Võrrist paadimootor
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 126
- Tsikkel: vanakool.. MT9
Võrrist paadimootor
Tere.
Ilus suvi tulekul ja tahaks ehitada paadile pealetõstetava algelise mootori, et ise ei peaks tegema neegri tööd.
Tingimus et asi peaks olema kerge ja lihtne ja odav. Arvan, et kõige paremini sobiks sääreväristaja mootor. Jõudlus peaks piisav olema, tuleb katsetada erinevaid ülekandeid.
Propellerit veel välja valinud ei ole. Käivitamine peaks nööriga teostatav olema.
Enne kui käed õliseks teen, küsin üle, kas keegi on midagi sellist ette võtnud. Mis mootor oleks parem ja kas asi tasus küünlaid. Kuidas lahendada summutust. Oleks ju mõnus vaikselt podiseda, summuti on aga suur ja vett ma reostama ei hakka gaaside sinna juhtimisega. Veebilingid teretulnud
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 694 korda
- Tänatud: 455 korda
Re: Võrrist paadimootor
Näita mulle paadimootorit, mille heitgaasid ei ole vette juhitud?
Muidu on olemas ka akude pealt käitavad mootorid- lähed autoga mere äärde, kruvid aku maha ja paned paadile.
Tuled tagasi, proovid, kas auto käima saad
edu ehitamisel
-
ei kavatse dessanti Rootsi, seega ökonoomsus ei mängi rolli. 4-taktiline kaotab juba väiksuse ja kerguse.
-
- Toetajaliige
Sellele võrri mootorile pead tegema sundjahutuse, võta parem miski vedelikjahutusega 4T mootor ja arenda seda.
Iseasi kui tasuv see projekt oleks, väikesed kasut. mootorid suht soodsalt turul ja ega uued "hiinlased" kallidki pole.
edu
eks miskit taolist tuleb välja
-
- Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 6 korda
v6savillem kirjutas:.......... 4-taktiline kaotab juba väiksuse ja kerguse.
-
mõtlesin ise ka trimmerile, aga pole sellist mootorit üle hetkel ja stiilne oleks see vene mootoriga lahendada.
Meil tööl üks huvigrupp aretas vanade vene paadimootoritele muruniitja mootoreid peale. Võeti mingi Veteroki vms. jalg (koos kruvi, laagrite ja vertikaalse võlliga) , tehti sinna peale ca 5-10 mm vaheplaat ja sinna aretati kõige tavalisem muruniitja mootor peale. Võllile vaja ainult vahehülss nuputada. Lollikindel mootor, õhkjahutus, varuosi igal pool ja mootorid peaaegu et tasuta käes. Podiseb vaikselt (summuti ju ka peal). Antud ülesande juures võib-olla läheb tiba raskeks see mootor. Aga huvitav projekt sellegipoolest.
-
- Tsikkel: suzuki Bandit
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 7 korda
v6savillem kirjutas:mõtlesin ise ka trimmerile, aga pole sellist mootorit üle hetkel ja stiilne oleks see vene mootoriga lahendada.
vene saed ( uraal,druspa)
-
- Tsikkel: IZ
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 6 korda
no need masinad hiilgavad küll oma ülima töökindlusega
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
Hr. Kaaru kirjutas:vene saed ( uraal,druspa)
Nende puhul on jahh vist aerudega vehkides väiksem energiakulu kui neid raipeid käima tirides.
mx77 kirjutas:Hr. Kaaru kirjutas:vene saed ( uraal,druspa)
Nende puhul on jahh vist aerudega vehkides väiksem energiakulu kui neid raipeid käima tirides.
Bingo
Aga nohh, kui inimene tahab elu endale keeruliseks elada, siis palun väga (isiklikult käiks väga suure kaarega vene tehnikast mööda).
Kusjuures võrrimootorist on tehtud ka paadimootorit tehase poolt, vesijahutus ja puha.Kahjuks ma pole pilti saanud kuna omanik loovutas selle Soomemaale kui õieti mäletan. Aga võrrimootor ei hiilga ei jõu ega töökindlusega.
TO HIID- kas see projekt on lõpetatud juba? Omal oli sama plaan aga veel pole alustanud ülearuse mootori puuduse tõttu. Samas üks elukogenud härra ei soovitanud kuna muruniiduki mootor puksidele ehitatud ja ei kannata suurt koormust.
Begemot kirjutas:v6savillem kirjutas:mõtlesin ise ka trimmerile, aga pole sellist mootorit üle hetkel ja stiilne oleks see vene mootoriga lahendada.
Olen katsetanud. Sel suvel sai lääne sae (mc culloch vist) mootorit katsetada, mingisuguse tundmatu vene jala otsa sai ta vaheplaadiga aretatud. Ütlen ausalt, et pole mõtet. Isegi vilets orginaalmootor on parem kui miski selline aretus. Võibolla muruniitja mootor veel (pole proovinud) aga heitgaasid peaks ikka vette minema sest suuremate pööretega on ikka jube lärm, sellisel pisikesel asjal. Vesijahutus ja gaasid vette on ikka vaiksem. Teised podistavad peaaegu, et tühikäigul oma 20 hepase mootoriga mööda, sina lärmad mitmesaja hepa eest aga kiirus vast 10km/h. Mis paadile sa tahad panna mootorit? Mul peaks olema kuuris vast midagi. Kaasaarvatud see saearetus koos jalaga
. Muide 4-taktilised 2-3sed mootorid pidi võtma jube vähe kütust, mehed ytlevad ,et liitriga saad peaaegu terve päeva töristada.
Muide möödunud nädalal peipsil käies olid ahvenad nii marja täis, et sai puhtalt pannitäite viisi ainult marja praadida....
-
- Tsikkel: VTX 1800
- Tänatud: 1 kord
Sellega seose tuleb meelde .. sai ka sõbra käest paadimootor võetud..tutikas..määrde sees. Vene asjad olid ju umba tavotiga konserveeritud.Meil polnud ju aega ega tahtmist asja käima panna....küll järve ääres paneme...uus pill ju.Pumpasime paadi täis,mootor peale,bensiin paaki ja järvele.SET Veitsiluoto Sawmillga aerude peale me jäimegi.. Õhtul siis 0,5 kõrvale hakkasime mootorit käima ajama. Tal oli ju silinder ka tavotti täis. Meil ainult šveitsi nuga näpitsatega,ei saanud küünalt ka maha. Aga ca pool tundi hullult kiskumst ja bensuga uputamist ja ellu ta ärkas. Järgmine ommik oli tore järvel kruiisitada ja lanti vedada.Saime haugi ka nii,et võis sirge seljaga koju minna.Aga muruka mootorist endalgi plaan olnud midaagi ehitada,tõesti lollikindel mootor,.Mul katsetus pooleli.Muruniitja juba 5 aasta vedeleb aastaringi kuuse all. Iga aasta kevadel tõmban käima,niidan muru ja viskan hei alla tagasi,ei mingit õlivahetust ega midagi. Huvitab lihtsalt,et kaua käib
-
- Toetajaliige
Teed oma aretise valmis siis vee peale minekuks on Sul 3 inimest vaja!
1 aerutab kiiresti lähima maa poole
2 viskab hauskariga vett välja
3 karjub APPI
-
Kardinal kirjutas:Begemot kirjutas:v6savillem kirjutas:mõtlesin ise ka trimmerile, aga pole sellist mootorit üle hetkel ja stiilne oleks see vene mootoriga lahendada.
Olen katsetanud.
Sel suvel sai lääne sae (mc culloch vist) mootorit katsetada, mingisuguse tundmatu vene jala otsa sai ta vaheplaadiga aretatud. Ütlen ausalt, et pole mõtet. Isegi vilets orginaalmootor on parem kui miski selline aretus. Võibolla muruniitja mootor veel (pole proovinud) aga heitgaasid peaks ikka vette minema sest suuremate pööretega on ikka jube lärm, sellisel pisikesel asjal. Vesijahutus ja gaasid vette on ikka vaiksem. Teised podistavad peaaegu, et tühikäigul oma 20 hepase mootoriga mööda, sina lärmad mitmesaja hepa eest aga kiirus vast 10km/h. Mis paadile sa tahad panna mootorit? Mul peaks olema kuuris vast midagi. Kaasaarvatud see saearetus koos jalaga
. Muide 4-taktilised 2-3sed mootorid pidi võtma jube vähe kütust, mehed ytlevad ,et liitriga saad peaaegu terve päeva töristada.
Muide möödunud nädalal peipsil käies olid ahvenad nii marja täis, et sai puhtalt pannitäite viisi ainult marja praadida....
no ega sa paadiga käinud... kuskandist peale läksid
-
ants01 kirjutas:Teed oma aretise valmis siis vee peale minekuks on Sul 3 inimest vaja!
1 aerutab kiiresti lähima maa poole
2 viskab hauskariga vett välja
3 karjub APPI
Järvel mees upub ja karjub appi...upun....kaldal mees jalutab ja vastab- ma ka ei oska ujuda aga ma sellest küll nii valjuhäälselt ei teavita
-
- Tsikkel: Honda XR600r Honda CRF450
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
Kui tahad vene värki ja nöörst käima tirida siis sobiks mõne traktori käivitusmootor. Kuigi see täidaks oma funktsiooni ankruna paremini.
PUUPAADID
To teitur: Minu teada said nad oma muruniidukimootorid käima jah. Ma pean uurima, äkki saab piltegi.
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 222 korda
v6savillem kirjutas:mõtlesin ise ka trimmerile, aga pole sellist mootorit üle hetkel ja stiilne oleks see vene mootoriga lahendada.
Viska ull mõte peast.Trimmer töötab ainult täispööretel korralikult .Ja pärast jamad veel ülekandearvudega ja vindi sammuga ennast haigeks.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
Aga natuke uuem mootorsaag? Meil peaks olema üks oksasaag, mis võib küll lahjaks jääda, aga igatahes on ta üle. Ketitähik on ainuke asi mis katki, aga see tehakse nagunii ümber.
Piisavalt väike, saad vangust tõsta, kerge jne.
Võrri mootor iseenesest on piisavalt töökindel kui sellel asendada süütemäng. Minu oma on vastu pidanud 2 aastat
-
soni kirjutas:Kui tahad vene värki ja nöörst käima tirida siis sobiks mõne traktori käivitusmootor. Kuigi see täidaks oma funktsiooni ankruna paremini.
ei sobi.. kindlasti. alt lahtine karter jne. tundub,et sa pole käivitusmootorit eraldi näinud
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 222 korda
Panustaks madalama pööretega neljataktilise peale,neil rohkem väänet.Lihtsam asju kokku ajada.,
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
- Toetajaliige
franz125 kirjutas:Panustaks madalama pööretega neljataktilise peale,neil rohkem väänet.Lihtsam asju kokku ajada.,
Mina panustan paadimootori peale
-
- Tsikkel: suzuki Bandit
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 7 korda
lääne saed ei kannada pikalt ühtlaseid pöörteid(eriti kõrkeid).
-
ants01 kirjutas:franz125 kirjutas:Panustaks madalama pööretega neljataktilise peale,neil rohkem väänet.Lihtsam asju kokku ajada.,
neetud pragmatik
Hiid kirjutas:To teitur: Minu teada said nad oma muruniidukimootorid käima jah. Ma pean uurima, äkki saab piltegi.
Pildid oleks väga tore
-
- Toetajaliige
taux kirjutas:ants01 kirjutas:franz125 kirjutas:Panustaks madalama pööretega neljataktilise peale,neil rohkem väänet.Lihtsam asju kokku ajada.,
neetud pragmatik
Ise ütleksin, et pessimist
Lihtsalt paadimootorid on juba ammu leiutatud ja enamasti väga töökindlad. Ei ole nii, et asju pole saada ja siis tuleb miskit kompunnida.(mis ei tähenda isenokitsemise täieliku mahategemist)
Kui juba teha, siis nr1 valik oleks muruniiduki mootor.
Igatsugu saed ja trimmerid unusta ära- nendele vajad reduktorit, pealegi ei kannata nad pidevalt suuri pöördeid.
Kui veel kuskilt kasutatud kanna saad on pool võitu kindel.
Jõudu tegemistes AGA ole vetel ettevaatlik!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.