Motokrossi tänane päev-olevik-tulevik ja arengud

Kasutaja avatar

paarn
Tsikkel: EXC350, Lynx 600E
Kontakt:

Re: Motokrossi tänane päev-olevik-tulevik ja arengud

Lugemata postitus Postitas paarn »

fotek kirjutas:
mazon kirjutas:

Kui oled hakkaja tee MTÜ ja loo oma asjaarmastajate sari.

Ma arvan, et paljud mäletavad neid meie hakkajaid, kelle oma sarja tegemine lõppes sellega, et radade omanikel keelati nende sarja sõite teha :(

paarn kirjutas:

Loomulikult on olen nõus hr Koval73 väitega: "Et ei ole tarvis rõhku pöörata mitte nii väga harrastajatele ja hobitajatele vaid noortele." ja et igasugu mõttetud klassid eemaldatakse. Enesestmõistetavalt peaks EMF-i üks eesmärke olema tippmotosportlaste nö kasvatamine, aga päris kätt ette ei maksaks panna ka hobitajatele ja harrastajatele, sest need inimesed on enamasti need, kes oma võsukesed motospordi juurde viivad, esimesed näpunäited annavad, kellelt poiss või tüdruk motospordi pisiku võib saada ja keda isa võibolla EMV-dele ja EKV-dele võistlema veab. Arusaadav, et tänases seisus, ei pruugi EMF-il harrastajatega tegelemiseks raha jaguda, aga takistada ei tohiks.

Minu arusaamist mööda, kas siis ei peaks mitte kahe variandi vahel valima?

1. Võistlus ühes klassis ja taseme/tulemuste järgi jaotamine ja kõige viimastes sõitudes siis kõige aeglasemad ehk nn harrastajad. Aga see ma ei usu et saaks toimida, kuna päeva pikkus on ikkagi piiratud.
  2. Motoklubid, tehnikaspordi klubid ja muud ühendused, kes neid nn kolmapäeva/harrastaja krosse korraldavad võiks omavahel kokku leppida ja korraldada a la harrastajate krossi karikasarja, põhimõtteliselt ilma EMF-i asjasse segamata. Lepivad reeglid/tingimused kokku ja iga ühendus orgunnib a la ühe võistluse aastas. Võib ka EMF-ga kokku leppida, et EMF-i rahvaspordikaardiga võib sõita ja lisaks võivad ka sõita lihtsalt need, kes on endale IF-st või mõnest muust kohast motospordi märkega kindlustuse muretsenud. Kõige olulisem on seejuures info olemasolu, mis on minu arvates ka peamiseks põhjuseks, miks harrastajate omaette tiksuvat võistlussarja ei ole tekkinud. Oleks vaja reaalselt toimivad netilehte, kus on info reeglite, võistluste toimumise, tulemuste kohta ja ka võimalus võistlusele end registreerida. Iga külakrossi korraldaja saaks karikasarja korraldajatega kokku leppida, info üles laadimise või karikasarja k. Kambapeale selline leht teha ei oleks üldse väga kallis. Et aga üldse harrastajate krosse korraldada on reaalselt raha vaja ja kui korraldaja ei tea, kas ta sellesse üritusse pandud raha ka tagasi saab siis ei ole ta sellise asja korraldamisest pikemas perspektiivis huvitatud. Kui stabiilne nõudlus on registreerunute näol näha, siis saab ka selline asi tekkida.[/b]

Minu arvates oleks selline asi tehtav, kuna Piksepini ja Karjääri kärnatamine on olemas ja isadel, kes omi lapsi krossi sõitma panevad on ka vaja vahel sõpradega/tuttavatega rajal mõõtu võtmas käia. Aga see ei peaks ilmtingimatta olema EMF-i ülesanne, see võiks olla vabalt omaalgatuslik värk, vajadusel EMF-i kaasav.

Mulle isiklikult see krossi värk väga ei istu, pole piisavalt mune selle jaoks ja nõus Mella poolt öelduga, et "Ei ole sprinterile kohast vormi ja ei meeldi mulle see küünarnukitunne ja üle sõitmise vajadus. Peale krossi tuleb tööpäev ja terveid käsi, jalgu ja pead on seal vägagi vaja. Eriti seda viimast.
Kestvuskross on selles suhtes märksa rahulikum."

See lahendaks minu arvates harrastajate probleemi.
Põhimõtteliselt selline asi nagu alloleval lingil, aga ei ole mõtet teha nii, et karikasarja ja etappide korraldaja on üks sama punt, iga kord on erinev korraldaja, lihtsalt reeglid on ühised. Nn krossisõpradelt krossisõpradele tüüpi üritused. Aga see asi vist ei läinudki käima:
http://www.emx.ee/emx.htm
http://www.emx.ee/

Siis oleks rohkem lootust, et täna motovärki harrastavad isad julgevad omi poisse rohkem motokrossi sõitma panna.

Tervitustega,
Päärn

Nagu ma lehel 3 juba korra üritasin selgitada, ei saa hetkel olemasolevatele huvilistele sellist asja teha.
Üritan enda seisukohast selgitada miks:

• sõitjaid liiga vähe et ühele sarja korraldajale see ära tasuks mõistlike hindadega (kuni ca 300 eeki nägu), seega raha teenimise eesmärgil seda teha ei ole mõtet ja ei saa pikemas perspektiivis, korraldamine ja inimeste töö, aeg liiga kallis (osalemistasu tuleks liiga kõrge)
  • ainus variant mida ma näen, mis võibolla ehk oleks võimalik, on teha seda baseerudes entusiasmile, aga seda aint sel juhul kui mitmed korraldajad suudavad omavahel kokku leppida näiteks karikasarjas, (a la sõpradelt sõpradele üritused), ühe korraldaja entusiasmist ei piisa, kuigi on erandeid (piksepini)

Palju oleks klubisid või sõpruskondi kes sellist asja oleks nõus tegema ja enda peale võtma? Võib siia teemasse kirja panna.

Moto-orineteerumine: http://www.villamoto.ee

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kross ja enduro”