algaja krossiharrastaja küsiks nõu?
-
- Kaupmees
- Tsikkel: Kawa KXF 250 MX / 450 SM
- Kontakt:
Re: algaja krossiharrastaja küsiks nõu?
Isiklikult vahetan ilma sidurita. Minimaalne gaasi nõks, et korra vedu maha ja käik vahetub probleemideta. See on minu arvates vale jutt, et käik vahetub täisgaasil ilma nõksuta (mis ei pea olma üldse suur) või sidurita. Kui rull põhjas ja pidamine hea, siis käik mitte ei vahetu.
Üldiselt on need kaks eri stiili. Krossimehed kasutavad mõlemat. Mujal sidurit ei paugutata, kas käib nõksuga või kasutataks shiftereid. Kuna alustasin nelariga siis siduri näppimine oli alguses mulle mitte vajalik. Nüüd kasutan muidugi palju rohkem, kuid mitte käikuvahetuseks. Üldiselt tundub see variant siduririle vähe tervislikum.
Varem lugesin vist siit, et stardis sõidavad "sidurdajad" "nõksutajatest" mööda. Ka see minu arvates ei pea paika. Supermotos, kus pidamine on kordades parem, kui krossis, ma seda täheldanud pole. Ise nõksutan ning nii mõnigi kiirem mees jääb stardis tihti minust taha poole
Ehk see siduri paugutamine on pärand kahetakti aegadest, kus pill pidi kogu aeg maksimaalselt pöördes olema?
ATV, Quad, Mootorrattad / varustus, tarvikud ja teenindus http://www.smx.ee
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.