Räägiks keevitusseadmetest

Kasutaja avatar

Margusxx
Mode
Tsikkel: GSX1300RZ K750 CRF1000l
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 34 korda

Re: Räägiks keevitusseadmetest

Lugemata postitus Postitas Margusxx »

randel kirjutas:

Erinevaid regulaatoreid üldjuhul omavahel vahetada ei saa ja kindlasti ei tohikski.
Atsetüleeni balloonis on rõhk kuni 15bari ja väljundrõhk kuni 1,5bar, hapniku ja keevituse segugaasi (argoon/co2) balloonis kuni 200bar, co2 balloonis sõltuvalt temperatuurist ca 50-60bari.
Lisaks kasutatakse keevitamisel fikseeritud rõhku (2,5bar) ja gaasihulga reguleerimist (l/min), samas kui teistel regulaatoritel reguleeritakse rõhku (bar).
Hapnikuregulaator on õlivaba, kuna õli ja hapniku kokkupuutel tekib plahvatus. Kui nüüd kasutada hapnikuregulaatorit mingil teisel balloonil ja seejärel keerata uuesti hapnikuballooni otsa, on suur võimalus korralik plahvatus korraldada ja oma näppudest või elustki ilma jääda. See, et ma kunagi nii tegin ja midagi ei juhtunud, ei tähenda, et järgmine kord ka kõik hästi läheb.
Õnneks on keermed tehtud erinevatel gaasiballoonidel erinevad ja niisama lihtsalt neid omavahel vahetada ei saa.
Paraku on meie hulgas erinevaid leidureid, kes kasutavad erinevaid vahetükke jms, peaasi et asja kuidagi tehtud saaks.
Enne kui midagi teha, tasub mõelda, kas ma ka tean, mida ma teen. Ja kui ei tea, siis küsida kelleltki kes teab :)

tervitustega AGAst,
randel

Näppudest poleks hullu, kui hapniku pudelile õli ligi satub siis on näpud väikseim mure, kui ma ei eksi siis tartus pärmitehase ehitamisel juhtus selline kooslus, kõik kes läheduses olid said otsa, sa ei pea samas ruumiski olema, ülerõhk pressib siseelundid sodiks.

Hardcore,hardcore,hardcore,hardcore. Nothing less and nothing more...

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”