Sõit vihmas

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
dux
Tsikkel: CB 750

Sõit vihmas

Lugemata postitus Postitas dux »

Tere,

Mind huvitab, millistel kiirustel muutub tavaline rehv (mul siis maxxise tänavasõidu oma) märjal asfaltil ohtlikuks? Eile sõitsin silrgel teel üle keskjoone juttide ca 100 kmH, vihma tibas, tee oli märg (aga mitte vesine) ja ma tundsin et kuidagi nats vibama võttis. Kas see ongi piir? 100 km/h?
tnx :bsmile:

Haamriga mehele paistab kõik naelana. :wack:

dubweiser
Tsikkel: bmw r1150 gs adventure

Re: Sõit vihmas

Lugemata postitus Postitas dubweiser »

vihmaga tasub olla teekattemärgistuste- ja kanalisatsioonikaantega eriti ettevaatlik. olenemata kiirusest. nood lähevad märjaks saades eriti libedaks. (crash)

Nation

Lugemata postitus Postitas Nation »

Üleraudteedesõites ole ettevalik ja trammmiteeeeeeeed rsk mul võttis vihmase ilmaga nende pagana kummimattidepeal külje nimodi ette et.... :nono: ei enam ei taha. Aga igal rattal ja juhil on oma ratta tee ja rehvi tunnetus ... nii et anna ainult tuld ja tunneta :twisted:

Sinujaoks on see karneval ... neeger!
Kasutaja avatar

mmz
Tsikkel: Yamaha R1
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mmz »

Kõige hullem ongi tegelikult selline kerge või kiire sadu/saju algus. Tee ei pruugi isegi väga märjaks saada, küll aga jääb teele õli ja muud kemikaalid, mis asja libedaks muudavad. Pikem ja suurem sadu aga peseb teed kõikvõimalikust jamast puhtaks.

kr0om

Lugemata postitus Postitas kr0om »

dux kirjutas:

Tere,

Mind huvitab, millistel kiirustel muutub tavaline rehv (mul siis maxxise tänavasõidu oma) märjal asfaltil ohtlikuks? Eile sõitsin silrgel teel üle keskjoone juttide ca 100 kmH, vihma tibas, tee oli märg (aga mitte vesine) ja ma tundsin et kuidagi nats vibama võttis. Kas see ongi piir? 100 km/h?
tnx :bsmile:

Mis võiks olla veel ohtlikum kui vihmamärg pindamata euroasfalt. 80 pertunnis on maksimum. Edasi on puhas loterii.

Kasutaja avatar

Teema algataja
dux

kr0om kirjutas:

Mis võiks olla veel ohtlikum kui vihmamärg pindamata euroasfalt. 80 pertunnis on maksimum. Edasi on puhas loterii.

väga hea, ma pole kunagi lotos võitnud ja ei hakka siis proovima ka :D aga kas visiiri saab millegagi vihma(muda)kindlamaks ka muuta? rekkate järel ikka päris jama sõita :| .. ja Tln - Prn maanteel neid sindreid ka jätkub (mitte et ma paha pärast).

Jaak43
Tsikkel: Jawa638; Kawasaki KLE 500

Lugemata postitus Postitas Jaak43 »

dux kirjutas:
kr0om kirjutas:

väga hea, ma pole kunagi lotos võitnud ja ei hakka siis proovima ka :D aga kas visiiri saab millegagi vihma(muda)kindlamaks ka muuta? rekkate järel ikka päris jama sõita :| .. ja Tln - Prn maanteel neid sindreid ka jätkub (mitte et ma paha pärast).

Eelmine aasta proovisin kiivri visiiri vihmakindlamaks muuta ja kasutasin tavalist autovaha. Vihmaga vesi kenasti maha jooksis klaasilt ja nähtavust kehvemaks ei teinud. Pori vastu vist aitab vaid klaasipesur kiivrile monteerida :wink:

Kasutaja avatar

mmz
Tsikkel: Yamaha R1
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mmz »

Spets klaasivaha müüakse kah. Ise soovitaks Turtlewaxi pisikeses pudelis müüdavat läbipaistvat vedelikku. Igasugused geelid on ka olemas aga nendega mul pigem halvad kogemused.

Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 15 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Kas autovaha peaks mingist otsast parema effekti andma kui spetsiaalselt selleks otstarbeks mõeldud vedelikud, a la RainClear jms.?

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light

Kasutaja avatar

motoratsutaja
Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas motoratsutaja »

Need Rain Awayd ja muud asjad aitavad vbl natukene kaasa, testisin ka neid erinevaid siin elmine aasta. Ideaalselt töötavad nad klaaspinnal ehk siis autoklaasil, visiiril pole nende toimimine minumeelest raha raiskamist väärt, 90 sõites keerad pead vasakule hoiad vähe ja siis sama paremale ja lükkab mingiks ajavs visiiri suuremast veest puhtaks. Maanteel kiirusel 90 see rainaway veel toimib, linnas teeb kohati asja hullemaks siis jäävad sellised suured tilgad visiirile mis mind häirisid veel rohkem. Kui aga pori pritsib klaasile siis pead nii ehk naa kindaga pühkima ja samas pühid ka selle Rain Away mõne korraga maha ja oled taas lõhkise küna ees. Kindaga porise visiiri nühkimine viib ka iga nühkimisega uues ostmisele sammukene lähemale :? Parim variant on esimesel võimalusel mööda sõita kui ilmaolu seda võimaldab või siis jätta pikem vahe sisse et ei ole suure poripilve sees ja nii vähe kui võimalik kindaga nühkida et visiiri säästa. Kui aga läbi ei näe siis pole muud valikut. See millal ratas vihmaga alt kaob oleneb teekattest, kiirusest, rehvidest rattast, sõidustiilist ja sõitjast. Seda tunnetab minumeelest suht kiirelt oma tagutsaga kui asi hapuks läheb. Kui keerad vihmaga vähem paremat lenksu otsa, ja all on korralikud rehvid ning ei uha igal pool max lubatud kiirusega siis on safe sõita küll. Kiiruseid ei saa küll üheselt ära öelda et ära kiiremini kui 70 sõida. Kõik oleneb.... Sama võiks ju küsida et mis kiirusel kuiva ilmaga pidamine ära kaob.

Yaaa-maaa-haaa......
Kasutaja avatar

sombreero
Tsikkel: Suzuki SV650 S

Lugemata postitus Postitas sombreero »

olen sõitnud paduvihmaga haapsalust viljandisse ja ei teinud küll midagi teistmoodi kui kuiva ilmaga sõites oleks teinud( kiirus 100 -110) mõned möödasõidud tulid ka aga mingit tunnet ei olnud küll et oleks kuidagi libedam või midagi. suure vee sisse ilmselt ei maksa ronida kiire hooga.

Ta põhjendas oma viga sellega, et elas alles esimest korda.
Kasutaja avatar

allan777
Tsikkel: BMW S1000 RR
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas allan777 »

tnx

sellele su küsimusele on suhteliselt võimatu üldse vastata. selge on see, et kuivailma rehv ei pea vihmas. sinu mainitud teemärgistused on ka kuivaga libedad ja seda sõltumata rehvisegust. seega ei kannata kallutada eriti valgete märgistuste peal. kui tsikkel püsti tõmbab vibama, siis see on suht ohutu, kui lenksuamort peal, las liputab natuke, see käib vahel vähe energilisema sõidu juurde.
üldiselt sõltub pidamine rehvisegust(uuri ise järgi mis segu sul parajasti on), eestis pigem sõida pehmema seguga ja vaheta tihedamini rehve(kõvem segu säilib sul kauem aga ei lähe sul nö "tööle").

kui visiir uduseks läheb, siis osadele kiivritele on nn Pin Lock süsteem olemas. paned visiirile vaakum kile peale niimoodi, et kile ja visiiri vahele jääb vaakumis õhk, see ei lase uduseks minna visiiril.

BMW S1000RR by alphaRacing; 192 hp from rear wheel.
Kasutaja avatar

jegesmesh
Tsikkel: poolik veel

Lugemata postitus Postitas jegesmesh »

dux kirjutas:
kr0om kirjutas:

Kui Sa sõidad metsas või kuskil kus on pori siis ma soovitaks visiir lahti sõita.

Kasutaja avatar

demineerija
Tänanud: 38 korda
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas demineerija »

jegesmesh kirjutas:

Kui Sa sõidad metsas või kuskil kus on pori siis ma soovitaks visiir lahti sõita.

Mina õppisin visiir kinni sõitma tatina, kui mingist imepisikeste putukate parvest läbi sõitsin ja järgmised 15min teeääres silmi lahti teha ei suutnud :wack:

Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Imho suht võimatu öelda, mis kiiruseni on ohutu vihmas sõita. Sõltub nii paljudest teguritest, rehvist, teekattest, teepuhtusest jne. Sain selles osas kunagi hea kogemuse, kui Itaalias matkal käisin, suur osa sinna ja tagasisõidust möödus lausvihmas. :mrgreen: Kokkuvõttes, teekattest oleneb väga palju ja nagu tookord õppisin on neid väga palju erinevaid, ühel kiirteel oli nii libe, et rekkadest oluliselt kiiremat tempot hoida ei jülgenud, samas möödasõite teha oli ilge pain in the ass, sest tee koosnes ebatasastest paneelidest mille liitekohad olid ohtralt pigitatud. Samas šveitsis oli tee jälle nii ok, et hoolimata vähemalt 1cm statsionaarsest veekihist tee peal lasin pikalt ühe porsche cayenne tuules 140kmh.

Soovitan võimalusel vältida kõiki kõrvalekaldeid a`la teekatte märgistus, lombid, luugid, rööpad jne. Ja sõita oma p***etunde järgi. :)

it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.

pezz
Tsikkel: CRF1000L

Lugemata postitus Postitas pezz »

demineerija kirjutas:

Mina õppisin visiir kinni sõitma tatina, kui mingist imepisikeste putukate parvest läbi sõitsin ja järgmised 15min teeääres silmi lahti teha ei suutnud :wack:

Täna hommikul sai linnast välja sõites lõuaosa üles unustatud ja nii kui 70 sisse sai, sain mingi herilase mõõtu tegelasega meeldetuletuseks litaki vastu huult.

Kasutaja avatar

margus014
Tsikkel: Suzu DR-Z400
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas margus014 »

pezz kirjutas:
demineerija kirjutas:

Täna hommikul sai linnast välja sõites lõuaosa üles unustatud ja nii kui 70 sisse sai, sain mingi herilase mõõtu tegelasega meeldetuletuseks litaki vastu huult.

See pole midagi, ma sain mingisuguse suuremöötmelise mardikaga- vot oli valus.

Kasutaja avatar

Teema algataja
dux

sõitsin üks hommik udus. vihmapiisad pühib tuul pikapeale minema, udu ei lähe kuhugi :evil:

Kasutaja avatar

tramm66
Tsikkel: gixxer
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tramm66 »

nähtavus korda:
visiirile väljapoole http://www.dragbike.ee/pood/?p=1&id=133&item=780
visiiri sisse http://www.dragbike.ee/pood/?p=1&id=120&item=248
pidamise seisukohalt võiks sügiseks/kevadeks ärasõidetud servadega vihmakad alla sebida...

Kasutaja avatar

MayB
Tsikkel: FZR 600R

Lugemata postitus Postitas MayB »

vihmas sõitmise nähtavuse poole pealt:
mul Arai Condor ja selle visiiril vihmaga ei mingit udu, ükskõik kui lühikesel/pikal sõidul.

please don´t drink & drive
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”