liiklustrahvid kui maksud 2009

Kasutaja avatar

baltroon
Tsikkel: Sõber
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Re: liiklustrahvid kui maksud 2009

Lugemata postitus Postitas baltroon »

ants01 kirjutas:

Et asi hiljem lihtsam oleks, kirjutage esmases protokollis kõik nii täpselt kui võimalik. Kui vaja, küsige lisaleht. Kas politsei ise nägi kogu situatsiooni? Kui jah, siis pange see kirja ning see on juba tema tunnistus. Tema ju kirjutab ka alla!
Seda kõike saab hiljem Teie kasuks pöörata ja asja nats kergemaks teha.

Pmst nii peakski olema. Kena oleks veel, kui omal oleks olnud masinas kah mõni või mitu lisatunnistaja /-t.

Situatsiooni kirjeldus järgmine- liiklesin trassil, millel lubatud kiiruseks 90 km/h. Punktis x jõudsin järgi eessõitvale sõidukile (nr.000OOO), millise sõidukiirus oli ebastabiilne, kõikudes 75 km/h - 100 km/h ca 3-4 km kohta. Kuna olen ise stabiilsema sõidumaneeri pooldaja ja seda eelkõige kütuse säästlikkuse ning rohelise eluviisi järgimiseks, tuli leida sobiv koht möödasõiduks. Punktis y oli eessõitva sõiduki kiirus langenud järjekordselt kiiruseni 80 km/h ja vastutulevad sõidukid puudusid, veendusin selles kaks korda. Samuti oli teelõik möödasõidu sooritamiseks igati ohutu. Alustasin möödasõitu, samal ajal alustas minuga koos möödasõitu minu taga sõitnud sõidukijuht (nr.111III). Minule üllatuseks jaTÄIESTI ootamatult alustas kiirendamist ka sõiduk (nr. 000OOO), millest möödasõitu olin sooritamas. Möödasõidu lõpul oli tema kiiruseks jälle 100 km/h, mistõttu tuli ohutuse tagamiseks tõsta minul kiirus 110 km/h-ni. Olles naasnud tagasi oma sõiduritta, jätkasin veel mõnda aega kiirusega 110 km/h sõitmist, et ei tekiks liiklusohtlikku olukorda minu taga sõitva sõiduki (nr.111III) tagasi oma sõiduritta reastumisel. Täpselt sellel hetkel peatas mind politseinik M punktis z, olles kogu eelnenud manöövrite tsükli ära näinud ja minu poolse tegevuse liiklusohtlikuks tunnistanud. Kahetsen siiralt, et olin sunnitud kirjeldatud situatsioonis rikkuma EV-s kehtivaid liikluseeskirju ja tunnistan süüd selles osas. Samuti palun mõista asjaosalistel situatsioonist tingitud vajadust mõistlikkuse piirides sooritatud liiklusrikkumisele.

Sellise sisulise kirjaga on Sul lootust mitte leppida kohapealse kiirmenetlusega ning ilmuda hiljem komisjoni, mis peaks hakkama sinu poolset süüd arutlema. Kuid kindlasti ei anna selline kirjutis 100% tagatist sellele, et sind süüdi ei mõisteta. Ometi annab selline tegutsemine sulle võimaluse hiljem süüdimõistva otsuse korral edasi pöörduda vastavate instantside poole, millised hakkavad omakorda süüdimõistva otsuse mõistlikkuse üle otsustama.

Kui Sa kirjutasid sinna: Sooritasin möödasõitu, ületasin kiirust, olen süüdi. - siis maksa trahvi ja ära rohkem hala.

:bsmile:

ÄRGE HAKAKE JÄLLE HALAMA!

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Fleim”