GPS

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 381 korda
Kontakt:

Re: GPS

Lugemata postitus Postitas Piipz »

No siin on veel paar vahet Zumodel, tomtomidel ja käsigepsudel.
Et millal tasub ühte või teist eelistada.

1) Kuigi Zumod ja tomtomid on vee- ja tolmukindlad, siis miskipärast ma ei läheks ikkagi kuskile metsa ronima sellise suure gepsuga, mis ratta põõsasse viskamisel viga võib saada. Just tänu sellele suurele ekraanile ning suurtele mõõtmetele. Käsigeps kannatab põhimõtteliselt läbi tule ja vee käimist, mida väiksem see tilulilu sul lenksul on, seda vähem sa kardad sellepärast.

2) mõõtmed - zumo ja tomtom on suured ning nende aku ilma juhtmeta ei pea kaua vastu. Seega neid mujal kasutada, näiteks jalgsi matkates, geopeitust mängides, lennukis istudes või rognis sõites, väga ei saa. Võtavad ruumi ka rohkem. Ei saa kasutada AA patareisid juhul, kui mingi muu vooluallikas petab.

3) zumo ja tomtomi lisad - helistamine+muusika kuulamine+ leia oma sõber üles funktsioonid. Kui paljud neid reaalselt vajavad? neil puudub näiteks magneetiline kompass, ehk siis väike seisak ja juba sa ei saa aru, kuhupoole sa sõitma pead, lisaks altimeeter, mis on näiteks mägedes sõitmises tore vidin.

4) olen täiesti kindel, kui väidan, et käsigepsude tundlikkus ületab mitmekordselt auto nüvisid ja tsikli zumosid. Vähe tihedam linn/mets ja sa oled hädas nii zumo kui ka tomtomiga, kus käsigeps aga näitab veel täit funktsionaalsust. minu legend hcx võtab ka läbi katuste (suures lennukis istusin keskel ning oma garaazhis sain ka kinnise uksega signaali).

Veel.

Kui ma üldse metsavahele ei roniks ning oleks baigi või mõne muu mitte-enduroga ja käiks ka matkamas, siis võtaks zumo või tomtomi kasuks tänu suurele ekraanile ja hääljuhistele. Tomtomi võib tegelt üldse ära unustada, kui offroadist rääkida ning tomtomi kaardi detailsus on alla igasugust arvestust. Asfaltteelt ära keerad siis tõstab tomtom käed üles ja ütleb "you are on your own now". Pealegi ei anna tomtomiga trackida ning seda eelnevalt arvutis valmis joonistada. Ärme aja segamini trackimist ja ruutimist. Ruutimisega saab tomtom ülihästi ja kiiresti hakkama.

Käsigepsu ja spets tsikligepsu oleks hea võrrelda tegelikult nagu ema ja tütart. Ühele on üks, teisele teine parem, küll aga on hea inimestele lahti rääkida, mille jaoks miski targem tunduda võiks.

Zumo 550 ja 600 vahel ma ei kahtlekski ja võtaks 600, hind on juba niivõrd palju parem.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”