biker.ee mailiserver kolib
Re: biker.ee mailiserver kolib
mella kirjutas:viimati nagu Debian + postfix + amavis + clamav + spamasassin + squirrelmail oli täiesti töötav kooslus ja täiesti TASUTA. Server , jah, maksab, aga mailide servimiseks pole erilist looma ka vaja, kasutatud masinad on võileivahinnaga saadaval.
Vabavaralisi vahendeid on teisigi - olen sellega täiesti kursis (masin jooksebki Debiani peal, Atmail kasutab ka Spamasassinit) ja kõik on lihtne kui nullist mingi malimasin püsti panna. Probleem on MDaemoni mailbokside ülekolimine. See oli ka põhjus, miks ma olin sunnitud tarkvara ostma - ostuga kaasneb ka tugiteenus ja MDaemoni konvertimise script kirjutati hetkel just meie jaoks. Ma kuulen juba praegu kisa, et kuupäevad on valesti. Kui ma oleks öelnud, et teate mehed, nüüd on teie kolme aasta mailid kadunud, siis ilmselt oleks mul targem bikerit mitte lugeda ja telefoni number ka ära vahetada. Enne asjade soetamist sai ikka suheldud kodanikega, kes sellega igapäevast leiba teenivad.
Mis puutub masinasse, siis jah - kõike saab ka kasutatuna. Küsimus on riskis - kui masin enda juures ja mingil põhjusel võimalik opereerida erineva riistvaraga, siis on kõik OK. Kui masin kuskil majutuses ja endal erinevaid rauatükke kapis ei vedele, siis ma parem ei riski. Lisaks tahaks ilmselt ka vahest mõne backupi teha...
Kõik on suhteline. Ma ei viitsi eriti seletada, et miks on just nii ja mitte teisiti - fakt on, et vanaga jätkata enam kaua ei saanud. Atmail oli ainus, millele rahakott peale hakkas ja mis toetas MDaemonilt kontode ülekolimist.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.