Peeglite kasutamine
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 9
- Tsikkel: Kawasaki
- Kontakt:
Peeglite kasutamine
Mind hakkas häirima sõiduõpetaja jutt sellest, kuidas tsikli peeglid ei näita midagi ning seepärast ta kõigil õppesõidu ratastel peeglid äravõtnud. Ma hakkasin protesteerima, et ilma peegliteta kindlasti ohtlikum. Sellepeale oleksin äärepealt temaga tülli läinud(õnneks suutsin end tagasi hoida). Mis te arvate peeglite kasutamisest? Kas ma tõesti olen endale ettekujutanud et peeglitega nagu lihtsam/ohutum sõita? (hoolimatta sellest et peeglil on pime nurk)
-
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
Re: Peeglite kasutamine
Kristjan1985 kirjutas:Mind hakkas häirima sõiduõpetaja jutt sellest, kuidas tsikli peeglid ei näita midagi ning seepärast ta kõigil õppesõidu ratastel peeglid äravõtnud. Ma hakkasin protesteerima, et ilma peegliteta kindlasti ohtlikum. Sellepeale oleksin äärepealt temaga tülli läinud(õnneks suutsin end tagasi hoida). Mis te arvate peeglite kasutamisest? Kas ma tõesti olen endale ettekujutanud et peeglitega nagu lihtsam/ohutum sõita? (hoolimatta sellest et peeglil on pime nurk)
Katkikukutud peeglid ei näitagi midagi. See vist autokoolides nagu kuluosa Aga peeglid on ka seadusega ette nähtud, seega peaks need ikka küljes olema.
väinz
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Peegleid on erinevaid. Kui on mõistliku suurusega, hea lainurgaga ja õige koha peal, näitavad peeglid väga hästi seljataga toimuva ära ning tunned puudust kui neid ei ole. Mõnel masinal on nad tõesti täiesti mõttetud detailid.
Pealegi on peeglid (alla 90km/h masinate puhul vist ainult vasak?) kohustuslikud!
Ma seda sõiduõpetajat päris maha ei kannaks, sest igal peeglil on olemas oma "pime nurk" ning sellega mittearvestades võib põnevaks minna. Kui vähegi viitsimist, tasub alati üle õle ka korra kiigata.
Mul juhtub iga aasta ikka paar korda, kus olen peegleid liialt usaldama hakanud ning seetõttu kellelegi teisele külge sisse sõitma hakanud või ette roninud. Iga selline ehmatus paneb järgnevaks 6 kuuks lisaks peeglitele ka üle õle vaatama, aga mugavus ronib ajapikku sisse tagasi.
Kokkuvõtteks - peeglid võiksid ja lausa peaksid olema, aga 100% nendele loota ei tasuks.
Turvalist liiklemist
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 371 korda
- Kontakt:
krt kui ma ilma peegliteta käiks kambaga matkamas, siis oleks ma praegu kuskil haiglas oma äraväänatud kaelaga.
Ütleme nii, et linnas tihedama liiklusega ja maanteel enne möödasõitu tehes tasub ikka korra oma silmaga seljataha vaadata, kuid muidu on peeglid ikka väga vajalikud
mina ütleks küll, et asja pärast läksid tülli
peeglitest veel - mu enda ratta originaalpeeglid on täpselt sellises asendis ja niipalju reguleeritavad, et näen peeglist oma kätt ka... just otsin ise uusi, et oleks parem vaateväli. aga see vist teine teema juba.
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Peeglid on kohustuslikud ja see õpetaja võttis nad ära, kuna need kukutakse õpilaste poolt lihtsalt pidevalt puruks.
Ilma on ikka palju ohtlikum - kuni sa selja taha vahid ja pööritad ratta seljas, ei vaata sa ju ettepoole!
Ja eks see sõltu ilmselt vaataja vanusest ja kiivri vaatenurgast, minu kael näiteks ei paindu kuidagi, et täitsa selja taha vaadata - kägarsõidurattal (baigilisel) see niikuinii raskem.
Kleepisin peeglite peale lisapeeglid (väiksed lainurgad). Tulemusena on mulle peeglist perfektselt näha kogu seljatagune, kaasa arvatud nn. surnud nurgad. Soovitan teistelegi.
Mina kah paadunud peeglikasutaja. Autoga ainult peeglitega tagurdangi ja edaspid liigeldes kasutan mõlema külje peegleid kõigil asjadel millega sõidan. Välja arvatud aerupaat
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
Karta on, et need peeglid pole niisama igaks juhuks tehastes ratta külge installitud.
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
spinna, off topic aga mina olen ka aerupaadis peeglit kasutanud, et hoida sirget trajektoori ja võrk ei läheks merre U kujuliselt, pidin korraga vaatama nii paadi nina kui ka paadi saba
tegin seda tööna, st olin c.a. 2 aasta siinsamas tallinna ja kakumäe lahes paadi ja võrkudega kalamees. meil oli kahepeale c.a. 27 võrgu luba, kui ma õigesti mäletan.
paadiks oli muideks vana hea pella, aga väheke ümber ehitatud põhjaga. ja talvel siis panime võrke jää alla
Mul pole peegleid küljes üldse ja saan väga hästi hakkama. Minu arust isegi parem on sõita ilma peegliteta, peab taha vaatama iga kord ja on kindel, et ei keera kellegile ette.
raimz kirjutas:Mul pole peegleid küljes üldse ja saan väga hästi hakkama. Minu arust isegi parem on sõita ilma peegliteta, peab taha vaatama iga kord ja on kindel, et ei keera kellegile ette.
Mul pole üldse spidomeetrit küljes ja saan väga hästi hakkama. Minu arust isegi parem on sõita ilma spidomeetrita, peab postide vahe järgi kiirust arvutama kogu aeg ja on kindel, et on meeles mitte kiirust ületada.
-
- Tsikkel: Honda Transalp
fh kirjutas:raimz kirjutas:Mul pole peegleid küljes üldse ja saan väga hästi hakkama. Minu arust isegi parem on sõita ilma peegliteta, peab taha vaatama iga kord ja on kindel, et ei keera kellegile ette.
Mul pole üldse spidomeetrit küljes ja saan väga hästi hakkama. Minu arust isegi parem on sõita ilma spidomeetrita, peab postide vahe järgi kiirust arvutama kogu aeg ja on kindel, et on meeles mitte kiirust ületada.
Ma olen ikka kuradi loll!
Homme lähen ja võtan tsiklil kõik jupid küljest ära ja ei pea enam kunagi politsei ja avariide pärast muretsema!
uljasvaluvelg kirjutas:Ma olen ikka kuradi loll!
![]()
Homme lähen ja võtan tsiklil kõik jupid küljest ära ja ei pea enam kunagi politsei ja avariide pärast muretsema!
Ei, sa ei ole loll. Sinu jutt on täits õige, kui kõik jupid küljest ära keerata siis ei saa sõita ja ei peagi enam kunagi politsei ja avariide pärast muretsema
uljasvaluvelg kirjutas:fh kirjutas:raimz kirjutas:Mul pole peegleid küljes üldse ja saan väga hästi hakkama. Minu arust isegi parem on sõita ilma peegliteta, peab taha vaatama iga kord ja on kindel, et ei keera kellegile ette.
![]()
Tuli veel meelde, et peaks tsiklil esipiduriheebli küljest keerama, pole ohtu esiratast alt ära pidurdada.
fh kirjutas:uljasvaluvelg kirjutas:fh kirjutas:Mul pole üldse spidomeetrit küljes ja saan väga hästi hakkama. Minu arust isegi parem on sõita ilma spidomeetrita, peab postide vahe järgi kiirust arvutama kogu aeg ja on kindel, et on meeles mitte kiirust ületada.
![]()
Homme lähen ja võtan tsiklil kõik jupid küljest ära ja ei pea enam kunagi politsei ja avariide pärast muretsema!Tuli veel meelde, et peaks tsiklil esipiduriheebli küljest keerama, pole ohtu esiratast alt ära pidurdada.
Ja kukkudes jääb esipiduriheebel terveks.
-
Teema algataja - Postitusi: 9
- Tsikkel: Kawasaki
- Kontakt:
raimz kirjutas:Mul pole peegleid küljes üldse ja saan väga hästi hakkama. Minu arust isegi parem on sõita ilma peegliteta, peab taha vaatama iga kord ja on kindel, et ei keera kellegile ette.
Ma usun et saad hakkama. Olen kindel et saan ise ka hakkama. Eks pahane sellepärast et mugavus äravõetud. Vähemalt oled kindel et ise kellegile ette ei keera, aga selles ei saa sa enam kindel olla, et keegi sinule ette ei keera
edit: Ma arvan, et õpetaja sai ise ka aru et see mis ta ajab on BS aga hea vabandus sellele et kõik peeglid puruks kukutud.
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
õpetajal tuleb uus amet otsida või peaks uusi peegleid nende lõhkujate taskust maksma. loll on see kes vabandust ei leia
Kurat, loen seda asja ja kurjaks ajab!
Mis moodi on võimalik, et sõiduõpetaja, kes peaks lihvima teemante liikluse jaoks, rikub seadust? Äkki avalikustad selle tegelase nime?
-
- Tsikkel: XJ700X CBR929RR CRF450R CB919
Ilma peegliteta on ikka nutune, pea murdub lõpuks otsast. Endalgi on nii, et kui jälle vahest veloga kulgema satun siis kipun peegleid otsima lenksalt-ma olen nii harjunud ja ilma ei taha
Tsikkelröövel kirjutas:...minu kael näiteks ei paindu kuidagi, et täitsa selja taha vaadata - kägarsõidurattal (baigilisel) see niikuinii raskem.
Sulle on massaaži vaja
Tsikkelröövel kirjutas:Kleepisin peeglite peale lisapeeglid (väiksed lainurgad). Tulemusena on mulle peeglist perfektselt näha kogu seljatagune, kaasa arvatud nn. surnud nurgad. Soovitan teistelegi.
Neid saab vist igast motopoest? Või ei? Aga nende asjanduste kasulikkusest olen varemgi kuulnud... peaks endale ka muretsema...
Automaailmast saab tallinnas, ja prismades on ka.
Mingi 12.- krooniga saab juba vist.
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
Millised need asjad välja näevad, mis 12eekiga saab `?
http://www.automaailm.ee/index.php?lang ... uct_id=494 selline näiteks.
Aga olen täheldanud et, paljud asjad mis neil netis üleval on, kohapeal ei ole.
Mul nii väikesed peeglid, et kui selle kumerpeegli kah sinna kleebiks ei näeks vict midagi. Muidugi peeglid peavad olema. Sõiduõpetaja peaks just rõhutama, et peegleid peab kasutama. Kyll näen liikluses neid, kes vict ei tea peeglisse vaatamisest midagi. Minu sõiduõpetaja käskis enne igat manöövrit peeglisse vaadata. See õps peab ikka täitsa lollakas olema ju kui peeglid maha keerab. Kuidas yldse sellised õpetada võivad Selle nime võiks siin tõesti avaldada ja see asi tuleks ka kuhugi edasi anda.
Ma seda sõiduõpetajat päris maha ei kannaks, sest igal peeglil on olemas oma "pime nurk" ning sellega mittearvestades võib põnevaks minna. Kui vähegi viitsimist, tasub alati üle õle ka korra kiigata.
Must auk on kindlasti vastik asi, nii autol kui ka tsiklil. Kui aga peeglisse vaadatakse ainult enne manöövrit, siis on sellest ilmselt vähe. Oluline on teada kogu sõidu ajal, mis seljataga toimub, see aitab ära hoida ootamatusi. Mida kiirem ja tihedam liiklus, seda tihedamie tuleb seljatagust kontrollida. Ja kui kiirteel sõidad omaarust kõige kõigist kiiremini, siis leidub ikka mõni sell, kes sust 500-ga tahab mööda sõita ja kellele sa siis rind uhkelt ees ette pöörad.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.