Õnnetused mootorratastega

Julge
Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
Kontakt:

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas Julge »

Ma arvan, et kõikvõimalike "vastukeeramise" ja "lenksuotsa lükkamise" juttudega ajate siin algajad ratturid ainult segadusse. Minu soovitus on kõigile üks (sõltumata rattast) - minge Aravete või Rapla kardirajale ja laske seal paar tundi ringe oma tsikliga. Siis saate ise aru, kuidas üks või teine juhtimisvõte ratta käitumist mõjutab. Kuigi jah, kui kogemusi rohkem, siis võib lenksuotsa kurvile vastas suunas lükkamine teinekord ära küll päästa...

Olen ka täiesti nõus, et enamus kurvidest väljasõite juhtub seetõttu, et ei julgeta kallutada, mitte seetõttu, et ratas alt ära kallutatakse. See viimane võib juhtuda vaid siis, kui rehvide/tee temperatuur on liiga madal või teel on mingit sodi/õli. Korralikult kuival ja soojal asfaldil on pidamist oluliselt rohkem ja ratta saab kõvasti rohkem kaldesse lasta, kui algaja juht arvatagi oskab. Aravetel sain mina oma FZS600 jalarauad maha igal juhul...

Aga see Türisalu panga S on muidugi üsna "tricky" kurv seal. Läheb nagu järsku üsna äkiliseks. Olen seal isegi paaril korral üllatuslikult oma V-Rodi jalarauad sädemeid pilduma saanud...

Ja õnnetusse sattunule kiiret paranemist ja edukat harjutamist kardiradadel!

Julge
PS. Kallutamise "ruumist" veel nii palju, et kui kunagi sõbra bike'iga Saugas omast arust hullult kihutasin ja põlve "peaaegu maha" panin ja siis pärast tsikli omanikult küsisin, et kas oli ka uhkelt kaldes? siis tuli vastuseks minu ego purustav "Mis kaldest Sa räägid..." ;-) Nii et ruumi on.

Viimati muutis Julge, 18 Mai 2010, 14:53, muudetud 1 kord kokku.

Mine “Vaba teema”