Elektritsikkel GS500 põhjal - Olli
Re: Elektritsikkel GS500 põhjal - Olli
Käisin ARKis eile asja uurimas. Nagu arvata oligi, siis päris lihtsalt sellega ühele poole ei saa.
Kaks aastat tagasi, kui asjaga algust tegin, esitasin avalduse mootorivahetuseks ning väljastati mulle ekspertiisi akt.
Rääkisin ARKi tehnoosakonnaga üle ning paistab, et õnnestub asi mootorivahetuse all arvele saada. Selleks pean siis toona väljastatud akti järgi ekspertiisis käima. ARKil omal eksperti pole ja seega peab kellegi erafirma käest vastavat teenust ostma.. Pole just kõige odavam lõbu.
Igatahes rääkisin juba ka Tartu piirkonna eksperdiga. Kuna ta peab hindama ka näiteks üldist elektriohutust, siis pole mul mõtet sinna enne minna, kui motikas on vähe kinnisemaks tehtud. Ei saa ju jätta muljet, et esimese vihmaga mu elektroonika läbi liguneb.
Samuti peab ekspert saatma pildid Tallinna, kus tehakse lõplik otsus. Ehk siis vähe viisakamaks tuleb välimus igal juhul enne meisterdada.
Tegin ka sellise esimese arvestatava proovisõidu.
Ülekannet tuleb kindlasti aeglasemaks teha, sest kiirendus oli natuke niru võitu. Kohalt ära võttes hakkab mootor väheke justkui jõnksutama, pean kunagi postitsioonianduri juhtmed üle kontrollima, ehk saab kontroller sealt mingit valet signaali. Samas miski 60km/h kandis lippas üsna edukalt. Eks peab akud täis laadima korralikult ja edasi vaatama.
Lähiajal üritan laadijad külge ehitada, siis saab juba "paagi" peale teha. Hetkel on plaan paak teha pleksiklaasist. Mõtlesin, et siuke toonitud, aga kuigipalju läbipaistev pleks võiks üsna äge olla. Samas võiks ka mingi valge või sinise pleksi võtta ja lasta näiteks kleepsud peale teha. Eks käin uurimas, millist pleksi üldse saada on. Laadijad plaanin "paagi" alla mahutada. Neid on 3tk ja igaüks annab 5 amprit. Kokku tuleb laadimisvool siis 15 amprit, mis teeb täielikuks laadimisajaks 7-8 tundi.
Kui mõnel päeval rohkem aega saan, tuleb video kaa, siis saate natuke rohkem aimu helist ja minekust ja üldse kõigest. ![]()
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.