125 cc juhtimine?
Moderaator: Moded
125 cc juhtimine?
Tere!
Soovin lakoonilist vastust järgmisele küsimusele:
Olen 22, oman B-kat lube 4 aastat. Millise maksimaalse kubatuuriga kaherattalist võin ma seaduslikult juhtida? 50 või 125cc?
Taustajutt:
Teema on ilmselt väga tüütav ja korduvalt läbi nämmutatud, aga ühegi foorumi ühegi selleteemalise threadi kiuste ei ole ma täpselt aru saanud, mida ma juhtida võin, sest kusagil pole just sellist küsimust esitatud ning ARK.ee jättis samuti otsad lahti.
Ühest allikast lugesin sellist asja:
"kergeid mootorrattaid tohib juhtida B kategooria juhiloa alusel." Samast leidsin ka viite sellele, mis see "kerge" mootorratas on:
"kerged mootorrattad, mille töömaht ei ületa 125 cm3 ja mille võimsus on kuni 11 kW;"
Suurimad tänud!
-
- Tsikkel: KTM 640 & K-750m
Re: 125 cc juhtimine?
B-kat loaga võid sõita ainult 50cc mootorrattaga. 125cc ja 11kw jaoks on tarvis lube (A1 vist ).
-
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
Kuni 50cc võid juhtida kui A katti pole.
http://www.krracing.ee/
Ok, tänud, teema lukku. Äkki keegi kunagi googlist leiab selle teema, siis saab ka vastuse kiiresti kätte.
Jah, need need allikad olidki, aastast 1991. Aga 2006. aasta sama dokument ütleb, et
"3. Liikmesriigid võivad oma territooriumil lubada järgmisi vastavusi:
b) A1-kategooria mootorrataste jaoks B-kategooria sõiduki juhiluba."
Aga nagu ma aru saan, siis võtmesõna on "liikmesriigid võivad", aga ei pea, ja Eesti ilmselt siis ei luba...
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.