Kukkumine ja taastumine
Re: Kukkumine ja taastumine
Päris täpselt sama vigastust vist ei olegi, seetõttu ei tea täpselt ka soovitada. Ma kukkusin puruks küünarliigese ja kildudeks õlavarreluu. Peale kipsi mahavõtmist liikus küünarnukk ca 5 kraadi. Omapäi harjutuste tegemisest ei tulnud midagi välja. Punnisin kõvasti, aga kasu praktiliselt ei olnud, liikuvus ei paranenud. Siis käskis arst, kes opereeris, kibekiiresti taastusravisse minna, muidu jääbki käsi paindumatuks. Läksin koguni kahte eri kohta (Mustamäe polikliinik ja Mustamäe haigla), kuigi sellist topeltkoormust vist ametlikult ette ei olnud nähtud. Kuu või poolteist kõva punnimist ja saigi küünarnuki liikuma. Eriline tänu Mustamäe haigla taastusravi spetsialistile!
Augustis kukkusin ja veel märtsis jalgratta selga ronides oli kohati valus, aga õnneks kadusid valutuiked kiiresti. Minu kogemus ütleb, et peale kipsi mahavõtmist ei tohi kindlasti mitte niisama passida, vaid aktiivselt liigutada (soovitavalt spetsialistide näpunäidetel). Ehk nagu minu kirurg seletas, et miks lapsed paranevad luumurdudest hulga paremini kui täiskasvanud, on just see, et tervenemisel annavad kogu organismile tublit koormust (mängivad, spordivad jne.).
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.