Millist õli kasutate?

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 342 korda
Tänatud: 439 korda
Kontakt:

Re: Millist õli kasutate?

Lugemata postitus Postitas mx77 »

StreetMoto kirjutas:
mx77 kirjutas:

Neeme, mis see töösoorituse klass on? ACEA? API?

Eestikeelse tõlkena on jah API klass. Ja eks siin trügivad kõik kogu aeg rõõmsalt uute klassifikatsioonide suunas. Viimane API, mida olen kohanud tavakasutse tsikliõlil on juba API SL. Aga läbi aegade on Castroli klass jooksvalt teistest veidike eespool. Viimaste aegade üllatava erandina olen aga leidnud sama klassifikatsiooni Liqui Moly 10W-40 poolsündilt. Ilmselt võib olla selle taga ka eelmainitud õli tuntav hinnatõus läinud aasta teisel poolel. Kas see oli nüüd kompenseerimaks kõrgema klassi omistamiskulusid või tõepoolest paremate omadustega lisandite maksumust - vot seda ei oska keski vist reaalselt aimata...

Ma mäletasin, et selle API-ga oli vist nii et kuni SG-ni näitas see õli sooritusvõimet, edasised tähed hakkasid tähendama rohkem sobivust katalüsaatorile, kütusekulu säästu ja vahetusvälba pikenemist, otseselt määrimisomaduste paranemist vist enam ei olnud. Aga ma võin ju ka eksida :).

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”