Quo vadis Eesti motokross
-
- Tsikkel: Ducati Multistrada 1200S
- Tänatud: 1 kord
Re: Quo vadis Eesti motokross
kanister kirjutas:Keegi pole kuskil väitnud ,et emfs on paksud, pikad, pimedad m...id. Lihtsalt see organisatsioon praeguse juhtkonnaga ei tee pea midagi motospordi hüvanguks, v'äljaarvatud rahvustekross, aastalõpupidu ja mõned leebed noomitused smle. Täielikult on unarusse jäetud noored, võiks luua näiteks noorte koondis 85,65 anda neile võimalus võistelda väljas, palgata neile treener, korraldada emf kulul laagreid, lõpetata noorte maksustamine võistlustel jne, jne. Korvimees räägib kuldset juttu ,eluaeg on eestis kõvad korvimehed olnud aga kust kurat nad tulevad kui neil pole väljundit.
Ma olen nõus, et noortega ei tegeleta. Või tegelikult mõnel pool ka tegeletakse, aga mitte nii, nagu NL ajal.
Selleks, et koondis luua, on vaja kandidaate. Ja selleks, et treener palgata, on vaja raha ning teadmiste ja oskustega treenerit. Tead Sa Eestis mõnda tõeliselt pädevat motokrossi treenerit? Sellist, kes on mõne kõrgkooli juures asjakohase hariduse saanud? Või tead ainult endisi krossisõitjaid, kes arvavad, et vot nii oleks õige ja äge ja lahe? Muide, kui siiski tead asjakohase haridusega inimest, palun anna mulle tema kontakt. Mul on väga vaja temaga vestelda.
kanister kirjutas:Ja mis puutub klubidesse siis minuteada pole tänasel päeval ühtegi tõsist krossiklubi,vähemalt sellist nagu NL ajal oli ka Saku, Tihemetsa , Võru või ALMAVÜ klubid mis tahes kohas. Kus toimusid Trennid treeneri juhendamisel,putitati tsikkleid, tehti sporti jne. oli KLUBI.
Oli meie kandiski Jõhvi Pioneeridemaja ning Voka klubi, kus kõvasti tehnikat putitati ja krossi sõideti. Väga kõvasti.
Aga kas Sa kallis mees ka oled vaevunud uurima, kuidas tol ajal neid KLUBIsid rahastati? Kust tuli tehnika ning kes selle eest maksis? Kes maksis treeneri, juhendaja jm asjameeste palga?
Uuri see järgi ning katsu siis tänapäevaga paralleel tõmmata.
Muide meie kandis harrastati ka langevarjuhüppeid. ALMAVÜ AN-2 vedas õdesid ja vendi taevasse nii mis tossas, vahel koguni 2 lennukit korrada. Bentsu oli käes nii et paha hakkas. Ja langevarjuspordi harrastajad ei maksnud omast taskust sentigi muide. Oli alles kuldne elu, eks?
kanister kirjutas:Praegu maksad kellelgi maksu, kes need liikmed seal on , kus see klubi asub- keegi ei tea midagi. Ja ammugi siis keegi nende nn. klubi juhtidest julgeb kuskil midagi sõna võtta.
Mina olen ühe motoklubi juht muide. Juhatuse esimees siis. Ja võtan sõna, kui vaja. Nii siin kui mujal. Muide olen ka mõne võistluse korraldanud. Eelmisel aastal näiteks Kiviõli noortekrossi (ainuke noortekross eelmisel aastal), kuhu regas ennast poole rohkem rahvast, kui kohale suvatses ilmuda ja üle-eelmisel aastal Turba Tund 2007, kuhu ilmus kohale 3x rohkem rahvast, kui oli suvatsenud ennast regada.
kanister kirjutas:AGA VÕIB-OLLA MA EKSIN. Kuntsist taheti lahti saada, ei tegevat midagi aga see Biene on veel hullem null.Aga vaadake kui vägev, tema korraldatud kross oli Sakus. Territoorium oli piiratud raudtaradega, mehitatud valve valvas metsas- Isegi Männiku oravad ei tohtinud ilma rahata krossi vaadata, sest raha peab tulema ainult ja ainult sisse. Ega see mõtetu halamine siin voorumis ei vii mitte kuhugi, tuleb teha , veelkord kordan, pöördumine Emf, seal on endiseid krossimehi ka , nemad vast saavad asjast paremini aru.
Ma ei oska mitte midagi kommenteerida Männiku võistluste kohta. Oskan öelda nende kohta, mida ise korraldanud olen. Pean siinkohal ära märkima, et ühelgi korraldatud võistlusel pole me publiku käest piletiraha korjanud. Ja tõenäoliselt ei korja seda ka lähemas tulevikus ehk siis järgmisel noortekrossil (toimub 04. oktoobril 2009. Illuka krossirajal, ilmselt ka käesoleval aastal ainuke noortekross). Aga oskad Sa head skeemi öelda, kuidas taoline kross peetud saab, ilma osalejatelt stardiraha küsimata? Kes maksab helitehnika, ajavõtu, võistluse registreerimise, kohtunikud? Ole hea, räägi meile ka. Kui avalikult foorumis ei taha, saada meil või ES. Mind tõsiselt väga huvitab selline asi!
Keegi rääkis siin aia ääres seisvast rasketehnikast. Näidake mulle seda aiaäärset! Aga mitte seda, kus liisingumasinad seisavad, mille eest maksta ei suudeta. Kurat, ma otsisin 2 nädalat venda, kes rajaäärse rinnuni rohust puhtaks niidaks. Ma ei hakka siin rääkima mingist buldooserist, ekskavaatorist või rataslaadurist. Kõigil neil on järjekord taga, vähemalt meiekandis. Ja suurte tegijate jaoks on jälle maht nii väike, vedu kauge, maa jääs ja kärss kärnas... midaiganes.
Ma veelkord kutsun üles, pange oma valupunktid kirja ja leidke neile lahendus ning hakake midagi TEGEMA! Kui on piisavalt tegijaid, tuleme meie ka kampa.
Ida-Virumaa – lähemal kui tundub, lahedam kui arvad!
Ducati Multistrada 1200S
Honda NC 750X DCT (müüdud, teenis mind truult täpselt 3 aastat ja 21000km)
Honda XRV 750 MooramaaPaar (müüdud, teenis mind truult 10 aastat ja 68000km)
Iga tsikli jaoks on oma tee!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.