sõitke silmad lahti :(
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
sõitke silmad lahti :(
Tere. Olen Henry. Käisin neljapäeval oma Honda NSR-ga sõitmas. Ja siis sõitis mulle (ma olin peateel) ette üks auto. Ma arvasin, et ta märkab mind ja panin gaasi juurde et tema eest läbi lipsata. Kahjuks ei märganud ta mind ja ma sõitsin talle vastu esiratast. Lendasime bikega üle auto, mina lendasin üle 8 m ja bike maandus suure laksuga minust meetri jagu eemal. Nüüd olen Tartu Maarjamõisa haiglas, mulle tehti operatsioon, sest et reieluud olid ÜKSTEISE KÕRVAL, 4 õmblust ( 15 cm, 10, 3, 3) nüüd ei saa jalga liigutadagi, esmaspäeval või teisipäeval proovin alles kõndima hakata... 3 nädalata ei käi koolis ja 3 kuud ei tohi sporti teha.
Aga tegelikult mul vedas täiega, sest et ma maandusin seljaga äärekivi kõrvale, kui oleks peale maandun, siis oleksin praegu halvatud. Ja vedas, et bike mulle peale ei maandund, ja vedas, et bike ei plahvatanud, sest pensiini paak oli katki ja signa huilgas.
Rattast on terve ainult iste. Esiots on täitsa puudu jne.
Autojuht jäi süüdi ja maksab mu bike kinni.
Aga tegelikult mul vedas täiega, sest et ma maandusin seljaga äärekivi kõrvale, kui oleks peale maandun, siis oleksin praegu halvatud. Ja vedas, et bike mulle peale ei maandund, ja vedas, et bike ei plahvatanud, sest pensiini paak oli katki ja signa huilgas.
Rattast on terve ainult iste. Esiots on täitsa puudu jne.

Autojuht jäi süüdi ja maksab mu bike kinni.
-
Teema algataja
-
- Kontakt:
Kuulsin seda raadiost ja jõnksu järgi,mis südame alt läbi käis,sain aru,et keegi meist.
Hea,et optimistlik oled,see aitab paranemisele kaasa ja tervist soovida nüüd ongi õige aeg,sest seda läheb sul kohe kõvasti vaja.
Aga autojuht...ju ei uskunud oma silmi
Kiiret ja jäägitut paranemist sulle!
Hea,et optimistlik oled,see aitab paranemisele kaasa ja tervist soovida nüüd ongi õige aeg,sest seda läheb sul kohe kõvasti vaja.
Aga autojuht...ju ei uskunud oma silmi

Kiiret ja jäägitut paranemist sulle!
Ei ole olemas tigedaid inimesi, on hoopis vähe huumorit!
-
Teema algataja

So what! Isegi kui ei põlenud, avarii põhjustas ikkagi kõrvalteelt peateele välja ja ette sõitnud autojuht. Selle loogika järgi võiks ju punase tulega sõita ka ristmikule ning väita, et avarii põhjustas mitte punase fooritule eiramine vaid auto, mis sõitis rohelise tulega ristmikule, sest tal ei põlenud tuled!!!

Sulle kiiret paranemist ja valutut ratta kompensatsiooni (ükskõik mis kujul) kätte saamist !!!

Anyway, mul üks sõber pani samamoodi crashi, kuid rolleriga...ja nüüd on tal õigus nõuda liiklusõnnetuse põhjustajalt raha, periood oli umbes 2 aastat vist...

...ja mis puutub bike parandamisse...see selleks...enda tervis on põhiline...loodan, et sa saad terveks ja hakkad ilusti liikuma ja saad kindlasti ka sporti teha, mitte ei pea ülejäänud elu sant olema...

kurb, aga selline on meie ühiskond, kus me elame...

good things come to those who belive, better things come to those who don`t give up...
-
Teema algataja
-
Teema algataja
Tere Henry
Ma nüüd kindlasti oma arvamuse avaldamisega saan nii sinu kui ka siin foorumis olevate asjaosaliste kriitika osaliseks,kuid see puhtalt minu arvamus: Sa kirjutasid: Ja siis sõitis mulle (ma olin peateel) ette üks auto. Ma arvasin, et ta märkab mind ja panin gaasi juurde et tema eest läbi lipsata. Kahjuks ei märganud ta mind ja ma sõitsin talle vastu esiratast.
Kui sa märkad,et sinule hakkab ette keerama kõrvalteelt auto,siis MIKS SA GAASI JUURDE LISAD & MIKS SA TAHAD AUTOGA VÕIDELDA??Sa oleks võinud selle õnnetuse võibolla ise ära hoida või viia kokkupõrke tagajärjed miinimumini (sinu lennukaugus oleks 8m asemel olnud võibolla tunduvalt lähemal ning võibolla üldse olemata). Targem tegu oleks olnud hoog maha võtta ja lasta autol oma pööre ära teha,oleks sina terveks jäänud ja ratas samuti.Sõites ei tohiks sa kunagi ARVATA,et ÄKKI TA NÄEB SIND(Proovi mõelda,et kui ta ei näe mind,mis siis teen).Peateel liiklemine ei tähenda seda,et sa oled kunigas ning kõik sulle teed annavad,Alati leidub keegi,kes liikluseeskirju rikub ning võib juhtuda,et kõrvalteelt peateele keerav sõiduk tõesti ei näe mööda peateed sõitvat sõidukit või ei hinda ta kiirust ning vahemaad õigesti ja keerab ette. Selleks tuleks ka sõiduajal mõelda läbi erinevaid situatsioone,kuidas võiks erinevates liiklusohtlikes olukordades tegutseda.Sõiduks tuleks siiski valida sobilik kiirus vastavalt märkidele ning oma sõidukogemustele (sa oled vist 16.a),kuna ohu tekkides jääb sul otsuse tegemiseks murdosa sekundist. Mootorratturid on liikluses suht kaitsetud ning õnnetustes saavad nemad kõige rohkem viga.
Ma selle jutuga olen täitsa erapooletu nii ratturite kui ka autojuhtide suhtes(kuna ma ise sõidan nii ühe kui teisega),kuid mõlemad peaks liikluses silmad lahti hoidma ning üksteisega arvestama.
Minu poolt sulle samuti Henry kiiret paranemist ning Ära Pikka Viha pea.
Niipalju kui on inimesi,niipalju on erinevaid arvamusi.
Huvipärast küsin ka mis oli sinu kiirus enne seda kui sa otsustasid gaasi juurde panna ja kui suur oli umbes vahemaa sinu ja auto vahel??
Ma nüüd kindlasti oma arvamuse avaldamisega saan nii sinu kui ka siin foorumis olevate asjaosaliste kriitika osaliseks,kuid see puhtalt minu arvamus: Sa kirjutasid: Ja siis sõitis mulle (ma olin peateel) ette üks auto. Ma arvasin, et ta märkab mind ja panin gaasi juurde et tema eest läbi lipsata. Kahjuks ei märganud ta mind ja ma sõitsin talle vastu esiratast.
Kui sa märkad,et sinule hakkab ette keerama kõrvalteelt auto,siis MIKS SA GAASI JUURDE LISAD & MIKS SA TAHAD AUTOGA VÕIDELDA??Sa oleks võinud selle õnnetuse võibolla ise ära hoida või viia kokkupõrke tagajärjed miinimumini (sinu lennukaugus oleks 8m asemel olnud võibolla tunduvalt lähemal ning võibolla üldse olemata). Targem tegu oleks olnud hoog maha võtta ja lasta autol oma pööre ära teha,oleks sina terveks jäänud ja ratas samuti.Sõites ei tohiks sa kunagi ARVATA,et ÄKKI TA NÄEB SIND(Proovi mõelda,et kui ta ei näe mind,mis siis teen).Peateel liiklemine ei tähenda seda,et sa oled kunigas ning kõik sulle teed annavad,Alati leidub keegi,kes liikluseeskirju rikub ning võib juhtuda,et kõrvalteelt peateele keerav sõiduk tõesti ei näe mööda peateed sõitvat sõidukit või ei hinda ta kiirust ning vahemaad õigesti ja keerab ette. Selleks tuleks ka sõiduajal mõelda läbi erinevaid situatsioone,kuidas võiks erinevates liiklusohtlikes olukordades tegutseda.Sõiduks tuleks siiski valida sobilik kiirus vastavalt märkidele ning oma sõidukogemustele (sa oled vist 16.a),kuna ohu tekkides jääb sul otsuse tegemiseks murdosa sekundist. Mootorratturid on liikluses suht kaitsetud ning õnnetustes saavad nemad kõige rohkem viga.
Ma selle jutuga olen täitsa erapooletu nii ratturite kui ka autojuhtide suhtes(kuna ma ise sõidan nii ühe kui teisega),kuid mõlemad peaks liikluses silmad lahti hoidma ning üksteisega arvestama.
Minu poolt sulle samuti Henry kiiret paranemist ning Ära Pikka Viha pea.
Niipalju kui on inimesi,niipalju on erinevaid arvamusi.
Huvipärast küsin ka mis oli sinu kiirus enne seda kui sa otsustasid gaasi juurde panna ja kui suur oli umbes vahemaa sinu ja auto vahel??
Henry loos polnud pidurdamisest juttugi....Korgits : Sul vedas ,et sa oma pidurdamisega kyllili ei käinud enne autot =)
Njah, autojuhid on sügisilmade tõttu vist nägemisvõime kaotanud. Täna Põltsamaa linnas tagurdas üks sell parklast tee telgjooneni välja, kuigi mu CB tuled põlesid ja endal oli suht silmatorkav vihmakombe http://www.motorinfo.hu/img/piac/ixs/s/orcfdsa.jpg seljas. Mind päästis see, et olin just teed ületavate mutikeste pärast kiiruse alla 30 võtnud. Kui ma oleks pidurdanud ja seisma jäänud, ta oleks mulle vist sisse tagurdanid, sest minu möödumine vastassuunavööndi kaudu tema manöövris muutusi ei põhjustanud.
Aga jah, saa ikka terveks ja jõudu kindlustusega tegelemisel.
Kahro
Aga jah, saa ikka terveks ja jõudu kindlustusega tegelemisel.
Kahro
-
Teema algataja
To Henry:
Pidurdamisest oleks kindlasti abi olnud rohkem, kui gaasi juurde lisamisest.Õhulend oleks olnud tunduvalt väiksem ja kui sa poleks tervet hoogu isegi maha saanud pidurdada,siis oleks sa lennanud vastu auto tagaosa(kui auto oleks oma pööret edasi teinud).Üldiselt vedas,et sa autole otse ette ei jäänud oma kiiruse lisamisega ehk siis et sa küljelt hoopi ei saanud.
Kui sa nüüd tagantjärele mõtled, kui sa märkasid autot pööramas sulle ette ja sa oleks gaasi juurde lisamise asemel pidurdanud ning üritanud autost mööduda tagant.Oleks see möödumine(manööver)olnud võimalik??
Pidurdamisest oleks kindlasti abi olnud rohkem, kui gaasi juurde lisamisest.Õhulend oleks olnud tunduvalt väiksem ja kui sa poleks tervet hoogu isegi maha saanud pidurdada,siis oleks sa lennanud vastu auto tagaosa(kui auto oleks oma pööret edasi teinud).Üldiselt vedas,et sa autole otse ette ei jäänud oma kiiruse lisamisega ehk siis et sa küljelt hoopi ei saanud.
Kui sa nüüd tagantjärele mõtled, kui sa märkasid autot pööramas sulle ette ja sa oleks gaasi juurde lisamise asemel pidurdanud ning üritanud autost mööduda tagant.Oleks see möödumine(manööver)olnud võimalik??
kle R1s7o! nokk kinni! skyrunneri post oli väga asjalik. Pane nüüd kokku kannatanu väide vähesest kogemusest ja liiklemise põhitõdedest ja sa peaksid samale järeldusele jõudma. Mis puutub nsr'i tuledesse, siis njah... ma parem ei ütle midagi...R1s7o kirjutas:Kle skyrunner, tegelikult OLEKSid võinud sina seal ristmikul seista ja vaadata, kui auto tuleb ja siis käskida juhil peatuda![]()
Lisaks oli juttu ka külili minemisest. kui mu mälu mind ei peta, siis enamsti soovitatakse ratas parem külili lasta, kui lendu... vei lenda ise, ei lenda ratas sulle selga jne. (antud juhul tuleb muidugi arvestada sellega, et külili käies oleks olnud võimalus auto ette veereda).
-
Teema algataja
kui tagant järgi mõelda siis ma arvan et see oli parem variant minu tervise seisukohalt ,et ma panin gaasi juurde sest siis ma lendasin PUHTALT üle kapoti ,muidu olex lendand vastu tagaistuja ust ja siis olex ribid ja kõik sees olnd. ma maandusin veel murule ka et see päästis ka asja.
ja mis libistamisesse puutub siis mul ei olnd vastavat riietust , texad ja tavaline jope ja tossud.
ja mis libistamisesse puutub siis mul ei olnd vastavat riietust , texad ja tavaline jope ja tossud.
-
Teema algataja
-
Teema algataja
-
Teema algataja
Vot see on post, mille pärast see teema lukku läheb... sellisest lahmimisest on juba piisavalt juttu olnud...Nitrobreath kirjutas:Oot, ta sõitis sulle vastu ja siis keeras niisama lihtsalt ette?Siis ta pidi küll sind varem märkama ju! Eriti värdjas tüüp rsk
Kui terveks saad, sõida temast endast vöötrajal üle, siis ütle, et tal polnud helkurit vms ja sa ei näinud!
Ühtlasi väike palve modedele: ärge kustutage seda Nitrobreath'i postitust - las see olla kui idiootsuse näidis, siis on sellge millise jama eest teemad lukku pannakse ja vajadusel ka autorite suhtes meetmed tarvitusele võetakse!
nsr125 - head paranemist siis.