterahvast ja tema välismaalasest kaaslast,kes osutasid igakülgset abi (ta oli kas parameedik või just läbinud med kursused,igaljuhul tegi esmase läbivaatuse mu kaaslasele) lisaks nagu pärast selgus,oli neil tegelt kiire tallinnasse laevale,kuid polnud kahju 30 minutit abistamisele kulutada.lisaks tänaks veel ühte tsiklisti,kes oli ka meil abiks(aitas mul tsikli sõidukõlbulikuks muuta), veel pärnu-jaagupi kiirabi ekipaazi,kes saabusid väga kiirelt ja lappisid haavad kinni ja siis ka audru politsei ekipaazi,kes olid ka väga abivalmid ja hoolitsevad.pakkusid kohe et võivad meid pärnusse viia ja hiljem pakkusid,et võivad ka meid sihtpunkti kohale viia(me läksime tegelt veel 30-40 km edasi pärnust) ja lisaks leidsid mu tsiklile turvalise koha,kus seda hoida ja sõidutasid meid kõikidest vajalikest kohtadest läbi.väga positiivne ja soe tunne jäi. suured tänud neile kõigile veel siis.
ennetades mõningaid küsimusi,siis rekka pani ajama(kui ma püsti olin,siis ta juba kadunud) trakorist oli ehmunud,kuid jäi seisma ja lahkus alles siis,kui nägi,et kõik suht korras.kiirus vahetult ennem sündmuste algust oli 90-100 km/h. riided kõik katki,kiivrid korras,kerged kriimud aint mõlemil. siin küsikski ühe soojaga,et kas saab ja on mõtet varustust parandada ja kui saab,siis kust seda küsida võiks? ja kui keegi teab kus fazer6´06 jubinad soodsalt saab,võib ka märku anda :wink: kokkuvõttes peame me ise seda õnnelikuks õnnetuseks. ja moraal,et ei tahagi teada,mis oleks ilma varustuseta olnud. kui mul jäi nüüd siin pikas jutus midagi kahe silma vahele,siis küsige aga julgelt,sest parem on ikka teiste kogemustest õppida ja teadmisi omandada :) kena suve jätku ja tervet ja ohutut kulgemist kõigile.

Mine “Vaba teema”