Õnnetused mootorratastega
Moderaator: Moded
Re: Õnnetused mootorratastega
sentry kirjutas:5ndal augustil (eile) tõmbas mingi kõvamees lasnamäe selveri parklas nokapeal, 2 sekundit ja siis oli pikali... väga hale oli vaadata
ma millegi pärast ei imesta ka kuna see tee on vist kõige õudsam teelõik lasnamäel ju, seega seal harjutamine ongi selline 'i wonder if i'll fall or not' teema.
Piipz kirjutas:aiaaaa@okastraat http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... d=24969759
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 371 korda
- Kontakt:
sellele tädile tuleks okastraat kuhugile mujale panna. ja see sealt järsu liigutusega välja tõmmata. ja lugedes veel neid kommentaare, läheb süda pahaks. ongi selline teema et topitakse metsa siile ja pannakse teepeale okastraate? lahe rahvas, peaks ütlema
-
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 25 korda
Igal asjal on kaks poolt ... Mitte et ma üldkasutatavale teele okastraadi panemist õigustaks aga mistahes mootori täistuuridel töötamine on kõrvadele vägagi häiriv. Kui ikka tõepoolest hommikul poole neljani selline juristamine käib ja politseil on kogu teemast poffik ... ma ei tea ... ühel hetkel võib juhtuda et ka enda mõtlemine hakkab väärastunud suunas liikuma ... ma tõesti ei tea, õnneks ei ole pidanud sellises situatsioonis olema.
"Rohkem lugupidamist üksteise suhtes" kiputakse meil enamasti kannatajale nina alla hõõruma ... mitte teisele osapoolele.
terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Piipz kirjutas:
sellele tädile tuleks okastraat kuhugile mujale panna. ja see sealt järsu liigutusega välja tõmmata. ja lugedes veel neid kommentaare, läheb süda pahaks. ongi selline teema et topitakse metsa siile ja pannakse teepeale okastraate? lahe rahvas, peaks ütlema
No kui silt ei aita ja debiilikud aru ei saa, et minu maal sõita ei tohi. Mis siis üle jääb? Lähed viibutad näppu, et nii ikka ei tohi?
Okastraati küll ei poolda kuid siil võib vahest ainuke võimalus olla kuida lolle ohjes hoida.
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
no kui see on su päris oma maa, ma mõtlen näiteks su koduhoovi või mingit ütleme, viljapõldu, siis pane või granaate. kui see maa aga ikkagi on tavaline mets, mida on raske eraldada teistest maalappidest, siis pole see nii lihtne enam - sinna ikka siile või okastraate ei pane ju. kui sa sõidadki metsavahel, siis kuidas sa pead aru saama, mis hetkel sa oled eramaa peal ja mis hetkel ei ole, kui on suurem maalapp, siis seda ei jõua ju ära ka sildistada. sildid on neile, kes mööda teed sõidavad.
Kris võrrid ei liigu ju, kui tuure peal pole
okok.. ei õigusta misiganes tüüpi rahu rikkumist. aga päris seda ka ei oota nagu, et koguaeg on ümberringi vaikus ja linnud laulavad. nagu ma ükskord sõbra juurde sõitsin, siis ta naaber jooksis õue, et pane ratas kohe seisma, mul laps magab. mis ma oskasin siis kosta, et kas paneb lapse tuppa magama või paneb akna kinni? see oli veel kusjuures keset päeva. mis ma teen nüüd, hakkan oma ratast magalarajoonides lükkama või
Piipz kirjutas:no kui see on su päris oma maa, ma mõtlen näiteks su koduhoovi või mingit ütleme, viljapõldu, siis pane või granaate. kui see maa aga ikkagi on tavaline mets, mida on raske eraldada teistest maalappidest, siis pole see nii lihtne enam - sinna ikka siile või okastraate ei pane ju. kui sa sõidadki metsavahel, siis kuidas sa pead aru saama, mis hetkel sa oled eramaa peal ja mis hetkel ei ole, kui on suurem maalapp, siis seda ei jõua ju ära ka sildistada. sildid on neile, kes mööda teed sõidavad.
Kris
võrrid ei liigu ju, kui tuure peal pole
Jah, seda nüüd täpselt välja ei loe artiklist, et kelle maa see metsatee oli. Samas kui Sina sõidad kuskil metsavahel, ega Sa seda öösel ikka ei tee ja pidevalt ühes kohas ning põjagaasiga?
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
eijah, metsaradasid sõites ma ikka üritan aru saada, et ma päris kellegi tagahoovis ei ole. ning ka eramaasid üritan vältida, kui need vähegi tuvastatavad on. igal asjal on loomulikult piirid aga need ei tohiks kindlasti lõppeda okastraadi või siiliga.
kris. kirjutas:Igal asjal on kaks poolt ... Mitte et ma üldkasutatavale teele okastraadi panemist õigustaks aga mistahes mootori täistuuridel töötamine on kõrvadele vägagi häiriv. Kui ikka tõepoolest hommikul poole neljani selline juristamine käib ja politseil on kogu teemast poffik ... ma ei tea ... ühel hetkel võib juhtuda et ka enda mõtlemine hakkab väärastunud suunas liikuma ... ma tõesti ei tea, õnneks ei ole pidanud sellises situatsioonis olema.
"Rohkem lugupidamist üksteise suhtes" kiputakse meil enamasti kannatajale nina alla hõõruma ... mitte teisele osapoolele.
Aga kui sa ise oleksid juhuslikult sattunud sellele metsateele sõitma ja üldse mitte sinule mõeldud okastraati lennanud? Sellised konfliktid tuleb lahendada kas otse näost näkku suheldes või seaduslikke vahendeid kasutades, aga mitte salakavalalt okastraate, siile ja muid lõkse üles seades. Ja vahet pole kas see on sinu isiklik või avalik tee. Kui siili paned siis olgu silt, et siilid teel.
Kui okastraadiloos kannatanu ise juhtub seda foorumit siin lugema siis paar dotseerivat õpetussõna: Ära mine veritasu nõudma või kuidagi kambakaga kätte maksma. See on kindlasti üks mõtetest mis esimesena pähe tuleb, aga sellega sa veaksid alt kõiki teisi hingesugulasi motomehi ja teeks kogu motoharrastusega tegelemise keerukamaks.
Kasuta seaduslikke vahendeid:
1 kui see on kogukondlik metsarada, mida on kogu aeg kasutatud ja see okastraat polnud mitte konkreetsete koduloomade liikumise piiramiseks vaid et teil on enne selle "naabritädiga" sõnavahetust olnud ning nüüd see traat ootaski sihiteadlikult sinu tulekut - siis tee kindlasti avaldus politseile tapmiskatse osas. Küll nad siis ise selgitavad. Sina võid saada küll trahvi väärteo eest kui sõitsid sõitmiseks mitteettenähtud kohas, aga see on köömes võrrelduna selle valuga mis kriminaalprotsess ühele inimesele kaasa toob. Nii aitaksid kaasa sellele, et kõigil motomeestel oleks turvalisem liigelda.
2 mine oma sidemetes kehaga lihtsalt sinna naabri hoovile, ja ära palju räägi. Lihtsalt seisa seal. See tekitab pahandusetekitajale suuremat piina kui rõve sõim.
3 kui sul on tuttavate tuttavaid ajakirjanikke maakonnalehes, siis proovi komponeerida üks õpetlik lugu maakonnalehte.
Aga kui tegu oli loomade liikumise piiramiseks ette tõmmatud okastraadiga mis seal tavaliselt ikka on olnud, siis unusta kõik ülalkirjeldatud ja mine palu inimeste käest vabandust kelle aia rikkusid.
-
- Tsikkel: FZR
- Tänatud: 1 kord
Mõelda mis oleks kui traat/okastraat oleks rindkere kõrgusel ja sinna suurema hooga sisselennata...pooleks
kes iganes ärgu kunagi nii tehku
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
kõik penskarilaadse mõtteviisiga inimesed tuleks kuhugile ühte kohta koondada ja neid seal lihtsalt hoida,oleks elu vist palju rõõmsam. postimehes mõned kommentaarid ka ikka väga huvitavad...copy/paste
K.
07.08.2009 09:31
Plärisevate chopperite-tropp-omanikele võiks küll keegi miskit korraldada (võike lõke or smth.)
siit võiks juba politseile midagi esitada või mis?
Kuidas koer külale, nõnda küla koerale....
ega siis igal tagajärjel on pikem eellugu, miks asi läks nii nagu ta läks...
ja hästi ei usu, et ennast okastraadi otsa pooleks suudad sõita...pigem lendad pealt maha ikka ennem
-
- Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 71 korda
Kurat võtaks, vanad piimanaised ise on maal need kes kurat poole nelja ajal hommikul lauta lüpsma oma rolleritega vuristavad! Hakkan vanematekodu juures okastraati ööseks teele panema või? Või pean kuuli pähe laskma? Kurat võtaks ikka, ega kõik mopeedijuhid selles süüdi pole, mida võibolla ainult alla 10% rollerihuntidest teevad. Selle muti ja selle vanamehe enda võiks põlema panna selliste tegude eest!
Ma ei kujuta ette mis juhtuks, kui ma õhtul üheksa paiku laupäev või pühapäev koju tuleks ja keegi okastraadi teele ette paneks... Mina sellist asja nii ei jäta lihtsalt, kindlalt teen midagigi, näiteks politseisse või meediasse.

Olen ka ise okastraati sõitnud. Kose kandis eikellegi metsas oli selline rada vms. kus deltade ja jalgratastega uhamas käidi... ükskord tagasi läksime siis poole raja peal oli lihtsalt kahe puu vahele u. vööst allapoole 3 okastraati risti tõmmatud. Õnneks ei olnud hoog väga suur aga siiski delta võttis see kinni ja ise lendasin 2m teiselepoole üle.
Kes seda tegi, teada ei saanudki... aga nuh juba sel ajal olid samasugused värdjad täitsa olemas.
Ma küll seda "penskarilaadseks mõtlemiseks" ei nimetaks. Mõned lihtsalt elavad enda arvates metsiku lääne stiilis ühiskonnas, kus külakogukond on kõrgeima võimu kandja (kõik 3 instantsi + 4 takkapihta) ja soola võib jaopärast perse lasta.
On jah vanematel inimestel nostalgiline mälestus ajast, kus igaühe õiglustunne oli kõvem sõna kui seadusest tulenevad õigused. Suur osa probleemist on kinni seal, kus lihtinimene ei suuda absoluutselt seaduses orienteeruda ja ei saa aru, miks keegi teda ei kaitse, samas kui "pätid vabalt ringi jalutavad".
Kui inimene tunneb, et keegi teda ei kaitse, siis sünnivadki debiilsed ideed, kuidas ise "ÕIGLUS" jalule seada. See õigluse ja õiguse teema on meil ju igivana.
Näiteks: oletame, et sa elad maal ja kohe sinu aia tagant (sinu maa peal) läheb läbi ühiskasutatav külavahetee. Selline väga tolmune ja natuke käänuline. Nüüd ühel päeval avastavad mingid tüübid, et see on Eesti kõige huvitavam külavahetee kus sõita ja saevadki sul varavalgest hilisõhtuni muudkui mööda aiatagust, tolmulont järel. Pmst meenutab veerand tunniga kogu sinu elamine pilti, mida nõukaajal Kundas näha võis.
Nüüd on küsimus – mida sa teed? Millised on sinu õigused? Kuidas sa saad selle ära lõpetada?
Neid juhtumeid tuleb kindlasti veel ja lademetes. Penskareid aina lisandub ja sõda motomeeste ja muu rahva vahel kasvab. Kitsastes tingimustes on see üksteisele pindakäimine suht paratamatu nähtus. Okastraat on väga populaarne viimasel ajal, ma olen tähele pannud. Mul ka suvila juures 1 jorss ostis lapi mingit metsa ja kolis sisse. Tõmbas poole alast okastraadiga ära ja poole jättis tõmbamatta. Jalutasin isegi sinna lapi peale nii et 1 hetk tuli okastraat vastu ja üle ronides oli silt et eramaa !!!
Selle kohta ütleks et eramaa jaoks raha(laenu) on aga siltide jaoks ei ole enam
Aga mis puutub avaliku tee okastraadistamist siis sellega peaks küll meie sinine asutus tegelema
scryth kirjutas:Ma küll seda "penskarilaadseks mõtlemiseks" ei nimetaks. Mõned lihtsalt elavad enda arvates metsiku lääne stiilis ühiskonnas, kus külakogukond on kõrgeima võimu kandja (kõik 3 instantsi + 4 takkapihta) ja soola võib jaopärast perse lasta.
On jah vanematel inimestel nostalgiline mälestus ajast, kus igaühe õiglustunne oli kõvem sõna kui seadusest tulenevad õigused. Suur osa probleemist on kinni seal, kus lihtinimene ei suuda absoluutselt seaduses orienteeruda ja ei saa aru, miks keegi teda ei kaitse, samas kui "pätid vabalt ringi jalutavad".
Kui inimene tunneb, et keegi teda ei kaitse, siis sünnivadki debiilsed ideed, kuidas ise "ÕIGLUS" jalule seada. See õigluse ja õiguse teema on meil ju igivana.Näiteks: oletame, et sa elad maal ja kohe sinu aia tagant (sinu maa peal) läheb läbi ühiskasutatav külavahetee. Selline väga tolmune ja natuke käänuline. Nüüd ühel päeval avastavad mingid tüübid, et see on Eesti kõige huvitavam külavahetee kus sõita ja saevadki sul varavalgest hilisõhtuni muudkui mööda aiatagust, tolmulont järel. Pmst meenutab veerand tunniga kogu sinu elamine pilti, mida nõukaajal Kundas näha võis.
Nüüd on küsimus – mida sa teed? Millised on sinu õigused? Kuidas sa saad selle ära lõpetada?
- kiirust piirav märk taodelda maanteeametist
- lamav ment taodelda
- tee katta väetisega 3-4x suvel, mis imab õhuniiskust ja ei mingit tolmu suvi läbi (palju kasutatakse viimasel ajal).
http://www.harteron.ee
J30 kirjutas:
- kiirust piirav märk taodelda maanteeametist
- lamav ment taodelda
- tee katta väetisega 3-4x suvel, mis imab õhuniiskust ja ei mingit tolmu suvi läbi (palju kasutatakse viimasel ajal).
Kahjuks pole mitte ühestki nendest asjadest reaalset kasu
1) Liiklusmärke ei tunta - nt. Merivälja on ka õue ala kuid sõidetakse ikka nii nagu linnas kombeks, 60-70kmh - menti ei palka ju kiirust sinna mõõtma.
2) Lamav ment - see tekitab tuska, sõidetakse suure hooga -> pidurdatakse -> kiirendatakse - jälle ebameeldiv
3) Sõeluvad ikka edasi - aga vähemalt ei tolma kuid probleem jääb.
Lihtsat lahendust ei ole.
3 nädalat tagasi õnnestus Rõuge-Haanja teel vasakkurv lõpetada kraavis, algne kiirus ei olnud suur (80?) ja jõudsin veel pidurdada. Kaks põhilist faktorit, üks, et kurvis oli kõvasti killustiku maas, põmst kolmandik tervest teest (parem äär). Ja teine, et ei teadnud teed peast ja oleks võinud sellevõrra rahulikumalt sõita, antud kurv tuli väga ootamatult ja oli suhteliselt järsk. Niiet arvan, et 50 / 50 kumbki. Poleks killustikku olnud, oleks hakkama saanud. Poleks nii julgelt sõitnud, oleks suutnud varem reageerida ja rohkem kallutada ja vältida seda paremat teepoolt, kus killustik oli. Iseasi muidugi, et pimedas vasakkurvis vastassuunas ei ole ka teapmis-tervislik sõita ja võib hulleminigi lõppeda. Samas kaks nädalat varem sai sõidetud sama teed ja ei mäleta mingit killustikku. Kohalik poiss, kes kraavist välja aitas tirida, ütles ka, et see just sinna tekkinud.
Ise viga ei saanud, v.a. vasak õlg, mis veel siiani pisut tunda annab. Varustus ikka üks tore asi :). Samas, käisin hiljuti seal tiiru tegemas ja avastasin, et no mitte ei taha enam seda teed sõita, mingisugune imelik hirm on. Eks näis, kas see üle ka läheb. Eks ta üks suht ohtlik teejupp ole ka tegelikult, täiesti pimedate kurvidega ja puudega ääristatud kitsas tee, kus vahest külajoodikud oma sixiga ilma tulede ja tuuleklaasideta keset teed vastu vingerdavad.
-
- Tsikkel: Yamaha MT-03
- Tänatud: 1 kord
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... d=25008659
.. TLN-Tartu mnt Maardusse sissesõidul oli kolme ajal ka tsikli ja auto avarii..
Nunii...tundub, et üks must Honda VTR Viljandis K6rgemäe kiirendusel kildudeks...kuna ise uimasin mujal siis ehk kellelgi videomaterjali??
13reede kirjutas:Nunii...tundub, et üks must Honda VTR Viljandis K6rgemäe kiirendusel kildudeks...kuna ise uimasin mujal siis ehk kellelgi videomaterjali??
Minuarust oli see ikka vanem Suzuki TL 1000 R Srad mis kiirendusel üleval külili pani. Samas ega punasel VTR 1000-l palju puudu ei jäänud.
sulu13 kirjutas:13reede kirjutas:Nunii...tundub, et üks must Honda VTR Viljandis K6rgemäe kiirendusel kildudeks...kuna ise uimasin mujal siis ehk kellelgi videomaterjali??
Minuarust oli see ikka vanem Suzuki TL 1000 R Srad mis kiirendusel üleval külili pani. Samas ega punasel VTR 1000-l palju puudu ei jäänud.
Täpselt nii juhtus jah Honda VTR plähmas enne võistluse algust kui oli läinud iseseisvalt mäge katsetama ja Suzuki TL plähmas võistluse proovikatsel kivi müüri.
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
mu arust see täitsa tavaline seal,et keegi enda masina seal puruks sõidab...
sulu13 kirjutas:13reede kirjutas:Nunii...tundub, et üks must Honda VTR Viljandis K6rgemäe kiirendusel kildudeks...kuna ise uimasin mujal siis ehk kellelgi videomaterjali??
Nuu..VTR-i tunnen igast asendist ära...ja muud V2 bikelised..irwww..minu kiiks ja fetish ...aga úldiselt olen seal isegi s6ita proovinud ja see paremale kallutamine enne kivimüüri on pain in the ass ja kui veel nina m6nelt kaevukaanelt lendu läheb pluss VTR-i nigelad pidurid ja suur mass...koht on lahe aga sama targalt v6iks Haapsalu rada ka ootamatult kivimüüriga l6ppeda
-
- Kontakt:
No hullu ei ole seal Viljandis midagi, minumeelest ei pea seal olulisel määral kallutama, seega võrdlus Haapsaluga on ehk pisut kohatu. Pigem oli seal probleem selles, et inimesed ei oska/julge esipidurit kasutada, nii mitmedki sõitjad sõitsid sinna kurvi blokkis tagarattaga. Minu aravates jõudis ka (enne finišijoone ümber paigutmist) peale finišit ja enne kurvi ennast rahulikult seisma pidurdada.
Hoopis teine teema on, et kas see on just see koht, kus oma pidurdamisoskusi näitama peaks, ning me võime olla rõõmsad et sellise turvalisuse taseme juures seal midagi muud ei juhtunud, millest veel mitu nädalat õhtulehe esikaanelt lugeda saaks.
http://www.expressmoto.ee
Mehe majakaks eluteel ei pea olema v**t, vaid ruuduline lipp.