Motokrossi tänane päev-olevik-tulevik ja arengud
Re: Motokrossi tänane päev-olevik-tulevik ja arengud
Tere Seltsimehed!
Miks kõik seda Türi Raadiomasti mäletavad nii hästi? Oli ju Põlvas samuti 52 kaasvõitlejat B-klassi stardis. Ja ma oleks EMF-i kohtusse ka andnud kui mind ei oleks starti lastud. Maksin ju minagi stardimaksu, litsentsi eest ja veel kohalesõit teisest Eesti otsast mis on samuti suur kulu. Seega, olen rahul ka sellega, et ma sain kasvõi ülimalt suure osavõtjatega ühes grupis võidelda. Sõidaks ka ise iga päev ja teeks trenni kui saaks või aega oleks. Tervis ja rahakott aga kahjuks seda ei luba. Muidugi tahaks jõuda kunagi ka A-gruppi. Seda ju enamus tahab-olla kiire ja vastupidav ning sõita ilma vigadeta. Mx77-l on õigus selles suhtes et jah, kiiremad ja aeglasemad tuleks eraldi rühmitada ka ajasõitudes. Pidevalt kuulen et keegi karjub taga. Aga sa ju oledki kiirem ja osavam, mida sa siis karjud. Sõida mööda ja ära ohi (näide Gregor Kaares, A-grupi 10-ne sees, 1-sekund siia-sinna ei loe talle möödumisel midagi,samamoodi peavad tema konkurendid ajasõidus aeglasematest mööduma-nemad ei karju eriti), kui ei oleks konkurente siis ei oleks see ka kross ja sõitku üksi. C-grupi võiks teha küll. Ajaliselt võiks ta ikka jääda B-grupiga ühele tasemele. Muidu ei arene üldse. Pigem võiks C-grupp olla hüppelauaks B- ja A-gruppi. Ise tiksun vaikselt B-grupi tagaotsas. Aga sellepärast et ei ole aega ja võimalust kogu aeg trenni teha ning olen võtnud sihiks lõpetamise mitte kukkumise ja katkestamise. Paljud sõidavad mööda aga natukese aja pärast sõidan mina nendest mööda sest nad kukkusid
MMM-ga ei saa asja võrdlema hakata. Seal sõidavad need kellel ei ole tõsiselt aega ja mõnel ka rahalisi võimalusi muidu võidu sõita. Paljud ju laenavad tsikleid oma sõpradelt. Osad on kunagised sõitjad kuid samuti ei saa põhjusega Eesti teistel võistlustel sõita. Pigem jah, EMF võiks teha odavama litsentsi mingile harrastajate grupile (paraku nimetan ennast ka harrastajaks aga MA ÜRITAN PAREMUSE POOLE). Lisaks ei ole Eestis eriti klubisid kus toimib KOOSTÖÖ. Keegi kes läheb näiteks kuhugi trenni siis võiks ju aegsasti teada anda kuhu ja millal. Isegi liituks vahest selle grupiga. Aga enamus kodanikke on kas uhked või isekad ja teisi kaasa ei kutsu. Alles pärast kuuled et, ah me käisime seal ja seal trennis. Kui on olemas normaalne klubi kus ja kes käib pidevalt normaalsel ajal trennis (see tähendab peale 17.00-i) siis andke ka mulle teada. Kui sobib siis võin isegi Teie klubi all järgmine aasta sõita. Mis siis et tagapool ridades aga kokkuvõttes saan normaalselt punkte kasvõi EKV-delt sest üritan kõik ikkagi kaasa teha. Ja kui trennides käiakse siis oleks ikka asjalik kui kiiremad mehed jagaksid oma informatsiooni sõitmise kohta ka aeglasematele. Loogish ju et ise punnimine eriti kaugele ei vii. Lisaks ei hooldata enamikke Eesti krossiradu korrapäraselt. Näited Saku ja Maardu, mis on kõige lähemad Tallinnale ning on enamus ajast lükkamata. Nii suurte aukude peale kulgema minna ei ole tõesti mõtet. Kui keegi on enda vastutusele raja võtnud siis Palun viitsige käia see 100.- eeku ka ära küsimas nendelt trenni tegijatelt. Ise olen vägagi nõus maksma ja enamus radadel maksan ka kui küsitakse sest tean siis ju et rada vahepeal ka hooldatakse. Kui rada kogu aeg aukus siis keegi lõpuks ei lähegi sinna sõitma. Ja kui Te ise ei viitsi selle rajaga jännata siis andke see vastutus ja rajaõigus kellelegi teisele. Aga jah… Ärge siis väga sõimama siin mind hakake. Sest tundub et mida iganes sa ka kirjutad siia foorumisse, siis kellelegi see ikka ei meeldi.
Lisaks veel et, isa on mul ka mitmekordne Eesti meister olnud ja kapp ning kapi pealne medaleid-karikaid täis aga see selleks. Siis olid teised ajad ning mina olen Mina ja tema oli Tema.
Võtame asja mõistusega.
Kawasaki KX250F `13
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.